Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

Sziasztok,

szeretnék sok-sok év után újra programozni, web-en, főleg adatot gyűjteni innen-onnan, amit egy dashboard féle központi oldalra kitesz nekem a rendszer. Más weboldalakról szedném az infót, simán bizonyos dolgokra keresve és a felismert minták alapján lekérdezni az infót, eltárolni nálam, majd azt megjeleníteni.

Egyszerű példával élve: egy felület, amin megjelenítem az időjárást az időképről, az index.hu sport rovatából a legutóbbi bejegyzést, szedek még egy kis Tibiatya féle humort is valahonnan egy harmadik helyre, ilyesmik.

LAMP-ban gondolkodtam eddig mint jó kis kezdő rendszer, de közben jöttek itt ilyenek, hogy MySQLi, ott a jó öreg PostgreSQL, PHP5 adott, szóval.. szerintetek ? :F Igényem lenne még képfeltöltésre és tárolásra automatikus átméretezéssel (ezeket hogy szokás megoldani, külső script-et meghív a szerveren a kód, vagy adott nyelven belül?) .. Mibe érdemes beletanulnom ? Postgre-nek vannak hátrányai mysql-el szemben ?

Vmi olyan rendszert szeretnék, ami stabil, lehetőleg kevés bug jellemzi, nagyon megbízható és relatív biztonságos is, értsd: az átlagosnál nehezebb "törni".

Van egy Tantusz könyvem, PHP, MySQL, JavaScript & HTML5 címmel, ezzel indítanék és ha kezdek a felszín alá kapirgálni, majd meglátom, hogyan merre tovább.

Ti mit tanulnátok MOST, tekintettel a jövő igényeire, kihívásaira ?

:R

Új hozzászólás Aktív témák