- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- ontheground: Egyszerű internetrádió vevő vékonykliens,retro gép alapon 64MB CF/SD/Pendrive-ra
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Tomasz72: Jimi home multiméter
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeniL
tag
Sziasztok!
Segítsetek, rég nem jártam már errefelé, időm sem engedte, hogy a Pi-vel játszadozzam, de újra nekiállnék.
Régen medialejátszónak használtam, de ahogy lett egy smart tv itthon és lejátszik minden "hülyeséget", lassan fölöslegesnek érzem. Viszont ha már smart tv, akkor jó lenne elérni a vinyóimon lévő mediatartalmakat.Tehát amolyan NAS féleségnek szeretném (tudom, nem megfelelő, lassú, alkalmatlan, egy vezérlőn ül az USB/LAN stb), viszont szegény ember vízzel főz. Openmediavaultot tettem fel, meglepően jól konfigurálható, tetszetős disztróra sikerült.
2x320GB, 1x500GB vinyók ülnek rajta (majd később RAID0-ban akarom a 2x320-ast, bár ezt sem tudom érnék-e el vele jelentős sebességnövekedést).
A vinyók EXT4 formátumúak, torrentezni 500-1100kB/s között tudtam elérni ( ez már nálam haladás, régen Raspbmc alatt 3-600kB/s volt a max), de még így is elég "lassú". (Transmission plugin Openmediavault alatt).
Sambán a vinyókra való írás 2,3 MB/s, az olvasás 3-4MB/s körül van. Na ez az ami elég gyér, utánaolvasgattam kicsit a fórumokon, és ahogy látom mások többet bírtak belőle kihajtani, írásra minimum 5+ MB/s-et, van aki 10-et is.
A config fájlok alapértelmezettek, ahogy az openmediault defaultjai.
A Pi-m megvan húzva 950Mhz-re.
Gondolkodtam hogy beszerzek egy 32-64GB-os sd kártyát, ott nagyobb mértékű sebességnövekedést érhetnék el ha oda torrenteznék és onnan másolnám le?
Van valakinek valami tapasztalata, tippje, beállítása, hogy miként lehetne elérni nagyobb sávszélességeket az említettett hálózati aktivitások során?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen routert?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Eladó gamer pc 11400f 16gb ddr4 ram
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3080 , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- ASUS CORE I7 8700 GAMER MAX PC 16Gb RAM 512GB NVME SSD ASUS GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- ASUS CORE I5 8400T GAMER MAX PC 16Gb RAM 512GB SSD ASUS GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi 11 Lite 6/128GB / 12 hó jótállás
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann