- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Tele a hócipőm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigor Mortis
csendes újonc
Szia tanrob!
Félek, nem értettem meg maradéktalanul az általad vázolt problémát, de azért megpróbálok segíteni. Addig világos, hogy létrehoztál egy, a TDE-ről állítható hőmérséklet setpoint változót. Amennyiben komparálni szeretnéd egy analóg bemenethez képest, akkor a két számnak azonos mértékrendszerbe, nagyságrendbe kell kerülnie. Ehhez skálázni kell az analóg bemenetet.
Ha erről van szó, vegyünk egy példát:
Az általad programozott számlálóval megadott érték legyen mondjuk 0…1000 között állítható. Itt az 1000-es érték 100.0 °C-nak (értelemszerűen pl. a 234 értékű egészszám 23,4°C-nak) értendő. A tizedesjegy pontos helye csak a LOGO TDE-n történő kijelzés esetén lényeges. Tételezzük fel, hogy egy 0…100°C/0…10V-os távadót kívánsz alkalmazni. Ahogy már említettem, a 0…10V-os analóg jelet skáláznod kell. Erre az „Ananlog amplifier” blokk alkalmazható. A blokk „Tulajdonságok” lapján az „Analog settings/Measurement range/Minimum” mezőbe 0-t, a „Maximum”-ba 1000-et kell beírnod. Ugyanitt a „Decimal places in message text” mezőbe 1-et állíts be, így később a TDE-n a hőmérsékletet már tizedesjegy-helyesen jelzi ki, ha ki akarod jeleztetni. Ezekkel a beállításokkal a blokk a 0…10V-ot átskálázza 0-1000 közé. Az így nyert értékeket már összehasonlíthatod a számláló értékével (pl. „Analog comparator” blokkal.)
Remélem segítettem. Ha félreértettem valamit, akkor bocsesz.
Üdvözlettel:
RM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
- Samsung Galaxy Z Fold 7 512gb makulátlan állapotban dobozában
- Apple iPad Mini 6 Purple 64GB Wi-Fi, Apple Pencil 2nd gen, kitámasztós tokkal
- Intel i5 13th 13600k processzor ELADÓ!
- AMD Ryzen 5 5600X Wraith Stealth dobozos - Aqua garancia 2026.03.07-ig (AM4)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3494, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3461, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest