Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csorbi
    addikt

Hát a témában még én sem vagyok gyakorlott csak a leírásokat olvasgatom hogyan is kéne neki állni, de pl. az én lapom is tudja azt, hogy 2 féle képen raid-eljen.
    Amit tud a lapom: RAID 0, RAID 1, RAID 10, RAID 5 and Intel® Matrix Storage
    És a raid 10 ugye azt jelenti, hogy 2-2 hdd-t raid1-be köt külön-külön, majd azt a 2 tömböt raid 0-ázza össze.
    A srác lehet nem pont erre gondolt, de hátha.

Más: Az alaplapomra 6 satás eszközt lehet kötni. Akkor szerintetek olyat tudok csinálni, hogy 3-4 hdd-t raid 5-be, majd egyet csak úgy külön kezelni, esetleg ahhoz külön egy másikat raid1-be?
    Vagy pont erről volt szó, és ez a lehetetlen?

Még egy: Ha csinálok egy 3 hdd-s raid5 tömböt, és azt különböző partíciókra osztom, akkor később egy 4. hdd-t fel tudok még csatolni hozzá? És ha igen akkor a tárterület növekedést hol fogom látni?

Ha jól értelmeztem, Fehérsólyom csak 2 db lemezzel akarta megvalósítani mindazt, amit leírt.

Igen, egy raid vezérlő tud több raid tömböt is kezelni, nálam is ment most a raid 5 mellett (3 lemez) egy raid 0 (2 lemezzel), vidáman ment a cucc.
    Raid 5-höz utólag is lehet hozzáadni lemezeket, de hogy többpartíciós raidnél ez hol fog megmutatkozni, dunsztom sincs. Szerintem felhasználatlan területként fog megjelenni, partícionálatlanul, és olyan partíciót teszel rá amilyet akarsz, vagy elosztod a már meglévő partícióid között átméretezéssel.

Új hozzászólás Aktív témák