- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Remélem maradhat:
GLS Csomag automatába szeretnék rendelni kb.:16 kg súlyban. Tudja valaki esetleg, hogy van súlykorlátozás? Méret az oké, de ez ahogy számolom lazán bele fog férni a legnagyobb fakkba.
-
Sziasztok!
Fel szeretnék adni egy könyvet utánvéttel belföldre.
Méret: 2,5 cm x 14 cm x 21 cm
Súly: 400 g
Utánvét összege: 1500,-FtHogyan tudnám a legolcsóbban megúszni?
Köszönöm a segítséget
.
-
totyak
aktív tag
Üdv! Sima levélként ( tehát nem ajánlott) várok egy levelet, bubis borítékban. Egy dvd van benne, tokostól.
Ezt csak simán bedobják a postaládába, vagy ha nem vagyok itthon, erről is értesítőt hagynak?
Aug 31-én lett feladva, de tevnapig nem jötg meg. Ezeket ilyen lassan viszik, vagy csak simán keresztet vethetek rá, mert valakinek megtetszett?
Köszönöm
-
xy.zsolt
őstag
A huahan-os csomagokat melyik szállító kézbesíti itthon?
-
Sziasztok.
Idén nem nagyon rendelgettem még Kínából (meg igazából már tavaly se) de most nézem, hogy a magyar posta még mindig ilyen "selejt"?
15.-én adták fel a csomagot, 1 hét alatt itt Magyarországon. Nem igazán látok rá esélyt, hogy ezt holnap megkapjam, így akkor leghamarabb is hétfő lehetne belőle, de ez elég vicc, hogy Kínából 1 hét alatt ideér, itthon pedig képtelenek 1 hét alatt belföldön kézbesíteni?
Régebben pont fordítva volt ha jól emlékszem, a vámon ültek sokat, de ha az megvolt a belföldi része az gyorsan ment.
Pedig meg is örültem már, hétfőn, hogy milyen gyorsan átment a vámon, és fizetés után változott is a státusz, de ahogy látom korai volt az örömöm.
Más is ezt tapasztalja, vagy csak én fogtam ki? -
fradi81
veterán
Hali
Pár dg kapszulát küldenék, feladás, boríték, így ennyiért fel tudom adni vagy beleköthetnek valamibe? -
TaaT
nagyúr
válasz
totyak #12280 üzenetére
"Akárhol dolgoztam eddig, kérdés sem volt, rögtön a számlaszámom kérték a munkabér utalásához."
Sehol sem kötelezhetnek arra hogy számlaszámra kapjad a fizetésedet, csak nekik úgy egyszerűbb így azt erőltetik. Legalábbis ha egy állami cégnél mehet a kp akkor máshol is, gondolom én.
Ha személyesen megy be feladni a csomagot a postára ott simán lehet hogy ne számlára menjen az utánvét összeg. Szerintem csináltam már ilyet pár évtizeddel ezelőtt.
-
TaaT
nagyúr
-
totyak
aktív tag
Sziasztok! Hülye kérdés következik!
Magyar Postánál van olyan postázási mód, ami könyvelt jüldemény, de utánvétes?
Egy dvd-t szeretnék venni, az eladónak állítólag nincs számlája (szerintem ez manapság egyébként lehetetlen) így a termék átvételekor fizetném a postásnak az árát és a postaköltséget egyben. És lehetőleg valami olcsóbb megoldást kerednék. Eladó már csomagról, illetve 3500Ft-os díjról magyarázott nekem.Köszönöm
-
Aureal
őstag
válasz
csucsbicep #12276 üzenetére
Ez történt velem is. Állítólag a felvevő postán bakiztak és nem volt bejelölve, hogy a rendszer küldjön értesítést, a futár így be se tudta tárolni a trezorba. Nekem is egy messzebbi postára kellett bemenni végül érte. Szóval egyszerűbb lett volna, ha egyből postán maradóra kérem. De ott meg ¼ órát kellett sorban állni...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Aureal #12275 üzenetére
Nálam az volt a baj, hogy nem kaptam értesítést róla, pedig már csütörtökön az automatában volt a csomagom. Bementem 3-szor a logisztikára és ez ott derült ki. Végül a futár hétfőn délután kivette az automatából és hívott telefonon, majd bevitte az egyik közeli postára, majd ott átvettem.
-
Aureal
őstag
válasz
csucsbicep #12272 üzenetére
Hali!
Ugyan ez van most nálam is az MPL-el, csak a város más és Pestről másnap reggelre már a helyi kézbesítői depóban volt! (Azóta onnan nem mozdul.) Jelezd már, hogy te mikor kapod meg majd!
Én pénteken meg ma is már felhívtam őket, hogy nem találja a sofőr az automatát vagy mi van?
Azt mondták megsürgetik, utánakérdeznek és mindenképp fognak hívni telefonon, hogy miért nem hagyta el a depót, de idáig (13:35) semmi.
Legalább azt jeleznék, ha úgy van, hogy túlterhelt az automata, mert a depóban már 5x átvettem volna, de ez így nagyon nem frankó.
Régebben mesélték, hogy felbontogatnak olykor dobozokat a dolgozóik. Ezt addig nem vettem komolyan, még nem tapasztaltunk haverommal hasonlót egyszer. Közösen rendeltünk egy-egy terméket weboldalról, de eltérő lakcímre. Nekem megjött, a havernak nem. Majd fél év múltán kapott egy agyonragasztgatott borítékot, benne egy törött dvd tokkal, amiből ki volt lopva a lemez. (Gondolom a "postásbácsinak" megtetszett és az otthon is maradt, a tokot meg kiküldette a címre, hogy "sérült csomag". Ügyes!) -
DonThomasino
veterán
válasz
Én már kaptam szombaton, automatába.
-
sopruk
senior tag
válasz
Szia, én arra tippelek, lehet nem volt szabad hely az automatában, azért nem tudták meg betenni...
-
csucsbicep
nagyúr
Sziasztok!
.
Szerdan rendeltem egy csomagot es csutorkoton mar itt volt Pecsen 4:08-kor a logisztikai uzemben es utana 6:09-kor kuldemeny szallitas allat statuszt kapta. Csomagautomataba kertem szinten pecsen, kerdes hogy wtf nem kaptam meg, hogy mar pentek este van? Szombaton van ra esély, hogy bedobjak az automataba?Koszi!
-
BB9000
senior tag
Sziasztok!
Ha pl. egy villanykörtét szeretnék elküldeni, és nem szeretnék sokat fizetni a küldésért, akkor feladhatom-e a postán levélként? Nyilván becsomagolom előtte. Garanciális visszaküldés, de azért egyben kellene megérkeznie. -
zsuha
aktív tag
Sziasztok, ha USA-ba szeretnék egy párszáz EUR értékű kisebb csomagot (dobozt) küldeni, akkor milyen doksikat kellene kitölteni és hol? Mondjuk DHL Express-nél. És valami doksit a dobozba is be kell rakni, vagy hogy van ez?
Egyébként milyen cégek ajánlottak még DHL Express-en kívül? Fedex?
Köszi. -
ablack
senior tag
válasz
DonThomasino #12264 üzenetére
De ha meghaladja a 300cm-t is elszállítja a HDT, csak 2x számítja fel a díjat.
Ha az ára miatt nem jó a HDT, akkor esetleg még ezt ajánlom: [link]
Ekkora csomagra már csak telefonon mondanak árat, de szerintem olcsóbb lesz mint a HDT. -
sopruk
senior tag
válasz
DonThomasino #12264 üzenetére
Jaa, a méreteket nem figyeltem
Valakinek reméljük lesz más ötlete -
sopruk
senior tag
válasz
DonThomasino #12262 üzenetére
Én erről tudok:
Vaterafutár HDT nagycsomag szállítás -
DonThomasino
veterán
Nagyméretű tárgyat hol vállalnak, megfizethető áron?
175*70*75 -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Jobb témát nem találtam a kérdésemhez. Csomagom érkezett külföldről, amelyről elektronikus levelet küldött a posta. Ebben szerepel, hogy vámkezelés díjat kell fizetnem, melyet online megtehetek holnap délutánig. Így 399 Ft a fizetendő összeg. Személy átvételnél történő fizeteskor pedig 799 Ft.
Idáig is kellett hasonló díjat fizetnem, ez nem gond. Azonban hiába megyek az e-mailben szereplő "Fizetés" hivatkozásra, nincs az oldalon ilyen lehetőség
Csak a dokumentumot tudom letölteni, amiben szerepel az összeg, de itt sincs semmi hivatkozás, ahol ki tudnám egyenlíteni a "számlát"...
Találkozott már valaki ilyennel? Mi a teendő? Holnapig úgysem lehet őket felhívni sem...
Előre is köszönöm a tippeket.
-
Dinter
addikt
Sziasztok, 2kg alatti csomag levélként feladásánál van maximum méret a dobozra? 2db kb. 5*5*°5cm-es égőt adnék fel.
-
zuzu000
őstag
válasz
sopruk #12253 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
Igen, a 2.4cm limit miatt szerettem volna, de ez még szuperebb hír, ha nincs ilyen korlátozás külföld esetében!
Általában packetát használok szállításra, de ez meglepett, hogy a posta viszonylag olcsón szállít nyugati országokba is
remélem beválik
-
sopruk
senior tag
válasz
zuzu000 #12251 üzenetére
Szia!
Csak a levél vastagsága miatt szeretnéd postán maradóként küldeni?
Mert nemzetközi viszonylatban nincs a kb 2,4 cm-es megkötés, az csak belföldön érvényes.
Külföldre postázás esetén:
"H+SZ+V=90 cm, de leghosszabb mérete 60 cm-nél nem lehet nagyobb." [link]Ha ajánlottként küldöd, akkor elsőbbségiként kell feladni. Ha jól számolom: 2115+1610=3725 Ft lesz a díja. [link]
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
zuzu000 #12251 üzenetére
Szia!
Szerintem ugyanaz mint belföldi postán maradó levélnél. Címzésnél címzett neve, posta címét írod, ezt kérdezd meg a címzettől, hogy melyik esik a legközelebb hozzá, esetleg a címet is. Kitöltöd a zöld színű ajánlott levélhez való feladóvevényt a boríték címzése alapján és tulajdonképpen ennyi. Az ajánlott levél ragszáma lesz neked a tracking number-ed, RR-el fog kezdődni, HU-val végződni.
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Külföldre (Franciaország) szeretnék feladni egy csomagot (levélként, kb 5-6cm vastag). Tömege 500g alatti.
Ugyebár ez postán maradó lesz, csak ebben az esetben fogja a posta ezt levélként kezelni.Posta oldalán viszont nem tudtam teljesen kiigazodni, hogy mi a módja a feladásnak/címzésnek? Hogyan lehet nyomkövetős számmal (tracking number) feladni?
Azt sikerült megtalálnom, hogy postán maradó levél esetén a címzett alá oda kell írni a helyi posta címét is. Ezt guglizzam ki, hogy melyik van a legközelebb a címzetthez, vagy van ennek valami jobb módja is?
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- IPad Pro 11" (3rd gen) 128GB Wifi+Cellular Akku: 93% Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest