Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4318) Zoli-bácsi


Zoli-bácsi
senior tag

Sziasztok,

adott egy fake 64gigás ( :D ) pendrive. A H2tesw megakad itt:

Nem is engedi NTFS-re formázni, hibával kilép abból is.

Ezt hogy tudnám javítani, fixálni a tényleges méretére?

[ Szerkesztve ]

(#4319) Doky586 válasza Zoli-bácsi (#4318) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Törlöd róla a meglevő partíciót majd létrehozol rajta egy ~7 GB osat, azt formázod..

[ Szerkesztve ]

(#4320) King Unique válasza Zoli-bácsi (#4318) üzenetére


King Unique
titán

Nem olyan régen volt téma.

Egyébként attól, hogy fake a pendrive, még normál esetben le szokott futni a H2testw pl. ilyen eredménnyel. Ellenben ha esetedben le sem fut és már az elején hibát dob, az nem túl jó... Ez és a nem lehet formázni lehet eszközhiba és írásvédett állapot miatt is. Persze lehet próbálkozni a jónak minősített tárterület külön történő újraparticionálásával, de ki tudja később nem-e szolgál majd újabb meglepetéssel egy ilyen pendrive...

(#4321) Zoli-bácsi válasza King Unique (#4320) üzenetére


Zoli-bácsi
senior tag

A MyDiskFix programmal próbáltam, beírtam a méretre hogy 7456, de csak 4gigásra particionálta. Ez mitől lehet? Mondjuk azzal most működik, engedi formázni is.

(#4322) King Unique válasza Zoli-bácsi (#4321) üzenetére


King Unique
titán

A jó (használható) szektorok számát kell megadni a MyDiskFix programban, amit a H2testw normál esetben kiír, mint azt az előző válaszban linkelt példa is mutatja. Ha nem megfelelő értéket adtál meg, akkor nem meglepő, ha kisebb lett a partíció mérete. Meg ha pl. FAT16 fájlrendszer van rajta FAT32 helyett, akkor megint nem, mivel az előbbinél 4 GB a limit.

Ha a jó szektorok száma nincsen meg, akkor másik opció a manuális újraparticionálásnál a használható kapacitás megadása egész MB alapon a lemezkezelőben, vagy parancssorban.

[ Szerkesztve ]

(#4323) Zoli-bácsi válasza King Unique (#4322) üzenetére


Zoli-bácsi
senior tag

És ha nem fut le a H2testw (amit a képen is látni), akkor honnan tudhatom meg a jó szektorok számát? A lemezkezelőben pedig nem engedi a kötetet törölni/átméretezni, csak a formázási lehetőség aktív.

(#4324) King Unique válasza Zoli-bácsi (#4323) üzenetére


King Unique
titán

Ez esetben egyszerűbb, ha a másik módszer szerint, MB alapon adod meg. Vagyis a meglévő partíciót törlöd a lemezkezelőben és újból létrehozod a kívánt mérettel. Ha ott nem megy, akkor meg parancssorban (+). Ahol a partíció méretét a create partition primary size=X paranccsal lehet megadni, az X helyére a megfelelő értéket beírva egész MB alapon. De nem pont 7456-ot, hanem inkább valamivel kevesebbet célszerű.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.