Új hozzászólás Aktív témák

• s3toraph

senior tag

Sikerült benéznem azt hogy a szenzor rajzánál bottom view (alulnézet) van. Én meg felülnézetnek néztem, nem tudom miért. Persze így már értem miért tűnt úgy hogy fordítva kötöm be a szenzort. Áhh... :W :W :W

Szóval, összeraktam és elsőre fordítva kötöttem be a DS18B20-at, tehát a GND-jét raktam 3.3V-ra, a 3.3V-ot meg a GND-re. Nem is működött, nem látta a devices-ben (igaz ekkor még nem írtam bele a config.txt-be), és nem értettem elsőre, hogy miért. Aztán leesett... Kikapcsoltam.
    Lehet ettől baja? A raspberry pi-t érheti károsodás? Kb. 5-10 percet ment így. Annyit tudok hogy a táp a Pi-röl (Pin1) az 3.3V DC az egyenáram, de nem értek hozzá, azért kérdezem.

Akkor vettem észre mikor ezen leírás alapján elindultam, keresve a hibát miért nem működik.
    Miután megfordítottam a helyes állásba a szenzort, bekapcsoltam a Pi-t. Megtörtént a config.txt módosítása, a kettő db sudo modprobe parancsot beírtam. Mérni mér, és ha megfogom, majd elengedem, változik a hőmérséklet is.

Kép róla, jól bekötve:

Másik kérdésem: minden egyes DS18B20 elé külön-külön kel egy 4K7 ellenállás?
    Tehát, ha egy második szenzort akarok alkalmazni, akkor a képen látható összeállítás mögé ugyanazon sorokba hasonló módon berakok egy 4K7 ellenállást és egy szenzort? (Persze az ABCDE és FGHIJ össze volna kapcsolva, azt már tudom hogy egy-egy sor középen meg van szakítva.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés