Új hozzászólás Aktív témák

• DarkByte

addikt

válasz envagyok #16449 üzenetére

Meg lehet oldani amit szeretnél, de szerintem nem éri meg a befektetett munkát, amikor közel ugyanennyiért kapsz egy Bluetooth-os fejegységet az autóba, ami még kihangosító funkciót is tud.

Már nem kapható, de nekem egy ilyenem van a kocsiban és bár én is gondolkodtam ilyesmiben, mostanra tuti nem szórakoznék Raspberry-vel. Ha mégis meg akarod csinálni, pár észrevétel:

- RPi Zero-n nincs audio kimenet csak HDMI-n mint írod. Vagy HDMI audio extractor-al vagy egy külön GPIO-ra csatlakozó HiFi board-al mennék neki, bár Lady Ada csinált hozzá leírást hogyan lehet a GPIO PWM részével visszaállítani a kihagyott hangkimenetet.

- Gyújtás adás, levételkor helyes boot és shutdown megoldása (különben SD fájlrendszer sérül); ehhez vannak autó képes UPS board-ok Raspberry-hez, de annyiba kerülnek mint a normál Raspberry.

- Ha nincs egy AUX bemenettel megáldott fejegységed, külön venni kell hozzá két utas erősítőt ami már magában sem olcsó. Annak is meg kell oldani a ki-bekapcsolását remote signal-al, amit alap esetben egy fejegység jelezne.

- Nem lesz kijelződ és műszerfali kezelőszerved hozzá; ha megfelelő a telefonról irányítás akkor kihúzható, de szvsz sokkal kényelmesebb a rádióról vezérelni a telefonon futó médialejátszót mint fordítva. Esetleg GPIO-n pár nyomógomb és egy háttérvilágítással rendelkező 2x24-es LCD modullal lehet pótolni, de ezt esztétikusra megcsinálni hogy ne üssön el a kocsitól házilag nem kis munka. Talán egy üres 1-2 DIN magas dobozba be lehet építeni az egészet, de amikor legutoljára kerestem ilyet alig lehetett neten találni.

- Nem lesz FM rádió, hacsak nem veszel hozzá külön modult; ha nem érdekel az FM rádió akkor nem érdekes.

- Ha pendrive-ról hallgatnál zenét, valamilyen módon aljzatot kell fúrnod egy USB aljzatnak.

- Bár valószínűleg közel egyedül vagyok ezzel, de webrádiót sem tudsz így hallgatni még A2DP felett ez teljesen triviális. Elindítod a telefonon a programot és szól.

Egyébként talán Kodi-val legegyszerűbb megoldani, ahhoz van egy elég korrekt távirányító program Android-ra [Kore]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés