Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
vajon ha kiveszem az összes vinyót, betolok egyet, azon megcsinálom az első volume-t, majd visszateszem a három lemeznyi raid5-öt, lenullázom egészen, és úgy pakolok rá vissza, akkor a rendszer átkerül az egy szem vinyóra?
és ha a raid5-öt csak utólag teszem vissza, de rajta hagyok mindent, akkor is? és maradnak rajta elhagyatott rendszerpartíciók, amiket akár törölhetek is?hanyas vagy, te disznó?
-
kalolaci
senior tag
Kerestem a routerben az IPv4-et, de nem találtam. Én eddig úgy kezeltem a torrent letöltést távolról, hogy a routerben engedélyezve volt az upnp, a NAS-ban beállítottam hogy keresse meg, van-e a routerben ilyen funkció. Le van töltve egy Qfile nevű program, azzal elérem a letölött file-okat a NAS-on. Mikor bejelentkezem, kiírja egy rövid időre, a jelenlegi ip.címet. Transmission app le van töltve, abba beírom, és látom mit seed-el a NAS, illetve tudok hozzá adni torrentet is.
-
-
kalolaci
senior tag
Static hdcp-t, ès a port nyitàsi lehetőséget, megtaláltam. Csak, a beállítás okozna gondot. Upnp egyszerűbbnek tűnik, ott a NAS beállított mindent. Viszont ebben a routerben, nincs. Sajnos ahol lakom, (Mezőkövesden) nem tudok olyan szakembert, aki foglalkozik távoli eléréssel, vagy NAS beállítással.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz kalolaci #4856 üzenetére
Akkor máris változott az előző mondatomban a kérdés, amit a másik topikban fel kell tenned, mégpedig úgy hogy "hogyan kell beállítani?". Mindenképp írj pontos típust, a diginél többfélét is adhatnak!
Te is láthatod hogy nincs veszve dolog, kitartás[ Szerkesztve ]
-
kalolaci
senior tag
-
Geth
veterán
válasz kalolaci #4859 üzenetére
Vesszek meg, de nem az előbb írtad hogy az most nem opció, mert nincs??
Hagyd a 'csába az UPnP-t, néhány kattintás és megy minden. Vagy nem is akarod megoldani?Az UPnP sok eszközben úgy lett implementálva, hogy kívülről érkező portnyitási kéréseknek is eleget tesz, ami nagyon nem cool. Kerülni kell, ahol lehet, legalább egy helyen lesznek a port forwardok, csak azok lesznek amiket Te felveszel. Beállítás után általában nem kell hozzányúlni gyakran, szóval cseppet sem nehézkesebb, ha egyszer megtanultad. Az meg sosem árt
[ Szerkesztve ]
-
kalolaci
senior tag
Ezen a routeren, amit a Digi adott (Huawei HG8121H) nincs upnp. Azèrt gondoltam, hogy átállíttatom a szolgáltatónál modemre, és utàna kötök egy TP-Link-et, amin viszont van. Ezzel talán, egyszerűbben menne olyannak, aki keveset ért a dologhoz. Neked gondolom, nem jelentene problémát. 😀
-
kovacsit
tag
Na!! Van valami!!
Lehet, hogy csak egy olyan filmet csíptem ki, ami senkit sem érdekelt.. :-))Már csak az a kérdés, hogy az eddig letöltött és nem visszatöltött cuccokat hogyan tudom "szolgáltatás" (ami a seed QNAP nyelven) kategóriába visszatenni....
Köszi az eddigi segítséget...!!
Plz telefonon keress... !! Telefonszám az extra adatoknál...
-
kalolaci
senior tag
NAS-ra külső forrásból telepített transmissiont, hogy lehet egyszerűen távolról elérni elérni? Torrent hozzáadása lehetősége, is jó lenne.
-
Geth
veterán
válasz kalolaci #4876 üzenetére
Azért talán Te is érzed, hogy ennyi infó édeskevés lesz ahhoz hogy bárki segíteni tudjon.
Mit csináltál amikor azt írod hogy a port nyitva a routeren?
Hogyan jelzi a transmission hogy zárva?
Távoli elérésről beszélünk még mindig vagy a torrent-re használt portról (a kettő két különböző dolog)?
Mivel kezdődik a routereden a WAN IP cím (első szegmens, azaz az első pont előtti szám micsoda)?
Ha nem írsz több infót (sőt screenshotokat is mellékelhetsz), sanszos hogy marad így ahogy van -
gahor72
aktív tag
válasz kalolaci #4876 üzenetére
Olvasgatom pár napja a hozzászólásaidat,kérdéseidet.
Minden tiszteletem Geth-é,kitartóan próbál segíteni,de nem hagyod.
Megpróbálom én is,hátha...
Kevered a dolgokat!
A szükséges portokat amiket a routerben forwardolni(megnyitni)kell,a Nason a settings.json file-ban találod!
Ha azt akarod,hogy tudjanak hozzád kapcsolódni,tehát AKTÍV legyél és menjen a visszatöltés,az a "peer-port sorban találod.
Ez alapból egy db port.Ha port tartományt szeretnél kinyitni akkor az alatta lévő két sorban találod."peer-port-random-high" illetve "peer-port-random-low".
A két érték közötti portokat nyitogatja.DE engedélyezni is kell egy sorrel lejjebb:"peer-port-random-on-start: enable!!!!!!
Ha elég egy port is akkor "false"!!Ekkor fog a TM port próbája sikert vissza jelezni,persze a véletlenszerű port választás NE legyen kipipálva!!
A TÁVOLI ELÉRÉS portját ugyanott lejjebb találod a "rpc-port" sorban!
Ezt is forwardolni kell a routerben!Majd a telefonodra letöltött alkalmazásba ezt kell beírni,hogy el érd távolról!
A feltételek: a portok forwardolva vannak.
távolról a nas-ra az általad választott qnap DDNS címmel tudsz bejelentkezni.PL::: http://mackomisi.myqnapcloud.com:123456 -ez lenne az rpc port!!
Már csak a nason használt felhasználó neved és jelszavad kell,hogy be is tudj lépni.
üdv
-
gahor72
aktív tag
Ez egyre jobb!!
február 7-én tanácsot adtál Suuu26-nak TM ügyben?! [link]
Ezt most mán ki köll bogózni!!
üdv
[ Szerkesztve ]
-
kalolaci
senior tag
válasz gahor72 #4882 üzenetére
Igen, de ez csak egy általános dolog volt. Akkor szépen működött is minden, mert a T-home-tól (akkor még ez volt az internetszolgáltatóm) kapott Huawei routeren, volt upnp funkció. NAS-ban van egy ilyen lehetőség, hogy: "Útválasztó autómatikus konfigurálása" ami miután ráklikkeltem, megodott mindent. Nem kellett semmit állítgatnom, működött. Beléptem távolról a Qfile nevű appon a jelszavammal, ami kis időre kiírta az aktuális ip. címet. Ezt beírtam a transmission-ba a: 9091-es porttal, és már el is értem hogy épp mit seed-el otthon a NAS, tudtam hozzáadni torrentet is.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz kalolaci #4878 üzenetére
Huhh, lesz itt teendő
Azt írtad két kábellel van összekötve a routerrel. Ez sajnos rettentően bonyolítja a dolgot mert a jelek szerint nincs rendesen konfigurálva a trunk-olás, tehát nem adódnak össze a sávszélességek, hanem van két egymástól független linked. Első körben ezt szüntetném meg.
Tehát kihúzod az egyik UTP kábelt és elteszed emlékbe/tartalékba.
Így a NAS-on 1 db. belső IPv4 címmel kell csak dolgoznod, tehát a screenshotok alapján 1 db. mappingnek kell léteznie.
Ebben a mappingben kell felvenni a portokat.
Jelenleg a mappingben (mindkettőben, de ez egyiket mostanra már megszüntetted) ezek vannak:
* 8080: elterjedt portszám valamilyen webes (http) elérésre, Te tudod mi van mögötte
(Ha tényleg webes szolgáltatás és kell, akkor érdemes lehet csak TCP-re átállítani a protokollt.)
* 9091: talán ez lenne a transmission felület portja? Az egyik kommented erre utal.
(Szerintem erre is elég a csak TCP protokoll.)
* 443: a https elérés standard portja, Te tudod mi mögötte a valós szolgáltatás.
(Ha tényleg webes szolgáltatás és kell, akkor érdemes lehet csak TCP-re átállítani a protokollt.)Ez önmagában kevés, hiszen torrent esetén szükséged lesz még egy portra hogy ne legyél passzív torrent szempontjából. Ehhez válassz és vegyél fel plusz egy portot (TCP/UDP protokoll), ahol a portszám legyen egy a 30000-65535 intevallumból.
Nagyon fontos: a mappingben az External Source IP address NE legyen kitöltve, hiszen ezzel azt mondod hogy csak saját magától jővő forgalmat irányítson saját magához. Ez teljesen értelmetlen, ezért ezt a mezőt hagyd üresen, tehát bármilyen címről jővő forgalmat irányítson a NAS egyetlen belső privát IPv4 címére.
A NAS egyetlen belső privát IPv4 címét lehetőleg már fixáltad statikus DHCP beállítással a routeren. Ha nem, erre is szükséged lesz. Ha ugyanis statikus DHCP hiányában megváltozna a NAS belső IPv4 címe, írhatnád ád a mappinget minden ilyen alkalommal.
Továbbra sem írtad hogy mivel kezdődik a routered külső (WAN) IPv4 címe, ez csak a CGNAT ellenőrzés miatt szükséges infó.Ha ezzel megvagy, ezután jön az a lépés, hogy ellenőrzöd a transmissionben, hogy valóban a 9091-es porton várja a bejövő kéréseket távoli eléréshez, illetve hogy a 30000-65535 intervallumból korábban választott porton várja a torrenthez szükséges kéréseket (emiatt nem lesz passzív torrent szempontjából).
A végére marad a QTS-ben a myqnapcloud.com DDNS szolgáltatás bekapcsolás, hogy ne kelljen Qfile-lal vagy máshogy rájönnöd az aktuális külső IP címedre.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Linux stationt próbálta valaki?
Mivel lehet belépni az ubuntuba?
A nason használt userem nem jó. (a default admin le van tiltva )---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
csomorcs76
csendes újonc
Sziasztok!
Hol is vágjak bele. Van egy Qnap TS-228-as Nasom. A hiba jelensége, hogy a Transmission-t használva bezavar a vonalas telefonba hívás közben. Ezt úgy értsd, hogy szakadozik a vonal és minden harmadik szó kimarad.Download Station-nél nincs ilyen hiba, de nem szeretném használni, lassú le-fel stb. Az asztali gépen használt Transmission pedig nem zavarja a telefont, pedig nagyobb fel és le töltést produkál.Ha ez még segítség? Tcom 1000-es net 2db Iptv 1db vonalas telefon. Sagemcom-ot átkértem Bridge mode-ba hátha ez segít de nem. Most a tőlük kapott Dlink dir 842 a routerem.Megköszönném ha valaki segítene,beállításokkal /szájbarágóssan/ vagy ötlettel. Köszi előre is. -
Geth
veterán
válasz csomorcs76 #4888 üzenetére
Én első körben diffelném a két transmission beállításait, hogy a nyilvánvaló dolgokon kívül (pl. letöltési könyvtár) mi a különbség a kettő között.
-
Geth
veterán
válasz csomorcs76 #4890 üzenetére
Hát ez nem túl pontos Diff alatt azt értem hogy a két settings.json-t (én nem transmission-t használok, de úgy tudom ilyen nevű fileban tárolja a beállításokat) diffeled egy erre alkalmas eszközzel (pl. winmerge), hátha van olyan beállítás ami elkerülte a figyelmedet. A könyvtárat pont mondtam hogy hagyd figyelmen kívül...
Minden más eltérő sor érdekes lehet.[ Szerkesztve ]
-
csomorcs76
csendes újonc
Értem. Ez már meg volt. Beállítás összehasonlítás. Asztali át Nasra. Hiba akkor is fenn áll. Nas beállítás asztalira. Nincs hiba. Nekem ez Xakta.
-
Geth
veterán
válasz csomorcs76 #4892 üzenetére
Minden egyes beállítás ugyanaz volt a könyvtáron kívül?
UPnP kikapcsolva és ugyanazt a portot váltogatod a két eszköz között? -
Geth
veterán
válasz csomorcs76 #4894 üzenetére
peer-socket-tos ?
-
csomorcs76
csendes újonc
Ezek a beállításaim?
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": true,
"blocklist-url": "http://www.bluetack.co.uk/config/level1.gz",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/share/CACHEDEV1_DATA/Download/transmission/completed",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 5,
"encryption": 0,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/share/CACHEDEV1_DATA/Download/transmission/incomplete",
"incomplete-dir-enabled": true,
"lazy-bitfield-enabled": true,
"lpd-enabled": true,
"message-level": 2,
"open-file-limit": 32,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 500,
"peer-limit-per-torrent": 50,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 2,
"prefetch-enabled": 1,
"proxy": "",
"proxy-auth-enabled": false,
"proxy-auth-password": "",
"proxy-auth-username": "",
"proxy-enabled": false,
"proxy-port": 80,
"proxy-type": 0,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 0,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{aa43b208580c47c32a50494ee11963ddb72e23faTzmpCBjn",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "admin",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1",
"rpc-whitelist-enabled": false,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": true,
"script-torrent-done-filename": "/share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/Transmission/scripts/run_scripts.sh",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 0,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 0,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 0,
"upload-slots-per-torrent": 15,
"utp-enabled": true,
"watch-dir": "/share/CACHEDEV1_DATA/Download/transmission/watch",
"watch-dir-enabled": true
}[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz csomorcs76 #4896 üzenetére
Én passzolom, nem transmissiont használok.
Esetleg a doksi szerint átírhatnád a peer-socket-tos-t lowcost-ra, azt írja ártani nem árt.
(Egyébként az UPnP a kliensen be van kapcsolva - port-forwarding-enabled -, gondolom akkor a routeren tiltottad)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest