Új hozzászólás Aktív témák

• bandi0000

nagyúr

Lenne egy kis agyalós problémám, amibe én csak egyre mélyebben belebonyolódok :D

Lényeg, hogy egy naptárat szeretnék csinálni androidon ami egyedi, mert minden napra kijelezné, ha aznap van elérhető növény, és abból is csak az első 3 nevét meg +x-es formátumba a maradékot, tehát ha van 3 növény, ami egész januárban elérhető, akkor minden hét első napjára hétfőre kiírja a nevüket egymás alá, és egy megkülönböztető sávval végigjelöli a vonalukat a hétre, mint pl a windows naptárba, ez jól is működik, a gond az, hogy bárhogy rendezem őket, név vagy dátum szerint, mindig van olyan hónap, amikor egyik vövény valahanyadik naptól nem elérhető, vagy belép egy új növény ami a sorrendben előrébb van, és ilyenkor előáll olyan, hogy a hétfőn kiírja az első 3-az pl Alma, Körte, Narancs, de szerdára kiesik a Körte, bejön az új, de lehet nem pont középre esik a sorrendben, ezért olyan lesz, hogy Kivi,Alma,Naracs, nyilván a nevük nem jelenik meg csak a következő héten, de akkor már borul a sorrend, nekem az lenne jó, hogyha kiesik a középső, de az első és a harmadik van még, akkor azok maradnának a helyükön a középsőt meg vagy kihagyja, és nem színezi a hátterét, vagy ha van másik akkor azt rakja meg

Igazából nekem az algoritmusa kellene nagyjából, mert nem igazán jövök rá, hogy kellene megoldani (Lehet este van :D ) Maga a droidon ez úgy működik, hogy van egy Adapter, ami 42 napot (view-t) generál le, előre át kell neki adni a listát, ami az adott hónapban teljesen vagy részlegesen elérhető növényeket tartalmazza, gyakorlatilag generáláskor végig megy a napokon, pl lesz a július 5, megnézi, hogy a növények listában van e olyan, aminek a kezdő és a vég dátuma közé esik a július 5, ha igen, akkor kiírja és színezi, és gyakorlatilag ebből kellene megoldanom, tehát visszafelé a napokban már nem tudom módosítani a listát, mert az fix, mindig csak az adott napom tudom varriállni

Nem tudom mennyire voltam érthető, ha nem akkor nekifutok még1-szer, a segítséget előre is köszönöm

Itt egy kép, hogy jelenleg hogy áll, hátha így könyebb kitalálni mit is akarok, itt annyit kell figyelni, hogy 5-én már nem elérhető a Káposzta, de a Narancs igen, csak ez nem látszik, és ugye a 2. héten már borult is a sorrend

Új hozzászólás Aktív témák