-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
Szia!
Nálam is hasonló a felállás, az erősítőn nincs HDMI bemenet. Elmondom, nálam miket próbáltam eddig.Szóval nálam az alapfelállás, LG Full HD TV, 5.1 erősítő HDMI nélkül, RPi. Az alapkövetelmény, hogy legyen a TV-n és az erősítőn is egyszerre hang, mert egy Columbo rész kedvéért nem biztos, hogy be akarnánk kapcsolni az erősítőt.
Sajnos az elcseszett LG TV-nek hiába van optikai kimenete, ha azt aktiválom, akkor a TV hangszórójából nem jön ki hang, nem tudja párhuzamosan kezelni.1. Először egy PCM2704 usb-s hangártyát próbáltam ki. A hangminőség jó lenne, van optikai, koax kimenete, de sajnos pattogott a hang (mint később rájöttem azért, mivel az USB-n van az Ethernet is, így nagyobb USBs forgalom esetén kimarad a hang). Ehhez DualAudios Openelec kell.
2. Ezután vettem egy HDMI->optikai splittert, azaz a HDMI jelből, ami megy a TV felé kinyeri a digitális hangot. Sajnos viszont ez a kütyü elrontja a CEC-t, így nem lehet a TV távirányítójával kontrollálni a Pi-t, amit viszont az asszony nagyon hiányolt (nem szereti a légegeret). Ehhez nem kell DualAdudio.
3. Ezek után gondolkodtam, hogy beszerzek egy HDMI ARC splittert, mert ezek elvileg CEC kompatibilisek, de közben rátaláltam, hogy van a HifiBerry-nek egy kínai másolta, a PiFi DIGI+, ami házzal együtt is jóval olcsóbb, mint a HifiBerry. A héten jött meg, beüzemeltem, de csak 5 percet tudtam vele szórakozni, működik, nem pattog a hang. Ehhez is kell DualAudio.
Én neked a 3-as opciót (PiFi Digi+) javaslom, a legrosszabb esetben lesz egy Audiophile zenelejátszód.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Fujifilm X
- Háztartási gépek
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Crimson Desert
- Futás, futópályák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Fehér konfig - i7-4790k/ROG Strix GTX 1070/Wifi/Rengeteg új-dobozos alkatrész/AJÁNDÉK Resident Evil
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- riello UPS SDH 3000 - Szünetmentes tápegység - 3000 VA -2U
- Asztali PC , R7 5700 , RTX 4060 , 16GB RAM , 512TB NVME , 1TB HDD
- Gamer Számítógép (Ryzen 5 5600X 6C/12T 4.4GHz, RTX 3070 8GB, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD)
- Dell Latitude 5520,15.6",FHD, i5-1145G7,16GB DDR4,256GB,WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eladó ÚJ - KIOXIA - 256GB M.2 SSD nagy mennyiségben (6db maradt)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann