Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
veterán
válasz
planbmokus #4898 üzenetére
Nekem korábban nem Peugeotnál koszos volt a gumiharang alatt, meg volt szorulva, nehezen járt, szétszedés és takarítás után jó lett.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
planbmokus #4898 üzenetére
Ajtó átvezetőben kábel törés esetleg? (Vagy itthon nekiállni nincs tervben?
)
-
planbmokus
senior tag
Sziasztok!
Hétfő óta tulaja lettem egy Peugeot 206 SW 1.4 HDi-nek.
Egy kis hibája van: a jobb oldali ajtónyitás érzékelő hibázik, nem lehet távirányítóval csukni az ajtót, csak kulccsal.
Valaki találkozott már ezzel a hibával?
Esetleg Veszprém környékén valakit tudtok ajánlani, aki segítene? -
janakbacsi
őstag
válasz
Feketelaszlo #4896 üzenetére
Nem egy agysebészet megcsinálni a videó alapján. Meg is fogom tenni.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
janakbacsi #4893 üzenetére
Érdemes elvinni egy szakszervizbe - nem csak a párosítás miatt, hanem mert nekik valószínűleg megvan a legutolsó firmware frissítés. Elvileg ezek is valamennyire elérhetőek a neten, de informatikai rémálom kitapasztalni, hogy melyik fejegység melyik firmwarrel milyen feltételek esetén működik együtt. Nyilván ez a drágább navigációs - tolatóradaros - minden extrás típusoknál frusztrálóbb, mint egy sima CD-s rádiónál, de amennyire tudom a Magneti Marelli készülékek egy típuscsaládba tartoznak hasonló működési elvvel.
-
Anakyn30
csendes tag
Szép napot! Tudja valaki esetleg az Abonyi Balázs telefonszámát,aki kormánykapcsoló javítással foglalkozik?
-
Hauptmann
veterán
válasz
janakbacsi #4893 üzenetére
Pontosan az a célja, amit írsz, diaggal hozzá kell rendelni az adott autóhoz.
-
janakbacsi
őstag
e-bayen vásároltam egy gyári rádiót a 2010-es évjáratú picassomhoz. összedugtam a csatlakozókat hogy kipróbáljam. rádióállomásokat megtalálja, működik a kormányról való vezérlés is. egy probléma van vele, ami miatt használhatatlan. ez pedig az, hogy kb. 2 másodpercenként egy éles sípolás hallható működés közben. ez mi a franc lehet? beleépítettek valamilyen védelmet a gyárban, hogy ne lehessen másik alvázszámú autóban használni? vagy be van kapcsolva rajta valamilyen funkció ami ezt okozza? létezik valamilyen megoldás erre a problémára? köszönöm a segítséget.
ez lehet a megoldás? [link] -
Tudtok ajánlani Bp-en megbízható és lehetőség szerint nem aranyáron dolgozó fékszervizt? Tárcsa+betétcsere kéne a kocsin.
-
Paxker315
addikt
válasz
molnarpeter #4889 üzenetére
Koszonom szepen! Persze nem garantalt,hogy 2025-ben a gyakorlat nem valtozik, de nincs kristalygömb. Elvileg átnézetik megbízott állapotfelmérővel a gépet, így, lesz független szakvélemény is a csomagról
-
Paxker315
addikt
Sziasztok
Ismerős első autóját venné, én ajánlottam neki a 208-ast. A kiszemeltje 2018-as évjáratú 1.6 blue-HDI motoros, kb 50 ezer km-rel. "Elvileg" az ad-blue rendszer ki lett iktatva, így, "nem kellene", hogy az ad-blue szivattyú megkotlódjon, de felveti azért a kérdéseket: HOnnan lehetnek biztosak benne, hogy a rendszer "kiiktatása" szakszerűen történt és nem lesz ebből később gond? Műszaki vizsgán nem kaszálhatják el őket majd?
Valakinek van tapasztalata ennél a motornál az ad-blue rendszer kikerülésével? Köszönöm szépen bármilyen visszajelzést.
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #4886 üzenetére
Ja most nézem azok 16os matricák, nem azt jelzik hogy 23ban lesz a kövi szerviz
A kereskedésben lévő többi autó sem tűnik rossznak, remélhetőleg a normálisabbakat (vagy csak kishibásakat) hoznak be; elmennék meglesni (kevés hirdetés éri el nálam ezt a szintet főleg ebben az ársávban). -
MC Pite
veterán
Clio nem igazán az, de Ibiza ha 1.4 16V akkor majdnem ennyire finnyás az olajra.
Nem rossz autó a 207SW, testvérét egy picit jobban szeretem (C3 Picasso).Ha jól látom német/osztrák volt, még fékolajat is cseréltek benne(és ha jól értem pollen, levegő szűrő és gyújtógyertyát), ésnyugatibautóként relatív nagy eséllyel psa b71.2321-es olajat kapott (csak ez való bele) - itthon a szerelők 98%-a sz@rik bele, és nem is ért az olajokhoz (se) - ahogy a tulajok is b....ak rá hogy megnézzék 5 évente/autóvételenként egyszer, hogy mi kellene az autójukba.
A gyári alufelni valószínűleg már el lett adva külön; ha nem gányul javították itthon (a bal oldala kicsit gyanús, bár nagy baja nem lehetett mert a kéder gyárinak tűnik és az alvázszámos matrica is még rajta) és nem rohad (ha sózós helyről való) akkor jó lehet.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Kis Tigris #4884 üzenetére
A Clio vagy Ibiza kombi fenntartása valószínűleg egy kicsit olcsóbb, mert az azokban található motorok tipikusan kevésbé igényesek a jó olajra, de cserébe gyengébbek is. De ettől a 70 kW-tól sem érdemes csodát várni nyilván - a 207 azt hiszem nehezebb is volt a kortársainál majd 100 kilogrammal, én soha nem szerettem, de ennek sem sokkal drágább az üzemeltetése, mint egy Swiftnek.
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. [Erről az autóról mi a véleményetek?] Fenntartási költség, fogyasztás?
Tipikus családi autó lenne, semmi száguldozás, semmi autópálya. Vidék, kanyargós szerpentim, meg 3 naponta 2x 33km munkába járás -
maglew
aktív tag
Sziasztok! Szükségem lenne egy megbízható szerelőre aki Budapesten vagy Pest megyében (Ócsa/Monor környéke) rendbe tudna szedni viszonylag baráti áron egy elől kissé összetört C3-ast, és jó kapcsolata van Citroen bontókkal.
Sajnos egy kanyarban kicsúszás után lámpaoszlopot fogott kb. 25 km/h sebességgel, így a kocsi eleje (lökhárító, hűtőrács, bal első lámpa, bal első kerék feletti lemez valamint a motorháztető cserés. Maga a jármű szerkezete nem sérült, a hűtőtől féltem de hála Istennek egy karcolás sincs rajta.
Sacc / kb mennyibe kerülhet ennek a javítása?Tudnátok ajánlani megbízható jó szerelőket? köszi
-
shteer
titán
válasz
molnarpeter #4878 üzenetére
Köszi, ez nekem is kelleni fog
-
hiena68
csendes tag
válasz
molnarpeter #4878 üzenetére
Köszi, sima hengeres. Megnézem Janó dobnál.
-
hiena68
csendes tag
Sziasztok, Citroen C-Elysee 2012-es 1,6hdi-hez keresgettem ma a neten hátsó kipufogó dobot. De sehogy nem találtam? Én vagyok tökhülye? Vagy mi a helyzet, ti találtatok már amikor kerestetek?
-
nesa
veterán
Sziasztok!
2004 es partner 1.9d klíma gondom van, gáz van benne, benyomom az AC gombot és nem történik semmi, még a hűtőventilátor sem indul el.
Nem tudom az adagolónak lehet-e köze hozzá, mert volt 1.9Td Evasionom ott ha a gázpedál állás érzékelő nem volt rádugva nem indult a klíma, itt viszont csak lóg a kábel, nincs hova dugni. -
hódmaci
senior tag
Sajnos ilyen ismerősöm nincs.
Mármint aki ismerné ezt a fajta váltót.
Őszintén szólva még én sem "láttam", vezettem még automata váltós autót.
Pedig már van egy pár kilométer a lábamban. Illetve még anno mikor megkaptam a jogsit akkor az egyik haveromnak volt egy 2e vagy talán 2.2es benzines vectrája, na azt kipróbáltam S-ben. Ennyi az automata pályafutásom.
Most meg asszony pajtásnak szeretnék egy kis autót és mivel nem erőssége a kézifékes elindulás ezért gondoltam, hogy segítené egy automata autó eme probléma kihidalását.
-
FeZ...
aktív tag
válasz
hódmaci #4864 üzenetére
Ha Sensodrive, akkor nem sokat tudsz nézni rajta, ha éppen most működik. Nyilván kell vele menni egy tesztkört, de furcsa lehet első alkalommal, azért nem olyan, mint egy hagyományos automata, de ha megszokja az ember, egész jópofa. Esetleg vigyél magaddal olyat, aki ment már ilyennel, mert a nyekkegő, kattogó hangok ezen teljesen üzemszerűek is lehetnek, főleg beindítás után ! Azt, hogy meddig fog működni a váltó, nem nagyon lehet tudni. Az igazi baj vele az, hogy viszonylag drága hozzá az alkatrész és nem szeretik ezt kifizetni a tulajok. (Bár a hagyományos automatát sem olcsó javíttatni) A váltó maga egy egyszerű mechanikus váltó, az nem túl éruzékeny, de pl. a sebességfokozat villáján néha széttörik a szegecselés, talán mert a szervomotor izmosabb, mint az ember, de lehet, hogy csak anyagfáradás miatt. (Eddig 2 ilyenről hallottam vagy találkoztam, azért nem annyira sűrűn fordul elő) A kuplungokat valamivel sűrűbben kell cserélni bennük, mint a kéziváltósban. Minden javítható rajta, csak pénz kérdése. Legutóbb pl. egy kuplung szervomotor az akkor elérhető legolcsóbb helyen kb. 100e ft volt. (Nyilván helytől függően mehet felfelé az ára) A kapcsoló szervomotor meg vagy 170e, ha jól emlékszem. Tudtommal elvileg létezett C3-ból hagyományos automata is, de feltételezem, hogy elég ritka , élőban még sosem láttam. (persze feltéve, hogy valóban volt)
-
hódmaci
senior tag
válasz
MC Pite #4863 üzenetére
Köszönöm.
A fényszórókat most polírozhatták fel fotókból ítélve.
A motor olajra remélem egyenes választ kapok.
Rozsdásodásokat meglesem.
Váltónál mire kell figyelni? Sajnos még soha nem volt automata váltós autóm.
Elég ha csak a hangját nézem, figyelem? Ha semmi búgó, nyeklő, kattanó hang nincs akkor ok? Gondolom. -
MC Pite
veterán
válasz
hódmaci #4862 üzenetére
A váltóra és a fényszóróra (beázás nyomai). Esetleg a vízhőmérsékletre. Rohadás nem jellemző, de ajtók alja, motorháztető, csomagtérajtó alját érdemes megnézni.
Meg hogy milyen félásványi vacakkal etették a motort fullszintetikus A5/B5 5/0W30 helyett (bár szerencsére nem túl kényes a motor). -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem feleségemnek egy citroen c3 1.6 16v exclusive automata váltó autót.
2004 év gyártmányú
Mire figyeljek megtekintéskor? Szokott valahol rohadni? Váltó nem szokta megadni magát? Motor? stb.Köszönöm.
-
ftc
nagyúr
Ma rájöttem miért nem világít néha a 206-os bal oldali H7-es izzója...
Először azt hittem, kontakt hiba lesz. De mikor jobban megnéztem észrevettem, hogy az egy kontakt félig kint. Innetől egyértelmű a csatlakozó(izzófoglalat) csere. Ha majd nem esik cserélhetemTovábbi kérdés
206 1.4hdi , ha rálépek a gázra sípolást hallani a motor felől. Amint nem gyorsulok onnantól a sípoló hang nem hallható. Mire nézzek rá?
-
MC Pite
veterán
Pff, ezer éve volt, talán össze kell nyomni a pint hogy előre kijöjjön, nem emlékszem.
Hát igen, sajna a 'jobbik' szerlők eljutnak a bsm cseréig, de a hiba valódi forrásáig nagyon kevesen.
Legrosszabb esetben Zolisys/Vargaszék kezelésbe veszi az autót, és Y-t is készíthetnek. -
válasz
MC Pite #4853 üzenetére
Köszönöm
A link nálam nem megy, a saját hsz-em jön be
Amúgy én is arra gondolok, hogy ott lehet valami. Ha jól emlékszem 5-6 éve hasonló hiba miatt már cserélték a BSM-et. Illetve amit most télen észre vettem, hogy az utastér szellőztető vetillátorom nem indult. A biztosítékot mozgatva elindult, de a panelnél a foglalat szikrázott kicsit. Lehet szét kéne szednem és ránézni a cuccra -
MC Pite
veterán
Ha nem megy hátra a nyál, jellemzően a motortéri BSM-nél a csatlakozónál van a baj, az üzemanyagszivattyú érintkezője korrodál. [link]
Meg kell nézni a tiednél hányas láb, nekem talán a középső csatin volt, és talán a 11, és a mellette lévő lábon is ugyanaz van (minő véletlen), de csatlakozóban nincs párja; Zolisys javaslatára egy bontott csatival készítettem egy Y-t, hogy kisebb áram menjen át rajta. Sokszor pár újra rádugástól javul annyit a kontakt hogy elindul az autó, de ez nyilván ideiglenes, szét kell szedni a csatit, mert szemből beelnézve nem látszik (ezt szoptam be én is). -
Köszi.
Nagy vastag piros volt asszem, de a 16 év leült porrétege némileg megnehezíti a színek felismerését
Amúgy előre nem jut benzin az injektorok feletti kis tartályba vagy nemtom mi annak a neve. A benzin csövet lehúztam, rádugtam egy PET palackot, és se gyujtásra, se inditózáskor nem jött egy csepp benzin sem belőle. Két tippem van. Vagy meghalt az AC, vagy valamiért nem kap a vezérléstől tápot az AC. Ezt akarnám kitesztelni, hogy viszek hátra 12V-ot, hátha úgy beindul a verda :D -
FeZ...
aktív tag
Fejből nem emlékszem rá, de jellemzően két vastagabb és két vékonyabb vezeték megy a csatiba. Abból a két vastagabb a táp. Fogsz egy multimétert és külön-külön szakadást mérsz a két vastag szál és a kasztnin egy biztos testpont között. Amelyiknél lesz vezetés (rövidzár, tehát sípol a műszer, ha tud olyat), akkor az a szál a test. Nyilván a másik lesz a + . (remélhetőleg nem testhibás a kábelköteg ezen része, mert akkor az bezavar kissé
)
-
Sziasztok,
Peugeot 206 1.4 benzinesnél tudja valaki, hogy az AC szivattyú melyik vezetékén /, csatlakozján kéne feszt mérnem? 4 vezetéket látok. Gondolom ketté a szintjelzö, 2 meg a táp lenne. -
NoMagix
addikt
válasz
molnarpeter #4847 üzenetére
Azt a 72 lóerőt már kevésnek érezném.
Mindegy, már eldöntöttem megveszem a C3-at, ha nem jönne be akkor majd eladom.
Ha nem baj majd rakok fel képet róla. -
MC Pite
veterán
válasz
molnarpeter #4847 üzenetére
Miért ha lehet tudni? 4250@ 107Nm vs 2750@ 118Nm; nagyon nem egy liga.
Én a kettő 1.2 szívóból ezerszer inkább az EB2-őt választanám (választottam). Kia/Hyundai 84 lovasánál is sokkal szimpibb karakter.
Vezethetőségben a 208 a kettő között van, ki kell próbálni kinek mi jön be (én imádom a kis kormányt, és elég direkt, picikét feszes, de még relatív kényelmes). -
NoMagix
addikt
válasz
MC Pite #4845 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Asszonyom C3 kocsija is szívó, nagyon meglepődtem amikor megvettük hogy milyen virgonc simán hozza azt az élményt a 83 lóerejével mint a Picasso 110 lóerővel. Ezért is néztem ezeket kocsikat.
Igazából nekem elég lenne a kicsi C3 munkábajáráshoz 99% ban egyedül megyek kevés szerszámmal, csak néha jól jönne a nagyobb csomagtartó.
Úgy gondolom jobb lenne egy kicsi és egy picit nagyobb kocsi.
Cactus nem rossz de ami igazán tetszene az a C3 aircross csak azoknak nagyon elszaladt már az ára használtban is. -
MC Pite
veterán
válasz
NoMagix #4844 üzenetére
A 0.9 Tce virgonc (olyan mint egy szívó 1.8 8V kb), az is (ha szívót néztél C3ból) szívócső befecskendezéses. Maga az autó is picit kevésbé igényes, futóműve feszesebb. A82/83 lovas szívó 1.2 Puretech is meglepően nyomatékos a használt tartomány környékén, és elég takarékos is.
Megjegyzem ha kiskombi/nyújtott B szegmenses méret kell, akkor a Cactus és 2008 a nyújtott testvérei.
Szerintem mindegyik jó, próbáld ki neked melyik jön be, más karakterek. Ha kombi kellene, a Cliot venném, ha nem kell a puttony, a C3-at. És mindkét motort szeretem. Inkább azt próbáld ki, hogy tolatás, araszolás, kettes kapcsolásakor (2000 alá ne essen a fordulat ha onnan gyorsítasz tovább, mert nem szeretik) melyik hajtáslánc jön be jobban. Az új 1.0 tce még ügyesebb ezen a téren mind ez a kettő, de szerintem vállalhatóak és szerethetőek.
-
NoMagix
addikt
Üdv mindenkinek!
régóta citroenes a családunk, volt már AX, C3 (2003), jelenleg egy Picasso 1.6 benzin (2007) nekem és az asszonynak egy C3 1.2 benzin (2016), most tervezem lecserélni a Picasso-t és találtam is több lehetséges fiatal utódot, 2018-19 közötti kocsikat néztem.
Egy C3 2019 1.2 puretech vagy egy Clio 2019 0.9 turbós kombira szűkítettem a kört, mindkettő nagyon kevés kilométeres.
Kérdésem az lenne (tudom ez nem Renault topik, de ott nem kaptam választ) milyen motor a Clio-s 900 cm3-es turbós? Melyik jobb vagy rosszabb.
Éves szintem 12-24 ezer km között furikázok.
Köszönöm a választ. -
LilProphet90
senior tag
Imádott PureTech 308-am ismét alkotott, hazafelemenet visszaváltottam hármasba, baromi sok füstöt kieregett magából, majd elkezdett enyhén rángatni a motor. Gyújtáskimaradás első hengernél, 1500 kilométerrel injektorcsere után. Azt hiszem feladtam a járművel való küzdelmemet.
Annyi a különbség, hogy az injektorhibánál alapjáraton jól üzemelt, most már ott is rángat. Érdekes, hogy mindig üzemanyagtípus-váltás után jöttek elő a gondok, V-Power 95-re váltás után volt két gyújtáskimaradásom, V-Power Racing-re váltás után egyszer volt alapjárati ingadozásom, csütörtökön FuelSave-et tankoltam bele, most ez jött elő. Persze könnyen lehet, hogy csak a véletlen műve.
Szilváékhoz próbálok valahogy bekerülni alaposabb motorjavításra, de csak azért, hogy bűntudat nélkül túl tudjak adni rajta.
-
Shad0w
senior tag
válasz
MC Pite #4836 üzenetére
Én ezt vettem 2013-as 2008-ba: Dasaita
Első télen előjött egy olyan probléma, hogy ha hideg van akkor újraindul. A supporttal nem volt gond, egyből küldtek egy új core board-ot (ha jól értettem akkor a processzor/memória külön nyákon van), nem volt bonyolult kicserélni, viszont a hiba nem tűnt el...
Azóta meg nincsen hideg télen, szal már nem problémaMindent is lehet benne állítani amit a gyári fejegységen, minden gomb működik a kormányon is. Ööö, azért előfordul, hogy bekapcsolásonként adott gombot csak a második nyomásra érzékel. Telefonáláshoz elég a rajta lévő mikrofon, nem kötöttem be a pluszban mellé csomagoltat, másik oldalon jól hallanak.
Egyébként meg nem túl fürge a felület, eléggé akadozik. Viszont ha betöltött a Waze* akkor abban már egészen jól reagál az érintésekre. Könnyen/gyorsan/biztonságosan végig lehet nyomogatni egy jelentést. De a McDonald’s app nem megy fel rá mert elhasal vmi biztonsági ellenőrzésen.
Mindennel együtt nekem nagyon megérte, a hibáival is fényéveket ver rá a gyári fejegységre. (mondjuk amikor vettem még csak 140k Ft-ba került).
Amit hiányolok, hogy nem lehet képernyőzárat rárakni. Amikor megy szervizbe akkor mindenki rácuppan, nyomogatják, felkurják a hangerőt maxra mert miértne, stb...
*A Waze-nél én úgy érzem, hogy akik írták soha nem használták még. Nem tudom felfogni, hogy a cím keresésnél miért foglalja el az avatar több mint a képernyő felét, gyakorlatilag a fixen mentett Home/Work címből csak a Home látszik. Keresés után pedig feldobja a billentyűzetet olyan magasra, hogy az első találatot is kitakarja. Tényleg nem tudok mást elképzelni mint, hogy a fejlesztők még soha nem használták (megjegyzem telefonon is reprodukálható ha vízszintesbe van forgatva, nem a fejegység hibája)
-
MC Pite
veterán
Vérgyenge rádió van ezekben általában, nincs RDS-se az alap verziókban, és sokszor nincsenek olyan funkciók rajta, ami gyárilag a fejegységen van általában (TPMS, nullázás, hátsó ablaktörlő töröljön-e tolatáskor ha elől megy, stb).
Ja, sokszor a raktáron azt jelentik, hogy az aliexpressen van raktáron, és 3-4 hét mire 'raktárról' ideér (most kollégám is így járt, még úton van 3 hete).AA miatt akartam a 208ba, de leettem a tapasztalatok után amiket találtam. BT-n átküldeni a hangot a bt nélküli autókra már kijárt megoldás szerencsére (a mostaniakban meg már van), úgyhogy letettem erről.
-
válasz
addamka #4834 üzenetére
Kiegészítem, mert két piros lámpánál hánytam ide, bocsi.
Amit te linkeltél az CPU-ban azért nem annyira erős, a 2GB RAM is lehet szűk keresztmetszet ha több dolgot akarsz fixen üzemeltetni, waze és spoty is erősen elkezdi enni, ha mennek a háttérben.Ha őszinte akarok lenni IT affinitás nélkül nem biztos, hogy teljes lesz az öröm, vagy keress olyat aki garanciát ad a beszerelésre és funkcionalitásra.
Ráment jó pár napom, amíg működőképesre alakítottam, automata waze - spoty indulás, waze kis ablakba fut és nem fagy szét, stb.
Van rajta első - hátsó kamera, radarokkal együtt kezeli, "gyári" DVR megoldás minden kamu sávfigyeléssel.Ami nálam még megoldásra vár, hogy az autóm gyárilag erősítős. Na ezek a kínai szemetek az erősítót úgy kezelik, hogy adnak neki egy max powert, amitől a C5-ben lévő vész módba kapcsol és nem erősít, azaz elég lapos a hangzása. Már vannak megoldás javaslatok, de még bele kell tákolni.
Ami most van az egy Teyes CC3, ezek is totál hibbantak, alapban kiírja a külső hőmérsékletet amit a CAN bus-ról kiolvas, na ezek a friss verzióval kiszedték, mert szerintük a 2 óránként netről frissülő időjárás widget hasznosabb egy autóba. A support már letiltott miután kifejtettem a véleményem erről
-
2012es C5ben a 2. ilyet nyúzom, kormány vezérlés megy, kijelzések mennek (ajtó, radarok), fogyasztás külön menüben elérhető, de ultra igénytelen
mondjuk c5ben km órán is mutatja így nem érdekel.
Nálam annyiban más a gyári helyre csak 7 collos férne, az első 10 colos batár nagy volt, a 9est sikerült belefaragni közepesen undorítóra: [kép] -
Ilyen fejegységről van valakinek gyakorlati tapasztalata? Ha igen, megosztaná velem?
Peugeot 308 2014-es éppen a teli kijelzős fejegység előtti rádióval.
Az érdekelne, hogy ami eddig a rádión jelent meg (pill. fogyasztás stb.), és a kormány bajuszról volt vezérelhető, az valahogy látható marad ezen a cuccon is? -
Hauptmann
veterán
válasz
molnarpeter #4831 üzenetére
Itt van az én RFN-em, nagyjából 4 ezer km/1 literes olajfogyasztással. Nem túl jó, de nem is vészes. Lehetne kevesebb, de mire a beletöltött 1 liter elfogy, jön is az olajcsere.
-
Hauptmann
veterán
Azt kéne elfogadni, hogy az olaj fogy, ez üzemszerű működés. Ha nem fogy a pálca szerint, akkor meg felhigul. Persze, nem mindegy, hogy 1000 km-enként 1 dl, vagy 1 liter fogy.
-
pontyos
senior tag
válasz
MC Pite #4827 üzenetére
Sziasztok!
Pár hete írtam, hogy 4 éves Citroen Jumpy tgk hidegben nagyon picit remeg induláskor, csak egyesben természetesen. Közben voltam kötelező szervízen, stb. Megnézték, kiolvasható doglokat is, nem találtak semmit. Az lett a vége, hogy vigyem el egy Pécs - Budapest oda vissza útra, valami tisztító adalék kíséretében. Un kormolást kéne kipróbálni, mivel nem találtak semmit.
Van ötlet valamire? Esetleg Spuri adalék?
Köszi szépen -
MC Pite
veterán
válasz
LilProphet90 #4826 üzenetére
Mivan? Bő 3 liter az egész töltet
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Hauptmann #4824 üzenetére
Harmadánál volt kb, másfél litert lazán megette. Mondjuk decembertől februárig másfél hónapot állt a kocsi. Februárban Szilva ránézett, akkor még nem látott olajfogyási gondot, színe sem volt fekete.
De látom pakos85-nél is hasonlóak a gondok, valószínűleg érdemes betárazni olajból útközbenre.
-
Hauptmann
veterán
válasz
LilProphet90 #4823 üzenetére
Tényleg kevés volt a pálcán, vagy csak az olajszint szenzor hülyült meg (néha meg szokott)?
-
LilProphet90
senior tag
1.2-es 308-asom tegnap kicsit meglepett, hogy alacsony olajszintre panaszkodott. 5.000km-rel ezelőtt lett cserélve (PSA-javallott Total 0W30-ra), kb. 1 hónapja még teljesen jó volt az olajszint. Volt nálam fél liter maradék, azt rátöltöttem, de nem tűnt el a hibajelzés, úgyhogy ma kénytelen voltam venni pluszba.
Nálatok mennyire jellemző, hogy eszi az olajat? Mi az oka? Külföldi fórumokon írják, hogy a 2015-ösöknél eléggé jellemző, sőt valaki határozottan kijelentette, hogy ő 5.000 km-nél ajánlja az olajcserét.
-
Hauptmann
veterán
válasz
pakos85 #4792 üzenetére
Beszélj Szilva Tomiékkal. Az 1000 km/1l olajfogyasztás már küszöbérték.
-
ftc
nagyúr
Sziasztok. Ez mire való? [kép]
-
shteer
titán
-
Firstaye
tag
Létezik, hogy volt olyan euro 4-es 1,6 hdi, amiben nem volt részecskeszűrő? Peugeoték szerettek már euro 3-hoz is rakni, így erősen kétlem.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest