Új hozzászólás Aktív témák

• Cheesy

őstag

Sziasztok!
    Útmutatásért, tanácsért fordulnék hozzátok.

Építész vagyok, ArchiCAD-et ki merem jelenteni, hogy készségszinten kezelem, 1 éve már nem kell a fősulit teljes munkaidő mellett csinálnom, így több időm jut mindenre :DDD Tavaly május óta projektes-építőanyag kereskedő lettem egy multinál. Ezt csak azért írtam, hogym ost nincs olyan dolog amit épp tanulnom kellene, ez így kicsit szokatlan még :)
    Namost én az előző cégnél is a saját eszközparkomat használhattam, illetve nem szólt bele senki (inkább tőlem vártak útmutatást) mit mivel csináljak (szoftverek kiválasztása). Itt viszont be kellett "törnöm", azaz itt nem lehet ilyen-olyan programokkal próbálkozni, amivel a munkámat tudnám segíteni. Azért nem esek kétségbe, portable verziók erre tökéletesek. :)

Tehát: megkönnyítendő a munkámat árajánlatadás téren, gondoltam lehetne ez egy első gyakorló projektem, amivel akár egy programozási nyelvet is megpróbálhatnék elsajátítani.
    Mikor ide kerültem, egy szedett-vedett excel táblát használtak a kollégák, sokat elmond az általános felkészültségről, hogy egyszer sikerült néhány cellából kitörölni a képletet, azóta oda csak úgy írtak be adatokat, hogy számológéppel előszámoltak. (A megoldás 2mp-be került volna, egyszerűen "lehúzni/folytatni" a még működő cellát abban az oszlopban... :((( )
    Így most egy árajánlatadó progi megírsán gondolkodok. Milyen programnyelvet ajánlotok? Delphi? VB?

Először csak reprodukálni akarom az excel táblát, a következő nagy léps az lenne, hogy külön adatbázisból dolgozzon, tehát ami anyagot a jellemzőkkel (anyagszükséglet-norma, kiszerelés, raklapnorma, stb.) egyszer felviszek bele, az a következő alkalommal már akár dropdown szerűen választható legyen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés