Új hozzászólás Aktív témák

• bandi0000

nagyúr

Úgyse nagyon pörög a fórum, bedobok egy beszélgetős témát

Egy friss diplomás, hogyan helyezkedjen el a szakmában, mit kellene tenni?

Voltam 1-2 helyen interjún, de kevésnek bizonyolultam, ami leginkább akkor jött ki, mikor specifikus kérdéseket kaptam a technológiáról.
    Csinálgattam 1-2 alkalmazást magamtól, meg 1-2 dolgnál nyelvnél megtanultam az alapokat, de néha úgy érzem, hogy bármennyire is beleásnám magam a dolgokba, mégse elég. Nyilván mindenki azt mondja hogy elég 1 nyelvet tudni, a többire könnyű átülni, ez addig igaz is míg Hello Word appokat akar írni valaki, de rengeteg nyelv specifikus dolog, tervezési minta, egyéb specifikus minták vannak, amik eltérnek cégenként. Tehát mégha az mondom szánok rá 1-2 hónapot a saját magam képzésére mélyebb szinten, munkakeresés előtt, akkor se tudom, hogy milyen úton induljak el.

Most eléggé kifordított példa, de ha én kiképzem magam teszem azt C#-ból, és megkérdezik, a Java-s interjún, hogy a Java-ban String kis vagy nagybetűs. (Hülye példa de talán szemlélteti amit gondolok). Na és 2-3 ilyen kérdés amin elhasal a pályázó, és máris nem adnak neki esélyt.

Szóval van esetleg 1-2 jó ötletetek mit kellene csinálni? (Másik szakma nem játszik :D )

Új hozzászólás Aktív témák