Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Zsebszámológépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandikaa
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam sokat a külső hdd és a nas főtopikokban az alábbi helyzet megoldására, ezt új tokikban leírtam, a modik zárták és átirányítottak, joggal.
Iderakom amit összeírtam:
"Sziasztok!
Nem tudom eldönteni, merre induljak....
Amit meg szeretnék oldani:
Van két sata vinyóm, 1T mind a kettő, de nem ugyanolyanok. Az egyiket használom gépben, a másik eddig mentésvinyó volt.
A gép elhalt alóla, egyelőre asztalit biztosan nem veszek, céges notim van, azaz a gépteljesítménnyel nem lesz bajom, de a tárhellyel igen.
Fontos, hogy adatvesztés paranoiás vagyok régi kellemetlen tapasztalatok miatt (áramszünet okozta adatvesztés). Minden fontos cucc duplán mentve és offsite is külön tárolva.
A terv már meglevő része: Van két külső vinyóm, wd datatravellerek, újak, darabonként 2T, ők lesznek a mentések.
Van egy 160G és egy 250G IDE vinyó (tudom, vicc), ők nyugdíjazódnak, márnemfogomhasználnitalánsoha adattárolás lesz a szerepük.
Azaz: Van két 1T sata vinyóm, napi használatra. A kérdés, hogy mibe költözzenek bele?
NAS? Külső HDD ház?
- a kettőt együtt használnám, de NEM raid-be kötve
- főleg a zene és fotófeldolgozás (picasa, mert bevált)
- torrentet perpill nem használok, nem is tervezem
- alapvetően usb3 hozzáférésben gondolkozom (kétlem h wifin vagy utp kábelen normálisan tudnék fotófeldolgozást végezni.)
A mentések a wd-kre alapvetően manuálisan mennek, két-három havonta.
Ötlet?"Annyi változás van, hogy eldöntöttem, nem lesz nas, raid1 -et tudó külső házat veszek, a kérdés, h melyiket...
Kb az itt felsoroltak közül játszhatnak a kétlemezesek:
http://www.raidsonic.de/products/external_cases/soho_raid/index_en.phpTapasztalatok szerint melyik ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy S10+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 55QNED823RE / QNED / 55" - 140 cm / 4K UHD / 120Hz & 4ms / HDR Dolby Vision / FreeSync + HDMI 2.1
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest