- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Mike-
addikt
válasz
venember83 #4099 üzenetére
Red bull elbizonytalanított?
-
venember83
nagyúr
Teljes tanácstalanság.
-
M3oH
addikt
Hát, az első szabadedzés szépen kutyult. Kíváncsian várom a másodikat
-
Qorthral
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4094 üzenetére
Ok, bent vagytok, grabber és te.
grabber: Pedig nem 20 perce nyitottukA lényeg hogy megoldódott.
-
Pá
addikt
Mindketten jelentkezzetek be a ligába.
#1. hsz-t javaslom
-
Qorthral
őstag
válasz
Tomi0703 #4090 üzenetére
+ grabber: Gyertek, csak gyertek! Be kell adjátok a csatlakozási kérelmeteket, csak akkor tudunk felvenni titeket a ligába.
Veletek együtt már 56 tagot számlálunk!
-
Saját nevemmel csatlakoznék.Kész a csapatom is
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Én is csatlakoznék, ugyanezen a néven vagyok megtalálható. -
Strauss
senior tag
Modano néven szeretnék , ill tesóm is jönne Hedi néven ha lehetséges...
-
Paqu
csendes tag
Sziasztok!
Paqu néven szeretnék csatlakozni a f1ligáról.Köszi.
Üdv:
Paqu -
Qorthral
őstag
válasz
Atlantis #4081 üzenetére
Általában nem érdemes sok pénzt tartalékolni. Kivéve ha nem tudod úgy elkölteni, hogy várhatóan több pontot érjen a drágább felállás, illetve ha ezt csak túl nagy pénz- és árfolyambeli kötöttségekkel tudod elérni. A cserélgetés ugyanis 5%-os költséggel működik. Ez nem tűnik soknak, de az. A jó tervezésen és minél kevesebb (komoly) cserén igen sok múlik. Itt írtam erről kicsit bővebben is.
Itt meg találsz pár agymenést, ami segíthet elindulni.
Ha kérdésed lenne, tedd csak fel bátran, sok itt a segítőkész játékos. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Atlantis #4081 üzenetére
mindig arra kell törekedni hogy a lehető legtöbb pontot összeszedj egy versenyhétvégén, vagyis meg kell tippelni azokat a csapatokat/pilótákat, akik a legjobban fognak szerepelni. ezek általában a drágább komponensek (ezért is lőtték be úgy az árukat), de olykor ki lehet fogni olcsóbban is értékes csapatokat, pilótákat.
-
Atlantis
veterán
Hogy érdemes ezt csinálni? Célszerű elkölteni teljesen a kezdőkeretet vagy hagyni valamennyit, ami elősegítheti a mielőbbi fejlődést...
-
Qorthral
őstag
válasz
callmeakos #4079 üzenetére
Mi a gondod vele?
Két szuper pilóta, biztos ponthozó kicsik és az évad titkos favoritja. -
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur #4076 üzenetére
még ma vagy holnap egyszer meg lehet említeni az F1 tpoicban, hátha valaki lemaradt róla, aztán szombat reggel 6-kor határidő van úgyis
-
Atlantis
veterán
Allplan néven jelentkeztem a ligába elvileg, nem is tudtam, hogy van ilyen. Nagy elvárásaim nincsenek, először veszek részt benne, lehet el is lankad a dolog év közben.
Hja, az 1. hsz-ben lévő linkeket jó lenne aktualizáltatni valami erre jogosult emberrel.
-
venember83
nagyúr
válasz
Qorthral #4071 üzenetére
Igen, a Ferrari adja a legtöbb okot a fejtörésre, a Mercedest már az ember elfogadja, hogy csak nagy kompromisszumok árán lehet betenni, de a Ferrari mellé még beférne pár olyan elem, ami esetleg komoly pontokat hozhatna. Viszont ha van Ferrari, nincs Bottas - McLaren - FI trió Marussiával kiegészítve és Caterhammel feltöltve.
-
Qorthral
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4070 üzenetére
Most úgy fest, hogy a szombat lesz esős, a többi csak borult. A Ferrariban nem sok bizodalmam van, ha esik. Mondjuk annyira sok amúgy sincs. Kicsit lehetne olcsóbb .
A pilótapáros zseniális, de ha az autó vacak vagy ha jó, de fél év mire egész jól megismerik, akkor gond van. Van még két napunk eldönteni...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Qorthral #4069 üzenetére
Tűkön ülök a Ferrari miatt. Alonso "csodákra képes", de plusz 70 lovat ő sem tud előhúzni a farzsebéből... Nem tudom mire lesznek képesek a legnépszerűbb pilótapárossal idén. Gyanúsan gyengén szerepelnek ahhoz képest, hogy az alap koncepciójuk elvileg jó. És ha tényleg esős hétvége lesz, akkor megint nem tudunk majd meg semmi lényegeset az eredményekből, mert mindenkit az időjárás fog majd vissza, nem a gépek korlátai.
-
Qorthral
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4068 üzenetére
Jah, bár az előző évekhez képest ez is kellemes felüdülés lesz
Végre néha érdemi pontokat is hoznak majd és az árfolyamuk nem fog mélyrepülni az 5 milliós limitig...
-
Qorthral
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4056 üzenetére
Ez igaz, más években nem hullik ki kapásból 3 nem kiscsapat. Most azért elég egyértelmű, hogy főleg a Lotust és az RBR-t nem szabad berakni. A kicsik tényleg jobbak lesznek idén, de túl sokat azért nem várok pl a Caterhamtől. Pilóták terén Hulk és Massa eléggé túl van árazva sajnos.
-
ps.clint
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni a ligához, ugyanezen felhasználónév alatt.Köszönöm!
-
echterion
nagyúr
válasz
FireKeeper #4058 üzenetére
Én a Marussiát tartom sötét lónak, sztem a szezon elején lesz majd pislogás az eredményeiket látva.
-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper #4058 üzenetére
Talán. Én örülnék neki, ha becsúszna nekik pár pont az év elején. Megérdemelnék.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
Qorthral #4055 üzenetére
Annyiban szerencsénk van , hogy a teszteken pont a legolcsóbb Renault motor csapat ment a legtöbbet , ők tűnnek a legmegbízhatóbbnak persze ez nem garantálja ,hogy a versenyt is befejezik . De előbb raknám be a Caterham-et mint bármelyik másik Renault motoros csapatot.
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper #4054 üzenetére
De ez nem baj, ezért van a topik!
Szeretnék Ferrarival indulni, de nagyon kockázatosnak érzem... A három Merci motoros komponens (és csak 1 Renault) nagyon kecsegtető. Aztán ott van a tucatnyi Merci + Merci + ... jellegű felállás. A gond az, hogy most a péntek után nem igazán leszünk okosabbak.
-
Qorthral
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4052 üzenetére
Nincs is ezzel semmi gond, mi is szeretünk ötletelni. Ha visszalapozol, láthatod. Eleve csak azért írtam, mert elég write onlynak tűnsz így elsőre a topikban, pedig a kezdés extrém fontos ebben a játékban és akadt itt már pár megfontolandó tanács. Persze végül mindig mindenki maga dönt, de tapasztalat, hogy az újoncok nagyja nem jól. Amúgy az előbb is csak segíteni akartam, ha megnézed. A játék természetéből fakadóan pedig szerintem fogod ezt te még komolyabban is venni.
-
Qorthral
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4043 üzenetére
"A pontozás és a variancia végett én a csapatokat sokkal fontosabbnak látom, mint a pilótákat."
Rosszul látod. A csapatok biztosabbak, de a pilótákkal lehet csak igazán sokat nyerni, mind pont, mind árfolyam tekintetében. Szerepeltem én kb csak a csapatokra építve is erősen, de ha igazán jó akar az ember lenni, akkor nem hanyagolhatja hosszú távon a (jó) pilótákat. Persze kifejezetten az erős pilótákról beszélek jelenleg, azokról, akik képesek rendre erős pontszerző helyen végezni. Na ott egyértelműen jobb a pilóta a csapatnál. A középmezőnyben meg inkább fordítva.
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni a ligához, ugyanezen felhasználónév alatt. Kíváncsi vagyok, mire jutok vele.
Üdv. -
Qorthral
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4030 üzenetére
+ Pá: Első körben ezeket javasolnám.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4046 üzenetére
Esőben vigyázni kell a Ferkaval mert voltak hírek arról ,hogy nehezen viszik át az erőt az aszfaltra még szárazon is nem hogy esőben.
Amúgy az elején persze lehet érdemes csapatokra menni de minél előbb annál jobb beszerezni 1 top mellé 1 "sötét lós" pilótát(anno ilyen volt gro meg maldonado)
-
TESCO-Zsömle
titán
Azon gondolkodok, hogy ha tényleg esős lesz a nagydíj, akkor talán a Ferrari-t is be lehetne vállalni főcsapatnak.
Eléggé altatás gyanúsak. Az kiszivárgott állítólagos nyilatkozatok, hogy nem jó az autó, a szenzorhiba, a nyilatkozat, miszerint 75 lóerővel erősebb a merci... Ugyanakkor ott a legerősebb pilótapáros... Lehetnek még meglepetések...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #4044 üzenetére
Én előre megmondtam, hogy az elején a csapatokra koncentrálok, épp ezért a pilótákon szorul leginkább a nadrágszíj. Tekintve a nagyobb bizonytalansági faktorukat, itt kevésbé érvényesül, hogy Renault motorokat visznek, a kérdés épp ezért inkább a csapatokra vonatkozik. 1 Merci és 2 Ferrari, vagy 2 Merci és egy Renault? Utóbbinál ugye fontos megjegyezni, hogy az a két Merci -elvileg- már maradandó, míg nem lesz elég pénz egy Merci-Force India-Williams felállásra.
Meglátjuk...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4043 üzenetére
amúgy most nézem még 1x amit írtál (kvyat, ericsson, merci, sauber, marussia), ugyanúgy azt az állításomat igazolja, hogyha berakod a mercit, mellette valamilyen leosztásban mindenképp két renault-motoros komponensed lesz (ez esetben a két pilóta). tehát 1 merci motor, 2 ferrari motor és 2 renault motor.
ellenben a bottas-fi-meki triónál 3 merci motor, 1 ferrari és 1 renault motor ami szerintem jóval jobban hangzik, már csak megbízhatóság terén is.meki: igen, Button nem egy időmérős mágus, viszont a futamokon jellemzően elég jól helyt szokott állni, amiért a ligában több pont jár, mint az időmérőért, ráadásul az árfolyamok is kizárólag a verseny eredményeitől függően változnak.
sztem az elején érdemes a csapatokra építeni, főleg egy ilyen idényben amikor a megbízhatóság nagyon fontos faktor. ugyanakkor pilótánál a nagyobb rizikó mellett nagyobb lehet az esetleges nyereség is (több ligapont).
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #4038 üzenetére
A másik lehetőség, hogy utolsó csapatnak bevállalod a Caterham-et, és akkor másodiknak jöhet a Williams vagy a Force India.
(#4039) FireKeeper: Közben látom, hogy elnéztem, a Mekit Mercinek vettem. Meg is vannak a hiányzó milliók.
A Mekivel az a baj, hogy sötét ló. Nem tudni mi várható Magnussentől idén, Buttonról meg tudjuk, hogy sosem volt az a kimondott időmérő mágus, míg Rosberg és Hamilton összeszedett pár pole-t tavaly is, mikor az autó hosszú távon szenvedett a gumikkal.
A pontozás és a variancia végett én a csapatokat sokkal fontosabbnak látom, mint a pilótákat, így egy jó motorral és pilótapárossal megáldott csapat többet hozhat, mint egy pilóta egy jó csapatból. Hosszú távon lehet, hogy megéri majd a Force Indiát hanyagolni a Williams-el szemben, és onnan inkább majd csak Hülkenberget berántani sofőrnek. Bottas jó, Massának nincs mit veszítenie és végre nincs rajta nyomás. Hülkenberg szintén jó, ráadásul hozzászokott már, hogy minden évben más csapat, könnyebben veheti a váltást, Perez viszont eléggé viharosan távozott a Mekitől és kérdéses, hogy egy ilyen visszalépés milyen hatással volt rá.
-
Xirtam
veterán
Sziasztok,
Idén én is bepróbálkozom.
-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper #4039 üzenetére
Így van. Aztán, pénz és az első futam eredményétől függően lehet továbblépni.
-
DemonDani
addikt
D. Kvyat M. Chilton Mercedes Force India Caterham
Ez sem annyira rossz kombó igazából, így viszonylag kerülve vannak a Renaultok. Egy csapat meg egy pilóta, de azok amúgy sem hoznának sokat, ha hoznának is.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4036 üzenetére
bottas befér. sőt, máshogy asszem nem is fér be ez a trió, csak ha pilótának bottast választod.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4036 üzenetére
és tényleg. de így csak egy top komponensed van, a második legerősebb csapat a sauber, ami nem túl jó ómen...
egyelőre én is a meki+williams+force india trió felé hajlok inkább.
-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper #4035 üzenetére
Hát igen, Merci nem olcsó. Én inkább lemondok róla és megkockáztatom a Meki-FI-Williams triót.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #4035 üzenetére
Dehogynem: Kvyat, Ericsson, Mercedes, Sauber, Marussia.
A kérdés, hogy mered-e kockáztatni a kis csapatokat és az újonc pilótákat a motorikus megbízhatóságért cserébe?
(#4037) M3oH: Avval a trióval meg pilótára nem fogja futni...
-
TESCO-Zsömle
titán
-
DemonDani
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4032 üzenetére
Merciben jobban hiszek, hogy egész évben top komponens lesz, és első körben mindenképpen ajánlott olyannal nyitni, amiben már eleve van egy olyan, ami a végéig bent maradhat.
Van ráció abban is amit te mondasz, csak én nem hiszek a mekiben annyira.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DemonDani #4031 üzenetére
Még vacilálok, mert ha a Merci helyett a McLaren-t vinném, akkor beférne a Williams vagy a Force India is, ami szintén Merci motoros, és a FI rohadt gyors tud ám lenni, főleg Hülkenberggel. Marussia is sötét ló, mert ha kihullik 1-2 Renault motoros versenyző, akkor a Ferrari motorral máris előrébb vannak, mint várnánk.
-
DemonDani
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4025 üzenetére
William-Merci-Meki trióra érdemes pl szerintem figyelni így induláskor. Mercinek pl alig volt műszaki gondja, így vagy pilóta vagy csapat szinten mindenképpen érdemes velük számolni.
Egyébként itt a ligák között is folyik a verseny, tehát értelemszerűen a csapat érdekét is érdemes szem előtt tartania annak, aki komolyan veszi.
(korábban írtam egyébként, hogy Massat viszem, végülis meggondoltam magam és Bottast tettem kezdőnek, mert így be tudtam zsúfolni a mercit a ferka helyett
)
-
TESCO-Zsömle
titán
Akkor első körben elmondanám, hogy a költséghatékonyság okán én a lehető legkevesebbet költöttem a pilótákra, cserébe próbáltam minél több Merci és Ferrari motoros csapatot behúzni arra apellálva, hogy az első néhány futamon még a kis csapatok is szerezhetnek jobb helyet, ha pár francia erőmű elpukkan... Aztán persze fene tudja, mert ha Ausztráliában tényleg égzengés lesz, nem biztos, hogy a hűvösebb/esősebb körülmények közt kapnak akkora terhelést a motorok, hogy pukkanjanak...
Szabadedzések után valszeg még finomhangolok.
-
Pá
addikt
Qorthral-nak volt néhány postja tavaly, amiben összegyűjtötte a tippeket / tanácsokat kezdőknek, de én ki nem keresem ebből az tööbb, mint 500-ból. Talán ő tud segíteni merre érdemes keresgélni.
-
Pá
addikt
válasz
Igen, elvileg pont arra van a topic, hogy ezeket ki tudjuk tárgyalni.
Persze az egészséges versenyszellem is megvan, de ha valakinek kérdése van, szívesen segítünk egymásnak.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
Persze lehet ötletelni nyugodtan , csak nem mindig lesz egyetértés
-
M3oH
addikt
válasz
Igen, szoktunk. Nyugodtan kérdezhetsz, biztos, hogy kapsz tanácsot. Az persze más kérdés, hogy jó lesz-e a tanács, de a jó szándék megvan
-
Pá
addikt
válasz
DemonDani #4021 üzenetére
Itt van a tavalyi tabella, ha valakit érdekel
4-5 emberrel többel indult a szezon, de őket év közben ki kellett szórni inaktivitás miatt.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4022 üzenetére
A pontok menüpontban pontosan le van írva , ha mondjuk neked az egyik csapatod a Merci és valamelyik pilóta megnyeri a versenyt akkor 45 pontot kapsz ezért + a 2. pilóta helyezése ami legyen a 10. hely akkor azért kapsz még 14 pontot . Így a Merci komponensért kapsz 59 pontot a versenyen elért helyezésért. Ugyan ez van a maradék 2 csapatnál is.
Talán így egyszerűbb :
Ám ezt szedjétek ti is le. [link]
-
TESCO-Zsömle
titán
Üdv srácok.
Idén először én is leadtam a nevezésem. Nem volt könnyű, és biztos, hogy menet közben változni fog a dolog.
A csapatos részt nem teljesen értettem, mert fizetni ugyan 3-fele kell, de pontozás terén nem láttam külön tabellákat, gondolom akkor a csapat-pontot kapom az adott csapat motorja, karosszériája és személyzete után is.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
werszomjas #4019 üzenetére
mi ez a klikkesedés?
-
Pá
addikt
válasz
FireKeeper #4017 üzenetére
50 körül volt tavaly, sztem ez nagyjából ideális is.
Persze nem baj, ha most többen leszünk. Főleg, hogy szezon közben azért mindig van egy kis lemorzsolódás is. -
Sziasztok!
Most találkoztam először ezzel a "mókával", így én is csatlakozni szeretnék hozzátok.
A tagsági kérelmet beadtam.
-
Qorthral
őstag
Légy üdvözölve!
Nem, csak akkor kapsz a Ferrari után pontokat, ha bent van csapatként a motor/karosszéria/személyzet hely egyikén. Az egyébként mindegy, hogy egy adott csapatot melyik helyre raksz ezen háromból, ahogy a két pilótahely is ugyanannyit ér. Ami fontos: a kezdő 100 millióból mind az 5 helyre pakolnod kell valamit és ez nem is olyan egyszerű. Pl Alonsóval esélytelen kezdeni, mert ha megveszed, már nem fogsz tudni mindenhova betenni valamit. A komponenseid után pontokat kapsz (minél jobban szerepelnek, annál többet), aminek segítségével fejlesztgethetsz a futamok között és így egyre jobb és több pontot termelő felállásod lehet. Ugyanakkor a cserék némi pénzbe kerülnek, szóval ésszel kell játszani.
Érdemes előretervezni 2-3 futamot időnként vagy akár még annál többet is. De ez már a haladó szint -
Zso2
őstag
Zso néven kérelem elküldve. 1. évadom, kíváncsian várom. Nem értem teljesen a pontozást. Annak örülnék a legjobban,ha Ferrari-t választhatnék mindenből..
Tényleg ha ferrari nyer ,akkor a motor pontoknál ugyanannyit kapok ,ha Ferrari motoros ,de nem Ferrarit választottam?Van még egy Ph-s cspat,ott 5 tag van.Miért nem csatlakoznak ide?
-
DemonDani
addikt
válasz
FireKeeper #4009 üzenetére
Néha az ellen szurkolsz, aki mellett szurkolsz
Főleg az idény végén, ha esetleg jó helyen vagy... -
FireKeeper
nagyúr
válasz
callmeakos #4008 üzenetére
majd meglátod, sokkal másabb élmény futamot nézni ha mellette ligázol is
-
Pá
addikt
legyetek üdvözölve
-
Honey Bátyó
csendes tag
Szia,
Honey néven ismét jönnék!
-
Pá
addikt
válasz
callmeakos #4003 üzenetére
kövesd a #4000-ben leírtakat
-
callmeakos
veterán
tiszteletem.
Regisztrálnék én is noxwill néven
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest