- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #7090 üzenetére
Csak egy kérdés, miért mysql és nem mysqli?
Nem ez utóbbi az ajánlottabb? -
Speeedfire
félisten
válasz
Brown ügynök #7098 üzenetére
A teszt kedvéért megnéztem így is.
resource(8) of type (mysql result)
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Speeedfire #7095 üzenetére
var_dump()-t akartam én is javasolni. print_r()-rel nem látod a típusát.
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #7095 üzenetére
tuti hogy a ciklusban felülvágod az értékét... mivel 1 hírt kitett a másodikat már nem tudja.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #7094 üzenetére
print_r()-el megnéztem, de ott is resource-ot írt ki. Ezért nem is értettem mi volt a gond. Most a másik változóval tökéletes.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #7093 üzenetére
var_dump()-pal lesd meg a típusát, szerintem nem mysql_resource lesz (vagy minek is kellene lennie), hanem string (tömb).
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #7092 üzenetére
lol
De emiatt, miért panaszkodott?
php 5.3.0 van fent
Coyot: Nem. -
Peter Kiss
őstag
válasz
$lekerdez = mysql_query($lekerdez);
Ha itt egy tök új változóba rakod be az eredményt, akkor mi történik?
-
Coyot
őstag
válasz
nem vágtad felül a $lekerdez változó értékét?
mod.: sorry elírtam a változónevet
-
Speeedfire
félisten
Kis segítségre lenne szükségem. Valami miatt warningot dob az oldal.
A kód rész:
<?php
$lekerdez = "select * from hir";
echo '<pre>'.$lekerdez.'</pre>';
if (isset($_GET['id'])) {
$lekerdez .= " where id=".$_GET['id']." ";
}
$lekerdez = mysql_query($lekerdez);
while($row = mysql_fetch_assoc($lekerdez)) {A while sorra dobja a hibát.
Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, array given in D:\munka\web\!!!!peti\hir.php on line 12
-
kukinyo
addikt
Na most adtam fel ezt az aktívmenüpontot.Már bele őrülök.
És akkor sem értem. -
Xirtam
veterán
A weboldalamon : Restart Shop szeretném a kategóriáknál megszüntetni, hogy a nevekre lehessen kattintatni. Ugye a href-et szeretném eltüntetni, viszont az istennek se találom azt a fájlt ami tartalmazza ezeket. Valaki segítene?
<a href="http://restartshop.hu/category.php?id_category=26" title="Videókártya,VGA">Videókártya</a>
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #7083 üzenetére
Adatbázisban tábla.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #7082 üzenetére
Hmm. Te a buffertáblát, hogy csináltad? Session? Javascript? Cookie?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #7081 üzenetére
Buffertábla arra is kell, hogy ne legyen nagy gáz abból, ha megszakadna a művelet, lehessen folytatni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #7080 üzenetére
Itt nem lesz semmi csoport. Egy nagy lesz, ahova mindenki feliratkozhat majd.
A levelet szerintem majd valami sessionbe elmentem, lekérem az embereket. Aztán ahogy írtad ajaxos megoldással 50-esével elküldöm majd a levelet.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #7079 üzenetére
Az általam elmesélt rendszerben mentve vannak a levelek. A buffertábla azért kellett nekem, hogy 1 levelet 1 ember nehogy 2-szer kapjon meg, mivel az emberek különböző csoportokba iratkoznak fel, levelet küldeni pedig csoportoknak lehet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #7077 üzenetére
Azt hiszem ez az ajaxos megoldás lesz a megfelelő. Bár ezt a buffertáblát nem nagyon értem. Illetve a hírlevél id-t sem.
Nem akarom én elmenteni a hírleveleket. Kap egy alap html sémát, amibe csak a tartalom lesz változtatva. -
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #7076 üzenetére
Nekem a phpList bevált.
(#7075) kukinyo
Ha a böngészőben a forrást megnézed (akár firebuggal), milyen class van az aktív menünél? -
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #7076 üzenetére
Kiküldéshez készítesz egy buffertáblát. Mikor megvan írva a levél, rányomnak a kiküldésre, akkor ebbe belekerül minden szükséges adat (e-mail cím és a hírlevél ID-je mindenképp), majd elkezdi a rendszer kiküldeni. Lehet cron-nal, de én pl. AJAX-ot használtam automata újrahívással. Rányomnak a küldésre --> táblát felépíteni --> kiszedi pl. az első 50-et (törli is a táblából) --> elküldi --> visszahív a szerveroldalra az újabb 50-es adatért. A kérések között eltelik mindig egy kis idő. Ha ezt a módszert választod, akkor a buffertáblába be kell rakni, hogy ki intézi az aktuális kiküldést, így el lehet kerülni azt, hogy ha egyszerre 2 küldés van folyamatban, hogy összeakadjanak.
-
Speeedfire
félisten
Egyik ismerősömnek fogok egy weblapot készíteni, kellene majd neki egy hírlevél rendszer is. Ki milyen megoldásokat szokott használni? Egy kis könyvelő cégről lenne szó, ahol idővel megszaporodhatnak majd az ügyfelek.
Azon agyaltam, hogy lenne az adatbázisban egy név, mailcím, hash (alapesetben ennek 0 az értéke), dátum.A hash arra akarom használni, ha valaki fel vagy le akar iratkozni akkor ezzel erősíti meg amit a megadott mail címre küld el a rendszer. A hírlevél törzsét meg valami ckeditor vagy valami hasonló megoldással adná meg az admin oldalon.
A másik érdekes kérdés, hogy ha elég sok felhasználó van akkor hogy küldje el a rendszer a leveleket? Ciklusból olvassa ki? Vagy egyesével menjen végig a listán? A newhostingon lesz elvileg az oldal és nem akarok php idő limitbe futni.
Bármilyen ötlet jöhet.
-
PazsitZ
addikt
válasz
kukinyo #7070 üzenetére
Ez igazából nem is php kérdés már úgy látom.
De hirtelen átfutva a problémádat:
A config részben ugye megvannak ezek a részek:
define('linkclass', ""); // the css class to apply to each link
define('linkclass_hilite', ""); // the css class to apply to the currently selected link
Ezeket kiszedve a kommentezést és megadva egy class nevet a cms be kell, hogy rakja a class neveket.
Tehát a sima link a linkclass-nál megadottat, az épp aktuális a linkclass és linkclass_hilite-nál megadottat is felveszi.
Ezen class nevekre tudsz hivatkozni a css fileban.
tehát:
define('linkclass_hilite', "active_link");
majd a css-ben:.active_link {
font-weight:bold;
color:#f00;
}Alapvetően tehát ez a két opció van:
- Ha a css-ben találsz előre definiált class-t, akkor azt adod meg a define-nál.
- Ha nem, akkor a define-ban megadott class névvel magad írsz a css-ben egy style-t hozzá.szerk.:
Ahogy átrfutottam a linkelt css-t ugy látom az alap linknek a menuButton az active-nak pedig a menuButtonActive van szánva.
Tehát szvsz, így próbáld:define('linkclass', "menuButton"); // the css class to apply to each link
define('linkclass_hilite', "menuButtonActive"); // the css class to apply to the currently selected link -
cucka
addikt
válasz
Siriusb #7067 üzenetére
A rosszul megírt rekurzív függvény sem szemeteli tele a memóriát, a legrosszabb, ami történhet, hogy nem ér véget a futása, de ezt meg úgyis észreveszed
.
Nyilvánvalóan nem érdemes rekurziót használni, ha az a feladat, hogy számolj el 10-ig. Vannak olyan feladatok, amire a rekurzív függvény a kézenfekvő és általánosan használt módszer, például ha be kell járni egy fát. -
Siriusb
veterán
Tehát ez azt jelenti, hogy a függvény 10 példányban létrejön a memóriában, és mindegyik onnan folytatódik tovább, ahol az önmagára hivatkozás folytán visszaugrott az elejére, miután túljutott azon a ponton, hogy ismételten meghívja magát.
Úgy látom, érdemesebb elkerülni ennek a metódusnak az alkalmazását, rosszul megírt kód szépen teleszemeteli a memóriát.Kösz a segítséget.
-
cucka
addikt
válasz
Siriusb #7065 üzenetére
1. Azért, hogy a statikus változót visszaállítsa 0-ra. Ez csak egy példakód.
2. Mert a függvényben egymás után le fognak futni a sorok. Ha a függvényen belül meghívod a test() függvényt, akkor az a futása után oda tér vissza, ahonnan hívtad, tehát a programod onnan fog tovább futni.
Tehát a függvényed először megnöveli a count-ot majd meghívja saját magát. A meghívott függvény megnöveli a count-ot majd meghívja saját magát. Ez megy egészen addig, amíg tizedszer hívta meg magát.
A tizedik hívásnál a feltétel hamis, ezért nem hívja meg magát, hanem továbblép: csökkenti a count-ot majd kilép, a futás pedig ott folytatódik, ahonnan meghívtad, vagyis a 9. szinten, ahol szintén csökkenti az értéket, majd kilép a 8. szintre és így tovább. -
Siriusb
veterán
Szemezgetek a php.net-ről, és most belebotlottam egy példába, amit nem értek:
Example #6 Static variables with recursive functions
<?php
function test()
{
static $count = 0;
$count++;
echo $count;
if ($count < 10) {
test();
}
$count--;
}
?>1.) Miért van a végén a $count--;?
2.) És amikor elérte a 10-at a $count értéke, miért kezd el visszaszámolni nulláig a függvény (a debuggerben a függvény végét elérve a vezérlés visszaugrik a $count--; sorra)? -
kukinyo
addikt
válasz
Alukard #7063 üzenetére
Köszönöm ezt a bőbeszédű kioktatást.Ahhoz képest hogy a kérdésemre adott válaszhoz semmi köze,szép beszédet dobtál össze.Ne érts félre,tisztában vagyok vele hogy senki nem köteles segíteni.Viszont kioktatni sem kellene.Nem hiszem el hogy akár te,akár más elolvasott valamit és azonnal kente,vágta.Biztos hogy neked is voltak olyan dolgok amiket nem értettél,és valaki rávezetett a helyes útra.Hidd el hogy nagyon sok mindent meg tudok oldani de ezt valahogy nem fogja az agyam.Nem jövök rá a logikájára,a miértjére,nem értem ezt a részt.
Azért köszönöm hogy szántál rám némi időt. -
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7062 üzenetére
A következő szigorúan magánvélemény és úgy alkotom, hogy én sem vagyok guru, de fizetés kiegészítésnek jó munka és szeretem csinálni.
A probléma amit látok nálad az az, hogy maguk az alapok (HTML+CSS) is hiányoznak, és így vágtál bele egy nagyobb projektbe. Lásd mondjuk egy CSS fájl felépítését, hierarchiáját.
Ha elfogadsz egy baráti jó tanácsot, először inkább sima, egyszerű statikus oldallal érd el azt a kinézetet amit szeretnél, ha ez megy, azután kezdj bele szerkesztésbe, módosításba.
Én is ezzel kezdem a mai napig, akár sablont, akár sima oldalt csinálok, és a referencia könyv (vagy internet oldal) a legjobb barátom ilyenkor... a második meg a firebug. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Peter Kiss #7059 üzenetére
public function index() {
if ($this->_httpContext->IsAsyncCallback()) {
ScriptManager::StartupScript("window.alert('bu')");
ScriptManager::StyleBlock("a{font-size:70px;}");
ScriptManager::StyleInclude("/mymvc/css/teszt.css");
return $this->PartialView('teszt_user_control.html');
}
ScriptManager::StyleInclude("/css/ultrabrutal.css");
return $this->View('index');
}Tehát akár így is, ez a kód egy Controller-ből való (fent már szerepelt egyszer). Ha AJAX-szal belehívok, akkor a PartialView mellett leküld még egy pár apróságot. Amin megjött a válasz kliensoldalra, azonnal lefut a window.alert(), bezárása után pedig alkalmazódnak a stílusok (a teszt.css-ben lévők is persze, végrehajtási sorrend böngészőnként eltérő).
---
Találkoztam egy lényeges dologgal is tegnap este: az ob_ függvények nem multibyte safe-ek! Nekem konkrétan a ob_get_length()-tel kellett megküzdenem.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Peter Kiss #7028 üzenetére
Ezzel a technikával meg tudom csinálni azt, hogy PHP kódból tudjak külön regisztráltatni kliensoldali kódot:
</head> előtt:
CSS fájlt
CSS blockot
</body> előtt:
JavaScript állományt
JavaScript kódot, ami azonnal lefut
Egyéb JavaScript kódotA View Render metódusába kell az előzőekben látható Content-ContentEnd kódot rakni, és kész is.
-
Xirtam
veterán
válasz
fordfairlane #7056 üzenetére
SQL se jön be. Semmi. Csak az FTP-t érem el.
Megjavult!
MAGÁTÓL!
-
Xirtam
veterán
Ilyenkor mit lehet tenni?
Ma volt a bolt nyitása, szóval ez így fantasztikus.
-
Xirtam
veterán
válasz
fordfairlane #7051 üzenetére
Akkor nálam mért írja? A kiszolgálás közben hiba lépett fel. A probléma valószínû oka a .htaccess file hibás/nem megfelelõ tartalma.
Lehet cache-ből töltötte be a weboldalt, nyomj egy CTRL+F5-öt.
10 Perce néztem akkor még ment. És másnál se jön be. Most kaptam agyvérzést komolyan mondom.
-
Xirtam
veterán
válasz
fordfairlane #7049 üzenetére
A kiszolgálás közben hiba lépett fel. A probléma valószínû oka a .htaccess file hibás/nem megfelelõ tartalma.
Ez!
Nem is találom a serveren.
-
Xirtam
veterán
Srácok tudnátok segíteni? Nagyon fontos! Egyik pillanatról a másikra : EZ történt a weboldalammal. Ötletem sincs, merre induljak el, hogy vissza álljon.
-
Alukard
senior tag
-
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7044 üzenetére
inkább pastebin linket küldjél
Csak azt nem értem, hogy mi az amit nem tudsz összekötni a dologban...
Adva van 2 CSS osztály amit korábban bemásolt php kód a helyzettől függően odabiggyeszti a linket tartalmazó HTML elemhez.
Csak annyi a dolgod, hogy megkeresed a CSS fájlodban, hogy melyik osztály felel a link kiemelésért és melyik a nyugalmi linkért és ezt megadni. Ha ezek az osztályok nincsenek benne a CSS fájlodban, mert egyedi sablon írsz akkor neked kell létrehoznod őket. Viszont ebben az esetben jó nagy fába vágtad a fejszéd.
-
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7042 üzenetére
nem elég kikommentelni csak.... meg kell adni neki a css osztály neveket pl.:
define('linkclass', "simaListaElem");
define('linkclass_hilite', "kiemeltListaElem");és az adott oldalhoz betöltött styleseheetben is benne kell lenniük ezeknek az osztályoknak...
.simaListaElem {
}
.kiemeltListaElem {
} -
-
Alukard
senior tag
-
kukinyo
addikt
válasz
Siriusb #7034 üzenetére
Nem itt kellene valamit variálni a theme.php-ba?
// [linkstyle]
function linkstyle($linkstyle){
global $style;define('PRELINK', ""); // the html to use before the links are displayed
define('POSTLINK', ""); // the html to use before the links are displayed
// define('linkclass', ""); // the css class to apply to each link
// define('linkclass_hilite', ""); // the css class to apply to the currently selected link
define('LINKSTART', ""); // the html used before each link
// define('LINKSTART_HILITE', " "); // Current page highlights the corresponding menu-item
define('LINKEND', ""); // the html used after each link
define('LINKDISPLAY', 1); // the link display mode
define('LINKALIGN', "right"); // how the link should be aligned
// define('linkseperator', " ");
} -
kukinyo
addikt
Sziasztok
Csinálgatok egy e107 cms oldalt.Szépen haladok is de most elakadtam.
A kérdésem:Hogyan tudom azt megoldani a vízszintes menüsorba hogy az a menüpont aktív maradjon amelyiknek éppen az oldalán vagyok? -
válasz
Peter Kiss #7029 üzenetére
thank you, tetszik :-)
-
daninet
veterán
Üdv!
Ez eléggé OFF, de ide szeretném kiírni.
Maszek munkát ajánlok, egy teljesen egyszerű PHP alapú oldal kellene, a lényeg egy teljesen minimál dizájn oldal, letisztult, rém egyszerű, ugyanakkor nézzen ki nagyon korrektül!
Az oldal:
Első sorban itt egy minta: [link] Ilyen valami kellene, természetesen nem ezt kell lemásolni.Egy pár lakberendező oldala lenne, mindenkinek lenne egy saját menüpontja, ahol egy rövid szöveg lenne, és képek.
Az oldalon megjelenő szövegek simán táblában tárolva legyenek semmi extra
A képek valami shadowbox, highslide vagy hasonló scripttel jöhetnének elő.
A lényeg (hogy a lakberendező csajok is tudjanak új képeket feltenni) a képek egy mappából legyenek kiolvasva, ahonnan automatikusan kilistázódnak, így ha valaki beledob egy újabb képet, akkor megjelenik az oldalon.
Tárhely már megvan, van egy béna oldal amin minden menüpont és kép és szöveg fent van már.
Határidő nincs, csak lássam, hogy folyamatos a munkavégzés, halad, ha 1-2 hét megcsinálni nem gond, csak legyen kész.
CMS használata is lehetséges, csak a végeredmény érdekel, illetve a képek egyszerű kezelése, de valójában nem kell admin felület.Érdeklődni privátban nálam!
-
Peter Kiss
őstag
Teljesen jól működik.
Készítettem egy új osztályt (PartialView), amit a meglévő View osztályomból származtattam, felül kellett írnom annak a konstruktorát (az autoloaderem még nem tökéletes, emiatt van). Ez a felépítés nem biztos, hogy így marad, de nem tűnik rossznak.Kicsi gagyi példa:
class homeController extends Controller {
// többi controller rész
public function index() {
if ($this->_context()->IsAsyncCallback()) {
return $this->PartialView('teszt_user_control.html');
}
return $this->View('index');
}
}De simán megy az is, amit cucka írt természetesen.
-
Peter Kiss
őstag
Ez a terv.
Már csak írni kell egy tesztet AJAX-hívásra, mert egyébként a részek felhasználása már megy a View-ban. Amúgy csak annyi zavart meg, hogy nem tudtam hirtelen eldönteni, hogy a View maga dönthet-e arról, mit renderel, de arra jutottam, hogy nem.
Így néz ki egy View fájl nálam most:
<?php self::MasterPage('defaultmaster.html'); ?>
<?php self::Content('title'); ?>
az oldal címe!!!
<?php self::ContentEnd() ?>
<?php self::Content('head'); ?>
ide lehet pakolni css-t vagy mást
<?php self::ContentEnd() ?>
<?php self::Content('content1'); ?>
homeindex
mindenféle tartalom
egy view darab:
<?php self::Control('teszt_user_control.html'); ?>
<?php self::ContentEnd() ?>A 'teszt_user_control.html' a közös darabka, vidáman behúzza, HTML-ben ilyen lesz a kimenete:
<div class="control" id="control_teszt_user_control_0">tesztusercontrol</div>
Ha még egyszer beraknám a közös darabot, akkor a div id attribútuma végén található számláló nőne (mondjuk másik darabnál is, de ott a név is más, ugye). A 'tesztusercontrol' szöveg van most csak benne a 'teszt_user_control.html'-ben.
-
cucka
addikt
válasz
Peter Kiss #7025 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mi nem világos..
Van egy kontroller action-öd, ami az egész oldalt jeleníti meg és van egy másik action-öd, amit ajax backend-ként használsz.
A közös alkalmazáslogikát kipakolhatod egy külön függvénybe az adott controller-en belül, így nem kell megírni kétszer semmit. A view réteget szintén fel tudod úgy darabolni, hogy a közös részeket mindkét action használja. Melyik része nem világos? -
válasz
Peter Kiss #7025 üzenetére
Jó ötletnek tűnik. :-) Próba után kérek beszámolót! :-)
-
Peter Kiss
őstag
Persze, ez világos, csak az nem mindegy, hol dől el, mit tol ki magából a rendszer.
Ilyesmi a terv (útvonalakon ne akadjon fent senki):
/Views/Shared/ez_egy_view_darab.html
/Views/valami/index.htmlIndex.html tudja használni a View darabot, mikor sima kérés van. Ha AJAX, akkor a Controller nem fogja visszaadni a teljes lapot, csak azt a darabkát. Így nincs megírva semmi sem kétszer, könnyen használható/módosítható.
Készítettem egy metódust, amivel le lehet kérdezni, hogy IsAsyncCallback történik-e, és akkor ezzel el lehet dönteni, melyik kell.Még nem próbáltam ki, de bízok benne, hogy menni fog.
-
Javascript nyilván a View, a többit pedig Controller.
-
Peter Kiss
őstag
PHP MVC keretrendszerben hogyan érdemes kezelni az AJAX hívásokat? View-ban kellene elintézni azt, ami kell, vagy a Controller-nek kellene egy eltérő View-t kitolnia magából, ha AJAX hívás érkezik? És ezen belül, ha nem a teljes View frissül, akkor azt hogyan oldom meg?
-
sioaltar
csendes tag
Egyébként cucka, te is fejlesztői környezetet ajánlanál inkább ? Amit itt fentebb ajánlottak, easyphp és a többi .
-
sioaltar
csendes tag
Na akkor ezt a könyvet mindenképp megnézem. Aztán ahogy beleásom magam remélem megmarad a lelkesedésem, sőt !
Találtam kedvenc torrent oldalunkon egy PHP fekete könyv cimű torrentet, azt hiszem megvan az esti program.
Köszönöm az instrukciókat, valószínű, hogy még jövök!
Üdv!
-
cucka
addikt
válasz
sioaltar #7019 üzenetére
ott is sokat írták a PHP fekete könyv c. könyvet , de voltak akik "szidták" mert elavult , php4.
Van belőle PHP5-ös kiadás is.php4 vs php5 ?
Egyértelműen PHP5, a 4-es felejtős, minden szempontból.Egyébként , én láttam már képzést amit úgy hirdetnek, hogy webprogramozó, ott gondolom elejétől végéig átrágnak mindent.
Vagy nem. Ilyen webfejlesztő okj képzések kb. annyit érnek, mint a papír, amire az oklevelet nyomtatják.Visszatérve a könyvekre, nekem itthon van pdf formátumban ilyen 24 óra alatt tanuljunk meg "php-ül" könyv, gondoltam azzal kezdem, de ha tré akkor hanyagolom.
Igazából abból is lehet tanulni, meg minden, a baj vele, hogy felületes tudást ad. -
sioaltar
csendes tag
Ez a könyves dolog jutott eszembe nekem is először. Néztem is már a napokban könyveket, ott is sokat írták a PHP fekete könyv c. könyvet , de voltak akik "szidták" mert elavult , php4. Felvetül a kérdés bennem, hogy php4 vs php5 ? Mi merre meddig? Nem tudom mi különbség lehet, mint mondtam kezdő vagyok. Érdemes erre alapoznom , hogy egy könyv php4 alapú vagy újabb php5?
Egyébként , én láttam már képzést amit úgy hirdetnek, hogy webprogramozó, ott gondolom elejétől végéig átrágnak mindent.
Én ezt az "otthon egyedül foglalkozom vele" dolgot támogatom,mivel ha speciel engem érdekel valami és eljutok odáig, hogy otthon szabadidőben is foglalkozzam vele az százszor jobban megragad a fejemben mintha be kéne ülni valami tanterembe. : )
Visszatérve a könyvekre, nekem itthon van pdf formátumban ilyen 24 óra alatt tanuljunk meg "php-ül" könyv, gondoltam azzal kezdem, de ha tré akkor hanyagolom.
-
cucka
addikt
válasz
sioaltar #7017 üzenetére
Érdekelne a véleményetek, hogy aki elakar kezdeni foglalkozni a php és társaival, milyen irányba mozduljon
Például a "veszel egy komolyabb php könyvet és elkezdesz tanulni belőle" irányt javaslom. Könyvből meg a PHP fekete könyv nevűt. A "24 óra alatt" típusú könyvek felejtősek.Érdemes itthon egyedül foglalkozni vele
Igen.vagy menjen el az ember valami külön erre szakosodott képzésre?
Ez a szakma (webfejlesztés) olyan, ahol a tudás nagy részét egyedül kell elsajátítsd. Van egyáltalán erre szakosodott képzés, ami komoly tudást ad? (Én nem tudok róla, de ettől még létezhet)Nem az a fő célom, hogy meggazdagodjak belőle és piros porsche-val furikázzak
Ne aggódj, PHP fejlesztésből garantáltan nem fogsz magadnak piros porschét venni. (Meg általában semmilyen 5 évnél fiatalabb autót)
-
sioaltar
csendes tag
Sziasztok,
Köszönöm mindenkinek aki próbált valahogy segíteni, végül csak sikerült megcsinálnom!
Érdekelne a véleményetek, hogy aki elakar kezdeni foglalkozni a php és társaival, milyen irányba mozduljon, biztos akik már jó ideje benne vannak ezekben a körökben tudnak szolgálni pár tanáccsal. Érdemes itthon egyedül foglalkozni vele vagy menjen el az ember valami külön erre szakosodott képzésre? Nem az a fő célom, hogy meggazdagodjak belőle és piros porsche-val furikázzak, hanem igen csak érdekel ez a téma és szeretnék belemerülni, nyilván ha valaki keres vele az már csak hab a tortán.
Üdv, sio !
-
sioaltar
csendes tag
Köszönöm szépen a sok választ, kipróbáltam a felsoroltakat, de semmi változás. Megpróbálom amit tkazmer javasolt.
-
tkazmer
addikt
válasz
Peter Kiss #7014 üzenetére
XAMPP-pal out-of-the-box menni kellene
ugyanez igaz a wamp-ra is, ráadásul abban benne van a phpmyadmin is alapból, nem kell külön feltenni semmit sem.
mod: most nézem, a xampp is; akkor nem szóltamkedves kérdező, szerintem legegyszerűbb ha mindent legyalulsz (php, mysql, apache, phpmyadmin, stb.), és újrakezdve az egészet egy ilyen összekonfigurált rendszert pakolsz fel.
-
sioaltar
csendes tag
válasz
Brown ügynök #7006 üzenetére
köszönöm szépen, megnézem
-
sioaltar
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy-két kérdésem php/sql-el kapcsolatban, itthon próbálkozom vele és Apache 2.0-t raktam fel , aztán php 4.4.0-t és phpmyadmin 2.4-et először, megpróbáltam egy sql file-t importálni a phpmyadmin-al, de nem engedte azt írta, hogy minimum 3.3.9-el kéne próbálkoznom, le is szedtem, de ehez már 5.2+os php kéne, ezt is leszedtem és ezek után kb semmit sem tudok csinálni, barmilyen php file-t szeretnék megnyitni, csinaltam egy sima <?php phpinfo(); ?> file-t , így próbáltam megnezni a verziot, de amikor megnyitom csak a forrást adja vissza, amikor ugyanez 4.4.0php-nál tökéletesen működött. localhost/phpmyadmin-nál is ugyan ez, csak a forráskód. Mivel eléggé kezdő vagyok nemtudom mennyire világos amit itt próbálok írni, kiváncsi lennék, hogy mit rontottam el, hogy elvileg egy update után nem megy semmi.
Ha tud valaki valami segítséggel szolgálni azt megköszönöm!
Üdv, sio
-
cucka
addikt
Akkor úgy érted, hogy mindig használjak fel CMS-t és azt bővítsem?
CMS-t vagy valamilyen framework-öt.
Persze, ha otthon hobbiból programozgatsz, akkor úgy fejleszthetsz, ahogy akarsz, ártani nem árt.Úgy értem, hogy ha egy PHP-s oldalt megcsinálok, akkor azt annak alapján könnyedén megtudom-e csinálni annak az ASP.NET MVC-s klónját?
Gondolom igen.
(Egyébként [moderálva] is ritkán szoktak kérdezni. Minek megírni, amit már megírtál? Egyáltalán, változtat bármit, ha könnyű/nehéz újra megírni?)[ Módosította: 7 ]
-
Lacces
őstag
Ha az "alapoktól" dolgot úgy érted, hogy mindent magadtól írni meg, akkor soha.
Akkor úgy érted, hogy mindig használjak fel CMS-t és azt bővítsem?Mit jelent az, hogy átmenni?
Úgy értem, hogy ha egy PHP-s oldalt megcsinálok, akkor azt annak alapján könnyedén megtudom-e csinálni annak az ASP.NET MVC-s klónját? -
cucka
addikt
Azt nagyjából tudom, hogy mi az előnye egy CMS-nek, erről sokat olvastam. De mi a hátránya?
Egy CMS kész rendszer, akkor érzed a hátrányait, ha olyan funkcióra van szükséged, amit nem tud / nem úgy tudja, ahogy neked szükséges.Mikor érdemes egy weboldalt teljesen az alapoktól PHP-ban vagy ASP.NET-ben felépíteni?
Ha az "alapoktól" dolgot úgy érted, hogy mindent magadtól írni meg, akkor soha.Másik kérdésem: PHP-ról ASP.NET MVC-re átmenni mennyire nehéz?
Mit jelent az, hogy átmenni? -
Lacces
őstag
válasz
Brown ügynök #7000 üzenetére
Jaja, én is így gondolom, vagy esetleg egy tutorial alapján, vagy könyv alapján még modulokból fellehet építeni, na de ha egyéni modul kell, plusz még azt fejleszteni az már gázos lehet.
Meg hát olvasom én neten az ilyen dolgokat, hogy miért jó és miért nem... De amikor érted, ilyen webkészítő oldalak írnak véleményt, hogy miért jó a cms és miért nem, akkor érezni rajta, hogy azért írják csak, hogy melyik terméküket válaszd... a cms webáruházat, vagy a nem cms webáruházat, ezekben a cikkekben én meg nem bízom... az ilyen véleményekre nem adok, meg a fanatikusoknak sem. :-D csak aki látta mindkettőt és hidegvérrel tud válaszolni.
És köszönöm a megerősítést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest