Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- norbx: Számítógép.hu
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomzi1
tag
Sziasztok!
Nekem is megérkezett tegnap a kicsike
Nem vagyok nagy linux guru (egyelőre), úgyhogy szükségem lesz a segítségetekre is 
Első gond, hogy nem megy egyszerre a bill és az egér debian alatt (mindkettő usbs, vezetékes). Utánaolvasva látszik, hogy másnak is van ilyen gondja, de általában a wifi+egér+bill hármas nem megy együtt. Állítólag már rajta vannak a probléma megoldásán.Elsődleges célom a raspi-vel, egy headless 0-24 torrent kliens, külső merevlemezzel.
Ezen az oldalon van jó leírás ssh-ra és távoli elérésre, ezek kiválóan működnek.Samba-t ez alapján tettem fel, ez is megy gond nélkül.
Torrentnek transmission-daemont szerettem volna feltenni, amit a windowsos gépemről a remote-gui-val akartam vezérelni. Sikerült feltennem, de sajnos csak 15-20 mpercig megy, aztán kernel-panic-kal elszáll. Második próbálkozásként rtorrent+rtgui-t próbáltam feltenni ez alapján, de már az apache sem indul el. Ezt írja: apache2: bad group name www-data
Action 'restart' failed.
The Apache error log may have more information.
Az error log teljesen üres. Ha van ötletetek, vagy valakinek sikerült összeraknia egy torrent klienst szóljon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macrodroid
- Fotók, videók mobillal
- Óra topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elképzelhetetlen sebességre kapcsol Jeff Bezos űrinternete
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dynabook Portege X30L-J - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 745 G6 14 üzleti notebook - R5 3500U 16GB DDR4 256GB SSD Vega 8 IGP WIN11
- Új Asus TUF Gaming 15.6 FHD 144Hz Ryzen9 AI 8945H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem vagyok nagy linux guru (egyelőre), úgyhogy szükségem lesz a segítségetekre is
wassermann