Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- talmida: Változások 2. rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pé
senior tag
Nekem van egy kínai és van egy angol. Semmi különbséget nem vettem észre működésben.
(#29458) petya220 :
Nyilván attól függ milyen projektben gondolkodsz. Én most csinálok egyet (gyakorlatilag kész van, már csak finomítani kell) egy időjárásállomást. Jelenleg Pi3-on fut, de később tervezem átrakni zerora. DHT22-es van rajta (amit később lecserélek egy BOSCH BME280-ra), meg egy kamera. Percenként mér hőmérsékletet páratartalmat, (később légnyomást) és megjeleníti egy 2x16-os LCD kijelzőn (felváltva dátum/idő - hőmérs/páratartalom)
Az adatokat elmenti adatbázisba is, és kirakja webserverre ahol látod a pillanatnyi mért adatokat valamint a hisztorikus adatokat is. A kamera is percenként csinál képet, szintén kirakja a webszerverre, és nap végén csinál belőle egy timelapse videót. (azt is tervezem hogy rakok rá egy mozgásérzékelőt, és ha mozgás van, akkor is csináljon képet és küldje el mailben). Ahogy írtam kb. 90%-os a kivitelezés, ha minden jól megy, csinálok nyákot az érzékelőknek és nyomtatok neki házat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Starlink
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Professzionális gamer pc...!
- Szerver memóriák - többféle méret - Egyben eladó
- Ryzen 7 7800X3D +hűtött VRM-es B650M lap +32GB DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250M i3 6100T 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Asus EX-B365M i5 9600K 16GB DDR4 500GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T3 Plus 600W
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann