Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• raskolnikoff

őstag

válasz mycso #923 üzenetére

intel szerint az enyém 1.7, viszont elkezdtem parázni az SNDStől, vagyis a Sudden Northwood Death Syndrome-tól. Googleben rengeteg helyen írnak róla és valszeg van valóságalapja.
    A lényeg az hogy mivel a 0.13um eléggé szűkös, egy idő múlva valamiért (nem kéne így lennie, de így van) magas feszültség hatására (az intel szerint ez 1.75V) megbomlik a fémrácsszerkezet és ez a processzor életét brutál módon megrövidíti, méghozzá egyik napról a másikra, hiába 50 fokos a proci maxon...
    Először úgy tűnik, a windows kezd tönkremenni és egyik nap az ember majd nem tudja elindítani a gépet, mert a procinak annyi.
    Namost tegnap elértem egy hihetetlenül jó performanszot a gépemmel, 3.6-on ment, 1.675V segítségével (érdekes volt amikor terheltem a prime95ökkel akkor lement 1.6V-ra... :F ). Iszonyatosan örültem mert abszolút észrevehető mérföldkő vmiért ez a 3.6, ez alatt ekkora teljesítménynövekedést nem észleltem még. :DD
    Kijátszottam magam, mindent kipróbáltam: a sokbotos stratégiaitól a most wanteden át az oblivionig és hihetetlen jól ment minden, mondom, mint eddig soha...
    Aztán amikor a prime95öket elindítottam 10 perc múlva restart...
    Na ha valaki szakmai téren és okosan tud erről az egészről valamit akkor várom hozzászólását!
    Bár ahogy láttam ebben a topikban meg se volt említve még az SNDS...ezért szeretném felhívni a northwoodosok figyelmét erre a jelenségre... ;)

a tegnapi restart adatai
    northwood 3@3.6 ~1.675V
    FSB: DRAM 3:2 (240:160)
    zalman CNPS9500 LED és 53 fok 100%on

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák