Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: WindowBlinds 11
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeniL
tag
Sziasztok!
Segítsetek, rég nem jártam már errefelé, időm sem engedte, hogy a Pi-vel játszadozzam, de újra nekiállnék.
Régen medialejátszónak használtam, de ahogy lett egy smart tv itthon és lejátszik minden "hülyeséget", lassan fölöslegesnek érzem. Viszont ha már smart tv, akkor jó lenne elérni a vinyóimon lévő mediatartalmakat.Tehát amolyan NAS féleségnek szeretném (tudom, nem megfelelő, lassú, alkalmatlan, egy vezérlőn ül az USB/LAN stb), viszont szegény ember vízzel főz. Openmediavaultot tettem fel, meglepően jól konfigurálható, tetszetős disztróra sikerült.
2x320GB, 1x500GB vinyók ülnek rajta (majd később RAID0-ban akarom a 2x320-ast, bár ezt sem tudom érnék-e el vele jelentős sebességnövekedést).
A vinyók EXT4 formátumúak, torrentezni 500-1100kB/s között tudtam elérni ( ez már nálam haladás, régen Raspbmc alatt 3-600kB/s volt a max), de még így is elég "lassú". (Transmission plugin Openmediavault alatt).
Sambán a vinyókra való írás 2,3 MB/s, az olvasás 3-4MB/s körül van. Na ez az ami elég gyér, utánaolvasgattam kicsit a fórumokon, és ahogy látom mások többet bírtak belőle kihajtani, írásra minimum 5+ MB/s-et, van aki 10-et is.
A config fájlok alapértelmezettek, ahogy az openmediault defaultjai.
A Pi-m megvan húzva 950Mhz-re.
Gondolkodtam hogy beszerzek egy 32-64GB-os sd kártyát, ott nagyobb mértékű sebességnövekedést érhetnék el ha oda torrenteznék és onnan másolnám le?
Van valakinek valami tapasztalata, tippje, beállítása, hogy miként lehetne elérni nagyobb sávszélességeket az említettett hálózati aktivitások során?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- BestBuy topik
- AliExpress tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10c/16t) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Supermicro MBD-X11SPM-F Alaplap + Intel Xeon3204 6-Core 1.9GHz LGA14B Kit Processzor + 16GB RAM
- Supermicro AOC-SGP-I4 Belső Ethernet 1000 Mbit/s (AOC-SGP-I4) 2db
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3891, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
wassermann