- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasjanos
újonc
Sziasztok! Most kezdek ismerkedni a Raspberry-vel (illetve, magával a debiannal is). A következőben szeretném a segítségeteket kérni, mert elakadtam. Adott egy Linksys AC1200-as router, amire rákötöttem egy 1TB-os külső HDD-t USB porton keresztül (fut rajta egy miniDLNA, így TV-ről, bármiről elérem a filmjeimet hálózaton keresztül). Hálózaton van még egy Raspberry Pi 2 (model B + Raspbian 9) amit kizárólag arra szeretnék használni, hogy egy torrent kliens fusson rajta és a hálózatra kötött HDD-re mentse a letöltendő filmeket. Odáig eljutottam, hogy megtalálom IP alapján az FTP szervert, fel is tudom mountolni minden működik rendesen, viszont újraindítás után ezt újra el kell végezni, mivel magától nem csinálja meg. Ez az egyik problémám, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy automatikusan felcsatolja. Jelenleg ezt a következő paranccsal oldottam meg:
curlftpfs myuser:mypassword@myftpip/ /mnt/HDD
Ezután az etc/init.d mappában létrehoztam egy saját kis scriptet, ami automatikusan futtatja a fenti parancsot és mountolja a HDD-t (vagy unmountolja, ha a stop parancsot adom ki neki) Több helyen is próbálkoztam és a logokból azt látom, hogy próbálja felcsatolni rendszerinduláskor a HDD-t, viszont hamarabb, mint ahogy maga a hálózati szolgáltatás elindul, így hibára fut.Van ötletetek, hogy hogyan lehetne ezt megoldani? Továbbá ami még probléma, hogy hiába van felcsatolva, a torrent kliensek nem tudnak a hálózatra kötött HDD-re menteni. Hiába adom meg az elérési utat (/mnt/HDD) hibára fut. Fájlkezelőből, Terminálból simán tudom szerkeszteni a vinyó tartalmát. Ez jogosultság probléma?
Van esetleg valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám ezt megoldani? Elég kezdő vagyok ezen a területen szóval nem baj, ha szájbarágósan írjátok le az ötleteiteket. Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest