- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz
kukinyo #7070 üzenetére
Ez igazából nem is php kérdés már úgy látom.
De hirtelen átfutva a problémádat:
A config részben ugye megvannak ezek a részek:
define('linkclass', ""); // the css class to apply to each link
define('linkclass_hilite', ""); // the css class to apply to the currently selected link
Ezeket kiszedve a kommentezést és megadva egy class nevet a cms be kell, hogy rakja a class neveket.
Tehát a sima link a linkclass-nál megadottat, az épp aktuális a linkclass és linkclass_hilite-nál megadottat is felveszi.
Ezen class nevekre tudsz hivatkozni a css fileban.
tehát:
define('linkclass_hilite', "active_link");
majd a css-ben:.active_link {
font-weight:bold;
color:#f00;
}Alapvetően tehát ez a két opció van:
- Ha a css-ben találsz előre definiált class-t, akkor azt adod meg a define-nál.
- Ha nem, akkor a define-ban megadott class névvel magad írsz a css-ben egy style-t hozzá.szerk.:
Ahogy átrfutottam a linkelt css-t ugy látom az alap linknek a menuButton az active-nak pedig a menuButtonActive van szánva.
Tehát szvsz, így próbáld:define('linkclass', "menuButton"); // the css class to apply to each link
define('linkclass_hilite', "menuButtonActive"); // the css class to apply to the currently selected link -
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7062 üzenetére
A következő szigorúan magánvélemény és úgy alkotom, hogy én sem vagyok guru, de fizetés kiegészítésnek jó munka és szeretem csinálni.
A probléma amit látok nálad az az, hogy maguk az alapok (HTML+CSS) is hiányoznak, és így vágtál bele egy nagyobb projektbe. Lásd mondjuk egy CSS fájl felépítését, hierarchiáját.
Ha elfogadsz egy baráti jó tanácsot, először inkább sima, egyszerű statikus oldallal érd el azt a kinézetet amit szeretnél, ha ez megy, azután kezdj bele szerkesztésbe, módosításba.
Én is ezzel kezdem a mai napig, akár sablont, akár sima oldalt csinálok, és a referencia könyv (vagy internet oldal) a legjobb barátom ilyenkor... a második meg a firebug. -
Alukard
senior tag
-
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7044 üzenetére
inkább pastebin linket küldjél
Csak azt nem értem, hogy mi az amit nem tudsz összekötni a dologban...
Adva van 2 CSS osztály amit korábban bemásolt php kód a helyzettől függően odabiggyeszti a linket tartalmazó HTML elemhez.
Csak annyi a dolgod, hogy megkeresed a CSS fájlodban, hogy melyik osztály felel a link kiemelésért és melyik a nyugalmi linkért és ezt megadni. Ha ezek az osztályok nincsenek benne a CSS fájlodban, mert egyedi sablon írsz akkor neked kell létrehoznod őket. Viszont ebben az esetben jó nagy fába vágtad a fejszéd.
-
Alukard
senior tag
válasz
kukinyo #7042 üzenetére
nem elég kikommentelni csak.... meg kell adni neki a css osztály neveket pl.:
define('linkclass', "simaListaElem");
define('linkclass_hilite', "kiemeltListaElem");és az adott oldalhoz betöltött styleseheetben is benne kell lenniük ezeknek az osztályoknak...
.simaListaElem {
}
.kiemeltListaElem {
} -
Alukard
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest