- Asszociációs játék. :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
válasz spanyoll #42895 üzenetére
84-es vagyok, már csak ezért is el akartam olvasni mindig. Nagyon tetszik, és nagy klasszikus. Van egy csomó ilyen a listámon, csak nagyon lassan haladok vele.
Studi Meg kockás ingben vágnak fát.
Igazából nekem csak azért van "szakállam", mert egy igénytelen állat vagyok. Túl sok macera borotválkozni. Abban az 5-10 percben inkább alszok még.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
spanyoll
addikt
válasz zolka78 #42887 üzenetére
Borotvaforum-ra írkálok, ott is vannak értelmes emberkék akik nem két napja gyalulják rendes pengével az arcuk. Azt mondták, hogy a használtan 10 körül mozgók is jók, csak rendesen meg kell fenni használat előtt mindig, a bőrt pedig csináltatom. Utána pedig még mindig léphetek feljebb minőségben. Ha a szakik pedig aszongyák, hogy ez az árkategória is bőven jó lehet csak okosan meg kell fenni, akkor miért is ne?
Alapjáraton én is géppel toltam, de a késest jobban bírnám. Most DE-t használok és imádom, jobb mint a gépes kaka.@Novics: Borbély drága, ezért marad a magamat nyírás. Nem nagy költség, cserébe jó dolog amikor magadnak rendesen megcsinálod.
Az 1984-et pedig szeretni fogod. Eléggé olyan, mint a Szép új világ, csak más kontextusban.@t_a_m_a_s: Mert szeretem a ceremóniákat? A borotválkozás neked lehet, hogy utálatos, de nekem és velem együtt más sokaknak pedig éppen ettől élvezet. Te megvagy vele 5 perc alatt, én 15, de azt a 20 percet boldogan töltöm el. Amikor villany helyett először vágtam pengéssel az arcom (egy ilyen Gilette Tech-hel), akkor rendesen elvigyorodtam és annyira boldog voltam, mint szőrvágástól még soha. Ez az érzés azóta is megvan. Lehet, hogy én vagyok hülye, hogy 5 perc helyett 15ig borotválkozom, de én élvezem azt a napi negyed órát, te meg nem azt az 5-öt. Filmes fotó dettó. Ha szerinted divatból csinálom, akkor legyen így; legalább boldog divatbuzi vagyok.
Amúgy meg szeretem az analóg dolgokat. Lehet, hogy idejét múlt, de én szeretem ezeket. Nem azért mert nosztalgikus, mivel akkor még nem éltem, és azért sem, mert divat. Szimplán csak szeretem ami egyszerű, mint a faék, húsz kiló vasból van, stb. Analóg ember vagyok na. Ettől még szeretem a technikai dolgokat, használom is őket, de elektromos hajtású bringa helyett nekem marad az öreg átalakított csepel outi.[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz rbalint88 #42892 üzenetére
OK, mindegy, hogy penge, szakállnyíró vagy villanyborotva, a lényeg, hogy nem értem, miért kell egyre több mindenben nagyapáink idejéhez visszanyúlni, amikor ezek felett a dolgok felett eljárt az idő...
Jóhogy nem kezdünk el fórumozás helyett postai leveleket körmölni egymásnak, mint kisdobos korunkban.A késsel való borotvál(koz)ást úgy tudnám elképzelni hogy kurva nagy úr vagyok, reggel felkelek, elmegyek borbélyhoz aki megborotvál, utána beülök a kávéházba kiolvasni a napi újságot, meg meginni a reggeli kávét amit pincér szolgál fel. De sajna ez nekem egyszerű proletárnak 2015-ben nem adatik meg. Ehelyett gyors letolom a szőrt a zsilettel (hetente egyszer), meg a nescafé kevergetése közben okostelefonon átfutom az indexet, aztán rohanok a gyerekkel az oviba.
Holnap majd jól beletépünk...
-
t_a_m_a_s
addikt
Édes istenkém srácok... Filmessel fotózni, késsel borotválkozni... Mi jön még? Elmegyünk szakócával állatot ölni?
Spanyoll, elhiszem hogy fiatal vagy meg kell a kaland, de borotválkozni a legutálatosabb, legfeleslegesebb dolog a világon, te meg még szopatni akarod magad, hogy mindezt egy kurvadrága késsel, macerás módon teszed? Ott a 3-4-5 késes gilette, lehúzod azt jólvan... mit kell ezt túllihegni? Annyi minden másra el lehet baszni az időt borotválkozás helyett...
-
Novics
senior tag
válasz spanyoll #42864 üzenetére
Korábban én is gondolkoztam rajta, mert apu szokta mesélni, hogy milyen fasza is volt, amikor borbély borotválta az átkosban. De ez is csak amolyan "de jó vóna'...!" dolog nálam. Inkább szakállat növesztettem. Bár azt sem csinálom rendesen, mert sajna egy kicsit olyan, mint a cirkuszkerítés.
Tegnap óta megint bringával járok melóba. Hmmm... azért ez az acél váz közel sem gyorsul olyan jól, mint az alu. Érezhetően nehezebb. De pénteken meglesznek a Campa agyak. Fonyódon a szerelőnél meg van egy régi váz, ami csak amolyan kiállítási darab. El kéne boltolni vele a Campa felniket.
A GoT témához meg nem nagyon tudok hozzászokni. Megint annyira régen volt, hogy olvastam, láttam, hogy már el is múlt az érdeklődés. Az 1984-nek álltam neki.
[ Szerkesztve ]
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Mercutio_
félisten
-
zolka78
senior tag
Borotvához, classic shaving oldala, de 20-25e alatt nem igazán kapni olyan borotvakést amivel érdemes elkezdeni. Használt, felújitott olcsóbb, de ehhez megint csak érteni kell. Egyébként eléggé bagy bukó tud lenni az ilyen ha mégsem jön be a késes megoldás, és most itt nem a nyakadra gondolok. Én villanyt használok, de bizonyos időközönként késsel rántom le a szőröm.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Real_Necro #42880 üzenetére
A találkozós topikban osztották kicsit egymást, meg tán az órásban vagy itt.
(#42884) Mercutio_
Neked most hány darab órád is van?[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #42883 üzenetére
Ja, de remélem normális szíjjal nem olyan bénán áll majd a kezemen mint a gyári gagyival, mert akkor megy eladásra és törhetem a fejem mi legyen helyette
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #42882 üzenetére
Csini a Parnis.
Én nagyon csábulok egy Solar Seiko felé, de az az igazság, hogy a mostani automatát nem nagyon lehet magára hagyni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #42880 üzenetére
Ha lesz aki minden lehetséges, bár a gyömbérre speciel asszony jobban gerjed, szóval lehet én vezetnék hazafelé (ami picit orosz-rulett, mivel 2-3 éve nem vezettem egyhuzamban 10 percnél nagyobb távon, azt is kifelé a városból
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #42874 üzenetére
A helyzet az, hogy most én sem vágom...
Ki bántott mucus?
Told össze azt az akit, adok bele neked élőt meg holtat, meg ha sofőrrel jössz megkóstolhatod a gyömbéres páleszemet is.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mercutio_
félisten
válasz fi:zi'k #42871 üzenetére
Azt Freddy-től nyúltam.
necro meg nem tudom mit osztott ki, de most speciel mindenkinek minden topicban dobnám az "OK, viszlát"-ot, asszem kicsit genya hangulatban vagyok.
Freddy: Mások
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz spanyoll #42868 üzenetére
Becsapja a huzat a szobaajtót, aztán onnantól csak a magas C létezik . Ha mégis olyasmire vetemednél, fagyasztass le egy adagot a kis fickókból, hátha szükség lesz rájuk egy elrontott mozdulat után.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
nagyúr
-
spanyoll
addikt
Ez kb. olyan, mintha azt mondanád zolkának, hogy vegyen pipa helyett e-pipát, mert abból több íz van és még tömni sem kell.
@Merci: Most is double edge razorral borotválkozom, kevésbé, de azzal is megvághatnám magam ha bénáznék.
@Studi: Pöcsikémet meg minden mást (nem, a kijárat marad szőrös) ilyen csillivilli sokpengés gilette csodával borotválom, oda azért nem megyek késsel.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
aleister
veterán
No igen, vannak itt kérdések bőven.
A Másoknek a "dedikált" ellenfele elvileg a Fény Ura. Látszik is Melissandrén, hogy mennyire elemében érzi magát a Falon.Nekem kifejezetten üde színfoltot nyújtanak az 5. évad változtatásai. Így a könyvet olvasók is kaphatnak néha némi újdonságot.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
L4mie
veterán
vegyél elektromosat, 2 perc alatt megvagy és még el se vág
hát nem tudom egyszer debasz egyszer meg takarodjááinnen teribanc állapot, inkább ramsay kis myrandája vagy mi, bár az meg most tipikusan magát szétdiáétázó szélesebb csípőjű csajnak tűnik na, de jó ez a spoiler gomb, így barátnőm nem látja miket írtam ha majd TV-n fórumolok neheheh
RN: te benyaltad, mi attól még kidumálhatjuk spanyszlit[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #42861 üzenetére
Amatőr próbálkozás fiacskám, pók-ösztönöm megérezte a trükköt.
Amúgy meg nyaljatok sót, amúgy is átszoktam mostanában borotválkozós fórumra, mert venni akarok kést és nem tudom milyet honnan hogyan."Super perfundo on the early eve of your day."
-
törölt tag
válasz Real_Necro #42861 üzenetére
Ez kvajó, ezek után már én is elkezdem ezt a GOT-ot
-
Real_Necro
veterán
Spanyoll ne nyisd meg, GoT téma jön:
Amúgy ez qrvajó, ki tudjuk tárgyalni spanyollt és még csak a háta mögött sem kell... Mekkora genyók vagyunk... „Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
L4mie
veterán
válasz aleister #42851 üzenetére
jogos, mármint, hogy emberbe, a kérdés, hogy kibe megy és meddig bír ott maradni, és mi lesz ilyenkor a másik lélekkel, oké, hogy Bran legyűri Hodor-t, mert Bran erős szellemben Hodor...meg na...Hodor de kétlem, hogy John nak ilyen szerencséje lesz, vagy majd jön a vörös banya azt éleszgeti, addig meg elcsövezik valakiben vagy valamiben vagy valami Na meg a könyv alapján Tyrion is targarian, ugye a felemás szem, a targarianok vérfertőzésének hatására nyomorék alkat, és az intelligencia, ott meg ugye anyucit pakolta meg az őrült király amíg apuci segítő volt.
Hát nem tudom ezek az új szálak, ilyen herceg, olyan herceg, homok béla meg homok mariska eléggé bekavarták azt, hogy ki lesz majd a végső trónoló, amúgy is arra is kíváncsi leszek mi lesz, ha leszabadulnak a mások...kik állják útjukat.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
rbalint88
addikt
válasz #04230330 #42843 üzenetére
Jaja, az ablakok belső tisztítása sokat dobott a kilátáson. (Nem is FullHD, szinte már 4K!)
A galambnál sajnáltam, hogy nincs dashcam
Az állványt meg nem szidni. Arra az évi 2 alkalomra bőven jó az 5ezerért. Plusz mivel nem tükrös gép van rajta, úgyis csak buzi lehet, aki ilyet használ.
Azt a képet nem akartam közzétenni, amikor a susnya szélén csapatod le a sört
-
aleister
veterán
Node nem csak állatba mehet ám át, hanem emberbe is. Lásd Bran és Hodor esetét. Az tuti, hogy Jon félig Targaryen, de hogy most Lyannam (Ned volt huga) és Rhaegar gyereke vagy Ned és egy Targa nőé az még elég bizonytalan.
Nekem sokáig az volt az elméletem, hogy Jon meg Daenerys lesz a végén a 7 királyság uralkodója.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz spanyoll #42848 üzenetére
Óbazdmeg, lesz még annyi meglepi, hogy csak na, ne ríjjá má csak mert egyet elköhögtünk... Különben is olvasd a könyvet, azt' akkor noproblém
Amúgy dzsinni írta, hogy az én kérésemre rakta vissza. Hát ennyibe' nézel testvérem, hogy azért kértem, hogy csöcsöket rakjak mögé???
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Hogyne lenne hibás. Eddig mindig csöcsök voltak mögötte és vicces hozzászólások. Nem várhattam el, hogy arra használja amire van. A lényeg, hogy fakkju!
-
L4mie
veterán
válasz spanyoll #42845 üzenetére
hát baaaaaaze téma volt, még sírunk is a kékpamacs segített, naná, hogy élek vele.
Teee kis kíváncsi.
akkor most spanyoll kedvéért tényleg de tutira spoiler lesz ám de tényleg
aleister:
a probléma azzal, hogy ha belemegy a farkasába az, hogy ugye mint a vaddal is történt a sas kapcsán, hogy előbb utóbb a lelke összefonódik az állat lelkével és elveszti önmagát, szóval ugyanott tartunk Havas uraság esetében is, mintha ténylegesen megszurkálták volna, csak éppen később egy picivel, esetleg még átharap pár torkot, amúgy megvan a Havas John teória? Hogy elvileg ugye nem Ned fattya, hanem rhaegar és huhh nem jut eszembe Ned húgáé, és amikor elmentek kiszabadítani Ned húgát, rhaegar fogságából, akkor Ned ért oda előszór a toronyba az éppen szülő csajhoz, ezért is mondta, hogy vérben feküdve talált rá, csak éppen szülési vér volt, közben a csaj megígértette Neddel, hogy felneveli és nem mondja el senkinek, hogy kinek is a gyermeke, mert akkor Robert biztos kinyírta volna, így Ned a saját véreként nevelte.....és ezért se tudni ki az anyja....félig targarian félig stark [ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
GoT
A Stark gyerkőcök bőreváltók, csak nem mindegyiknél alakul ki olyan hamar és jól a képesség. Minél többet vannak együtt a farkasukkal, vagy minél jobban rá vannak erre kényszerítve, annál ügyesebben használják.
Ebből adódik, hogy Bran profi már ebben. Őt Havas John követi.Arról is volt szó, hogy mi fog akkor következni, ha meghal valakinek a teste, miközben épp egy másik lényben van a lelke. Namármost ki lehet találni, hogy mi fog történni a merénylet után. (#42845) spanyoll:
Tudod erre van a spoiler tag.
Ebben én Furkoot most nem látom hibásnak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rbalint88 #42839 üzenetére
... aztán egymást is..... fotóztuk.
Fotózásnak nem mondanám. A rohadt nagy szélben egy rózsaszín állvánnyal áll 2 kopasz a parkoló közepén és egy család kombit fotóz.
Akkor hirtelen full HD lett minden szegény galamb, jó hogy nem szarta le a frissentisztagéptetőt.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Az egyedi lökhárítód.....
nekem is majdnem így lett, szerencsére sikerült visszapattintani, miután a gumisnál levitte a betonfeljáró amire rátolattam.....tanulópénz....kormolást megcsinálom m7-esen havonta 1-2x 4k fölött tartani kb fél órát...jót tesz neki szerintem.
olajat fogom majd meglesni hazafelé mert már benne van 1600 km. aztán ha olajevős akkor már nagyon látszania kell.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
nagyúr
válasz Real_Necro #42840 üzenetére
Színes kötegelő.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Real_Necro
veterán
Már majdnem írtam Balinak, hogy rossz oldalon van a kormány...
Egyébként mi az ott elöl a lökhárítón? Gumipók?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
rbalint88
addikt
LOL. Hétvégén megcsináltam a központi zárat, mert már nem mindig akarta kiküldeni a jelet a motoroknak (egy alapos tisztítás, újrakenés, kontaktspray megoldotta egyelőre), azóta gyári, ennek örömére Juszt hathatós segítségével lemostuk, kitakarítottuk, majd lefotóztuk Dobogókőn, miután felfele kicsit (na jó, nagyon) kikormoltuk. Aztán lefele is.
-
Real_Necro
veterán
Közben azon agyaltam, hogy ugye modik nem is vhetnek részt a játékban. Még jó, hogy a TG nem modi... bár így is elb@carintottam.
-
Balinov
titán
Koszi!
Foto csak 1 telefonos van fen a flickremen, majd ha eljutunk valahova a termeszetbe, csinalok parat a tukrossel is.
Amugy egy 07-es 1.6B, 4 ajtos, sotetbordo, alaptol egyel jobb felszereltsegu
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
Koszi! Igen, szombaton megvolt vegre a kiszavazas, sikerult beujitani egy Avensisbe. Ma megyek erte melo utan. Jobban varom, mint 10evesen a qrva karacsonyt, alig tudtam aludni az ejjel (na nem Patrik miatt )
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
L4mie
veterán
válasz Balinov #42831 üzenetére
Deigen
írok privátot.
Na miaz beléptél a klubba?Múltkor ülök angolon, mellettem egy srác, mellette meg egy másik, még a tanfolyam indulásakor volt, hogy a mellettem ülő meg én is autóvásárlás előtt állunk.
Feladat az volt, hogy tegyünk fel egymásnak ilyen olyan kérdéseket múltidőben.
Megkérdeztem, hogy vettél-e már kocsit,
Válasz - igen
Milyent
Válasz: Corollát
Jéé én is
3. srác: Nekem is az van.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Balinov
titán
Furkoo, bocs, ha nem te voltal, de mintha ugy remlene,hogy deigen, aki nem olyan reg toyota-hoz mp3 kiegeszitot hajtott vagy linkelt. Irnal rola par tapasztalatot, ha igen?
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #42827 üzenetére
Ki ne dobd!
Első körben garnist gondoltam, aztán a víz felső részébe vagy 4-5 rizsponty/parázslazac vagy betta (bár félek, hogy az bekajálná a garnikat )Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #42822 üzenetére
Milyen fajta nano-t szeretnél? Dekorokat (kő) nagyon korán ne vegyél bele, van nálam pár amit Tündi már régóta ki akar szórni, ha kell majd belőle valami tiéd.
Szerk.:
Ja valószínüleg shakura garnikat, csigaevő csigát meg talán guppyt is tudok mellé adni. Mohát most vágtam ki, annak most nőnie kell.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Tamás kérésére visszaraktam a spoiler taget ide is... amit azt hittem már egy hónapja megcsináltam, majd most nézem hogy elírtam a paramétert spolier-re és így érdekes mód nem akart működni
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Mercutio_
félisten
válasz aleister #42823 üzenetére
Jaaa, látszik rég olvastam az 5. könyvet, így már beugrott, hogy ettől én is agyf*szt kaptam
-
aleister
veterán
válasz Mercutio_ #42822 üzenetére
Nem erről van szó. A korábbi fordító -roppant helyesen- fordítás nélkül átvette a helységneveket. Pl Lannisport. Az új meg meg szerintem ráküldött egy CTRL+F-et minden "port"-ra, így lett belőle Lannis-rév. Teljesen felesleges volt ez. Egyrészt, mert tulajdonneveket nemigen szoktunk fordítgatni (utoljára ez a Harry Potternél, Korongvilágnál sült el jól), másrészt, ha már megszokta a publikum az egyik írásmódot, akkor elég öncélú egy másik megnevezés alkalmazása.
-
Mercutio_
félisten
válasz aleister #42821 üzenetére
Nem biztos, hogy megváltoztatta, lehet, hogy a korábbi fordítónál vannak a jogok mint szellemi termék az elnevezések vonatkozásában és nem tudták/akarták kifizetni amit kért, vagy simán azt mondta, ha nem ő fordíthatja kapjákbe.
Lásd anno a Terry Pratchett könyvek fordítóváltását.Novics: Momentán kicsit tele a törpöm, és bevettem egy lesz*rom tablettát Ph-ügyileg, a kedvencekbe bepakolt topicok között is elkezdtem törölgetni.
MÁSOK: Jár esetleg valaki Vácról pestre? Ez annyira jó árban van, hogy bár őszre terveztem és optiwhite-tal, de hajlandó lennék nekiállni a nanoaki beüzemelésnek, ha eljutna egy hozzám
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz t_a_m_a_s #42820 üzenetére
Jah.
De hogy mi szükség volt erre? Tipikus wannabe fordító. Nem érdekli, hogy az olvasó 4 köteten keresztül milyen kifejezéseken szocializálódott, csak azért is megváltoztatta őket.
szerk: hozzátenném a kiadó, lektor ugyanígy megérdemelne egy taslit
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz t_a_m_a_s #42818 üzenetére
Ha követed az író blogját, akkor láthatod, hogy épp hol tart. 2016-ra volt tervezve a következő könyv, de korábban már írtam, hogy reálisan 2017-ben lesz ebből valami. A magyar fordításra várni kell még újabb bő 1 évet. Remélem több fordító váltás nem lesz, mert a Sárkányok táncában azért rendesen belecsapták a kakát a ventilátorba.
-
t_a_m_a_s
addikt
Én most a 4. és 5. évad között olvastam ki az 5 könyvet, azt hittem, majd jól tudni fogom mi lesz a filmben Így legalább még emlékszem rá, mik a különbségek...
Biztosan azért térnek el a filmmel a könyvtől ennyire, hogy aztán a nézettség függvényében tudják a forgatókönyvet a saját szájízük szerint továbbírni/befejezni, Martin meg csináljon amit akar. Az öreg nem úgy működik mint Rowning (?), aki hozta az évi 1 Harry Potter könyvet, arra lehetett építeni a filmet. Itt lehet, hogy 5 év múlva lesz új könyv, lehet, hogy jövőre, lehet hogy soha.
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #42803 üzenetére
Pipa. Érdekes amúgy, én újrakezdtem a régi részeket és azokkal is haladok, aztán vicces a kettő így egymás mellett.
Ez a rész pl tökre tetszett, nem volt annyira vontatott."Super perfundo on the early eve of your day."
-
t_a_m_a_s
addikt
Akkor maradjunk a hagyományos megoldásnál,
SPOILER! SPOILER! SPOILER!
Ja, a könyvben fontos az az ember, de itt a filmen azért egyszerűsítik a nagyon szerteágazó cselekményeket rendesen... Meg ugye itt Jamie megy Dorne-ba, meg az öreg Barristan is befejezte tegnap, pedig a könyvben neki is központi szerepe lesz majd...
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Myranda lesz. Közben rákeresve már szerepelt korábban is a sorozatban. Egyébként arcra nem csúnya.
-
L4mie
veterán
válasz t_a_m_a_s #42810 üzenetére
Hát baromira nem mindegy szerintem, mert akivel a könyvben megy annak még fontos szerepe lehet.
mármint ha jól emlékszem, rég olvastam már.jah a myranmar vagy mire gondolsz mint kicscsaj?
Nem volt azzal semmi baj :3 mondjuk ízlések és pofonok.Amúgy ajánlom a Misfits sorozatot, Ramsay elég jó szerepet játszik
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
Szerintem meg ez pont egy jó rész volt. Igaz, a felénél kicsit leült a sztori, de a vége jó volt. Hát igen, leegyszerűsítették azért a cselekményt, kiszedtek egy csomó könyvben lévő szereplőt (ami valljuk be, néhol nem is hiányzik. A cselekmény szempontjából szvsz mindegy, hogy Tyrion kivel tart Mereenbe, nem?)
Sajna nekem is az az érzésem van, hogy spórolnak a történésekkel. Ilyen ütemben haladva a könyv tartalmaz még vagy két szériányi cselekményt...
Necro: ott van Sansa, szépen asszonyosodik...
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Jó volt azért, mindenből egy kicsit. Mondjuk miért ilyen gebe csajt kellett bele tenni...
-
zolka78
senior tag
Én nem hiszek, de meg vàrom mig kint az egész évad, aztán 2-3 nap alatt lezavarom az egészet
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Studi
veterán
Még csak az 5/3, megvárom a magyart.
-
L4mie
veterán
jaja, nem volt nagy szám...
és még mindig nincs meg a spoiler gomb :Spár karakter azért hiányzik a storyline itteni szakaszából, bár következő részben fogják őket bedobni, vagy elcsúszik az évad, hogy ne előzze be a következő könyvet vagy nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Trónok harca 5/5 ugye minden "hívőnek" megvolt tegnap?
-
Novics
senior tag
válasz Mercutio_ #42800 üzenetére
Semmi oltás? Valami beszólást vártam volna tőled.
zolka78
Egyik lehetőség csábítóbb, mint a másik.
Mostanság még jó időt jósolnak, de addig még több, mint egy hét szóval ki tudja. De valami teraszos, szabadtéri hely jó lenne szerintem. Ott meg már majdnem lehet pöfékelni. De majd az őshonos lakosság kitalálja.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
zolka78
senior tag
válasz Mercutio_ #42800 üzenetére
A csütörtök az jó. 3 lehetőségem van. Megyek veletek ha olyan a hely ahol pipázhatok is, vagy megyek a másik ismiékkel akiket szintén régen láttam, viszont ott biztos pipázhatok. Mindkét esetben kitér az asszony a hitéből, mert másnap húzok Egerbe 2 napra. Vagy maradok otthon, és asszony nem morcos ha esetleg ballábbal kel fel
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook