- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
dragon1993 #14339 üzenetére
Nem tudom megérteni, miért jó neked, hogy megsokszorozod a futási időt, de nekem mindegy. Csak belegondolhatnál, mit kezdenél ennél jóval nagyobb adatmennyiségnél, akkor lehet, hogy már elkezdenél a futási idők faragásán gondolkozni...
De amúgy is rossz megközelítés eleve gányolva programozni. Jobb eleve a legrosszabb esetre felkészülni, és még akkor is elcseszheted, de legalább csökkented az elcseszhetőség mértékét.
"Több oldal tagban van több url tag 1-el nehéz mindenen végig menni."
Miért is? Ha jól értem a problémádat: rekurzióról hallottál már? Igen, az beágyazott ciklus lesz, de nem kell teljesen elölről kezdened újból, ráadásul az érvelésedet nem egészen értem így magyarázatként. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
dragon1993 #14330 üzenetére
Ja, hogy XML-ben sikerült vesszőt használni? Az rettenetesen értelmes.
Eleve mindenféle ilyen vesszős elválasztás úgy fos, ahogy van. Például sokan azt hiszik, hogy az a cikkek tagekkel való ellátásának módja, hogy vesszőkkel elválasztva benyomják egy adatbázis-mezőbe, aztán kész, pedig nagyon nem úgy kő'. Abból még egy normális query-t sem lehet futtatni, ami nem zabálja tök feleslegesen az erőforrásokat (például stringeket feldarabolni ilyen hülyeség miatt). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
dragon1993 #14314 üzenetére
Láttam, hogy azóta megoldódott a gondod, de muszáj rákérdeznem:
$urlek="";
$sha="";
foreach ($xml->oldal as $oldal)
{
$urlek = $urlek.$oldal->url;
$sha = $sha.$oldal->sha1;
}
$sha = split(",", $sha);
$urlek = split(",", $urlek);
....
foreach ($urlek as $url)
....Ennek mi értelme van?
Először konkatenálod egy stringgé, aztán széjjelszeded a vesszők mentén, hogy kapj egy tömböt, majd ezután végigmész a tömbön? Miért nem eleve tömböt hozol létre? Azt mondjuk eleve nem tudom, miért tartalmaz vesszőt az $oldal->url tartalma (gondolom tartalmaz, ha már annak mentén szeded széjjel), először azt kéne megoldani, de ha így is van, akkor sem összerakni, majd széjjelbontani kéne, hanem egyszerűen leszedni a vesszőt a végéről, és utána bepakolni az aktuális $oldal->url tartalmát egy tömbbe, úgy még lenne is értelme annak, amit csinálsz.Mondjuk a továbbiak is elég brutálisak. Gondolj bele, milyen felesleges futási időket adsz hozzá az alapvetően nem túl bonyolult scriptedhez:
- 2 különálló foreach ciklus - ebből eleve 1 kilőhető, mert tök felesleges végigmenni még egyszer az immár tömbbe rakott URL-eken - minek különgyűjteni, ha úgyis egyből kezdeni akarsz vele valamit? Totál felesleges lépés kapásból az elején
- aztán ott van az az érdekesen kinéző do-while-od
- még egy while
- ezenbelül még egy do-while
- na most még egy foreach így a végéreÉrzed, mennyi felesleges lépés?
-
dragon1993
őstag
válasz
dragon1993 #14314 üzenetére
Tárgytalan le volt terhelve a szerver.
-
biker
nagyúr
válasz
dragon1993 #14287 üzenetére
valami apróval biztos lassabb, hszen a foreach csak azt nézi, van-e még elem a tömbben, a for esetén pedig összehasonlít és összead is, így micro szinten nyilván egyel több feladat, más kérdés, hogy ennél kevésbé extrém területen is kijön-e ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest