Új hozzászólás Aktív témák

• s_e_n_k_i

tag

válasz Aygor #15828 üzenetére

Szia!
    Nálam is hasonló a felállás, az erősítőn nincs HDMI bemenet. Elmondom, nálam miket próbáltam eddig.

Szóval nálam az alapfelállás, LG Full HD TV, 5.1 erősítő HDMI nélkül, RPi. Az alapkövetelmény, hogy legyen a TV-n és az erősítőn is egyszerre hang, mert egy Columbo rész kedvéért nem biztos, hogy be akarnánk kapcsolni az erősítőt.
    Sajnos az elcseszett LG TV-nek hiába van optikai kimenete, ha azt aktiválom, akkor a TV hangszórójából nem jön ki hang, nem tudja párhuzamosan kezelni.

1. Először egy PCM2704 usb-s hangártyát próbáltam ki. A hangminőség jó lenne, van optikai, koax kimenete, de sajnos pattogott a hang (mint később rájöttem azért, mivel az USB-n van az Ethernet is, így nagyobb USBs forgalom esetén kimarad a hang). Ehhez DualAudios Openelec kell.

2. Ezután vettem egy HDMI->optikai splittert, azaz a HDMI jelből, ami megy a TV felé kinyeri a digitális hangot. Sajnos viszont ez a kütyü elrontja a CEC-t, így nem lehet a TV távirányítójával kontrollálni a Pi-t, amit viszont az asszony nagyon hiányolt (nem szereti a légegeret). Ehhez nem kell DualAdudio.

3. Ezek után gondolkodtam, hogy beszerzek egy HDMI ARC splittert, mert ezek elvileg CEC kompatibilisek, de közben rátaláltam, hogy van a HifiBerry-nek egy kínai másolta, a PiFi DIGI+, ami házzal együtt is jóval olcsóbb, mint a HifiBerry. A héten jött meg, beüzemeltem, de csak 5 percet tudtam vele szórakozni, működik, nem pattog a hang. Ehhez is kell DualAudio.

Én neked a 3-as opciót (PiFi Digi+) javaslom, a legrosszabb esetben lesz egy Audiophile zenelejátszód.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés