Új hozzászólás Aktív témák

• Celtis

veterán

Teljesen tanácsatlan vagyok. Egy haveromnak összeraktam egy RPi2-t egy USB-s DVB-S2 tunerrel + Openelec.
    Működik, de használhatatlanul instabil. Szépen megy az adás 10-20 percig, aztán elkez akadozni.
    A csatorna váltás egy idő után egyre lassabb, Hosszú feketeség után bejön a kép, de nincs hang, majd megjön a hang és elkezd ugrálni, töredezni a kép.
    Néha teljesen kimerevedik, Ilyenkor nagy tempóban elkezd fogyni a szabad memória. Ha stoppal megállítom a vételt, akkor újra lehet TV-zni, de csak ideig-óráig, és jön megint a hiba.

A tuner és a Tvheadend jónak tűnik, mert amikor áll a kép a TV-n, akkor is gond nélkül tudom streamelni ugyanazt a csatornát egy másik PC-re. A gond a megjelenítéssel van, de fogalmam sincs mi lehet. Próbáltam több Openelec verzióval, és mindig ugyanaz a probléma.

Cserételm tápot, nincs változás. Átraktam a rendszert USB-ről SD-re, semmi változás.

Az menniyre normális, hogy kihúzom-bedugom a tápot és nem mindig áll fel a rendszer, de olyan is van, hogy nincs a HDMI kimeneten egyáltalán kép? Ha újra elveszem a tápot akkor meg elindul (vagy nem).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés