Új hozzászólás Aktív témák

• darkmore

tag

Sziasztok, alábbi projekthez kérnék véleményt, mivel nagyon új vagyok a témában lehet benéztem valamit:

GameboyPi (már sokan csinálták), egy régi klasszikus gameboy burkolatba szeretnék beleszuszakolni egy komplett Rapsberry Pi A+, LCD-vel, aksival, mindennel együtt.

Alapszabály az lenne, hogy magához a Pi-hez semmit nem akarok forrasztani, hogy később másra is tudjam használni gányolás nélkül.

Rapsberry Pi A+

LCD

Van otthon egy extra Samsung Zoom aksim, amihez van egy töltőpanelem is, ha jól gondolom csak egy 5V booster kellene, hogy stabilan meglegyen az 5V. Talán ez megfelelne.

Hangot csak kivezetném a Gameboy füleskimenetéhez, csatlakozóval+kábel,

Irányításhoz, szétszednék egy ilyet és egyszerűen beledugnám a Pi USB-jébe. Ez lenne az egyetlen durva dolog szerintem, a gombokat belefaragni a gameboy burkolatba, az L+R gombot hátulra raknám az aksifedélhez.

Egy kb. 16Gb micro SD-re ráraknám a RetroPi és egyből az emulátorok bootolnának be.

Valahogy így raknám össze:

Micro USB töltőpanel --> aksi --> feszültség szabályzó --> Raspberry Pi +LCD +Controller +Audio

Ahogy néztem a méreteket bőven elférnék a gameboy burkolatban, egyenlőre csak füles hangkimenetet tervezek, de ahogy látom egy mini erősítő kb. 500Ft, azt is be lehetne kötni.

Ez így kb. 15.000Ft-ba kerülne, kb. annyiba mint egy PSP, amin szintén elfutna minden emulátor (sőt a PSX hardwaresen megy a PSP-én), de hát nem ez a lényeg! :)

Vélemények, tapasztalatok?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés