Új hozzászólás Aktív témák

• viharhozo

addikt

válasz #479 üzenetére

1. Eztetet bontsuk ketfele. A vazolt esetben a jatek attol fugg, hany ellenfeled maradt. A valasztovonal a harom, egy-ket jatekosnal egyertelmuen emelni kell, haromnal mar necces a dolog, negynel hagyni kell a fenebe, lesz meg alkalom nyerni. Ha elotted emelnek, sztem sima fold. A kulcskerdes persze az, mi van akkor, ha emelsz, tartjak, es a tornre vmi marginalis lap jon. Ekkor baj van. Az ellen ilyenkor mar rendesen pot-committed, nem fogja konnyen elhajitani a lapjat, es nagyon rizikossa valik a leosztas.

Pelda: 1500 zseton, vak: 10/20. Emelsz 3 BB-t, ketten adjak, a potban 200 van. A flop utan legalabb 150-et kell emelned, ha vmit el szeretnel erni, az egyik adja. A turnon nincs semmid, a pot merete mar 500, itt 400-at kene emelned, h a masik elgondolkodjon a dobason, azaz 400+150+60=610-et invesztalsz egy teljesen szar leosztasba.

A dolog masik fele az A7 (es A6-A9) kombo. Ezek szar lapok. Jonak neznek ki, de nem. Generaljak a laputkozeseket, amibol vesztesen fogsz kikerulni. Nagy korultekintessel vagy sehogy nem kell veluk jatszani. Altalaban keveset nyersz veluk, viszont sokat veszthetsz. Az egyszinuek jo pozicioban azert megjatszhatoak, viszont ne ragaszkodj tul erosen hozzajuk.

2. Ez sztem fold/raise szituacio. A QQ-t vedeni kell, az elejen nyiss 4 BB-vel. Ha van magasabb lap a flopban, akkor is nyitni kell. AK6 flopnal is nyitni kell, mert hatha dobjak, de ez elegge veszett fejsze nyele.

Sajnos az alacsony tet itt meghatarozo, biztos vagyok benne, h egy K8 siman tartana barmilyen emelest AK6 flop mellett.

Új hozzászólás Aktív témák