Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
"nem ipari projektről van szó, inkább otthoni "berhelés""
Az otthoni 'berhelés' szerintem tipikusan mikrokontrolleres téma. Legfeljebb nem codesys-es stílusban hozod létre a vezérléshez szükséges szoftveredet, hanem akármilyen nyelven, amihez rendelkezik fordítóval az adott μC. Akár az ethernet is megoldható, de én azt nem erőltetném, mivel jóval egyszerűbb fizikai vonalak / protokollok is illeszthetőek kontrollerekhez. Például adatbuszos hőszenzorokból elég nagy a választék, némelyik megfelelő pontossággal és felbontással rendelkezik, nagyon olcsó és szinkron soros buszon kiolvasható. Modbus-t már egyszer elkezdtem leprogramozni mikrokontrollerre, de aztán nem volt meg hozzá a kellő motiváció (ha a PLC-t kihagyjuk a képletből, vagy nincs valami komolyabb kész egységünk, pl. valamilyen mérőmodulunk, amely csak modbus-on kérdezhető le, akkor ez a protokoll mellőzhető).
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Motoros topic
- Futás, futópályák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest