- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthew
őstag
válasz
Freddy TNT #842 üzenetére
Jaja, ez is olyan mint az alaplap, van amelyiken van, de van amelyiken nincs NCQ
támogatás.
Mellesleg, nézzegess teszteket, nem olyan nagy szám az az NCQ átlagos használatnál.
szerk.: ja igen, ez Criton-nak ment
[Szerkesztve] -
Matthew
őstag
''Valamint vannak ilyen opciók a biosban, hogy Configure SATA as Raid meg Serial ATA BOOTROM, ezek defaultban disabled-en vannak. Maradjanak is ? Az Enhanced Mode Support az S-ATA.''
Ezeket hagyd default-on. Ha nem akarsz raid-et akkor nem kell egyik sem.
Ja és szerintem a lapod nem támogatja az NCQ-t... -
Matthew
őstag
Üdv raid guruk!
Eddig 2x36 raptorom volt 0-ás tömbben de nemrég elpasszoltam az egyiket és már hiánbyzik, azonban támadt egy fura 5letem. Mi lenne ha 2 db 30/40 GB-os laptop (2,5'') vinyót kötnék raid0-ba? Szerintetek mennyire lenne gyors? -
Matthew
őstag
Na úgy néz ki sikerül, a gond az volt, hogy a raid vezérlő floppy lemezét nem ebben az alaplapban csináltam és a másik lapban nem ajánlotta fel a drivers fülön belül ennek a telepítését így manuálisan megkerestem a cd-n a makedisk.exe file-t (asszem ez a neve).
Most már egyben látta a 2 vinyót a telepítő, remélem továbbjutok.
Viszont a file-ok másolásánál amikor már szerintem csak a cd-ről kéne másolni, a floppy-t tekeri és azt írja ki, hogy nem találja az nvraid.cat utána meg az nvata.cat fájlokat, kihagyattam vele, remélem nem kellenek. -
Matthew
őstag
Na ide is beírom a gondom hátha itt gyorsabban választ kapok.
Problémám támadt a rendszeremmel. Vettem egy Asus A8N-E lapot és tettem bele 2db 80GB-os sata vinyót. A bios-ban engedélyeztem a raid-et, megcsináltam a stripe-olt raid tömböt is. Az xp telepítésnél ugye F6-ot kell nyomni ebben az esetben és beolvassa automatikusan a raid vezérlőt. Eddig minden oké, amikor viszont kéri, hogy válasszam ki melyik partícióra akarom feltenni, akkor külön külön mutatja a két vinyót. Ha az aelsőt kiválasztom akkor azt írja ki, hogy nem megfelelő windows partíció stb. Utána kiválasztom a másikat, úgy már elkezdi formázni és telepíteni de még mindig 80GB-nak írja ki. Amikor felmásolja a file-okat van egy újraindítás ugye. Ezután viszont tölt egy kicsit és újraindul megint...
Próbáltam csökkentett módban is de akkor meg asszem a vga440.sys file-nál abbamarad a töltés és ismét újraindul.
Ez miért lehet??
Mindjárt felteszem egy sima vinyóra az xp-t, meglátjuk azzal mit kezd, de ha valakinek van valami 5lete, szívesen fogadnám.
Ja és szerintem nem valószínű de nem lehet gond az, hogy a tápom 20 pin-es, a lap meg 24? Nem használtam semmilyen átalakítót, csak simán rádugtam.
Sürge lenne, segítsetek légysziiii!
Lefuttattam egy memtestet is, hibátlan. A sima pata vinyóra gond nélkül felmegy az xp, legalábbis eddig úgy néz ki. Nem indult újra.
Akkor mi lehet a problema? -
Matthew
őstag
Valaki a #302-re?
-
Matthew
őstag
Helló mindenki!
Lenne egy kérdésem: ha van két sata vinyó és raid0-ba kötöm őket akkor meg lehet azt csinálni, hogy mindkét vinyón csinálok egy elsődleges 20 GB-os partíciót és csak ezeket raidelem össze? A maradék meg simán, raid nélkül működne...
Az lényeg az lenne (persze csak ha lehetséges az előző 5letem), hogy tökéletesen egyforma méretre kell particionálni mind2 vinyót, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- YouTube
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest