- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Banyasz papa: segitség kérés
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasjanos
újonc
Sziasztok! Most kezdek ismerkedni a Raspberry-vel (illetve, magával a debiannal is). A következőben szeretném a segítségeteket kérni, mert elakadtam. Adott egy Linksys AC1200-as router, amire rákötöttem egy 1TB-os külső HDD-t USB porton keresztül (fut rajta egy miniDLNA, így TV-ről, bármiről elérem a filmjeimet hálózaton keresztül). Hálózaton van még egy Raspberry Pi 2 (model B + Raspbian 9) amit kizárólag arra szeretnék használni, hogy egy torrent kliens fusson rajta és a hálózatra kötött HDD-re mentse a letöltendő filmeket. Odáig eljutottam, hogy megtalálom IP alapján az FTP szervert, fel is tudom mountolni minden működik rendesen, viszont újraindítás után ezt újra el kell végezni, mivel magától nem csinálja meg. Ez az egyik problémám, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy automatikusan felcsatolja. Jelenleg ezt a következő paranccsal oldottam meg:
curlftpfs myuser:mypassword@myftpip/ /mnt/HDD
Ezután az etc/init.d mappában létrehoztam egy saját kis scriptet, ami automatikusan futtatja a fenti parancsot és mountolja a HDD-t (vagy unmountolja, ha a stop parancsot adom ki neki) Több helyen is próbálkoztam és a logokból azt látom, hogy próbálja felcsatolni rendszerinduláskor a HDD-t, viszont hamarabb, mint ahogy maga a hálózati szolgáltatás elindul, így hibára fut.Van ötletetek, hogy hogyan lehetne ezt megoldani? Továbbá ami még probléma, hogy hiába van felcsatolva, a torrent kliensek nem tudnak a hálózatra kötött HDD-re menteni. Hiába adom meg az elérési utat (/mnt/HDD) hibára fut. Fájlkezelőből, Terminálból simán tudom szerkeszteni a vinyó tartalmát. Ez jogosultság probléma?
Van esetleg valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám ezt megoldani? Elég kezdő vagyok ezen a területen szóval nem baj, ha szájbarágósan írjátok le az ötleteiteket. Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ ASUS CORE I5 14400 Gamer ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 5600 1.0TB SSD ÚJ GEFORCE RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest