Új hozzászólás Aktív témák

• repvez

addikt

válasz Jim Tonic #9608 üzenetére

Nem bántasz meg vele, mert tisztában vagyok vele, hogy nem értem az egészet, ezért jöttem ide, hogy hátha kapok valami támpontot ahonnan el lehet indulni, mert ugye senki sem úgy született, hogy értette.
    Arról meg egyszer sem írtam, hogy pár nap alatt akarok idáig eljutni,
    Csak annyit írtam, hogy ha lehet akkor úgy próbálnám meg megtanulni , hogy egy olyan programot csinálnék ami érdekel és lehet bővíteni később.
    Tisztában vagyok ,hogy nem ez a legjobb kiindulás, de sztem az sem amit más helyeken is ajánlottak, hogy régi basic és pascal nyelveket tanuljak először, meg amőba progikat, ami biztos, hogy hasznos, de csak időhúzásnak érzem, mert utána úgy is át kell térni egy másik modernebb nyelvre és eljárásokra a kor színvonalának megfelelően.

Nekem az nem annyira megy, hogy sok kis progit írok egy egy rész feladat miatt, mert attól még ugyan úgy nem fogom átlátni az egész kapcsolatrendszert. Én visuális és gyakorlati típus vagyok, tehát lássam, hogy valamit csinálok, minthogy elolvasok sok könyvet.

dabadab: tennék bele, de ezt mondom, hogy hiába van meg a szintakszis, ha a fenti kódból nem tudom, hogy melyik nész hova menne benne.
    for (initialization; condition; increment/decrement)
    statement

int sum = 0;
    for (int i = 1; i < 6; ++i) {
    sum += i;
    }

a képletek, közül egyik sem olyan ahol bármelyiket is egynél többször ki akartam volna számolni és növelni az értékeit.
    ÉS mindegyiknél ez a gondom, hogy a szintaxisokat, milyen gyakorlati helyzetben használjam fel, ezekre nem láttam példákat a könyvekbe.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés