- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
Citroen C2 1.4 HDi update: (hátha hasznos lesz valakinek)
- A hűtővíz jelző villogása (1 db piros LED a bal oldali oszlop felett) a szenzor cseréje után megszűnt. Peugeot-hoz való 1500Ft-os eBay kínai ment bele. (Az AutoDoc 19e Ft-ért árulja ezt a szenzort.)
- A "víz van az üzemanyagban" jobb oldali LED oszlop villogása a gázolajszűrő cseréje után szűnt meg. (Ideiglenes megoldásnak vettem egy fekete borítékot és félbehajtva kitakartam a villogó oszlopot, hogy ne őrüljek meg teljesen.)
-
MC Pite
veterán
Mérj feszültséget az üzemanyag szivattyúra menő csatlakozónál (és nézd meg a szűrőt is).
Jellemző sok változatnál, hogy kissé megég az érintkező, egyre csökken a feszültség. Hiába nézed meg a BSMnél, belenézve pont nem látszik, szét kell szedni, és ki kell venni a konkrét pint. Én elsőre BSM-et cseréltem, de később kiderült nem egészen ez volt a probléma. (Nálam néha nem indult, mert már 7V körül volt a feszültség.)
-
ftc
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #4051 üzenetére
Szerelőnél az autó
6 hibakód volt
abból 3 az üzemanyag nyomásról...
s a maradék 3 levegő mennyiség... -
Sziasztok!
1999-es Peugeot 306-ba lehet-e tenni a gyári első ülések helyett valami jobb oldaltartásút hákolás nélkül, amiben esetleg van kompatibilis ülésfűtés is?
Utóbbi opcionális.
Honnan tudom megállapítani biztosra, hogy egy ülés belemegy-e az autómba? Van erre valami szabvány sín vagy valami?Köszi!
-
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Peugeot 207,1.4 kfu. Hidegen általában 1500-as fordulat alatt fullad a kocsi. Le nem áll, csak nyomom a gázt, beesik a fordulat. Főleg gurulásnál csúsztatott kuplungnál meg kettesbe váltásnál, amikor beesik a fordulat. Ahogy melegszik, megszűnik a jelenség. Valami ötlet?
-
molnarpeter
nagyúr
Testkábel típus ismeret hiányában passz, viszont van egy kerülő módszer - tegyél egy bika kábelt a motorblokk és a negatív saru közé. Ha javul a szitu, akkor test gond és érdemes keresni, ha nem változik, akkor máshol van a probléma
Otthon szerszám nélkül ellenőrizhető, ha van indító kábel.
-
atosan
veterán
válasz
molnarpeter #4075 üzenetére
Köszönöm szépen!
Esetleg a testkábeleket merre találom? -
molnarpeter
nagyúr
Akkut nyírta inkább ki az állás, de a test kábeleket és egyéb csatlakozókat érdemes átnézni, kontakt gond is okozhatja. Mindenesetre multiméterrel kezdeném, mennyi az akku nyugalmi feszültsége, hogy alakul a töltés járó motorral, vagy akkus boltba is el lehetne gurulnj beméretni az állapotát.
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Peugeot 106, 1.1 44kw, 2003-as.
Kb háromnegyed évet állt az autó, járvány végett nem tudtam menni időnként beindítani/kerülni vele egyet. Feltöltött akksival pöcc röff indult. Kerültem egyet. Motor nem állt le, de mint ha időnként elment volna az áram. Szervón éreztem (elektromos) meg a műszereken látszott. Motor nem rángatott. Szinte csak alap fordulaton nem világított az akksi ikon, egyébként igen. Generátor mehetett tönkre az állástól? Akksit is gyorsan leszívta. -
Repsol600
addikt
válasz
Csontbrigád #4072 üzenetére
Én tapétavágó pengével elvágtam a ragasztót, olyan rágógumi szerű.
Utána vissza ragad.
-
Csontbrigád
tag
Sziasztok,
307 2003-as autónál a bal első ajtóhatároló megadta magát - kattant egy nagyot, azóta csak a végponton akad meg. Az újat már megvettem.
A kérdésem annyi lenne, hogy az ajtókárpit levétele után, az alatta lévő hangszigetelő(?), hőszigetelő(?) anyagot hogyan lehet legegyszerűbben és sérülésmentesen leszedni? Illetve ezt az anyagot mivel kéne visszaragasztani?Köszönöm!
-
426os
őstag
Sziasztok! Bp-en (elsősorban Zugló környékén) tud valaki ajánlani szerelőt? Folyik az olaj a kocsiból, feltehetőleg az olajszűrő környékén (maga a szűrő nincs lelazulva). 1.4i, Xsara 2003.
Ezen kívül 1-2 apróság. -
Shad0w
senior tag
válasz
nullpoint #4067 üzenetére
Amit írtál annak két jelentése lehet (vagyhát amit én értettem belőle):
1. Szemét bolt csak ennyit adott érte. Jól átvertek.
2. Simán elvihettem volna külön színesfém hulladéknak többet kaptam volna érte. Hülye vagyok, hogy hagytam magam átverni.Ebben semmi vicces nincs, sorry.
Mármint nincs harag meg semmi, csak gyakorlom a feedback adást. -
Shad0w
senior tag
válasz
molnarpeter #4063 üzenetére
Már nincs meg az eredeti akku, beszámolták az új árába (1500 Ft + újrahasznosítják/szakszerűen kezelik a veszélyes hulladékot). Lidl töltő rajta volt egy éjszakát, 12,5V-ra töltötte fel (gyújtás után, indítózás előtt). Mentem vele 10-15 km-t kisebb megállásokkal és a 3. indításnál már csak 11V-ot mutatott. Itt már csak egyet/másfelet tudott az indítómotor tekerni ami pont elég volt, hogy beinduljon. Ennél a pontnál temettem el örökre a gyári akkut.
Amit linkeltél: jól értem, hogy igazából nem kell sokat belemagyarázni a töltő feszültségbe, inkább hagyjak neki kis időt amíg magára talál az új akkuval? Ezt simán el tudnám fogadni.
Mondjuk el fog tartani egy darabig, mert home office van, a rádió is így maradt bekapcsolva másfél hétig... -
Shad0w
senior tag
Progress update: kipróbáltam pár leírást amit találtam, egyik sem működött (1, 2). Plusz ezek a várások inkább alsó limitnek tűntek, szal volt 15 perces várás is a lépések között, de semmi. Annyi kiderült, hogy ha felkapcsolom a tompítottat akkor felugrik 13,6V-ra, az már majdnem jó, így már nyugisabban megyek hosszabb útra, de estére azért még felrakom a töltőt amíg ez nem oldódik meg.
Már nem a gyári rádió van bent, az lehet hogy bezavar (eleve innen tudom, hogy gond van a töltéssel, crosscheckeltem álló helyzetben multiméterrel, jól mér a rádió). Vissza kéne rakni a gyárit, de tök nehéz volt az újat beleszenvedni, semmi kedvem most hozzá. Alszom még egyet rá.
-
Shad0w
senior tag
válasz
Feketelaszlo #4060 üzenetére
Biztos, hogy nem vártam 5 percet sem az akksi kiszedésénél. Viszont így már van minek utánajárni, megyek elolvasom az internetet a BSI-ről (meg mondjuk a használati útmutatót is az akkumulátor cseréről). Én naivan csak arra számítottam, hogy max. a távirányítót kell újra sync-elni, de úgy tűnik érzékeny a lelkem. Köszi
nullpoint: neked is köszi a tippet, lehet hogy majd akkor a szervizt is felhívom ha nagyon nem akar működni. Egyelőre ezt a végére hagyom
-
Feketelaszlo
senior tag
Volt már idén akksi problémás kérdés, a helyes menete ugyanúgy történik, mint ha BSI-t akarnál resetelni, vagyis várni kell 5-15 percet leállítás után, nem lehet belőle rögtön kikapni az akkumulátort. Bár ha más nem bolondult meg akkor pár napot várnék, egyszeri alacsonyabb feszültség még nem ad okot aggodalomra.
-
-
Shad0w
senior tag
Sziasztok,
Sikerült egy bekapcsolva hagyott rádióval kinyírni a 7 éves gyári akkut egy Peugeot 2008-ban (2013). Egy Lidl töltő lehelt bele még egy kis életet, 1-2 napig használtam és amikor járt a motor akkor volt szépen 14,1 V-os töltés. Tegnap amikor elmentem az új akkuért már csak 13,2 V volt a töltés és akku csere után is ennyi maradt. Egészen mostanáig arra gondoltam, hogy a szintén öreg generátor a lemerült akkuval kapott egy utolsó lökést a halálba. De! Ha sebességben gurulok akkor felmegy a töltés 14,4 V-ra (a védelem még működik
).
Most teljesen értetlenül állok és nem értem hogyan befolyásolja/befolyásolhatja a gázpedál a töltést.
Valaki látott már ilyet? Esetleg van ötlet merre kéne elindulni a nyomozásban? -
MC Pite
veterán
Az 1.4 8 szelep 75 ló akkor jó a Berlingóba, ha nem hagyod el vele a várost. Soha.
Én biztos hogy nem venném az 1.6 (16V 109LE) helyett, még akkor se, ha csak felfújt héliumos lufit szállítanék vele. De kinek a pap, kinek a papné, a nem túl tartós hengerfejtömítéstől (és hogy sokan nem akarják/tudják normálisan beállítani a szelephézagot) eltekintve egy jó motor; csak nem ekkora testbe.sayen2: Alváz és citroenservicebox valószínű. De gondolom a RG a szín+belső szín/kárpitból derül ki, a másik kettő meg abból, hogy hány lovas a motor.
-
helgi
aktív tag
Egyelőre nem találtam Berlingóban 1.9D vagy 2.0HDI-t, viszont van 1.4 benzines jó állapotban, kevés kilóméterrel, 2003-as. 80-90%-ban városban használnám. Mi a véleményetek?
-
sayen2
csendes tag
Sziasztok ! Peugeot 206-2.0 cc-nél honnan lehet tudni hogy az 206 CC 2.0 vagy 206 CC 2.0 16V vagy 206 CC 2.0 Roland Garros ? Alvázszámból , motorkódból , vagy honnan tudnám leellenőrizni hogy pontosan melyik változat ? Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest