- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Swifty
csendes tag
válasz
PazsitZ #11871 üzenetére
Jajj wazzz...
Nem akarok én itt senkit sem oltani... TÉGED sem... Én csak értetlenkedtem, hogy miért szólítasz meg...
Asszem én is csak félig olvastam el a válaszod...Kérdésedre válaszolva: Nincs megtiltva, (én sem tilthatom meg - szerencsére
) hogy miről csevegünk itt..
Csak felvetettem, hogy az ADOTT kérdésre Athlon64+ megoldása (szerintem) túl "elrugaszkodott"...A válaszaim valószínű túl erősek voltak, és erre most páran felkapták a vizet. Ezért újból elnézést kérek.
Remélem kielégítő választ adtam...
-
Soak
veterán
válasz
PazsitZ #11822 üzenetére
Egyértelmű, nem is azt mondtam, hogy szar kódot kell írni, de amikor nem csak tul kell bonyolitani egy példa kódot hanem több százezer (millió) sort kell lekódolni akkor kicsit átértékelődik, hogy mit hogyan merre , mivel emberek írják a kódot, ezért az emberek számára kell azt logikussá tenni és könnyen átláthatóvá.
Nyilván ezt szinesíti amikor csapatban kell dolgozni és a folyamatos monitorozása annak, hogy ki-mit commitol a közösbe, mert amikor 50-60 ember dolgozik aktívan valamin akkor ha egy hibát kell javítani, az első 1óra azzal megy el, hogy feltérképezed a pontos folyamatot (és ez egy erősen OOP-s kód, viszont a projekthez mérten a lehető legátláthatóbban tartva és nagyon jól doksizva ) , na most ha itt minden sorban van két interface meg osztály akkor egy olyan hiba (vagy fejlesztés) ami amúgy egy logikus kódnál 3 óra, itt 2 nap.
Szvsz (ha csak szigorúan azt számoljuk ami a logikát végzi ) akkor 3 fő réteggel meg lehet oldani. controller-üzletilogika-adatbázis réteg. Itt az adatbázis müveletek jelentik az elemi müveleteket amik a konkrét adatot szolgáltatják, az üzleti logika ezt tetszés szerint kombinálja (a lehető legegyszerübben) , a controller pedig gondolkozik.
Innen már késöbb is el lehet indulni mondjuk egy bonyolultabb api megépítéséhez , vagy egy config réteget is betoldhat nagyon egyszerűen (ha indulásnál még nem volt).
Mérlegelni kell, hogy mire van nagyobb esély : Jelentősen többet kódolok, hogy majd egyszer valamit könnyen betoldok, de ugysem gondoltam felére sem ami lehet, tehát sokkal nem vagyok beljebb, vagy az egyértelmű és általános modulokat megépítem amik közé egy kicsit több kódolással, de ugyanolyan logikusan beillesztek bármit.
Szerk: Ahelyett, hogy a kód írást az vezetné, hogy mennyire jól tesztelhető, sokkal egyszerűbb egy komplett tesztkörnyezetet fenntartani (2 lépcsőbe- saját, aztán közös) ahol mindent rendesen ki tud tesztelni a megfelelő ember (hiba/feature bejelentője és a teszter vagy kinek mit teszik) egy jó dokumentáció mentén és jó rendszerismerettel .
-
KKope
tag
válasz
PazsitZ #11361 üzenetére
Pazsit,
Igazad van hagytam a submit-et és linkkel próbáltam megoldani:
Csak a torles link részét másoltam ki:
<td><?php echo "<a href=\"inc/teteltorles.php?id=" . $sor['mozgastetel_id'] . "\">Törlés</a>";?></td>
teteltorles.php
<?php
include("inc/connect.php");
mysql_query ("DELETE FROM mozgastetel WHERE mozgastetel_id= $_GET['id']") or die (mysql_error());
?>Itt már át is adná a paraméter ahogy kell de elszáll az oldal a következő hibával:
Azt hittem végre tovább tudok haladni, de megint állok mint....
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PazsitZ #11391 üzenetére
Nem, pontosan ugyanazok a táblák és kód van fent mindkét helyen. Nyilván nem tesztelem tök más körülmények között, annak nem sok értelme lenne...
Localhoston magasabb a korlát 128 MB-nál, hogy ne tudjon elszállni, de direkt azért monitorozom, hogy első körben megtudjam, valóban ennyit zabál-e.
Az XHProf szerint nem.
Na ez akkor hogy lehet?
Éles szerveren túllépi a 128 MB-ot, localhoston nem. -
válasz
PazsitZ #11302 üzenetére
Csak annyi történt hogy minap kialakult egy beszélgetés amiben szó volt többek között az ékezetes karakterek használatáról is. Én azon az állásponton voltam hogy lehetséges de nem voltam benne biztos hogy konkrétan milyen hátrányai lehetnek.
Rákerestem megtaláltam a már linkelt témát ahol ugyan írtak pár dolgot de gondoltam megkérdezem hogy itt tudnak e valamit mondani még ehhez mert ez egy 2006-os történet hátha azóta változott valami. -
CSorBA
őstag
válasz
PazsitZ #10670 üzenetére
Az én megoldásom ez lett végül:
$key= preg_replace("/[^a-z]/", '', $string);
$value= preg_replace("/[^0-9]/", '', $string);Aztán megcsinálom a tömböt belőle. Annyira nem gáz, csak azt hittem van valami konverzió, ami forma alapján felismeri, vagy nem is tudom
Köszönöm a segítségeket.
-
Lacces
őstag
válasz
PazsitZ #10559 üzenetére
Nálam például ez sem működik:
<?php
function curl_download($Url){
// is cURL installed yet?
if (!function_exists('curl_init')){
die('Sorry cURL is not installed!');
}
// OK cool - then let's create a new cURL resource handle
$ch = curl_init();
// Now set some options (most are optional)
// Set URL to download
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $Url);
// Set a referer
curl_setopt($ch, CURLOPT_REFERER, "http://www.example.org/yay.htm");
// User agent
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "MozillaXYZ/1.0");
// Include header in result? (0 = yes, 1 = no)
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
// Should cURL return or print out the data? (true = return, false = print)
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
// Timeout in seconds
curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
// Download the given URL, and return output
$output = curl_exec($ch);
// Close the cURL resource, and free system resources
curl_close($ch);
return $output;
}
error_reporting(2);
print curl_download('http://www.example.org/');
?>Firefox nem jelenít meg, Chrome pedig csak egy laza server_error-t dob...
-
Lacces
őstag
válasz
PazsitZ #10557 üzenetére
Igen, az lehet. Így utána olvasva a témában.
Amúgy van másik eljárás is, amivel a fenti kódomnál amellyel egy oldal tartalmát betudom húzni? (feldolgozni).
Ezt a curlt próbáltam, na de inálam a legegyszerűbb példák sem működnek. Még ha másolom is a forráskódot. Nálam meghal... -
cucka
addikt
válasz
PazsitZ #10242 üzenetére
Egy ötlet volt, hogy most GET-ből van a jóistentől jön a link szabadon eldönthető.
Pont ezért jegyeztem meg halkan, hogy semmi szükség rá egy példakódbanAzt feltételezem írni a másik esetben is kell, önmagától ritkán mászik be és ki az adat a fájlból.
Úgy értem, az eredeti problémafelvetésben ott volt, hogy soronként 1 link van a file-ban, lásd #10115(#10243) RootRulez
A sor végén elfelejtettem lezárni az egyik zárójelet, az a baj. (Fejből írtam a kódot, bocsánat) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PazsitZ #10233 üzenetére
Bocs, nem figyeltem oda rendesen, f@szságot írtam, igazad van!
Nem teszteltem, csak ránézésre mondtam, mert a \w szóra illeszkedik, és nem figyeltem oda, hogy ott van a "^" karakter, és szögletes zárójelek közé van téve, magyarul csak azt szeded ki, ami nem szó. Sorry. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
fordfairlane
veterán
válasz
PazsitZ #10159 üzenetére
Sql injectionről írni egyelőre szerintem felesleges, alapvető dolgokat kéne tisztába tenni. $DB-ben valami adatbáziskezelő objektum van, viszont két query közt sima mysql_query-t próbál használni. Ez félig copy-paste vagy átvett kód lehet. Nehéz lesz így tanácsot adni, mivel ráadásul a kód részben ismeretlen számunkra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PazsitZ #9994 üzenetére
Aztán lehet ezt még kombinálni
SELECT *
FROM test_time
WHERE myunixtime
BETWEEN UNIX_TIMESTAMP( '2012-06-03 00:00:00' )
AND UNIX_TIMESTAMP( '2012-06-03 23:59:59' )Mondjuk ezt csak lehetőségként írtam, gondolom a tiéd gyorsabb.
(#9995) mobal :
PazsitZ a megoldásában átalakítja úgy, ahogy kell.
De legegyszerűbb, ha kipróbálod.===
Szerk.: egyébként kérdéses, hogy vajon ez a tárolás a jobb/hatékonyabb, vagy a MySQL saját timestampje, esetleg szétbombázva. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PazsitZ #9982 üzenetére
+1 : Jaja, az ilyenek rontják a PHP megítélését.
"Ez mondjuk 1 hónap után nem gáz, de több év alatt, igazi teljesítmény, hogy semmi nem ragadt rá."
Ez tényleg elég durva...
Amúgy szerintem az sem jó, ha valaki nem kóstol bele más nyelvbe, ahol szigorúbb megkötések vannak, mert akkor megszokja, hogy simán lehet gányolni, mert a PHP nem pampog érte, főleg, ha jól kikapcsolja még fejlesztés idejére is a hibajelzést, mert "zavaró". -
bazsi44
tag
válasz
PazsitZ #9963 üzenetére
próbálom.próbálom. de példákon keresztül szerintem jobban megy. olvastam már könyvet, de félúton abbahagytam. 1 hete csak innen onnan kopizok, és többet haladtam mint eddig.
na ezt most jól megaszontam
Nem tartom magam annak a segghülye,értelmetlen emberkének, csak lehet túl sokat akarok egyszerre
EDIT: a hibádat ki is javítottam, mert észrevettem
-
Peter Kiss
őstag
válasz
PazsitZ #9912 üzenetére
A Singleton anti-pattern, tesztelhetetlen alkalmazást eredményez, illetve fogalmad sem lesz arról, hogyan működik az alkalmazás.
Elég csak arra gondolni, mi van akkor, ha kapsz egy egyébként működő kódhalmazt, amit használni szeretnél, de rejtett dependency-k vannak benne a singletonok miatt. Sosem szabad ilyet csinálni.
Példa:
<?php
/* ... */
$controllerFactory = $this->_controllerBuilder->GetControllerFactory($this->HttpContext);
$controller = $controllerFactory->CreateController($this->HttpContext);
if (!$controller->GetType()->ImplementsInterface("\\System\\Web\\Mvc\\IHttpHandler") || !$controller->IsStateLess()) {
$sdsf = new SessionProviderFactory();
$this->SessionManager = new SessionManager($this->HttpContext, new UsersAndGroupsDataContext(), $sdsf);
$this->SessionManager->Validate();
$this->HttpContext->Session = $this->SessionManager->GetCurrentSession();
}
if (!$controller->Execute($this->HttpContext, $this->_actionInvokers->GetActionInvoker(typeof($controller)))) {
throw new \Exception("Failed to execute action: " . $this->HttpContext->Route());
}
/* ... */Itt mondhatnám én is a $this->HttpContext átadása helyett, hogy akkor HttpContext::Instance() az egyes helyeken (kihagyva a metódusok paraméterlistájából), mert itt ugyanazt jelenti, de azt eredményezné, hogy még számomra se lenne világos, minek mire van szüksége.
A példában szereplő if block egyébként még javításra szorul.
-
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #9895 üzenetére
Azt tudom, hogy mit csinál, illetve csak a végeredményt.
De, hogy ilyen : ? szerkezetet még nem láttam...főleg, hogy nem is olyan rég erről írt itt a fórumban valaki, hogy ezt ugyan úgy még a php előtte átírja if elseif else változatra is...ergó mégtovább tart a php-nak ezt feldolgozni.
Sk8erPeter: +1 -
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #9729 üzenetére
Egyszerre 4 modulból akarnék törölni. Az első 3-nál könnyen megtudom hívni modul szinten. Hasonló módon, ahogy te is írtad a kódot. Viszont az 4. már tartalmaz fájlokat is, de akkor szerintem azt is modul szinten megoldom a törlését és nincs vele gond.
Erre nem is gondoltam. -
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #9720 üzenetére
Az a fura, hogy eddig jó volt, tehát mindenre felajánlotta nekem a lehetőséget és meg is mutatta a metódusoknak az attributumát.
pl CHtml::link(); vagy CHtml::image(); vagy $model->findByPk();Mostanában, mióta váltottam a 7.1.2-re, azóta van így behülyülve.
mobal:DocumentRoot "/var/www/admin"
<VirtualHost *:80>
ServerAdmin webmaster@dummy-host.example.com
DocumentRoot "/var/www/admin/public_html"
ServerName localhost
#ServerAlias www.dummy-host.example.com
#ErrorLog "/var/log/dummy-host.example.com-error_log"
#CustomLog "/var/log/dummy-host.example.com-access_log" common
</VirtualHost> -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PazsitZ #9368 üzenetére
Ja, oké, mondom, bocs, nem akartam belédkötni, csak elsőre kusza volt számomra az egész: a srác elképzelése, meg a kódod is, de legközelebb majd először kukoricára térdepelek a sarokban, hátha attól teljesen kitisztul a kép.
Bár szerintem inkább az eredeti megfogalmazás volt homályos.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PazsitZ #9365 üzenetére
Simán lehet, hogy én értettem félre a dolgot, de akkor elmondom, én hogyan értelmeztem, nagyon röviden:
- spammer egy oldalon megjelenít jó sok cikket ömlesztve, aztán szeretné, hogy ezek klikkelhetők, külön oldalon megtekinthetők legyenek
- amit Te írtál: van a "cikkek" id-vel rendelkező elem, ebben jelenik meg az összes cikk. Valamelyik vonatkozó linkjére kattintva ez a "cikkek" id-val rendelkező elem elrejtődik, majd a kattintott elem tartalma bekerül a "cikk" id-val rendelkező div-be. Itt van egy, a cikk bezárására szolgáló link is, ami annyit csinál, hogy az előbbi, ömlesztett "cikkek" id-val rendelkező elemet már megint megjeleníti, majd a "cikk" id-val rendelkező elem tartalmát eltünteti (törli is).
Szóval ez egy ilyen kliensoldali játék, de attól még nem tekinthető meg külön oldalon, és nem is lehet külön hivatkozni az oldalra.
A felesleges terhelés alatt igazából azt értettem, hogy amennyiben marad a megoldásodnál, tehát csak kliensoldalon játszadozik a cikkek eltüntetésével-megjelenítésével, és nem oldja meg, hogy csakis az adott cikk legyen megjeleníthető, akkor mindig kötelező lekérnie a szerveroldalról az ÖSSZES cikket, mert utána ugye ebből fog szemezgetni, elrejtegetni, megjeleníteni - de ettől még mindig nem tudta mondjuk elküldeni az ismerősének, hogy nézd, a 30 ömlesztett cikkből igazából ezt akarom neked megmutatni, ezt olvasd el. Na oké, itt meg azt is lehetne csinálni, hogy ugye minden cikknek külön azonosítója van, akkor mivel úgyis minden egyetlen lapon van, mind a 30 cikk, akkor úgy linkeled be, hogy http://example.com/index.php#cikk_28, mert végül is ez is odaugrik, és működik. De most ezért jelenítse meg az összes cikket, mind a 30-at? Minek?Na, tehát a lényeg: szerintem ő ilyen blogszerű ömlesztést akar, aztán a címre rákattintani, és teljesen külön oldalon megjelenítve látni azt az egyetlen árva cikket, a többit nem (legfeljebb egy főoldalra mutató linkkel, stb.).
-
Dave-11
tag
válasz
PazsitZ #9267 üzenetére
Jó, igen azért mert közbe átírtam, hogy hátha <html> -en belülre kéne. Most viszont teljesen elől van, de ígyse jó
CSorBA
Ott mi a probléma? Tehát azt mondod ezáltal könnyen megtámadható lesz az adatbázisom, de miért? És annyit még megtennél hogy elmagyarázod mire jó a mysql_real_escape_string? A php kód végén minden változóra alkalmazni kell, és nem lesz visszakövethető? -
Lacces
őstag
válasz
PazsitZ #9052 üzenetére
aham, köszönöm.
Meg lenne pár kérdésem, ha lehet
Van a views mappa, és igazából így a tutorial alapján nem nagyon értem, hogy miért hasznos, szét bontani a megjelenítést a view.php-ba és a _view.php-ba?
Igen, a felhasználóbázisa tényleg szépen nő! Ez a kigenerált doksi még szokni kell
Speeedfire A doksija jó, így mindig átmegyek, rajta
. Csak én Tutorialból eddig jobban tudtam tanulni. De ez a tutorial egy picit furcsa, már mint az angol és a logikája, aztán láttam, hogy a szerző orosz
így már érthető volt. Eddig még nem találkoztam ezzel az "angol logikával", tanultam én már nem egy angol nyelvű könyvből, csak ez fura, bele kell szoknom
Majd akkor belerázodóm hétvégére, amit én akarok, azt most egy mini mvc-ben összetudnám rakni, de itt Yii-ben fhúúú
még az első lépéseknél csak fogom a fejem
jó éjt!
-
Lacces
őstag
válasz
PazsitZ #9025 üzenetére
sk8peter, köszi. Nekem az a command line vagy mi a szösz, az vadiúj. Keresek hozzá valami magyarázatot, hogy az mi, fogalmam sincs, azért a pánik
PHP terminál, PHP CPL meg ezek is tök újak
a magyar fórumot kösziPazsitZ Öhm, nekem ez vadi új, ezt a yiic-et hogyan kell futattni? Nekem csak felugrik a terminál és bezárodik. a php fájlban sem láttok semmilyen függvényt.
-
modder
aktív tag
válasz
PazsitZ #9017 üzenetére
Ha látnátok a fától az erdőt, akkor észrevennétek, hogy Sk8erPeter teljesítménybeli kérdésére próbáltam választ adni az utolsó bekezdésben, csak ehhez elő kellett venni a régi nyelv alap problémáit a kivételekkel, hogy össze lehessen hasonlítani.
De igazad van, vagy várjál csak, ja nincs! -
modder
aktív tag
válasz
PazsitZ #8996 üzenetére
PHP-ban valszeg nem olyan költséges, mint pl. c++-ban.
Ne értsetek félre, jó dolog az exception olyan hibák kezelésében, amik tényleg az elvárt futástól különböző esetekre vannak.
Ezen kívül azonban, amikor a program funkcionalitásába belekalkulált dolgokról van szó, mint például: S8erPeter-nek volt egy form validálós, feldolgozós példája, ahol hiba esetén kivételt dob, illetve a fentebb tárgyalt esetben, hogy nem talál egy oldalt, akkor exception-t dobjon, amikor az egy belekalkulált működés, szerintem; az exception számomra egy kerülő megoldás, ahol ide-oda ugrálunk a kódban.
Itt tulajdonképpen arról van szó, hogy milyen 'hiba' vagy kivételes eset fordulhat elő többször, amire számítani kell, és mi a valódi hiba (ez utóbbi esetben érdemes kivételt használni). Nem láttam még olyan keretrendszert, ami kivételdobásokra alapozta volna a működését.Nekem ez az álláspontom. Nem éles a határ, hogy mikor érdemes kivételeket használni, nem egyértelmű eldönteni, de én ott például, ahol user input validálást csinálok, számítok rá, hogy rossz lesz az input, és nem fogok kivételeket dobálni rossz inputra.
Egyébként meg mindenki úgy programoz, ahogy akar.
...A dokumentálás meg egyáltalán nem alap, gyors fejlesztési ütemben pedig mindig elmarad, de aki megtanul tiszta kódot írni, az a többi fejlesztő munkáját megkönnyíti.
-
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #8424 üzenetére
Lehet, de így most okés. Ezért nem is bántom.
coco2: A képfeltöltés nem egy nagy dolog. Sok kész kód van a neten. Fájlméretet csak szerver oldalon tudsz php-val nézni, kliens oldalon csak flash és java képes rá legjobb tudomásom szerin. Képátméretezésre is sok script van előre. De talán a jquery uploadify lenne a legjobb megoldás neked, mert ott van flash is, így akár megtudod oldani a méretet is.
A képrészlet kivágásra meg nem tudok mit írni. -
Lacces
őstag
válasz
PazsitZ #8218 üzenetére
Nemtom furcsa ez nekem is.
Talán az az oka, hogy mivel tanultam alapon Java-t így könnyebb most a PHP, mint az asp.net mvc, ami alatt még a programozást is csak kóstolgattam
Még voltak homályok.
Java-t meg szeretem tanulni, attól függetlenül, hogy sok mindent kell hozzá tudni.
A PHP24oraalatt könyvet kiolvasot sok scriptkid által is, telített PHP-sok között gondolod, hogy ez nincs meg?
Persze, igazad van
. De anno 2 éve, sokkal több volt a php-s állás, és tapasztalat nélkül vették fel egy-két ismimet... Ma meg már ez annyira nem igaz.
De amúgy is terveztem, hogy egy saját weboldalt asp.net mvc-ben csinálok meg.
Majd akkor megírom a tapasztalatomat. És ha így utólag nézem, akkor a php-t gyorsabban tanulom, mint az asp.net.
Meg furcsa, hogy beadandó, zh, vizsga idején is ha C# volt a téma, akkor megszívtam. De ugyanúgy szeretem azt a témát is. Csak befigyelt, hogy máshogy kell megvalósítani a programokat. (más gondolkodás kell, és a Java-ra jobban ráállt az agyam) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PazsitZ #8162 üzenetére
"Szerintem felesleges könyvtárral bejlódni, nem feltételezem, hogy túl sok mindent találsz."
Hát ezzel nem értek egyet.Attól függ, hol keresed. Pl. BME műszaki könyvtárrészlegén számomra meglepően sok hasznos infós könyvet lehet találni, tényleg nagyon nagy a kínálat, ami még meglepőbb, hogy egész sok viszonylag aktuális is van (jó, nyilván nem pont 2010-11-esekre kell gondolni, de érted), tehát azért időnként frissítik a kínálatot.
===
(#8156) coco2 :
"Azért azon a hiphop-on röhögtem egy jót"
És mi vicces volt benne? Az, hogy a Facebook igénybe vette kódoptimalizálásra?Azért nem egy kinevetendő cégről van szó.
[link](#8151) coco2 :
"míg a C++ nem tartozik a különösen keresett ismeretek közé"
Azért ez ebben a formában nem teljesen igaz. Grafikai fejlesztésekre mind a mai napig az egyik legnépszerűbb nyelv...és ezen a területen nagyon is számít, hogy vágod-e a C++-t, vagy sem."Én pld biztosra veszem, hogy meg tudnék írni egy webszervert akár asm-ben, de a hajam égnek áll az ötlettől, hogy akár C++-ban nekiessek. Irgalmatlan mennyiségű jobb sorsra érdemes idő megy el vele"
Hát ez azért alaposan meglepett, hogy szerinted assembly-ben gyorsabb megírni egy elég komplex "alkalmazást".Persze ízlések és pofonok, ki mihez van hozzászokva, de nekem speciel az assembly-től áll égnek a hajam - tanultam, őszintén szólva nem voltam oda érte - persze nem mondom, hogy haszontalan, ha valaki vágja a témát, de én több perspektívát látok egy jól átlátható programnyelvben. De öröm, ha vannak még olyanok, akik ebben a nyelvben pengék.
(#8163) coco2 : Erről a .NET kuka, Java kuka, C++ nem rúg labdába, assembly vissza fog jönni témáról egy kicsit beszélhetnél bővebben, mert őszintén szólva csak kikerekedett szemekkel olvastam, amiket írtál.
De lehet, hogy csak velem van a baj, és rosszul értelmeztem, amiket írtál, de a jövőről beszéltél, és hogy a mai modern nyelvek meg majd mehetnek a levesbe, szerinted nem tovább fognak fejlődni ezek a nyelvek, hanem térünk vissza az őskorba, a magas szintű nyelvektől a leginkább gépközeliekig, aztán majd jöhet a gépi kódban programozás?
Érdekes meglátások, csak nem értem az alapját...
(#8165) coco2
"Ha nem átlagos tesco gazdaságos számítógépekben, meg community szutyok freeware webszerver + mysql-ben gondolkodsz"
A "community szutyok" alatt az Apache+MySQL párost érted?
Hmm, az igen. Nézz pár statisztikát ezeknek a "szutykoknak" a nemzetközi felhasználtságáról. Furcsa, mennyi hülye van a világban, aki ilyen szutykokat használ, nem igaz?===
(#8154) CSorBA :
"Egyidejű nagyszámú terhelésre optimálisabb."
Na de minél?Mert ezt nem fejtetted ki. Feltételezve, hogy a Java-s alkalmazás jól van megírva, egy hasonlóan jól megírt C#-kódnál kétlem, hogy gyorsabb. (vagy nagyjából egyező a sebességük)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PazsitZ #8065 üzenetére
Ez a PHP-vel utólagosan eltávolítós módszer szerintem csak akkori végső megoldás, ha Te nem férsz hozzá a beolvasandó fájlokhoz, és annak eleve el van cseszerintve a karakterkódolása.
#8066 Lacces: a preg_replace-es megoldást csak akkor használd, ha nagyon muszáj.
"Notepad++ -ot már akartam, de linuxra nem jön fel a Wine nélkül. Keresek egy linuxos megfelelőt."
Hasonlóan alacsony erőforrásigénnyel rendelkező, funkciógazdag szövegszerkesztőt én valahogy nem találtam Linuxra, meg mindegyiknek megvolt a maga hülyesége vagy hiányossága (Notepad++-hoz képest, ami elég jól bővíthető pluginekkel is), de most nincs kedvem egyenként felsorolni, mik voltak azok; kényelmi és egyéb szempontok is szólnak részemről a Notepad++ mellett - Wine-nal kicsit nyakatekert megoldásnak tűnik, de én sokszor Linuxon akkor is inkább a Notepad++-t használtam, pont így.
Vagy ha komplett IDE-t akartam, amire a kis erőforrásigény kevésbé jellemző, akkor NetBeans-t használtam (ahhoz már nem kell Wine). -
Lacces
őstag
válasz
PazsitZ #8065 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a választ.
BOM kódolás... mik vannak. Látom még sokat kell tanulnom
Notepad++ -ot már akartam, de linuxra nem jön fel a Wine nélkül. Keresek egy linuxos megfelelőt.Ez preg_replace() megoldás nagyon tetszik. Meg köszi a wikipédiás linket is, így értem, hogy mi alapján lett a reg kifejezés felépítve is. (táblázatból látszott nekem).
Ez be is vált -
Retekegér
MODERÁTOR
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PazsitZ #8050 üzenetére
Amit most mutattál, az más, mint amiről én beszéltem! Abban a példakódban, amit Lacces mutatott, ott egy stringbe úgy erőszakoltak bele egy változót, hogy bohóckodtak a kapcsos zárójelekkel, amikor totál felesleges, lehetne átlátható módon konkatenálni is egy másik stringet (az általad mutatott példakódban Te meg épp ezt csináltad, jól), és akkor nincs belőle kavarodás. De szerintem korábban is pont ezt írtam, csak más szavakkal.
-
-
TonTomika
aktív tag
válasz
PazsitZ #7336 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Azért tettem bele, mert alapjáraton csak a sima email cím jön, tehát gondoltam így fog kinézni a mail függvényem:
mail(email_1@mail.com, $subject, $body, $headers);Ide meg gondolom így kéne, hogy helyes legyen, eredetileg is így volt, csak most be kéne építenem egy ilyen választó mezőt.
mail("email_1@mail.com", $subject, $body, $headers);A függvény egyébként true-val tér vissza, szépen kiadja a válaszüzenetet, hogy elküldte a levelet. Gyakorlatilat nem érkezik meg.
(Eredetileg nem a formba akartam illeszteni az emailcímeket, de ahogy kezdtem, nem működött:
$to = $_POST['to'];
if ($to = 1) {$emailto = 'email_1@mail.com';}
if ($to = 2) {$emailto = 'email_2@mail.com';}
....
mail($emailto, $subject, $body, $headers);) -
kadam4
tag
válasz
PazsitZ #6832 üzenetére
Értem, akkor az lesz a probléma, hogy van előtte HTML. Ugyanis van egy index.php, amiben van HTML. De a page.php az index.php oldalon kerül meghívásra. És a page.php-ban szerepel a cookie küldés is.
Esetleg erre nincs valami megoldás?
Meg miért van az, hogy a webtárhelyen probléma nélkül megy, EasyPHP-val pedig nem akar működni?
-
cucka
addikt
válasz
PazsitZ #6683 üzenetére
A függvény ha jól látom, azt csinálja, hogy kapcsolódik egy adatbázishoz, tehát a hozzászólásoddal ellentétben nem az a feladata, hogy kezelje egy korábbi $connection változót, hanem hogy létrehozzon egyet.
Ilyen esetben a jó megoldás, hogy a függvény visszatér a létrejött kapcsolat resource-ával, vagy false-al, ha nem sikerült neki. Vagyis parasztosan: a végére kell egy return $connection sor -
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #6355 üzenetére
Ez az, hogy a példa programban nincs olyan tulajdonság, hogy xyz beallítas vagy xyz lekerdezes. [link]
Ezért nem értem én, hogy mire akar ott hivatkozni. Vagy így automatikusan létre akarja hozni?
Sk8erPeter: Igen, én is úgy érzem, hogy kicsit túl akarja bonyolítani az elején a könyv ezt. Holott a fejezetet címe bevezetés az oop elméletbe...a következő fejezet lenne az ami a magic methodokkal foglalkozna elméletileg....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Linux Mint
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- AMD Radeon RX 6700 XT 12GB
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4303
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest