Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Peugeot / Citroën / DS topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
Ehhez még annyit, hogy olajokat érdemes cserélgetni ebben is, hidraulikát ne nyírja ki a kosz. Szerelők meg általában nem ismerik, viszont nagyon egyszerű és logikus rendszer

Olyan típusokat néznék még, amikhez hegyekben áll a bontott váltó fillérekért. Konkrét tippem nincs
-
FeZ...
aktív tag
válasz
Gombinyó
üzenetére
Azért nem egy űrrepülő az a váltó, de az igaz, hogy nem túl olcsó hozzá az alkatrész. A kuplung aktuátor (kiemelő motor) kb 100e, a sebesség aktuátor (kapcsoló motor) kb 170e . Ezek szoktak meghalni benne, de azért nem annyira sűrűn. Aztán előfordul néha, hogy a váltóban megadja magát a kapcsolóvilla, esetleg még a vezérlő, ami elromolhat. A többi része olyan, mint egy hagyományos autóban. Mérlegelni kell, egy ilyen idős hagyományos automataváltóra többet rá lehet költeni adott esetben. Nem rábeszélni akartalak, csak informálni.
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Ha spórolni akarsz a sensodrive szerintem nem lesz a barátod.
Volt egy 2003-as C3 úgy bő 8 évig, az 1.6 benzines NFU motor a világból kimegy, a többi alkatrész sem drága, de a váltóra az autó árát 2x költöttem el kb.
Persze a legnagyobb gond, hogy kb senki sem ért hozzá és amúgy se egy túl erős szerkezet. A váltó mozgató motorok pár évente meghaltak, áruk az autó értékével összevethető. Ha azóta esetleg tudja valaki javítani lehet úgy nem gond, de akkoriban nem volt ilyen opció. -
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Feleségnek keresek városba szaladgálós automata kis benzinest. Ritkán lenne használva az autó, ezért nem akarunk sok pénzt ellocsolni rá, mellette van egy új családi, ami garis, megbízható stb.
Így jött képbe a 2004 körüli C3 1.6 benzines SensoDrive. Pl: [link]
Ha jól gondolom ez egy 5 sebességes manuális váltó (ugyanúgy van kuplung szerkezet), ami robotizálva van. Mennyire megbízható felállás ez? Az, hogy bólogatós el tudjuk engedni, ha az a normális működése. Az 1.6os benzines PSA motorról anno jókat hallottam.
Hasonló kis autók jóval drágábbak automatával (pl gombóc Swift 1,5m körül...)
Ilyen idős autónál már sokat számít az is a szerelők mennyire értenek hozzá. Ilyen szempontból hogy áll az autó?Köszi!
-
janakbacsi
őstag
xsara picaso 1.6 hdi vezérlése szíjas, ugye? 11 éves. mikor kell vezérlést cserélni? 10 évente vagy 200 000 km elérésekor? amelyiket előbb eléri?
ez való hozzá?
[link] -
xcds
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Könnyebben csinálok vmi hasonló "szerszámot".
A vez tengelyhez képest kell lenyomni a szelepet (pont alatta van) és be tenni egy lemezt. Mindjárt dobok be linket, hogy néz ki egy ilyen művelet.
https://www.youtube.com/watch?v=TcvQ6oNqTWsAddig addig, míg ráveszem magam és megcsinálom. Az a baj, mivel nincsen korong készletem, először ki kell őket venni, megmérni, majd összerakni és megrendelni a szükséges méretűeket. Legközelebb meg kicserélni.. Jó kis hobbi feladat, de nem nagyon van erre időm mostanában.
-
xcds
őstag
Tudtok Pesten olyan szerelőt, aki beallitaná a szelephezagot egy saxo 1.5D-n?
-
dethroner
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ja az megfordult már a fejemben, hogy a magyar webshopból rendelt termék ha mégse jó, akkor visszaküldöm és csak a visszaszállítás költségét bukom. De ha ebay rendelésnél nem minőségi gondom van, hanem én néztem be a típust, akkor milyen alapon kérem vissza az árát? És mennyibe fájhat egy külföldi címre visszaküldeni?
-
dethroner
veterán
Köszi a segítséget

Több interface-nél olvastam én is már az évjárat adatoknál pl xsara 1997-2001 és a másiknál meg xsara 2001-2006. De ezek többnyire amazon, ali, ebay, ezekben meg nem bízok, mert ha mégse jó, nem tudom visszacserélni. Na az enyém ezek szerint a fordulóévből, 2001-ből való. Az enyémben még a Philips 22RC220 más leírás szerint pedig VDO RB2-00 kazettás fej van.
A Hama ára elég húzós, eddig úgy rendezkedtem be, hogy a legtöbb ilyen adapter 14 ezer kapható, de a másik igéretesnek tűnik. Az viszont fura, hogy az autohifi-city webshoptól érdeklődtem, ők is azt írták hogy nincs az autómhoz ilyen adapter, de a termékeik között megtalálható az említett ACV
-
FeZ...
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Én azért még nem adnám fel. A Google-t használva rá lehet lelni lehetőségekre. Jól körül kell járni, hogy melyik lesz valóban jó. A Xsara ugyanolyan kommunikációs rendszert használ, mint más testvérmodellek a korból, némelyik katalógusból ez ki is derül. A kérdés az, hogy pont az a fejegység volt-e még másik modellben is, akkor azé jó lehet hozzá. De amúgy lehet találni ezt-azt Xsara2-re keresve is.
[Egyik]
[Másik]
Aztán egy részlet egy katalógusból:
[kép1]
és egy másik egy használati útmutatóból:
[kép2]Ezen kívül láttam már neten olyan univerzális távvezérlő adaptert, ami feltanítható az autóra és a fejegységre is. (legalábbis a leírása szerint :-P )
-
-
MC Pite
veterán
válasz
janakbacsi
üzenetére
Tiszta ablak (nem kemikáliától foltos) és normális/minőségi lapáttal teljesen jól működik.
Asszem közepes folyamatosra tudod tenni ha tovább húzod, de abban elég jól csinálták meg, ha nem trehány az ember, faszán működik. -
janakbacsi
őstag
2010 es évjáratú xsara picassomban ki lehet vajon kapcsolni az esőérzékelős ablaktörlést? Kurvára idegesítően működik. Nem tudom megszokni.
-
dethroner
veterán
Visszatérek a kérdésemmel
Xsara kormányvezérlő gombok utólagosan beépített fejegység témakör. 2 különböző autohifis webshopnak feltettem a kérdés, 2001-es xsara-hoz milyen kormányadaptert javasolnak. A válasz röviden semmilyet. Hosszabban pedig hogy ehhez a típushoz nincs kormányvezérlő adapter. De miért?
Ezt annak idején valaki eldöntötte hogy nem lesz? -
pontyos
senior tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Még semmit, két hét múlva esedékes a kötelező szerviz. Gondoltam körbe kérdezek mielőtt megyek, nem szeretnék esetleg felesleges kiadást, valami kamu alkatrész cserével stb. Hátha van itt olyan aki hasonló módon járt, esetleg valami egyszerű dolog a megoldás.
-
pontyos
senior tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Szia! Írt ki nálad valamit? Hibakód nincs, remeg 15 percig egyesben, amíg hideg. Utána már szépen fut.
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nekem digitális klíma van benne, ha ez számít
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! [link] erre valaki?
-
Repsol600
addikt
válasz
Csontbrigád
üzenetére
A kürt érintkezői szoktak oxidálódni a kormányban. Igy tudod javítani: [link]
Én lecsiszoltam az érintkezőket, és rá forrasztottam vékonyan. Így jó már évek óta, nem fog újra oxidálódni. -
válasz
enginev3.0
üzenetére
Én nem jöttem rá a könyvből, ezért kihúztam mind egyesével :D
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
ha egyik fokozatban sem megy, akkor érdemes a motortérben lévő biztosíték táblát átnézni. Nekem volt, hogy csak azzal, hogy kivettem és vissza raktam a biztiket megjavult elindult a venti. És ez elég friss élmény, kb 1 hónapos

-
enginev3.0
félisten
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
4es fokozaton sem?
azt esetleg érdemes megnézni, hogy az anyósülésnél ha befekszel a lábtérhez, és belső keringetésre kapcsolsz, akkor kinyílik egy ajtó, ami mögött ott van a előtét ellenállás sor.
Ez bajonet záras, el kell csak fordítani az egyik irányba. Ha kiveszed, a képen bekarikáztam pirossal, nekem ott volt egy réz lemezke, ami oda volt forrasztva. Ez a forrasztás a meleg hatására elengedett.
-
FeZ...
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
" nem mennek a ventik"
"nincs fűtés"Pontosítsunk, hogy mi nem megy!? Belső szellőztetéshez (vagy fűtéshez) egy ventilátor van. A motor hűtéshez szoktak kettőt (tehát többes szám) használni.
Biztosíték kiosztást itt találsz, bár szerintem nem az lesz a baja: -
enginev3.0
félisten
Hi
206-ban nem mennek a ventik, vagyis nem kapcsolnak be, nincs fűtés stb... lehet hogy biztosíték bajos lesz? Hol találom ennek a biztosítékát?

2002-es Roland Garros
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van valami olvasnivaló kézikönyv, javítási, karbantartási könyv 2000 utáni ferdehátú Xsarahoz?
[Ezt] már letöltöttem, ezen kívül érdekelne még ha lenne valami. -
pontyos
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, a héten több napot inkább belváros, de van azért autópálya is. Transporter em ami előtte volt, azon volt EGR tisztítás, de ott 180ezernél. Elképzelhető, hogy itt is ez van?
mit lehet tenni? Gondolom a Spuri vagy egyéb adalék hozzáadása és sok autópálya gondolom kevés lehet öntisztuláshoz?!? -
pontyos
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Helló! Citroen Jumpy, 2017 es, 1,6 HDI tgk, mostanában reggel rángat. Minden szűrő cserélve volt a 80ezres szervíznél, kizárólag prémium üzemanyagot tankolok. Kímélve van a tgk, szóval semmi bántó üzemmód stb... Kb 10-15 perc mire bemelegszik és akkor nem csinálja. Van valami ötlet esetleg? Négy éves, 95 ezer km jelenleg, az elmúlt években nem vettem észre. Köszi ha van ötlet!
-
MC Pite
veterán
válasz
Csontbrigád
üzenetére
Első fokozat nem indul. Vagy bsm, vagy venti, ebben nem tudom hol az ellenállás, de lexia szerintem ki tudja vezérelni, ki kell próbálni.
A duda direktben van kötve, sarukat ellenőrizném.
-
Csontbrigád
tag
Sziasztok,
P307 1,6B 2003-as hibajelenségről kérnék véleményt: a hűtővíz hőfoka országúton rendben, amint beérek a városba elkezd melegedni akár ~100 fok köré is. Klímát bekapcsolva visszahűl.
Miért nem kapcsolja be a hűtőventilátort, hol kell a hibát keresni?
Másik probléma: a kürt, nyomkodom, néha szól, többször nem.
Köszönöm! -
dethroner
veterán
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Abból csipog ha nyitva az ajtó, benn a kulcs, stb?
-
MC Pite
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Annyit fűznék az előttem szólókhoz, hogy az 1.4 8V azért nem egy rakéta -és nem az a karakter, amit szeretünka VTS-ben!-, ezzel a kerékkel és futóművel meg inkább csiga leszel az utakon mint nyuszi.
Ha csak a kinézet miatt kell, ert szereted nézni az ablakból, mehet. Ha vezetni szeretsz, hogy az ember fülén folyjon ki az adrenalin a szerpentinen, akkor még vissza kell alakítanod az autót/nem a te autód.
Imádom a VTS-eket, de nekem nem kéne, én veretni akarok vele, nem nézegetni meg egyesben átmenni a vasúti átjárókon és állandóan odbaxni az alját az utakon, miközben imádkozok összeszorult záróizmokkal, hogy újra fogja már az utat a nem túl könnyű kerék, vagy fosni hogy mikor ba.om szét egy kátyúnál a felnit és az alsópolcos,semmire nem valóLinglong gumit.
Ez szoborféleség, nem hothatch.
-
proof88
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Én nem venném meg. Pont azért amit előbb írtak neked. Meg szoktam nyitni a hahu-t néha, be szoktam írni a keresőbe ilyen varázsszavakat hogy VTS, meg OPC, folyatom a nyálamat aztán inkább bezárom. Illetve még a C6-okra szoktam rászűrni. Szerintem irdatlan pénzköltés lenne, és félek hogy sosem lenne tökéletes. Ha gazdag lennék, lehet hogy vennék egy V6-os C6-ot 3-4 millióért hogy aztán ráborítsak 2-3 milliót még, aztán évente pár százezret a karbantartásra, de sajnos nem vagyok gazdag.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
Volt már amúgy, hogy részletre adtunk el valamit, de mindezt helyben, és teljes összeget adásvételire írva, majd külön kölcsön szerződéssel a kp-n felüli összegre. Ha nem tudom ki a vevő és nem helyben van, eszembe nem jutna, így is elég nyűg volt. Nade erre vannak a bankok.
-
dethroner
veterán
Javíttatott már a topikból valaki hátsó hidat Kakasdon?
-
maximilian4
addikt
válasz
Thocy a ZAGY
üzenetére
Igazad lehet!
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Ha nincs rá pénzed, engedd el! Ez csak egy autó, még akkor is, ha most úgy érzed, hogy álmaid megvalósulását is testesíti meg. Érdemes kizsigerelni miatta magad anyagilag? Át is kellene íratni, kell rá biztosítás, illetve ki tudja előre milyen kisebb-nagyobb tíz- vagy százezres nagyságrendű pénzeket kell még beletenni. Aztán ha majd csak menni kell vele, a benzin sem ket fillér. Ha belefér lazán a havi költségvetésbe és nem tudsz nélküle élni (de, tudsz), akkor lehet megvenni, egyébként pénztemető, ami megkeseríti az élményt.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
Személyi kölcsön.
-
Gézengúz
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Esetleg írtok egy plussz papírt és részletre a maradékot?
Nem vagyok francia kocsi hívő, de még nekem is tetszik.
-
maximilian4
addikt
Sziasztok! Kinéztem ezt a saxo vts-t: [link] , baromira tetszik, régóta vágyam egy költségmentes vts. Szerintetek van értelme alkudozni, mennyi lehet a tényleges értéke? Sajnos ha megszakadok sem tudok 700-750 ezer forintnál többet adni érte. Ennyit sikerült megtakarítanom. Lehet értelme felhívni az eladót vagy engedjem el?
-
wolf64
tag
Sziasztok , keresek Citroen C4 Grand-hoz felnit vagy felnit gumival . 2014-es évjárat . Ha jól tudom 5x108 16" Et 47- 50 , KF 65.1 négy darabot . Még egy kérdés ha nincs a felniben TPMS csak kiírja hibának de azon kívül semmi probléma ?.
-
xcds
őstag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Köszi. A váltó is lényeges. Ha ez a robotizált valami , akkor felejtős.
-
FeZ...
aktív tag
A 2001-es Xsara-ban VAN kommunikáció van a BSI és a fejegység között, a 99-es 306-ban még nem volt BSI, így semmilyen spéci kommunikáció sem, csak kábel és áram.
A fejegység persze menne ebben az autóban is, csak a kormánytávirányító nem fog működni. (bár az ISO csati kiosztása a Xsara-ban nem 100%-ban ugyanolyan, mint a HI-FI autós szabvány ISO) -
xcds
őstag
Sziasztok!
Ebben milyen váltó van? Ill részecskeszűrő már van benne?
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/peugeot/308/peugeot_308_2.0_hdi_premium_pack_automata-17428634
Kösziköszi! -
válasz
dethroner
üzenetére
Kipróbáltad, hogy adapter nélkül műxik-e?
Nekem 1999-es 306-os Pug van, multi nélkül, de a hátsó csati ugyanaz a szabványos cucc az új fejegységen, mint ami a gyári Blaupunkt-on volt, csak a két 12V (gyújtás ON/OFF állapot) csatija van fordítva bekötve, de a Kenwood kábele erre is fel van készülve.
Elsőre azt mondanám, hogy menni kellene pöccre. Aztán persze lehet, hogy nincs igazam.
-
MC Pite
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Pendriveal 2021-ben

Vagy nem cserélnek fejet, hanem cd emulátort dugnak rá, arra meg BT vagy pendriveon mehet a zene/hívás. Én mindig a gyári fejre dugtam valamit, nem raktam be sose más fejet (nem illik a képbe, rohadt drága adapterekkel együtt 60-80 ezer egybe újonnan kb).
A C3-ba meg csak a C57-et raktam egyből, töltő, kihangosító, 'vonalbemenet' a streameléshez pipa (5000ből kintről véve).
Ti kézből telefonáltok, vagy hogy
De ha te végigjárod (Picassonál az kellett a pozitívokat is kötni fórum szerint) akkor majd beírhatod (bár kevesen keresik a fentiek miatt) ide mi kellett.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
dethroner
üzenetére
Van azert még Xara Picasso tulaj, de az enyém 2006-os, és már CD-vel szerelték, igy nem volt égető még úgy sem, hogy az mp3 ismeretlen a számára. Emellett elég otthon és sokszor a kocsiban 3 gyerek ahhoz, hogy akkor is inkább a csendet akard hallgatni, ha egyedül ülsz benne. :)
-
-
dethroner
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Az nem érdekel ha a csere után nem írja ki a konzolon a kijelző hogy mi megy a fejegységen. A fejnek van kijelzője (a gyári magnóval ellentétben). Az csak mutassa szépen a hőmérsékletet, a fogyasztási adatokat, meg a mit tudom én még hogy mikre képes. A konzol kijelző független lehet a fejtől, a lényeg az lenne, hogy a kormányon a gombok tudják kezelni a beépítendő fejet.
A pio fej már megvan sok éve, a korábbi kocsimból mentettem ki, most szépen vár arra hogy beépüljön a citroenbe.
De nagyon fura ez nekem, egy csomó más citroen modellhez van kormány adapter, de xsara-hoz nem találok
-
MC Pite
veterán
Sztem fejegységet akar cserélni, de a gyári gombokat (kijelzőt) szeretné ha működne az új fejjel, nem csak dísz lenne.
szerk
D tár emulátorral a telefonodat/pendriveot a régi cuccra is rákötheted eggyel egyszerűbb.
De a fenti bt eszköz meg még olcsóbb és egyszerűbb. És aki pendriveot akar használni, azt is megeszi.A kormányhoz való adapter a pio-hoz vszínű rohadt drága, tizen éve is huszonezer volt. Ha a pio fej megvan, akkor hifis boltot kell keresni hogy ilyen és ilyen autóhoz kell adapter, mennyibe kerülne.
-
FeZ...
aktív tag
-
MC Pite
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Én vettem RD3-hoz adaptert (cd tár emulátor), de ahhoz még át kellene BT-on küldeni a jelet telefonról, hozzátanítani a gyári fejhez (hogy megmaradjanak a multikormányon gomb funkciók), úgyhogy javasolnám egy jó minőségű transzmitter használatát:
[link]
Próbáltam sokfélét, ez a testre is ráküldi a jelet, vonali szintű hangminőséget tud.
Ha telefonálni is akarsz vele, innen is megy, de akkor olyat érdemes keresni, ahol a gombok és a mikrofon kábelen van, és fel tudod tapasztani a szellőzők magasságába (legalábbis a Picasson nagyon mélyen volt a szivargyújtó). -
FeZ...
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Most fejből nem tudom milyen fejegység van a Xsara-ban, de ha kihúzod rá lesz írva. Talán RB2 volt benne, de lehet RD3 vagy...... Olvasd le a fejegységről és Google-ben keress rá, hogy pl. RD2 kormánytávkapcsoló interface vagy kormánytávkapcsoló adapter ! Még nem próbáltam ilyet, remélhetőleg működik és a kijelző is jó lesz vele.
-
dethroner
veterán
Üdv Urak!
Pár napja vettem egy 2001-es Xsara-t. Még a gyári kazettás magnó van benne és multikormány. Az lenne a kérdésem, hogy ha valakinek van hasonló gépe és cserélt benne fejegységet úgy, hogy a kormányvezérlő gombok működnek továbbra is, legyen kedves és ossza meg velem hogy milyen csatlakozókra, esetleg kábelekre van szükségem ehhez. A fej amit be szeretnék tenni, Pioneer mvh-150ui.
köszönöm
-
MC Pite
veterán
válasz
LilProphet90
üzenetére
Hát, nem ért meglepetésként

-
LilProphet90
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
A Fábiánhoz tudtam elvinni a héten, mindent elmondtam részletesen. Két munkalapot kaptam, egyiket a visszahívás, a másikat a remegés miatt.
Délután már hívtak, hogy kész a kocsi, semmi baja. Kérdeztem, hogy a hiba is megjavult-e, szerintük se a szoftverfrissítés előtt, se utána nem volt semmi baja, pedig "agyontesztelték". Mondta, hogy szerinte gyertya lehet. "Akkor kicserélik?" - kérdeztem. De nem fogják, mert ahhoz új időpont kell.
Mondtam a hibakódokat is a túl dús keverékre vonatkozóan. Hiába gyári diagbox-szal lett diagnosztizálva, emberünk lekoptatott, hogy minden diag fals kódokat dob, ami nem márkaszervizben található meg, náluk semmi hiba nem volt. Az S&S hibáját letudta annyival, hogy az akksi csereérett.
De már leadáskor is ez az attitűd várt, az előttem álló, teljes váltó szétszedésre váró úriembernek is odaígért egy kora délutáni időpontot, rá is csodálkozott.
-
lumpy95
tag
Üdv,
Viszem majd szerelőhöz a kocsit, de tippek / ötletek érdekelnének.
Adott egy 2007-es c4 1.6 benzin, ahol a ventilátor kattogó hangot ad (olyan, mintha a ventilátor lapát, hozzá érne valamihez). Mindegyik fokozatban működik a ventilátor rendesen és a klímával sincsen gond, mind a hideg, mind pedig a meleg levegőt rendesen fújja.
Mennyi esély van rá, hogy pl csak szennyeződés került a rendszerbe és tisztítás megoldja a gondot? -
MC Pite
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem, nem hallgat rám. Egy hónapja megjött az új motor (meg akkor vehetett volna 1.2-est), de még mindig anyám autójával jár. Azaz mint 99%, most is átkqrják. Nem a Vargaszékhoz vitte

-
MC Pite
veterán
válasz
LilProphet90
üzenetére
Az sem normális, nézzék meg. AGM akksi van benne?
Jajj hát hugom ezres szívó motorját is kinyírták a Duna Autónál, mert az egy nagyon bonyolult motor (EB0) ami a 208asban van...
-nagyon rossz olajat kapott
-ráér a kövi cseréig szerintük
-a típushiba szíjmálást javítaniuk kellett volna
-ehelyett felgyorsították, meg az olajlehúzó elkokszosításával olajfogyás, végül kompresszió gyűrű törés lett belőle.
Persze ők nem hibásak... -
LilProphet90
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
2312-es TOTAL QUARTZ INEO FIRST.
A Fábiánba kaptam időpontot szerdára, de én is attól félek, hogy nem ismerik eléggé ezt a motort, és csak találgatni fognak, a végén meg kicserélnek olyan alkatrészeket, amiket nem kéne. Köszi a váci tippet, utánaérdeklődöm náluk, mennyire kompetensek a témában.
Két szerelő ismerősöm is csak tippelni tudott, mi okozhatja a gondot, ők is klasszikus motorokra specializálódtak. Nem tudom, hogy köze lehet-e hozzá, de az S&S sem működik a kocsiban, pár másodperces állás után 4x felvillan a lámpája a műszerfalon. De nagyjából annyi várakozás után kezdi el a remegést a motor, amikor a kocsinak már lekéne állnia, viszont kikapcsolt ECO módnál is ezt produkálja, szóval nem tudom.
-
MC Pite
veterán
válasz
LilProphet90
üzenetére
Nem ismerek olyat, hogy előírt Total
, pontosan mi ment bele? 2313-es olaj?Márkaszervizbe felénk könnyű időpontot kapni, csak nem értenek hozzá (és kevés helyről van jó visszajelzés, kb a váci az egyetlen ahonnan csak jót olvasok).
Így viszont gyújtás kimaradásbakn tűnik, mérdés melyik hengernél. Gyertyákon látszik bármi? Ebbe is iridium platinumos van? (Néha letörik az elektródából egy pici, amibitt bajosabb.)
-
LilProphet90
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Vezérléscsere volt. Az előírt Totalt kapta meg 6000 km-rel ezelőtt, nincsen teljesen tele, több, mint félig van. HN02 a motorkód.
Tegnap kiolvastattam a hibakódokat, P0172, P2271 és P2196 kódokat dobta (túl dús keverék). Teljesen véletlenszerűen jön elő a hiba, hidegen soha, csak melegen, és csak alapjáraton. Kicsit járattuk a motort, és amikor kezdődik a zavar, akkor elkezd rángatni a motor, csökken a fordulatszám, aztán néhány másodperc után helyreáll. Menet közben semmilyen anomáliát nem érzékeltem eddig.
Egyelőre nem sikerült szakit találnom hozzá, úgyhogy addig nem is nagyon erőltetem a használatát. Márkaszervizbe meg nem könnyű időpontot kapni.
Köszi!
-
MC Pite
veterán
válasz
LilProphet90
üzenetére
Vezérlésmódosító mikor nem ott van ahol ő gondolja, az szokott a legtöbb motornál ilyesmit okozni.
Pontosan milyen olajat szokott kapni? Mennyi van benne? vezérléscsere volt-e már? Mikori gyártás/motorkód? -
LilProphet90
senior tag
Sziasztok!
308 Puretech 130 előbb alapjáratban beremegett, majd leállt. Sokadik erőszakolásra beindult újra, felvillant a service lámpa, villogott az elektromos kézifék, de utána összekapta magát. Leállítás, majd újraindítás után már nem világítanak a hibalámpák. Máskor is érzékeltem remegést alapjáratban, de ilyen még nem fordult elő. Olajcserék megvoltak 10e kilométerenként. Van esetleg tippetek? Köszi.
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja vettem egy Peugeot 2008at. Ma be kellett bikáznom tesóm kocsiját róla, minden jól ment de gondolom mivel megbolygattam ott kicsit a csatlakozást egy pillanatra ezért első indításnál feldobott pár hibát de a másodiknál már nem és a beépített rendszer ellenőrzés is azt írja minden rendben.
Viszont indításnál azt írja ki hogy Sebességszab. leállítva Távoli. Nem emlékszem, hogy ezt kiírta volna korábban. Ez csak azt jelenti, hogy a tempomat ki van kapcsolva vagy foglalkoznom kéne vele? Bocsi lehet, hogy hülye kérdés de laikus vagyok.
Köszi!
dkaro
-
MC Pite
veterán
válasz
simauser
üzenetére
Nincs ilyen hirdetés. A TU5JP4 elég jó motor.
Hátsó hídtól nem kell félni, lengőkar csapágyat kell cserélni időben; nem komplett hidat későn. Én 10év/150k km esetén mindenképpen cserélem, nem várok tovább (utoljára 60ezer volt mikor Picasson cseréltettem, ebből 22 volt a 2 csapágy és 2 asszem persely).
-
simauser
tag
Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy [link] erről a Xsaráról mi a véleményetek? Konkrétan erről a motorról (és évjáratokról) sok jót olvastam, ill. utánanéztem, mire kell figyelni, amit laikus szemmel látok (vajon jól???) hogy talán kicsit mintha ülne a háta, viszont nem terpeszt . . .
Érdemes lenne megnézni?
-
MC Pite
veterán
válasz
LilProphet90
üzenetére
Az is EP6. Bár félni nem kell tőle, már az újabb revíziós.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Látásjavító szemműtét
- Crimson Desert
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Assetto Corsa Rally
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Új! Razer Iskur - Black gamer szék!
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt annak idején valaki eldöntötte hogy nem lesz?

Csak a kormány gombokat akarnám használni a pio fejjel, csak usb lejátszás kell. A hócipőm tele van már a kazettás őskövülettel, csak a hülye rádiót lehet hallgatni