-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Ferdzsoo #93999 üzenetére
Azért kell oltani, mert ez a fajta védettség nem számítható. Kinek ennyi, kinek annyi antiteste és / vagy covid specifikus B sejtje lesz a fertőzés után X idővel.
Ismerek olyat, aki alig 6 hónap alatt 2x igazoltan elkapta és mindkétszer erősen átment rajta. Neki nem volt szerencséje az önálló védettség kialakulása terén, ez nagyon egyén függő dolog...Valamint az oltás ingyen van, miközben az antitest vizsgálat a kártya 4 hónapos meghosszabbításáért nem olcsó dolog és akkor még várhatsz is mire megjön az új, mert jelenleg totál káosz van a kártyák gyártásában. Az EESZT-s mobilapp meg azt hiszem csak az oltottak esetén használható a védettség igazolására.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Ferdzsoo
addikt
Kis koronás infó:
Feleségem december elején volt Covidos, utólag februárban tesztelték szerológián ekkor állapították meg. Most lejárt a védettségije és ismét elment szerológiára. Bőven volt még benne ellenanyag 6 hónap után is! Oltást nem kapott semmikor.
Ergó nemigazán értem az átesetteket miért álltak neki ugyanúgy oltogatni ha kell-ha nem...
Nálam valszeg ugyanez lesz a helyzet én holnap megyek vérvételre.jah és a lényeg hogy alig voltak tünetei, kb 4 nap alatt átment rajta, egyedül a szaglása tért vissza csak hónapok múltán... mégis tele van antitestel.
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
rnrn
aktív tag
Sziasztok! Rokonaimnál kiderült, hogy még márciusban megszűnt a háziorvosuk praktizálni. Szép történet, de ez most mellékes. A lényeg:
háziorvos kerestetik!
Ha tudok ajánlani megbízható, felkészült, tapasztalat, szociális érzékenységet is felmutatni tudó háziorvost, aki még várhatóan 10-15 évet praktizál, szívesen fogadom a javaslatokat.
Sajnos több esélyes is volt már, de mindenki arra hivatkozott, hogy túltelített a körzete/praxisa.
Ha írtok, légyszi privátban és névvel, elérhetőséggel együtt. A többit felnőtt ember módjára már intézem!
Köszönöm előre is! -
Bigemperor
senior tag
válasz balintdavid #93982 üzenetére
Ha jól értelmezem, még 15 napig érvényes lesz a tavalyi éves bérlet. Addig el lehet intézni az újat. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
-
windlord
őstag
WD Purple 4TB bontatlan vinyok valakinek?
34.000 itt a topikban. -
Laca1212
őstag
Mama tv-nek BB LED-et esetleg nem látott valaki valahol 50 col-ig? Minimum FHD, Youtube, középsz@r kép már jó. Kb ennyit kéne tudjon. Akár használt is játszik minimum fél év garival.
-
Nekem a fehérvári városgondnokságon azt mondták januárban, hogy nem tudnak adni bérlet, mert nem tudják, meddig lesz ingyenes, ebből adódóan, hogy mennyit kellene fizetni.
Pedig inkább megvettem volna, 5000 egy évre, és a lakhelyem közelében ott parkolok, ahol akarok, nem kellett volna foglalkozni vele, hogy fú, mikor vegyek. Most azzal a 2500-zal annyira nem vagyok kisegítve.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz balintdavid #93982 üzenetére
Most már keddtől szűnik meg.
De azzal nincs előrébb senki.Mutogatni való hater díszpinty
-
balintdavid
tag
Biokomban volt már valaki? Mennyire vészes a sor? Jól ki lett találva, hogy van 1 munkanap parkolóbérletet venni
kazuár
-
Mi a kimenet? Hogyan lett jog adva?
Ha úgy, hogy a user bekerült az adott könyvtárra jogosult csoportba, akkor nyilván a csoport tagjait kéne kiíratni. A ls -la azt írja ki, hogy ki a tulaja annak a file-nak/könyvtárnak, ennyiben nem volt teljesen pontos, amit írtunk.groups usernév
kiírja, hogy az adott user milyen csoportokban van benne.cat /etc/group|grep usernév
kiírja, hogy adott user milyen csoportokban van.Ha ACL-en át kapott jogot, akkor meg a
getfacl filenév
(könyvtár is lehet) adja meg, hogy kinek mije van.[ Szerkesztve ]
-
Utka
aktív tag
Köszönöm!
Én is ezeket próbáltam, de nem igazán frankó.
Adott pl egy föld könyvtár, amit GJ hozott létre, azon belül egy ugar és egy lapos alkönyvtár, amit Ez ill Az kreált. Ugar -hoz kapott teljes jogot pl. ugarúr felhasználó.
Sem az -l sem az -la kapcsoló nem írja, hogy ugarúr -nak vannak-e, ill. milyen jogai vannak ugar -on.Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
nagyúr
-
UHHH
senior tag
Emelem a tétet:
ls -laR
Hogy Rekurzív is legyen!
[ Szerkesztve ]
-
-
Utka
aktív tag
Üdv!
ha van itt linuxos mester -tudom, hogy van! - kérem segítsen.
Adott egy Novell OES.
Parancssorból hogy tudom lekérdezni, hogy adott könyvtárhoz kik, milyen joggal férnek hozzá?
Köszönöm!Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
rnrn
aktív tag
válasz Dluinet #93970 üzenetére
Köszi, jó cikk volt az ajánlott.
No... A 64 GB-os SDXC kártyát a notimon két lehetőség szerint formázhattam. NTFS és exFAT. exFAT-ra leformáztam, betettem a kamerába, formázást kért. A kamerával formáztam, használtaba vette. A kamerából kivéve azt láttam, hogy FAT32-re lett formázva. Ezek szerint felejtős a 128 GB-os megoldás?! -
a2d2
addikt
Szia!
Ha sokáig akarod használni a kártyákat a kamerába akkor ezek közül válassz egyet: [link]
Kicsekkolásnál meg használd a SAVE5 kupont.Én simán 32GB-osakat vettem a kamerákba amúgy. A lényeg hogy ilyen Endurance legyen.
Xiaomi kamerát használok én, gondolkodok rajta hogy veszek hátra is egy önálló egységet. Szivargyújtó van hátul.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
nagyúr
TF=TransFlash
NAND MLC technológiájú és SanDisk kontroller van benne.
Eredetileg a Sandisk és a Toshiba terméke.
Nem lehet rajta íresvédő lakat kapcsoló.
TF kártya hátulján lehetnek extra bordák.
A TF utáni szám eredetileg a fizikai kapacitására utal.
TF kártya csak MicroSD méretben létezik.Ma gyakorlatilag a TF= MicroSD
egyebek[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
rnrn
aktív tag
Köszi a választ!
Ez a masina.
Most ezzel a 4 éve vásárolt kártyával használom:
SAMSUNG MICRO SDHC EVO 32GB 48MB MICRO SD UHS-1 C10 MEMORY CARD
A másik autóból kioperálom az ugyancsak 4 éves kártyát és exFAT-ozom, ahogy írtad...: Samsung 64GB EVO Class 10 Micro SDXC MemoryAzért ha lenne valakinek....
ui.: mit jelent a TF1, TF2, TF3... jelölés a memória kártyáknál?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha van SDXC 64GB-os kártyád exFAT-ra formázva, és azzal megy, akkor a128GB-os is jó lesz.
a kamerán vagy a leírásában nem szerepel az SD kártya típusa?
SDXC cards and host devices
- SDXC memory cards can ONLY be used with SDXC host devices.
- SDXC memory cards will NOT work with SD / SDHC host devices.
Additional info on SDXC cards and host devices
- SDXC host devices can use and support SD, SDHC and SDXC memory cards.
- SDHC host devices can use and support both SD and SDHC memory cards.
- SDHC memory cards can be used with SDHC and SDXC host devices."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
rnrn
aktív tag
Sziasztok! Egyelőre kipróbálásra szeretnék kérni egy 128 GB-os micro Sd kártyát, hogy "megeszi-e" az autós kamerám. Ha igen, majd megvételre is i fogok keresni. Köszi szépen előre is!
-
válasz Sir Riccio #93956 üzenetére
Amíg nincs meg az új : dugd be olyan USB-be, ami nagyobbáramfelvételt tud. Ez a rákfenéje minden ilyennek, előlapi USB portok felé a kábel általában bezavar (bár nem kéne neki), meg az USB2 500mA-je is kevés (de van amitől a 3.x 1A-es terhelhetősége is lefekszik).
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz Sir Riccio #93958 üzenetére
Nálam van egy adapter meg egy 9560-as, fiam gépébe vettem de nem néztem hogy csak a legújabb alaplapokkal működik együtt. Ha érdekes lehet akkor szólj.
5e-ért vihető a kettő.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz Sir Riccio #93956 üzenetére
Én nagyon sokat próbálgattam ezeket mivel sok BT kontrollert akartam rákötni egyszerre a gépre (DS4, Xbox one S-ek). Ezek az USB-s dongle-k nekem nem jöttek be.
Vettem egy PCI-E kártyát bele meg egy Intel AC Wireless adaptert azóta minden gondom megoldódott. Simán visz egyszerre 3 vezérlőt, akár az előszobából is érzékeli, plusz a BT fejhallgatókat is hibamentesen viszi mind (négyet próbáltam rajta).A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Kellene nekem egy használható USB BT adapter amivel tudom használni a Sony WH-1000XM3 fejesemet a PC-mmel. Vettem valami Nedis-t de egy méteren belül is akadozik sokszor, ez meg így nem az igazi. Ez szerintetek lehet jó, vagy van valami javaslatotok, hogy mi az ami jó ilyesmire?
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Lomha 8V
addikt
Eladó a Dell P2714H monitorom:
Azért jegeltem, mert nem akarok postázgatni, hátha elmegy itt a topikban. Topiktagoknak 35.000-.
-
Exian
addikt
Továbbra is keresek olyan LCD monitort, amin van RCA videóbemenet, VAGY persze lehet kicsi LCD TV is, esetleg olyan PCI (nem PCI-E) capture kártya is érdekel, amin van RCA videómenet és támogatott Win7/10 alatt is.
-
UHHH
senior tag
Csodás és alacsony számok lettek a mai koronavírusos adatok...
-
Bla82
tag
Sziasztok!
Öltöny igazításához keresek jó kezű szabót/varrodát. Aki tud valami korrekt helyet ami nyitva is van kérem jelezze. Elsődleges a minőség az ár csak másodlagos!
Váradi A. utcai zárva és nem is nyit ki mostanában, beszéltem vele telefonon.
Köszönöm! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Vertigo18 #93949 üzenetére
Mi ennyit tudunk, amit itt írnak: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/1155-19-het-orszagosan-tovabbi-koronavirus-koncentracio-csokkenes-jellemzi-a-szennyvizet
Azt írják a 19. hétre (előző hét), hogy a szint a szennyvízben alacsony, de a változás tendenciája emelkedő.
Ez összevág azzal amit mondasz, nem?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
Lomha 8V
addikt
válasz Vertigo18 #93939 üzenetére
Egy-két napja írtam, hogy talán mégis megússzuk, erre tessék. Legjobban azokat sajnálom, akik a közelébe sem jártak terasznak, de azok miatt fognak megbetegedni. Senkinek sem kívánom, hogy keresztül menjen azon amin én. Most épp a lábaim vannak oda, de minden napra jut valami újdonság. Lassan két hónapja nem dolgozok és még két hétig biztos nem is fogok. Szerencse, hogy volt egy megunt, nagy értékű hobbi járművem, amit eladtam. Így most anyagilag nyugodt lehetek, legalább.
-
Lomha 8V
addikt
Pécsen emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga. A Király utca mégiscsak bosszút áll.
-
válasz Szilofon #93935 üzenetére
A cucc, ami rajta van, az a háttértáron van. Kiveszed, bepakolod másik gépbe vagy USB házba.
"Pécsen nincs ilyen valami, illetve milyen összeg lehet ez kb? "
Milyen valami?
BGA javításra gondolsz? Hunter2-ék csinálták talán egy időben.
Alaplap se valószínű hogy van, Hardvraprón nézz rá, hátha valaki bont ilyet, de konzumer gépeknél kicsi az esélye. (Ezért kell használt üzleti gépeket venni, mert azokhoz sok év után is van minden + tartósabbak is.)[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
Lenne egy eladó női montim. 2020 06 havi vásárlás. Pár 100-200 km van benne. Kicsinek bizonyult, így nagyobb bringára váltottunk.
[link]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Szilofon
aktív tag
Meg nézték, és 90% hogy vga hibás.
Azt javasolták, hogy itt (Szigetvár) vigyem be a PC-s boltba, és ő fel küldi BP-re.
Kérdem én : Pécsen nincs ilyen valami, illetve milyen összeg lehet ez kb?
Mert ok, melós gép, szeretem. De alig ér valamit, viszont ami cucc rajta van, az viszont nagyon is kellene.Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.
-
Lomha 8V
addikt
Tudom, hogy vagytok itt páran, akik foglalkoztok hardverekkel (csak olyanokhoz szólnék, akik tudnak számlát, garanciát adni), a következő alkatrészekre kéne nekem árajánlat (ha jó az ár, nyélbe is ütjük, pénz a zsebben):
Alaplap: MSI MAG B460M BAZOOKA
Processzor: Intel Core I5-10400
RAM: Kingston HyperX Fury 32GB / 3200MHz CL16 KIT (2x16GB) (vagy ennek megfelelő Corsair Vengeance LPX)
Táp: FSP Hydro G Pro 650W
Nem kívánok senkit csuklóztatni pár ezer forintokért, aki a legjobb ajánlatot adja elsőre, nyert. Kérlek privátban írjatok. Inkább a Ti zsebetekbe teszem a pénzt, mint valami pesti cégbe.
-
a2d2
addikt
válasz Lomha 8V #93925 üzenetére
Nem ismerem, láttam tegnap de meg sem néztem közelebbről mert gondoltam tuti kukoricás. Inkább beraktam egy tálca Argus Goldot. 150Ft-ért az ajándék.
Régen egyik kedvenc söröm volt, sokat vettem még az üveges formájában. 160Ft volt anno, aztán elkezdték felvinni az árát 180-ra meg 200-ra, akkor inkább már megvettem az IPA-t meg egyéb sokkomlósakat. Mindjárt leviszem a pincébe lehűteni, kíváncsi leszek mert pár év alatt akkora választék lett hogy teljesen elszoktam az ilyen hagyományos söröktől.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Lomha 8V
addikt
Srácok, ezt a Lidl-s sört ismeri valaki? Vettem egy pakkal, de most nem tudom megkóstolni.
-
válasz Szilofon #93922 üzenetére
Konzumer géphez képest nem, csak a szokásos 20-30 ezer Ft . Mondjuk érdemes előtte kiszedni az alaplapot, és megnézni a pontos azonosítóját. (Meg nyilván procit, RAM-ot, megnézni, másikkal lepróbálni, külső monitorral is megnézni.)
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_nkw=da0hk5mb6f0&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_sop=15
Elvileg a lapot da0hk5mb6f0 -nak hívják, csak az a kérdés, hogy egyfélével szerelték-e azt a gépet.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Szilofon
aktív tag
Sziasztok
Tudom ezer dolog lehet, de azért ide le írom, mert hívtam pár embert, ilyenkor senki nem vette fel.
Van egy Sony Vaio melós laptop.
Reggel még volt használva, most este be akartam kapcsolni. Kép nincs, a ventilátor fel pörög és kb 2 perc múlva ki kapcsol a gép. Ledek világítanak, töltő tölti.
I3 proci, 8gb ram, proci passzAlaplap, vagy vga?
Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.
-
Exian
addikt
17-es teljesen jó lenne még! Milyen lenne? Van rajta RCA (kompozit) bemenet?
Jah MM weboldal köszönő viszonyban sincs sokszor a valósággal/bolti készlettel. Érdemes néha túrni bent személyesen, az akciós ketrecekben sokszor vannak jó dolgok is kirakva akciós áron, de speciel én a mai 400 Ft-os lemezt simán a normál áras polcon találtam a 2000 ft-os tételek között... Jah és a fő fő vicc az volt, hogy utána ugyanezt a filmet DVD-n is megtaláltam DRÁGÁBBAN, az akciós ketrecben
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
Keresek megvételre olyan kicsi LCD monitort, vagy TV-t, amin van sárga RCA videójel bemenet. Van esetleg valakinek eladó? Minél kisebb, annál jobb.
-
rnrn
aktív tag
Néhány hónapja a Facebookon láttam egy hirdetést. Szabadidő ruha. Rákattint, aztán láttam, hogy Pécsett van a székhely(?) és van "bolt" is. Bizonyára posta covid hatás... NEM EMLÉKSZEM, milyen márka volt...
Hátha tudtok segíteni!
-
vatomi
aktív tag
Sziasztok!
A fiamnak keresek konfigot 100-ban vga nélkül. Jó lenne Ryzen vagy 8. gen Inteltől felfelé 16GB DDR4, 250GB SSD...
Egyelőre GTX 970 megy bele vagy RX 470-570.
Ma mennék érte
-
Exian
addikt
-
-
Vertigo18
addikt
Legkésőbb jövő tavaszig mindenképpen el fog tűnni teljesen a Covid!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lomha 8V #93902 üzenetére
Én most voltam oltáson. Szép sorok voltak, de minden gyorsan ment. 1 embert láttam mindössze, aki nem pfizerre jött, neki nem volt sorbanállás.
Ma nyilatkozta a főni, hogy heti 150e 18 éven felülinek jut majd pfizer, így elvileg gond nélkül tudsz majd oltatni azzal is a következő hetekben.
-
Lomha 8V
addikt
Hála az égnek úgy néz ki, hogy nem lesz igazunk a terasznyitással kapcsolatban. Vagy kozmetikázzák az adatokat, de remélem nem. Tegnap jött az sms, hogy mehetek oltásra Pfizerrel, de a háziorvosom azt mondta, hogy várjak. Bár hallottam olyat, hogy a Pfizer a poszt Covidos tüneteket is nagyon jó hatásfokkal enyhítette, de várok vele, az orvosom bizalma fontosabb nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500