- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
Ma valami logikátlan dolog történt, van tippje bárkinek, mit csináljak?
pi3b 2 éves kb, külső usb 300-as winyón volt egy 2018.11 stretch raspbian. Át akartam migrálni egy 1 terás külső ugyanúgy 2.5"-os winyóra az egész hóbelevancot, ehhez a clonezillára esett a választásom.
Menete: leállítottam a pi-t sudo shutdown-al. Amikor leállt, kihúztam a másodlagos usb tápot, majd a pi tápját is. áthoztam a winyót asztali géphez, leklónoztam, majd bedugtam a klón 1 terás winyót a pi-be, pi táp be, usb táp be.
És nem ad képet! Viszont bebootolt szépen, ssh megy, share megy, influxdb, domoticz fut rajta, azok is mennek, ahogy előtte. Na kikapcsoltam megint, bedugtam a 300-as winyót újra, és ott se ad képet
-de betöltött az is szépen a háttérben- szivárvány se jön már be, tv azt írja hogy no signal. A HDMI-hez nem nyúltam, csak a pi tápjához. Próbaképp kihúztam a hdmit, vissza, de semmi változás.
Na akkor ha már az 1 terás ki van húzva, config.txt-be belenéztem, láttam, hogy van egy ilyen hdmi safe opció, azt engedélyeztem, pi leáll, 1 terás winyó ráköt, és láss csodát adott képet, ha jól sejtem ez valami 800x600 alap felbontás lehet amin megjelent, szörnyen nézett ki. De legalább láttam hogy minden ok.
a GUI beállításokban átraktam fullhd-ra, 1920x1080 60Hz-re (16-os száma van asszem), eddig is ezen ment már 2 éve. reboot, majd újra nincs kép, de újra betölt a háttérben szépen a pi...Próbáltam ssh-n is a raspi-configgal a fullhd-ra rakni, de úgy se ad képet...
Na most akkor mi a fene történik??? eddig szépen ment ezzel a 16-os számú FHD beállítással 60Hz-en a pi asztala.
Eddig is állítottam már le az elmúlt két évben, áramtalanítottam számtalanszor, idén nyáron kb 10 áramszünet is volt már, ezeket mind túlélte, és bejött az asztal. Most meg nem jelenik meg...
A HDMI jelszint sort is engedélyeztem, 4-esen van alapból, még esetleg azon állítok... de nincs más ötletem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest