- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
stigma #14286 üzenetére
Egyetemen mysql_ kezdetű függvények? Elég sajnálatos...
Mondjuk annyira nem vagyok meglepődve, eléggé jellemző sajnos a felkészületlenség, lemaradozás, az aktuális követelményeknek való megfelelés hiánya a tanrendben, mert a tanárok sokszor lusták képezni magukat, vagy nem eléggé érdeklődőek. (Ugyanis nem csak külső lehetőség (pl. továbbképzés) hatására lehet csak fejleszteni magunkat, engem sem nyomnak oda továbbképzésre, hogy "tanuljá'", hanem épp érdekel vagy kell, így próbálok folyamatosan tanulni valamit a nálam adott témában okosabbaktól.
)
"Az adatbázisban tárolt adatok kiíratására/"tárolására" 2 mód van(XML vs. JSON), melyiket érdemes/ajánlott használni Android parse-olásra ?
Én eddig csak XML fileból dolgoztam, amiben linkek voltak akár több 100 is , amik egyes képek url linkjeti tartalmazták."
Használd azt, amelyikkel könnyebben tudsz dolgozni. Mindkettő feldolgozására van mód.Például XML parse-olására itt van egy hivatalos doksi:
http://developer.android.com/training/basics/network-ops/xml.html
Ez így gyors átfutásra elég könnyen értelmezhetőnek tűnik (nem fejlesztettem még Androidra, de érdekel).JSON-re pedig:
http://www.vogella.com/articles/AndroidJSON/article.html
http://www.androidhive.info/2012/01/android-json-parsing-tutorial/
http://stackoverflow.com/questions/9605913/how-to-parse-json-in-android -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
stigma #14284 üzenetére
Hát pedig nem kéne ezt használni. Tök feleslegesen kutyul így a default MYSQL_BOTH paraméterrel meghívva legalábbis (második paramétert nem adod meg, akkor ezzel hívódik meg) numerikus tömböt asszociatív tömbbel.
Ezenkívül pedig nagyon gyorsan felejtsd el a mysql_ kezdetű függvények használatát (ezt rohadt nagy piros betűkkel írják a hivatalos doksiban is!), és használj helyette mysqli-t vagy PDO-t. Gondolom valami régi fos tutorialt vettél elő, ahol még ezt használják, olvasgass valami újabb könyvet/tutorialt.
-
fordfairlane
veterán
válasz
stigma #14280 üzenetére
Asszem így kell kinéznie json_encode után, de ha kihagyod a konvertálgatást, és kiírod a cella tartalmát közvetlenül, akkor abból meg tudsz győződni, hogy a PHP megfelelő formátumban kapja meg a stringet vagy sem.
<?php
// inicializálás, satöbbi...
?>
<meta charset="utf-8">
<ul>
<?php while($row = mysql_fetch_assoc($result_stores)): ?>
<li><?php echo $row["storename"]; ?></li>
<?php endwhile; ?>
</ul> -
fordfairlane
veterán
válasz
stigma #14278 üzenetére
Első körben jelezd a böngészőnek, hogy utf-8-as kódtáblát használjon.
<meta charset="utf-8">Az utf8_encode használata szükségtelen, ha minden jól van beállítva.
Ez a kód egyébként nem épp OOP, leginkább csak objektumot használó, de a (nem)működés szempontjából ez lényegtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged