-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rnrn
aktív tag
Sziasztok! Az ürögi városrész tömegközlekedése mennyire jó? Nagyon nem ismerem azt a részt ilyen szempontból és az ismerősöm arra felé nézeget albérletet... Köszi!
-
a2d2
addikt
válasz Engineer086 #94197 üzenetére
Jelen. Az kemény volt. De vásárlásban nem tudok segíteni. Tescosat vettem
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Engineer086
Modder
válasz blaca83 #94187 üzenetére
Orfűn sárkányhajózás közben sokan supolnak körülöttünk, még nem volt lehetőségem kipróbálni, de idén sort akarok keríteni rá. Kollégám átesett már a tűzkeresztségen, eleinte fura olyan magasan van a súlypontod, de utána egész jó móka-szerinte. Tavaly viharos időben volt, aki suppal teljesítette a Balaton átevezést.
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
-
őstag
válasz Bigemperor #94193 üzenetére
-
nesa
veterán
Harkány? Zelenák Károly 72/480 050 , megbeszéled, lemész, megvárod, mindenki boldog.
#94187) blaca83
Én láttam, instabil és eddig 10 böl 9x vizes lett aki használni akarta, a vége majdnem mindig az lett gyónó pózba kapartak ki a partra, betonjárdát vegyél, az stabil.
Decemberbe voltam Orfűn ott a csaj ügyes volt, kicsit billegve de evezett egy karikát, valami családi fogadás lehetett mert a parton szurkolt az egész család mikor esik bele.
Amúgy tetszik az ötlet lehet nekem is kéne venni a családnak, vidám nyaram lenne
[ Szerkesztve ]
-
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Az autó szerelőm el van havazva munkával szeptemberig, és nem tudja kicserélni az első lengéscsillapítókat még nyaralás előtt.
Tudna valaki ajánlani egy megbízható és hozzáértő futómű szerelőt? Egy honda lenne az
áldozat.Köszönöm.
Üdv,Never give up!
-
-
Palafi
aktív tag
Sziasztok!
Van két hibátlan XD kártyám, egy OLYMPUS 256MB-os, és egy FUJIFILM 2GB-os.
Érnek ezek még valamit, vagy már nagyon kicsik?A dzsungelben minden ehető. Te is.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Van valaki aki képben van a SUP-okkal?
Családnak szeretnék venni egyet...!Esetleg van valakinek kedvezménye valahová?
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
a2d2
addikt
Köszi a részletes leírást. Még van bőven időm a kéményt összehozni, ez majdnem jó lett volna csak belül is aluminium sajnos nekem meg belül rozsdamentes kell: [link]
Majd nézelődök még.
Amúgy ilyen Kalor kályhát vettem 130-as kimenettel: [link]
Ez persze felbővíthető 150-esre.[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Sima csőröl beszélek, a verseny utcában van kémény bolt, én úgy vettem mikor ideiglenesen kellet gyors egy kémény hogy a belseje az saválló acél a külső résznek meg volt nekem horganyzott csövem a kettő közé meg fehér kémény szigetelés kell, de ott mindent elmondanak, ez így szabályos lesz, nem kell izgulni hogy probléma lesz vele, a szigetelést én úgy raktam bele hogy havannával körbetekertem így könnyen összecsúszott, az első fűtésnél havanna leégett szigetelés kitágult.
Az hogy nem kell engedély attól még szabályosnak kell lennie, ha túl rövid, vagy nem szokványos tüzelőanyagot használsz szikra fogó is kell, mert nem lenne vicces ha ez miatt leégne a ház, vagy a szomszédé.
Amit vettél kályhát azon van egy adattábla hogy minimum mekkora kémény kell ha azt írja minimum 130mm akkor 150 est rakj, de ez függ a kémény hossztól is, kilépő füstgáz hőmérséklet.... a boltba kiszámolják neked, mert fontos hogy jól legyen paraméterezve.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Valakinek nincs éppen eladó nagyobb robogója? Olyan 250 cm3-ig gondoltam...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
őstag
válasz K1LLMy53Lf #94178 üzenetére
Írtam privit.
-
a2d2
addikt
Mármint ilyen Leier elemeset vagy sima csöveset egyben?
Megnéztem hogy 6m-ig már az alapozott kéményhez sem kell építési engedély. Ettől függetlenül maradnék a sima csöveknél ha lehet.Látom már mire gondolsz: duplafalú cső + hőszigetelés + kiegészítők.
Ez jól hangzik. Ha valakinek esetleg van bontott 130-as szóljon[ Szerkesztve ]
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz K1LLMy53Lf #94176 üzenetére
Szerződéssel vállalás alatt mit értesz?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
tudom, hogy kb mission impossible, de azért hátha: tud valaki jól dolgozó, megbízható bútorasztalost, aki szerződéssel vállalná beépített szerkény készítését szeptember eleji határidővel? (panel lakásban, folyosóra)
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Van itt valaki aki ért a kéményekhez?
Vettem a nyárikonyhába a szilveszteri bulikra egy kalor kályhát.
A tervem az lenne hogy a faoszlopoktól fémtartókkal eltartva csatornaszerűen végigvezetek nyílegyenesen felfelé sima fekete 130-as füstcsövet egy sima tetőátütéssel.
Kérdésem hogy ez mehet így kb 6m hosszan?
Vagy nagyon lehűlne a gáz?
Faoszlop + fafödém mellett nagyon hülyén nézne ki egy épített kémény.
Köszi!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Bigemperor
senior tag
válasz Bigemperor #94160 üzenetére
Végül kiderült,annak ellenére,jelezte az ügyintéző,hogy beállította a korlátlan le- és feltöltést,ez nem történt meg mégsem,így amikor visszamentem és valóban feloldották,máris "jó lett" a router .eddig teljesen pöpec.
-
TRob1
veterán
Nincs véletlenül valakinek feleslegessé vált 2x4GB DDR3-asa asztali PC-be?
¤ R'n'R ¤
-
Azám, de még új stadion is lesz, hogy mindenki élvezhesse
2020-as hír, de a napokban is láttam róla cikkeket.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
őstag
Ugye ez most valami vicc, hogy a szaros focit üvöltetik a focipályán, hogy zeng tőle a város. Most ez fog menni az egész EB alatt?
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Ismerős foglalkozik "komolyabb" albérletekkel, nézzetek körül, meg érdemes telefonon is érdeklődni. Sok ingatlan saját tulajdonuk, így a hosszú táv garantált.
[ Szerkesztve ]
-
rnrn
aktív tag
Hosszú távra kb. 200 ezer Ft/hó áron albérlet (lakás, ikerházi, sorházi jelleggel) kerestetik Pécsett. Megbízható, korreket 40-es pár, 12 éves fiával... 75-120 m2, ha van egy kis -- akár közös -- udvar, és/vagy kocsibeálló/garázs, az sem baj. Priviben írjatok légyszi, ha esetleg akad nálatok vagy ismerősi körben. Jah, és nem nekem kell, egy középiskolai oszt.társam jönne el a családjával Debrecenből. Aug. 1-től lenne szükség az albira. Köszi!
-
Silenzio
addikt
Kedves környékbeliek, eladó egy Sony A 6300 alkalmi áron.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Visormail
addikt
Hello
Crucial 500GB M.2 SSD eladó.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Stoner
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani háztartási klíma töltő/karbantartó szakit lokálisan?
Kereső nem igazán volt segítőkész.A közhiedelemmel ellentétben a rendszergazda nem gépparkot üzemeltet, hanem állatkertet.
-
Bigemperor
senior tag
válasz Bigemperor #94150 üzenetére
Ahogy sejteni lehetett,a tp-link router által közvetített wifi net igen gyatra, gyanítom,a többek által írt kompatibilitási hiba gondot okozhat.a jelenleg Telekom kínálatot képező routerekhez képest a szolgáltatóval és ezzel a szolgáltatással valakinek nincs tapasztalata?
-
-
blaca83
őstag
Sziasztok Srácok!
Egy közeli ismerősöm, egy projekt beindítása miatt megválna egy nagyértékű, teljesen új: Canon Arizona 1360 GT tìpusú prémium tudású nyomtatótól.
Brutális darab, ha van esetleg valakinek ismerőse aki ipari szinten dolgozik ezen a téren akkor szóljatok.A másik dolog, hogy ha érdekel valakit nagyobb tételben:
Seagate Exos 7E8 8TB (ST8000NM000A) winchester,
akkor most hivatalos bruttó számlásan 115.000 Ft-ért tudok segìteni annak akinek szüksége van rá.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
rnrn
aktív tag
Holnaptól lesz a Lidl-ben, de én már ma fosztogattam a raklapot. 5000 Ft, szal sajnos nem olcsó, de ajándékba adni pl. kiváló (én kettőt is vettem, egyet ajándékba, egy másikat meg ajándékba (magamnak) ).
Még annyit, hogy a Pardubicky-t a porter söréről ismertem meg 5-6 éve, és az világbajnok. Remélem ezek is rendben lesznek.
-
nagyúr
7 éve, amikor nekem volt rá szükségem, akkor ebay-ről rendeltem egy egész garnitúrát, mert itthon narkó árban adták. Az egész garnitúrát annyiért kaptam, mint itthon 2db-ot.
Az eredeti 2-3 évet bírt, az utángyártott 7 éve teszi a dolgát."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Utka
aktív tag
Üdv!
Pécsett keresek AquaMaxx Zuhanykabin görgőt (Z-46).
Hol lehet rá esélyem?Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
Bigemperor
senior tag
-
őstag
A nagy Interspar-ban van kis méretű csirke a hűtőpultban. Valami szabadban futkározónak hazudják, de tényleg nem az a pumpával felfújt. Drágább, de a holnaptól érvényes 20%-os kuponnal esélyesen nem lesz az.
Alapból igazad van egyébként. Múltkor vettem ott csirkemellet csonttal, bőrrel egyben és 1,2 kg volt.
A másik a METRO, ott biztos lesz, de ott is megkérik az árát.
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
Eladó a világ egyik legjobb TWS fülese, a Lypertek Tevi. Garis. Új állapotú. Új ára 40.000.
Eladó Bose QC15 aktív zajszűrős hi-fi fejhallgató. A fülpárnái vadonatújak. Korához képest remek állapotú, egyedül a pánt kopott kissé. Hordtáskájában adom. Új ára 114.000 volt.Mindkettőért 23 ezer Ft-ot kérek.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Exian
addikt
Mondjatok már kérlek kertvárosban olyan húsboltot, ahol lehet kapni KICSI egész csirkét! 1-1.3 kg között. Hátha valaki többet jár húsboltba, mint én és tudja, hogy hol van nagyobb választék.
A nagy boltokban (Tesco, Spar, stb) mindig csak óriásiak vannak, ami normál felhasználásra tök szuper, de a pörgetős grillsütőmbe maximum 1.3 kg-s példány fér bele, illetve grillcsirkének eleve a kisebb a jobb.
Ha tudtok elsősorban kertvárosban húsboltot, ahol van választék egészcsirkéből, írjátok már meg! Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
aneda
senior tag
válasz Bigemperor #94144 üzenetére
Az irodában Huawei B525-öt használunk nagy megelégedéssel.
Megvettem a szolgáltatótól, ne legyen egymásra mutogatás, ha valami para van.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
Exian
addikt
Van az ismerettségi körötökben olyan személy (kortól függetlenül, mondjuk az egyszerűség kedvéért 18 éven túl*), aki szívesen részt venne DÍJMENTES számítógépes és okoseszköz használat "oktatáson"? Nem vérre menő, nem "komoly" oktatásra kell gondolni, nem kell tőle félni, nagyon laza, egyszerű dologról van szó.
Olyan 6-10 embernek volna rá lehetősége, aki nem jártas ilyen területen, de szívesen fejlesztené a digitális kompetenciáit. Ismerkedni lehet laptop, okostelefon, tablet használattal. Eszközök biztosítva lennének, nem kell hozni semmit.
Az "oktatás" nem menetrendszerű, rugalmasan lehet variálni az időpontokat a résztvevők igénye alapján. Lehetőség van egyedi segítségnyújtásra is, amikor akár csak 1 fővel foglalkoznak.
Ha valakit tudtok esetleg, akit érdekelne ilyesmi, írjon privátban! Köszönöm!
* 18 év alatti is lehet, csak akkor szülői nyilatkozatot kell kitölteni, hogy engedik a dolgot
-
Exian
addikt
válasz M_AND_Ms #94140 üzenetére
Hogyne lenne homlokzatfesték? Így is nevezik. Én is azzal festettem, de előtte rányomtam egy réteg szigetelést (szigetelő lapokból). Nekem ez azért kellett főleg csak, mert rettenetes állapotban volt az erkély fala, tele repedéssel, hiányos részekkel (korábbi furkálások miatt), meg girbegurba volt a fal felülete, ezért úgy voltam vele, hogy legegyszerűbb, ha szigetelem és arra ment a homlokzatfesték. Mondanom sem kell, hogy így olyan is lett a felület, mintha új fal lenne. Persze, sokkal macerásabb és több vele a meló, meg valamivel több pénz. Ha neked jó és szép a falfelület, akkor elég egy alapozás és egy jóminőségű homlokzatfesték.
Festékboltokban vagy a Praktikerben millió színből és fajtából választhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
UHHH
őstag
válasz s7evcsenko #94138 üzenetére
Ja, véletlen cd-t írtam, pedig pendrájvra gondoltam!
Ott a rufus is meg az ubuntu image is! -
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
Erkély belső oldalát mivel érdemes lefesteni? Gondolom, a sima beltéri diszperzit nem túl tartós. Van valami kültéri, homlokzatfesték?Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Exian
addikt
válasz s7evcsenko #94125 üzenetére
Ha új vétel, akkor most, frissen járj utána ennek a boltban, vidd be, mondd meg, hogy ez így nem oké. Nincs más, a bolt saját vonalkódos matricája a lapon? Én pl. ahol vásárolok, ott a bolt saját vonalkódos matricát ragaszt rá, teljesen mindegy, mi van a dobozon, meg az alaktrészen gyári sorozatszám. Mondjuk ott náluk ennek megfelelően a saját SN számuk is szerepel a garpapíron, nem az, ami a dobozon/eszközön van gyárilag, illetve a nagyker forgalmazó által.
[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
válasz s7evcsenko #94131 üzenetére
Nekem telekomos optikai modem hiba csinált ilyet.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
válasz s7evcsenko #94135 üzenetére
Akkor az lehet valami driver para is.
Linuxhoz nem érdekes, hogy nem értesz. CD drive se kell.
Pendrive-ra is ki lehet rakni egy telepítőt (Rufus-sal pl.), az Ubuntu telepítője bebootol, nyitsz egy terminált, és ugyanazt a ping parancsot beírod... (csak -t nélkül )[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Holnap visszarakom a régi lapot és megnézem azzal is.
De amúgy leginkább jön válasz 8-9ms-el, és úgy veszem észre, hogy akkor van timed out, mikor valamit csinálok a gépen... böngészek, torrentet töltök le.UHHH:
Nagyon analfabéta vagyok linuxhoz (mint látható még winhez is), meg cd olvasóm sincs.Be kéne fizessek egy hónap WoW-ot, ott rögtön disconnected van, ha szakad a net.
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Ha egy pingre nem jön válasz, az nem gáz, de nem is szokott olyan lenni.
Keresztbe kell tesztelni, tehát
- más géppel ugyanazon a hálón
- azt a gépet másik hálózaton, vagy
- azt a gépet másik hálókártyával, ugyanazon a hálón (pl. USB vagy PCI/PCIE kártya).A ping jó tesztelésre.
Ping -t cím
, és akkor nem hagyja abba.
Amúgy én inkább azt szoktam látni, hogy ha sz@rakodik a kártya, akkor elkezdenek nyúlni a válaszidők, neked viszont kb. ugyanannyi, csak valami miatt csomagokat veszt el. Ezért lenne jó egy másik eszközzel is megnézni, hogy az is mutat-e csomagvesztést, mert ha igen, akkor az alaplapi kártya nem valószínű, hogy rossz.Az UHHH által javasolt live CD-s ellenőrzéssel pedig a windóz driver hülyeségeit tudod ellenőrizni, hogy az okozza-e.
[ Szerkesztve ]
-
UHHH
őstag
-
s7evcsenko
addikt
Hogy tudnék ellenőrizni egy alaplapi hálókártyát, hogy nem-e dobálja a netet?
Van valami program, ami folyamatosan kommunikál valamivel és kiírja, hogy megszakadt a net?
Futattam rajta egy ilyet, de nem vagyok benne biztos, hogy ez kell nekem.
Itt ugyan vannak timed out-ok, de az vajon azt jelenti, hogy eldobta a netet?UHHH:
Szeretnék biztosra menni, így holnap felhívom a boltot, remélem adnak valami épkézláb magyarázatot rá."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
-
UHHH
őstag
válasz s7evcsenko #94125 üzenetére
Amíg nincs garis problémád vele, addig nem gáz.
Egy 30 ezres telenoros telóval jártunk úgy pár éve, hogy más IMEI volt felírva a garipapírra, persze lett belőle gebasz, amikor gariztatni akartuk... De a végén kiderült, hogy összekeverte a számokat a Telenoros üszis a boltban, s sikerült gariztatni a telefont a TMX-szel. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Találkozott már valaki olyannal, hogy egy alaplap dobozán lévő SN szám ugyan az, mint ami a garancia papíron van, viszont a lapnak a 24 tűs csatijára ragasztott matricán más a szám?
Karakterre ugyan annyi, hasonló is, de nem ugyan az...
Ez normális? Kell ezzel foglalkozni?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
UHHH
őstag
válasz Bigemperor #94123 üzenetére
Huawei routert. Nekem van egy független, fehér B593-om eladó, 15kHUF. Hasít telekommal is, digivel is. A LAN csatlakozás nagyon hasznos.
[link] Linkünk illusztráció.
-
Bigemperor
senior tag
válasz Bigemperor #94068 üzenetére
Még mindig eladó új szonikus fogkefe és gyorstöltőfej.
Más: Mit ajánlanátok multisim (Telekom) kártyával történő mobilnet megosztásához, irodába, lakásba kell. Sim-et kezelő wifi router, abból milyet?
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Mondjuk ez régen lehetett.
A páternoszter érdekessége egyébként, hogy ha tönkremegy bármely fő alkatrésze, akkor azt már nem engedik cserélni, hiszen már nem létesíthető ilyen. Sajnos a jogszabályok már nem engedik a komolyabb felújítást sem.
Volt felmérés, hogy mi tudja kiváltani a szállító kapacitását és arra jutottak, hogy 4 darab lift, úgyhogy vicces lesz, ha nem lesz, mert a helyére csak 1 fér. -
Exian
addikt
Tudja valaki, hogy a Pécsi Törvényszék épületében működik-e még a páternoszter?
Bigemperor? te gondolom jársz oda időnként.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest