Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• trisztan94

őstag

válasz Sk8erPeter #14274 üzenetére

Hülyeséget beszélek :D Tényleg nagyon késő van.

Tegyünk úgy, mintha meg sem kérdeztem volna :K

Más:

Lehet, hogy ez is a szokásos esti "munka" szüleménye lesz, de belefutottam egy problémába:

Ajax keresőt csinálok, minden keypress-nél lefut egy adatbázis kérés. PostgreSQL az adatbázis.

Így néz ki a query:

$sqlQuery = "SELECT * FROM (SELECT *, generate_subscripts(categories, 1) AS s FROM ps_shirt_images) AS foo WHERE categories[s] SIMILAR TO '%".$queryString."%'";

Lényeg:

Van egy táblám, a ps_shirt_images. Abban pont hogy a foreach-es hsz-emben lévő adatok vannak (amit visszaadott), tehát id, név, img név, kategóriák, stb...
    A kategóriák oszlop, az egy tömb. Abban történik a fenti query-vel a keresés, hogy az megadott string hasonlít-e valamelyikre.
    Maga a problem az az, hogy keresésnél mindig az első találatot (tehát az 1. olyan sor ami megfelel a feltételnek) kapom csak vissza, nem az összes találatot, tehát több sort. Én valamiért arra gondoltam, hogy ha ezt így fetch-elem, akkor egy többdimenziós tömböt kapok vissza valami ilyesmi struktúrával:

$result
    0: első találat sora és adatok
    1: második találat..

tehát ha a 2. találat id-jére szeretnék hivatkozni akkor

$result[1][0];

eddig gondolom világos..

Na most én viszont egy darab tömböt kapok vissza a fenti mintára.

Mit kell ezzel csinálni, hogy cépen az összes egyező sort visszakapjam?! (mondjuk relevancia szerint lenne a legjobb, de nem feltétel..)

Itt van élesben a kereső. két kép van felrakva, mindkettő kategóriái közt ott van a "párizs" szó.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés