- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Klaus Duran: 2025 dude
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamch4
tag
válasz
Jim Tonic #9281 üzenetére
ja, azt nem említettem, hogy nem a saját webkamerámról lenne szó, hanem a neten található városi webkamerákról. nos, a Preview, amit a honlap forráskódjában találtam elég ritkán frissíti magát és még csak nem is egyforma időintervallumban, hogy hozzáigazíthatnám a scriptet, szóval mégis jó lenne valamilyen megoldás, amivel bizonyos időközönként kilehetne exportálni egy-egy képkockát a videókból, és valahová feltölteni azokat.
-
adamch4
tag
válasz
Jim Tonic #9281 üzenetére
húúh, szerencsére a honlap forráskódjában, amin az élőkép elérhető megtaláltam egy Preview-t, aminek változatlan az elérési útja, így ezzel a kivételes esettel megoldottnak látszik az ügy
már fel is kerültek az első képek, de azért szívesen várom a konstruktív javaslatokat, mit lehetne még kihozni belőle -
Bambula5
csendes tag
válasz
Jim Tonic #9268 üzenetére
Valóban ezt írtad le, csak úgy néz ki nem tudtam megfelelően dekódolni
Több nyelvűre szeretném elkészíteni az oldalt, viszont nem igazán értem hogy mit értesz az alatt hogy külön táblába tegyem a megnevezéseket...
Csak a termékek megnevezésére gondoltál vagy esetleg valami másra? -
bambano
titán
válasz
Jim Tonic #9243 üzenetére
én mostanában már minden táblát ezzel kezdek, ha kell, ha nem.
utólag rendszerint kiderül, hogy jól tettem.
oké, hogy elsődleges kulcsot a kívánalmak szerint kell összeállítani, de ezek a kívánalmak különbözőek. kell valami kulcs az adatbázis és az alkalmazás belső logikája szerint, meg kell valami kulcs a felhasználói felület logikája szerint. a kettő nem mindig egyezik. mert lehet, hogy nem kell az adatmodell szerint kulcs a tulajdonságtípusok táblához, de a tábla karbantartásához meg jól jön, akkor én rakok."Fejlesztőkörnyezet van ilyen?": van, a régebbi netbeansek, pláne visualwebpack-kel súlyosbítva, meg sem nyikkantak elsődleges kulcs nélkül.
-
Bambula5
csendes tag
válasz
Jim Tonic #9237 üzenetére
Bocs, ha kicsit félrevezetően jelöltem a dolgokat. Beszúrom hogy miként alakítottam át az általatok leírtaknak...
Az a problémám, hogy tényleg nincs kihez fordulnom a témában. Többek között ezért is köszönöm a segítséget.
@inf3rno: én is úgy láttam, hogy a noSQL nem nagyon jöhet szóba. A rubyt azért választottam, mert gyorsan lehet vele haladni, ami most nálam nagyon fontos. Egyelőre egy szervert bérelnék a projektnek és ha jövedelmezővé válna a dolog akkor tovább gondolkodhatok hogy miként tovább.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
Jim Tonic #9228 üzenetére
union selecttel mint a villám.
én sem tartom jó ötletnek a táblákba szétpakolást, mert el nem tudom képzelni, hogy egy adatmodell, amit tervezési fázisban megtervez valaki, az futásidőben lényegesen módosuljon.
(#9229) Bambula5: "hogy tudom felépíteni ha különböző tulajdonságokkal bírnak a termékek?" csinálsz egy táblát, amiben minden rekord egy tulajdonság, meg csinálsz egy másikat, amiben minden rekord egy termék egy adott tulajdonságának a konkrét értéke. pl: akkumulátor kapacitás.
lesz egy termékfajtád, amiben egy sor az akkumulátor. egy tulajdonság_típusod, amiben egy sor a kapacitás, és egy tulajdonság táblád, amiben egy sor, hogy az adott termékfajta_id meg tulajdonság_típus_id mellé a konkrét érték 2400mAh.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Jim Tonic #9135 üzenetére
A kliens program egy mobil app, és feltehetjük, hogy használják mondjuk 1000-en egyszerre. Ezek HTTP-n kommunikálnak a szerverrel, és időnként kérik a statisztikát.
Sima fájlba mentéssel az a gond, hogyha letelt az adott idő, és újrakalkulálta a szerver a statisztikákat, akkor nem írhatja csak úgy felül a fájlt, mert lehet, hogy épp egy másik szál olvassa. Ennek kezelésére meg megint állapot kerülne a szerverbe. Ez nem kerülhető el?
-
rii
nagyúr
válasz
Jim Tonic #9125 üzenetére
akkor beszélnem kellene azzal aki leprogramozta a képtátat (abban minden kép fent van)
hogy tud-e még egy "mező"-t hozzáadni, ami tartalmazná az elérési útvonalat, és hogy drag'and'drop-pal be lehet-e húzni InDesign-ba?könyvtárfigyelés:
próbálkoztam már vele OSX alatt ... az a baj, hogy ha van egy könvtár
"kepek"
és abban van egy alkönytvar, és az alkönytárba írok, akkor hiába figyeli a "kepek" foldert, hiszen annak egy subdirectorí-jaba történik a mozgás ... és elég gyarkra létre kell hozni ilyen subdirectorikat, 200 képenként ....meg szabad kérdeznem, bővítményen alatt mit kell érteni?
Nem értek hozzá ... -
rii
nagyúr
válasz
Jim Tonic #9123 üzenetére
mennyire nem lenne gyors?
egy hétvége csak elég lenne neki, nem?
de egy este jó lenne ... 10-kor elindul, 9-re végez ...kb. 200.000 átlag 5 MB-os képek
meg 100.000 70-200 MB-os fotókaz adatbázist úgy érted, hogy böngészőből elérhető pld. képtár?
most hogy mondod, és remélem jól értettem az "adatbázis"-t, olyan van, csak az a baj, hogy legjobb lenne finderből berántanivagy ha esetleg a böngészőből lehetne egy kis ablakkal ezt megoldani ... minimal funkciók (mert a képtár eléggé bonyolult asziszem . nem is láttam még az ittenit működés közben)
hogy csak control c control v, enter, kiadja a találatot, és ezt egyből rá kellenne tudni hőzni az indesign egy képboxára, mert finderből csak ennyi lépésbből állnanem tudom, tud-e olyan "path"-t mutatni a web browser a program felé, mint a finder file-kezelő
-
Zola007
veterán
válasz
Jim Tonic #9069 üzenetére
8 év alatt láttam már 1-2 dolgot a PH-n és más fórumokon, és ha valaki ilyet kér és tudok segíteni, akkor ráírok szívesen. Ilyen erővel akár rám is írhattál volna. Ez egyéni hozzáállás kérdése, de parancsolj
Köszönöm annak aki segít:(1) Készítsünk programot, amely kiszámolja az első N drb. páros szám összegét. (A ciklus 1-től N div 2-ig menjen, majd a ciklusmagban vegyük a számok kétszeresét.)
Megoldom a lenti módon egyszerűen is, viszont a feladatban kért ciklus 1-től N div 2-ig dolgot nem tudom bele implementálni:
program gyakorlo_47;
uses crt;
var a,b,x:integer;
begin
clrscr;
write('Az első hány db páros számot adjam össze?: ');
readln(a);
for x:=1 to a do b:=b+2*x;
write('Az első ',a,'db páros szám összege: ',b);
writeln;
end. -
creation
senior tag
válasz
Jim Tonic #8659 üzenetére
Nem is azon gondolkodtam el, hogy mennyire nehéz, hanem azon, hogy a valós életben ezt majd nem neki kell eldöntenie. Ő csak ajánlatot tehet és kritériumokat fogadhat el.
Az adatbázis felépítését, már meg ne haragudj, de hogyan tervezze meg, ha fogalma sincs, hogy az adott eszköz milyen adatokat fog neki oda hányni és azok mekkora méretet is öltenek?! Gyakorlatban ez így nem megy. Legalább egy példa s feladat erejéig összekaphatta volna magát a példa megírója, hogy pl: hőmérsékletet és rögzítési idejét küldi a klíma, egyiket timestampben a másikat meg 3 tizedesig celsiusban. Akkor már van mivel számolni. Meg van miből kitalálni a db formáját, de így?!Vagy csak én várok el túl sokat mástól, hogy könnyebb legyen az én munkám?!
A többivel nem vitatkozok, teljesen helytálló kérdések és a megválaszolásuk sem okoz szerintem a srácnak akadályt.
-
bambano
titán
válasz
Jim Tonic #8325 üzenetére
[link] szerintem a soros portok jobbak, mint az usb konverterek. az usb konverterekből nekem van olyan, ami hibázik, meg olyan is, ami viszonylag stabil.
a málnaboltokban árulnak nem szabványos feszültségű usb konvertert.[link]
szerintem a programmal nem lesz probléma, sima usb-serial támogatás kell hozzá.
-
bambano
titán
válasz
Jim Tonic #8185 üzenetére
nem értek egyet, az szte a régi nagyok kategória. nem azért "nem jobb", mint az szte, mert kopik a minősége, hanem azért, mert az szte soha nem is volt sokkal lejjebb.
ha én régi nagyokat emlegetnék, akkor olyanokkal állítanám szembe, mint pl. a Nehézipari Műszaki egyetem informatikai képzése vagy jogászképzése. Ez volt a mai Miskolci Egyetem leánykori neve, és ők is beleestek abba a hibába, hogy a kihaló szakjaik helyett elkezdtek mindenféle kihalószak-informatikust képezni. Később lett progmatjuk is, de a tapasztalat szerint a frissen indított szakok minősége nem olyan jó.
-
k.kristof
őstag
válasz
Jim Tonic #7663 üzenetére
Ugorj fejest a Pythonba!, a Dive into Python könyv magyar fordítása.
#cattus: nincs mit
-
sztanozs
veterán
válasz
Én a webdoc-ot túrtam végig, ha (és gondolom igen) van elég más irányú fejlesztési tapasztalatod, akkor csak a szintaktikai különbségeket kell megtanulni, meg az alap nyelvi szolgáltatásokkal ismerkedni. Erre szerintem nem kell könyv. Persze ha szereted látni a polcon, akkor más kérdés.
-
kispx
addikt
válasz
Én most a Learning Python, 5th Edition könyvet olvasom. Idáig megvagyok vele elégedve. (Még a Python in Practice könyvvel szemezgetek, csak arról még semmit sem tudok.)
-
dabadab
titán
válasz
Jim Tonic #7219 üzenetére
Azert persze az ovatossag se art, lattam mar olyat, hogy Nagyceg1 akar valamit Nagyceg2-tol, 2 fejleszt ezerrel, amikor elkeszult a cucc fel ev utan, akkor 1 meg beszol, hogy "de mi nem ezt akartuk". Ilyenkor jol jon az, hogy ha van valami dokumentum, amire lehet hivatkozni, hogy most ezt akarta-e vagy sem (persze az meg jobb lett volna, ha eleve nem ertik egymast felre).
-
Jim-Y
veterán
válasz
Jim Tonic #7217 üzenetére
Jó, de valahogy csak át kéne adni, hogy miről szóljon a program. Az ideális eset az lenne, ha kapna a programozó egy felhasználói dokumentációt.
UML Use Case?
UML Activity?Én úgy képzelem, hogy egy alapszintű funkcionalitásbeli dokumentációt elkészít a megrendelő, és a programozó azt követve leprogramozza a programot nem?
Vagy ez nem így szokott menni, hanem csak élő szóban elmondja a megrendelő, hogy mit akar, ahhoz készít a Programozó egy doksit, amit megmutat a megrendelőnek, és közösen reszelnek még rajta?
megj: az elkészítendő termékkel szemben már vannak olyan meghatározott alap dolgok, hogy pl a bejelentkező képernyőn legyen 4 gomb, az egyik erre jó, a másik arra. Itt ilyen adatokat kérjen be, ott olyat.
Ezek már specifikálva vannak, engem az érdekelne, hogy ezt az alapszintű leírást milyen formában szokás benyújtani. Nyílván a tökéletességre törekszem, ezért kérdezem^^ üdv -
Doze
aktív tag
válasz
Jim Tonic #7194 üzenetére
Épp most jöttem a garázsból.
A már meglévő Szabvány szenzorok címeit próbálgattam.
kezdtem egy egyszerűvel:
Hűtővíz hőmérséklet.... bepötyögtem: 01 05 a nyers válasz ez volt: 410584.... ez egyébként 92 fokos hőm... de 4105 tehát az első 4 karakter soha nem változott... csak az utolsó kettő. mivel hexa: max FF-ig mehet 255... jó mondjuk ha nem tudnám a képletét lehet ülnék rajta hogy <utolsó 2 karakter>-40....
Am az első négy karakter mi lehet? Gondolom az 105 kitől jött, de a 4?
Azt szeretném kérdezni: van egy olyan rész a szabványban (amit linkeltem), hogy pl 01 00... és megmondja hogy az első 32 szenzor támogatott. Ez Bit kódolt üziben jön.. (ezt még nem néztem meg micsoda) no mind1
Kiadtam parancsba a 2100-át hát telefosta a képernyőt. Így dobta az adatokat:
1: 12345678910101
2: -::-
3:
.
.
.
egészen F-ig..Ebben azt nem vágom hogy míg a többinél jön 1 sor adat ennél 16 sor jön.... vannak közte statikus, folyamatosan változó adatok... ez mi lehet..
Egyébként ez hobbi.
kicsit morbid. Am elméletileg jogilag nem aggályos, míg saját részre csinálod, de vannak cégek akik erre vannak specializálódva... keresésre.
-
Doze
aktív tag
válasz
Jim Tonic #7192 üzenetére
Üdv!
Bocsánat, kicsit èrthetetlen voltam.
Nem vagyok programozó, van egy progim ami vègigmegy az összes cìmen, ha van visszatèrő adat akkor kiírja. Mondjuk most csak kb a felènèl járok, mert olyan 3+ óra az egèsz.... de csak akkor tudom csinálni a jár/gyujtáson van az autó, egyèbkènt az Ecu "aludni" megy.
A legjobb az lenne ha az egèsz ecu-ban tárolt adatot lementenèm, csak sajnos ebben nem vagyok jártas. A technikai dokukentunok pedig hètpecsètes tioknak számítak. 7500 dolcsièrt bárki megkaphatja.
Egyedül az ecuban található proci leírása ès a canbus iso szabványa van meg.
-
martonx
veterán
válasz
Jim Tonic #7042 üzenetére
Minden nézőpont kérdése. Ha nagyvállalatoknak fejlesztesz java-ban, ahol nem téma egy tizmilliós nagyságrendű célhardver beszerzése, rá egy szintén tízmilliós nagyságrendű futtató környezet beszerzése (pl. weblogic), és van a linux-od mögött egy komoly üzemeltető, akkor valóban azt látod, hogy hol van itt a teljesítmény probléma, mikor ezekkel zökkenőmentesen kiszolgálsz pár ezer usert.
Aztán mikor mindezt megcsinálod .Net-ben, és egy néhány milliós hardveren (beleértve az oprendszer árát is), egy szál részmunkaidős üzemeltetővel az alap IIS-en pont ugyanolyan zökkenőmentesen elfut a pont ugyanolyan tudású rendszer, és pont ugyanannyi usert szolgál ki, akkor bizony sokan elgondolkoznak a platformok közötti erőforrás használáson, és hogy mégis melyik éri meg jobban.
És hogy ez még szemléletesebb legyen, vajon miért olyan ritkák a publikus elosztott java hosztingok? Ha ugyanolyan erőforrás kímélő, mint a PHP vagy a .Net? Költői kérdés volt.
Hozzáteszem a java nem rossz, iszonyatos történelmi beágyazottsággal rendelkezik, főleg a pénzügyi szektorban, ami nem jöhetett volna, ha rossz lenne. Csak a világ közben ellépdelt mellette, de pont ez az a szektor, ahol marha lassan váltanak, meg a tízmilliós nagyságrendek különben is aprópénznek számítanak.
A PHP meg teljesen más kérdés. A PHP teljesítmény problémái korántsem olyan vészesek (mára), mint amilyen rossz a híre. A híre meg azért rossz, mert a PHP világ tele van vérpistikékkel, akik főállásban kókányolnak (illetve régebben jóval macerásabb volt a PHP-t bytekódra fordítani). Tény, hogy alapból meg sem közelíti egy Java vagy .Net futásteljesítményét, de viszonylag könnyen, és ami a legfontosabb továbbra is ingyenes cuccokkal lehet optimalizálni.És végül egy alapvetés. Rosszul optimalizált kódot bármilyen nyelven lehet írni
-
skoda12
aktív tag
válasz
Jim Tonic #7039 üzenetére
Te vagy a masodik, aki aluloptimalizaltsagra hivatkozik, de szerintem ez nem igaz. Tozsdeken, bankoknal a low-latency penzugyi rendszerek javaban keszulnek vagy ott van pl a Cassandra, Neo4j , amik pont performanciara kihegyezett NoSql rendszerek es javaban keszultek. Nyilvan ezeket azert profik irjak. Ezenkivul jvm fuggo is a dolog. Volt olyan projekt, ami 30%-ot gyorsult, csak attol, hogy a hotspot jvm helyere JRockitet tettek. De lehet real-time jvm-eket is venni, ha az kell. Csak ezekkel a rendszerekkel az atlag felhasznalo nem talalkozik. A GUI tenyleg lassu, de ez a platformfuggetlenseg ara, nem kell benne desktop appot irni es kesz.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Jim Tonic #7028 üzenetére
Egyébként a Java érzésem szerint az Android nélkül (ami nem is Java) komolyan kezd veszíteni a vonzerejéből
Nem akarok flame wart inditani abszolut, de az igazsag az, hogy nalunk folyamatosan esnek be az uj javas projektek, van koztuk greenfield project is. Tavaly is vettunk fel egy csomo fejlesztot, most is kene hirtelen ~100 javas ember ev vegeig es meg kulfoldon is nyilnak uj szabad pozicioink valoszinuleg. En alapjaban veve C++ kedvelo vagyok, de be kell ismernem, hogy uj (nem desktopos) projectet en is javaban inditanek a meglevo libraryk bosege miatt.
-
Atos23
senior tag
válasz
Jim Tonic #6930 üzenetére
Én is elneveztem bújtaott mateknak ezt a dolgot. Nálunk ez úgy megy, hogy a Matematika Logikai Alapjait átnevezték Informatika logikai alapjaira, és a Matematikai statisztikát átnevezték Komputerstatisztikára.
És máris a suliban ráfoghatják, hogy a srácok informatikát tanulnak, nem tölteléket.
Tisztelem a matematikát, de azért az egy kicsit sok, hogy a 180 megszerzendő kreditemből kb. 90 matek.
Én is belejöttem a tanulásba, kifejezetten szeretek suliba járni. Vizsgaidőszak végén mindig olvasnom kell valamit, mert megszoktam a tanulást
Talán a szürke hétköznapjainkban jól esik egy ilyen kihívássorozat nekünk.
-
Cheesy
őstag
válasz
Jim Tonic #6902 üzenetére
A CRM-et kb csak az üzletkötők és a vezetők használják, volt idén belőle oktatás, de azóta sem "nyitották ki" mindenkinek, pedig volt ám nagy fogadkozás, hogy húúú majd mindent ebben kell csinálni. Speciel én már nagyon vártam egy egységes rendszert.
Azóta sem történt semmi, kb. már az is elfelejtettük miről oktattak minket. :/
SugarCRM van (lesz, remélhetőleg).
De nincs egységes ajánlatadó form-unk pl.Van egy másik tervem is, de az meg webprogramozás, annak sem tudom hol kezdjek neki. Egy kereshető adatbázist akarok összehozni, amiben az objektumokhoz tartozó különféle értékekből összehasonlító grafikonok készíthetőek. Eddig php + mysql ami erre alkalmasnak tűnik.
De ez csak akkor, ha a fentinek tényleg nincs értelme. -
Cheesy
őstag
válasz
Jim Tonic #6899 üzenetére
Van SAP és CRM rendszerünk, de ajánlatadó modul mint olyan csak SAP-ban van, IGEN korlátozott tudással. Én speciel extra infokat is bele szoktam írni a cellákba, SAP-os ajánlat meg csak a SAP-ban rögzített (max 40 karakter hosszú), sokszor külső szemlélőnek nehezen értelmezhető termékneveket tartalmazza a leírásnál.
-
-
-
-
sztanozs
veterán
válasz
Jim Tonic #6729 üzenetére
Ezt nézd még meg: http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/vsto/thread/bf71a6a8-2a6a-4c0a-ab7b-effb09451a89/
- nem találtam kifejezetten VB6-os témát, de az api, amit használ, az esetleg működhet nálad is...Akkor a COM+ -os dolgot érdemes még megnézni, ha az sem megy, akkor az activex controllok felejtősek...
-
sztanozs
veterán
válasz
Jim Tonic #6725 üzenetére
Láthatóság az egy dolog - azzal csak megjelenik vagy eltűnik a control...
Asszem nem friss a problémád
Valahogy a progress nem használja jól a standard activex kontrollokat, vagy az is lehet, hogy nem működik a gépeden a com+ üzenetkezelés...Próbáld meg a Min és Max értéket explicit beállítani, mielőtt a Value-t próbálnád változtatni. Alapból szerintem nincs inicializálva az értékük, csak a sztenderd IDE (VBA, VB6) állítja be őket 0-ra és 100-ra.
-
sztanozs
veterán
válasz
Jim Tonic #6720 üzenetére
Passz
Hirtelenjében összedobtam egy VBA (Excel) projektet egy progress barral meg egy gombbal és gombnyomásra simán növekszik a pb értéke:
Private Sub CommandButton1_Click()
Me.ProgressBar1.Value = Me.ProgressBar1.Value + 1
End SubBe van regisztrálva rendesen a kontroll?
A form frissítése megtörténik (nem egy olyan szubrutinban van a progressbar frissítése, ahol nem kap az form lehetősélget a frissítésre)? Sokszor hiba, hogy hosszan futó szubrutinba kerülnek form elem frissítések. Ezek a frissítések nem tudnak lefutni, amíg a rutin fut, mert a program ablaka nem kap "lehetőséget" a frissítére. Ezt megoldandó két alapvető lehetőség van:
1) DoEvents() használata. Ezzel a a probléma, hogy a gombokat tudod nyomogatni a fomon, mezők elveszthetik a fókuszt, stb, ammi zavarhatja a program "várható" működését
2) Asszinkron futtatni a hosszú futásidejú funkciót és eseményvezérléses alapon kell frissíteni a formot. [link] -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Jim Tonic #6690 üzenetére
De basszus, ez a fórum nem arra való, hogy mások feladatát megoldjuk, ezzel egy csomó időt megspórolva nekik, viszont egy csomót elcseszve a sajátunkból. De ha gondolod, nézz körül más topicokban, hogy mennyi időt kúrtam már el mások érdekében, összeállítva működőképesre a kódjukat, plusz részletesen elmagyarázva, mit kellene másként csinálni, mi a rossz gyakorlat, és miért - egy virtuális vállveregetésért cserébe, nekik csomó időt megspórolva, az viszont kérdéses maradt, hosszú távon volt-e haszna, vagy az lett volna hasznosabb, ha inkább rávezetem őket a megoldásra; úgy voltam vele, hogy ha ért valamit, tanult belőle az illető, akkor már megérte. De az idők során egyre inkább rájöttem, hogy nem biztos, hogy megéri, ha a saját szabadidőmet beáldozom azért, hogy valaki copy-paste-eljen, aztán elégedetten távozzon. Az sem biztos, hogy tanul belőle az illető. Ennek ellenére itt is időt töltöttem a magyarázattal, hátha átjön neki, hogy mit cseszett el - ebben az esetben sajnos nem ez volt a helyzet, mármint Zedz esetében, mert csak a megsértődés maradt meg neki, meg az, hogy itt valaki "beszólt". Nem volt ez "lebaltázás", az máshogy néz ki. Inkább cinikus volt. Meg egy programozás topicban ne az legyen már a standard, hogy mások házi feladatát oldjuk meg minél igénytelenebb módon ingyé', de legalább működjön.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Jim Tonic #6686 üzenetére
Ha erre gondoltál, akkor abban szerintem volt konstruktív javaslat bőven, még ha valaki magára is veszi. Szerinted hogy fognak tanulni az emberek a hibáikból, ha az égbekiáltó hülyeségekre nem hívjuk fel a figyelmüket? Amikor rámszólnak valamelyik topicban, ha valahogy sikerül tákolmányt összeállítanom, hogy vazze, ezt ne már így, mert undorító, akkor abból én azt is fel szoktam fogni, amit rosszul csináltam, nem csak besértődöm, mintha az óvodában lennénk. Szóval érted, még ha azt is kell olvasnia valakinek, hogy a kódja gány, akkor is SZERINTEM jobb, ha felhívják a figyelmet rá, hogy valamit szarul csinál, mert ha senki nem szól neki, akkor lehet, hogy nem is merül fel benne az igény a javulásra. Arról nem is beszélve, hogy azért a szakmailag érdekes kérdésekből is egyre kevesebb van.
-
martonx
veterán
válasz
Jim Tonic #6686 üzenetére
Azért amikor valaki az if feltétel használatát esik be megkérdezni, akkor ott nem a válaszolók, hanem a kérdező szintjével van komoly gond, nem?
Olyan megoldás kellene ide, mint stackoverflow-n. Lehessen pontozni a kérdést is, meg a válaszokat is. És aki elég sok negatív értékelést szedett össze, az mehet a kukába. -
dezz
nagyúr
válasz
Jim Tonic #6618 üzenetére
Az első nem az én mondatom volt, már írtam, hogy ő rakta így össze.
Itt nem pusztán nem elégséges optimalizáltságról van szó, amitől némileg alacsonyabb az fps az elvárhatónál. Az adott emulátoron más játékok játszhatóan működtek, de az eredeti hw bizonyos aspektusai hibás és hiányos implementációja miatt egyes játékok csak "csetlettek-botlottak". 1 fps melletti irányíthatatlan működés semmiképpen sem előírásszerű... És ha már ennyire szakmaian nézzük, a véleményed megalapozásához figyelembe kellene venned a szoftveres inkompatibilitás alapvető definícióját, amiben ott szerepel az a bizonyos satisfactory szócska.
A másik dolognál a 200 MHz volt a lényeg. Az egész egy olyan környezetből lett kiemelve, ahol mindenki, a legnagyobb szakik is "FSB"-ként emlegették azt a clockot. Ha visszaemlékszünk, itt is mindenki annak nevezte, így szerepelt a BIOS-okban és még a CPUZ-ben is. De persze mindannyian tudtuk, hogy ez nem a régi FSB, csak nem akadt jobb, közismert név. Később jöttek be ilyen nevek, mint pl. HT reference clock, System Clock, stb. (Az AMD doksikban egyébként "CPU clock" a neve, de ezt senki sem használja.) Azt is írtam, hogy én általában idézőjelbe is tettem emiatt, és többször jeleztem a kevésbé hozzáértőket, hogy ez már nem az Intel féle FSB. De ezt inkább itt folytasuk: [link]
-
Konair
csendes tag
válasz
Jim Tonic #6552 üzenetére
Természetesen képezném magam mellette, mint ahogy eddig is tettem.
Inkább az érdekelne, hogy ezzel az OKJ-s papírral el tudok-e helyezkedni, vagy csak kiakaszthatom a falra?
Munkaadók mennyire nézik meg? Én azzal tisztában vagyok, hogy egy műszaki egyetemes mérnök informatikussal nem versenyezhetek.
Egy tisztességes állást azért majd szeretnék a későbbiekben, nem feltétlenül a NASA-hoz akarok bekerülni. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Jim Tonic #6478 üzenetére
Hát szerintem így csúnyább lesz a kód, mint az eredeti egymásba ágyazott for ciklusokkal, meg talán még a sok felesleges overhead miatt több idő is (már ha azokat a milliszekundumokat (?) érzékelnénk).
(#6477) hunfatal : dehát ezt már megbeszéltük, le is zártuk előtted.
Vagy megint a "sorban olvasom a hsz.-eket, a későbbiek megnézése nélkül egyből reagálok"-jelenség volt?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Jim Tonic #6473 üzenetére
Első gondolatom nekem is ez volt, de elég gyorsan rájöttem, hogy ez nem lesz jó, mivel "1,2,3,4,5,6,7 számjegyek kombinációit" kell kiíratni.
Amit Te írtál, abban pedig benne lesz például az 1888 vagy 1999 vagy a 2000 is. Az pedig pont nem jó. Az összes rossz, amiben szerepel a 0, 8, 9.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ÚJ! Sony ZV-1F
- ASUS ROG Swift PG27UCDM OLED gamer Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- i7-9700K + BeQuiet + 10 venti Stabil, halk, brutál erős gép!
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra homokkő színben, újszerű állapotban, hivatalos magyar garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest