- sziku69: Szólánc.
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazs87
tag
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Az ethernetes arduino téma elvileg megoldható, másik gyártó másik hardverét másik libbel használva. Viszont mielőtt át kell gyúrnom az egész kódot megnézem az alternatívákat.
A raspi tud ezzel a codesys okosítással modbust is.
Ami előnye lenne, hogy nem drága és kis túlzással kb 1 óra programozással meg lehetne oldani a "hatalmas" problémát. A gond, hogy vagy modbusos hőmérő kellene, vagy valamilyen speciális megoldás, amihez nem kell analóg bemenet vagy plusz buszmodul kártyákkal.
A soros port/i2c-nél pedig a kábelezhető távolság ami gondot okoz.
1wire lehetne még esetleg jó, de nem tudom mennyi zavart szedne össze, ezért kizártam a próbálkozásból.ti hogyan mennétek neki a problémának?
a plcs téma vonz a felfedezés öröméért, eleganciájáért, meg a raspi korlátainak megismerése miatt.
A C-ben még mindig jobban otthon vagyok és mindenre van minta a neten, viszont mire minden összeáll 1000 soros kód felett vagyok összességében, amiben azért van hibalehetőség.
A kérdés a befeketetett pénz és órák előtt, hogy vajon a hőmérés megoldható-e költséghatékonyan.vagy az öszvér megoldások, némi elektronikus hack:
[link]vagy "modbus modul" arduinobol:
[link]valaki van itt aki codesysben otthon van? (pl ilyent hogy raksz bele a hw konfigba?
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hgst es seagate 500gb 2.5 hdd
- Hostpost.hu VPS és Webtárhely Bérlés
- Radeon Rx 6600XT/ I5 8400/ 16GB Corsair/ 1TB M2/ 128GB Sata SSD/ 500GB HDD/ Win11
- ÚJ Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon 32/1TB FHD+ 20Hó Gar
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)