Hirdetés
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
Dezsi82
üzenetére
Hali Dezsi82!
"Egyeseknek valami bonyolultabb, másoknak meg más."
Én nem arra gondoltam, hogy Pista nem érti és az neki bonyolult, akkor csináljuk egyszerűen, hogy értse. Hanem arra, hogy ha van egy feladat, amire több megoldás is kínálkozik, akkor egyértelműen eldönthető, hogy a több megoldás közül melyik az egyszerűbb. Teljesen függetlenül attól, hogy kinek mi a bonyolult.
"A konkrét példánál maradva én sem csinálok ilyen esetben mozgó képmegjelenítést, inkább valahogy máshogy jelzem a köztes állapotot, mondjuk színnel."
Amit írtam azt úgy értettem, hogy amikor a gép egy mozgó részének helyzetéről csak olyan információ áll rendelkezésre a rendszerben, hogy elöl van, hátul van vagy a két helyzet között van "valahol", (vagyis véghelyzet érzékelők vannak csak, pl. egy munkahengeren) akkor nem érdemes olyan megjelenítést készíteni, ami a két véghelyzet közötti helyzetet is igyekszik ábrázolni.
Teszem azt pl. egy számlálót időre növelni, amikor a munkahengernek bekapcsolja a program az előre irányát, hogy látsszon a folyamat ábrán hogy hol tart, mert a folyamat ábrán a munkahenger helyzetét hozzárendeljük a fiktív helyzethez, ami a számlálónk.
Na ez okozhat félreértést, mert a rendszer HAMIS információt jelenít meg a gép egy részének adott helyzetével kapcsolatban. Hiszen az csak puszta feltételezés, hogy amikor a munkahengert a program előre küldi, akkor az megy is előre, mivel arról konkrét információja nincsen a rendszernek. Mégis azt jelzi ki, mint ha lenne.Más a helyzet egy szervóhajtással vagy egy olyan mozgással, amiről van megtett út információ (akár csak egy egyszerű induktív végállás és fogas tárcsa formájában). Ott lehet értelme a köztes pozíció megjelenítésének!
"Amennyiben a mozgásról nincs pontos pozíció információ, akkor nem szabad olyan megjelenítést választani, ami ezt pótolni kívánja, mert nagyon félrevezető.
És ez nagyon igaz"Igen erre gondoltam! Amit írtam erről szól.
Az animation / movement lehetőséggel semmi bajom. Azt csak azért említettem, mert tökéletesen folyamatos mozgás megjelenítésére nem alkalmas. A Flexible nem arról szól, hogy full realisztikus 3D látványt adjon a rendszerről, de pozíció megjelenítésére tökéletesen alkalmas. Használom én is.
Ha valaki kívánja csinálok róla videót
No ne azért hogy tényleg létezik, hanem hogy mire is jó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 9380, 13,3" UHD/4K Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB-1TB SSD, W11, Számla, 1 év garanci
- Dell XPS 9380, 13,3" UHD/4K Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB-1TB SSD, Új akku, W11, Számla, 1 é
- Eladó Konfig I7 13700K 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- Erős gamer / workstation PC RTX 5070 Ti, 64GB RAM, Ryzen 9
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Silver használt, karcmentes, 100% akku, garanciás 2028.11.21-ig MM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4296,100% Akksi
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
No ne azért hogy tényleg létezik, hanem hogy mire is jó...