Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bucsupeti

senior tag

válasz axioma #10411 üzenetére

Én is csatlakozom azok közé, akik nem akarják elhagyni a szakmát. 45 vagyok, 13 éves korom óta programozok, hol hobbi szinten hol hivatásosan (jelenleg is), de egyszerűen nem tudok nem programozni. Ehhez persze hozzá tartozik az új technológiák megismerése is.
    Nalunk kicsit más a környezet.
    Olyan szerencsém van hogy a cég folyamatainak javítása a feladatom és ezek általában valamilyen szoftver termék elkészítését vagy bővítését jelentik. Ezek egy részét én specifikálom, tervezem és fejlesztem, sőt üzemeltetem is, így írtónagy szabadsagom van. Imadok tanulni, új technológiákat megismerni és ez a környezet minderre lehetőséget biztosít. Vannak team feladatok is. Az azért mas világ, de nem rossz az sem. Vannak külső fejlesztői megrendeléseink is. Ott a specifikació csupán a feladatom, de tudom hogy akkor jön rossz termék ha rossz a speckó, vagy rossz a terv. a programozón semmi nem múlik, de az biztos hogy rajtuk lehet leverni a dolgokat. ők azok akik a rossz speckó vagy tervezés miatt feleslegesen dolgoznak és a végén totalis káoszban és stresszben kell teljesíteniük valami kompromisszumos megoldást... ezert kell jó specifikació, jól megfogalmazott, részletes üzleti igény.

Új hozzászólás Aktív témák