- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- potyautas: Norvég nyár
- Kókuszdió: Tápegység – hova jutottunk 5 év alatt?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
raskolnikoff
őstag
D1 a stepping (igaz a cpu-z a revisionnél jelöli)
de a gyári 1.525 az tuti.
hát sztem a proci vszínű ami nem bírja...420W nem lenne elég???
elég lehetetlennek tűnik...hogy rossz legyen az meg főleg, chieftec nem szokott
szóval az intel szerint semennyi az enyém, a lenti link szerint.ez érdekes. -
raskolnikoff
őstag
intel szerint az enyém 1.7, viszont elkezdtem parázni az SNDStől, vagyis a Sudden Northwood Death Syndrome-tól. Googleben rengeteg helyen írnak róla és valszeg van valóságalapja.
A lényeg az hogy mivel a 0.13um eléggé szűkös, egy idő múlva valamiért (nem kéne így lennie, de így van) magas feszültség hatására (az intel szerint ez 1.75V) megbomlik a fémrácsszerkezet és ez a processzor életét brutál módon megrövidíti, méghozzá egyik napról a másikra, hiába 50 fokos a proci maxon...
Először úgy tűnik, a windows kezd tönkremenni és egyik nap az ember majd nem tudja elindítani a gépet, mert a procinak annyi.
Namost tegnap elértem egy hihetetlenül jó performanszot a gépemmel, 3.6-on ment, 1.675V segítségével (érdekes volt amikor terheltem a prime95ökkel akkor lement 1.6V-ra...
). Iszonyatosan örültem mert abszolút észrevehető mérföldkő vmiért ez a 3.6, ez alatt ekkora teljesítménynövekedést nem észleltem még. 
Kijátszottam magam, mindent kipróbáltam: a sokbotos stratégiaitól a most wanteden át az oblivionig és hihetetlen jól ment minden, mondom, mint eddig soha...
Aztán amikor a prime95öket elindítottam 10 perc múlva restart...
Na ha valaki szakmai téren és okosan tud erről az egészről valamit akkor várom hozzászólását!
Bár ahogy láttam ebben a topikban meg se volt említve még az SNDS...ezért szeretném felhívni a northwoodosok figyelmét erre a jelenségre...
a tegnapi restart adatai
northwood 3@3.6 ~1.675V
FSB: DRAM 3:2 (240:160)
zalman CNPS9500 LED és 53 fok 100%on
[Szerkesztve] -
raskolnikoff
őstag
mekkora feszültséget bír egy northwood magos 3 GHzes processzor?jelenleg 1.625V-on van, 3.51 GHz és 3:2 RAMokkal.
Hűtés nem gond eddig Zalman CNPS9500 LED heatpipe 2000rpm körül 60 alatt tartja 100% terheltségnél, 2600 rpmen még jobb az eredmény.
szóval mi a helyzet a feszültséggel?addig megy ameddig a hűtő bírja?oder?
[Szerkesztve] -
raskolnikoff
őstag
a prime 95ben a hibázás a magas hőmérséklet miatt van (62-63-64-65 C), vagy esetleg a RAMok miatt? mert ha a hűtés miatt akkor vennék rá hűtőt, de csak ha amiatt van sőt egyáltalán nem spórolnék rajta...
-
raskolnikoff
őstag
adtam feszt, nem fagyott! viszont van egy ilyenem, hogy (prime 95):
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
1 errors, 0 warnings
hardware failure detected, stbstb
proci 61-62 fok
mit lehet tenni? vége? vagy még feszt adni?
Jelenleg: 227 FSBx15 (3.4 GHz)
3:2 FSB: DRAM (ram 151 MHz)
1.57V
[Szerkesztve] -
raskolnikoff
őstag
220:176 5:4 esetén...az tízzel több.
Kérdés a többiekhez:
227 FSB-nél (3.4 GHz) elindítottam 2 prime95-öt, a gép lefagyott. Gondoltam biztos a RAM miatt, ugyanis itt már 182 MHz volt a 166-hoz képest. Átállítottam 3:2-re, 151 volt, de így is fagyott.
Második gyanúm volt hogy nem kap elég feszültséget, tettem rá egy egységnyit, így 1.55V lett, de így is fagyott.
220 FSB-n jól ment a tesztlegalábbis 4000 mittudoménmin (az első szám amit kiír a prime95).
Mit tegyek? Mit állítsak? Vagy lehetséges, hogy ennyit bírna? Azt kétlem a példák alapján...az everest is azt írja hogy elvileg 4GHzig mehet (persze tudatában vagyok hogy ez csak egy szám).
Várom a segítségeket,
[Szerkesztve] -
raskolnikoff
őstag
nekem több beállítás is van
5:4
3:2
2:1
1:1
by spd
namost akkor nekem melyik is kell????? -
raskolnikoff
őstag
Abit IC7 van. (és Northwood HT 3.0 GHz)
Szóval magyarán szólva a memória freq kisebb lesz ha 5:4-ről 3:2-re állítom by my own hand.
Ez szükséges ugye?
Jelenlegi adatok: 220 FSBx15= 3.3 GHz.
Feszt adtam neki egy egységnyit (ez asszem 0.125V és most ha jól tudom valahol 1.55V körül jár)
A memóriák 333-on mennek (addig amig nemsokára lecserélem az egyiket 400-asra és akkor mindekettő 400
) Ehhez kéne egy jó beállítás a FSB: DRAM-mal.
Gyári hűtés van, a proci egy alapos Most Wanted után sem nagyon megy 50 fok fölé.
köszi a hozzászólásokat!
[Szerkesztve] -
raskolnikoff
őstag
kérdés nohheinmal:
tehát visszaosztás alatt azt értjük, hogy pl 5:4-ről 3:2-re vissza kell venni?
Nekem most by Spd-en van, ez azt jelenti hogy arányosan kezeli a visszaosztást? -
raskolnikoff
őstag
Sziasztok!
Elolvastam lelkesen az első hozzászólást.
Kérdéseim:
1. Hogy is kell a memóriát visszaosztani? Mi ez?
2. Mekkora hőfokig lehet egy procit engedni?
3. Melyik a legjobb procitesztelő - szerintetek?
4. Hány százalékos tuningnál vagy hőemelkedés szerint mekkora százalékrátánál érdemes feszültséget adni és mennyit?
Intel Pentium, 3.0 GHz (jelenleg 15x210FSB, vagyis 3.15 GHz) Northwood mag, Hyperthreading
Abit IC7
Ha lehet, pontonként válaszoljatok, köszi
[Szerkesztve] -
raskolnikoff
őstag
csá!

van egy northwood 3 GHz procim
Abit IC7
2x512 RAM (333 és 400) dualban megy, de ugye így 333 mind2
Phoenix BIOS
a táp épp cserefolyamatban (460W lesz minimum)
a kérdésem mindössze annyi, hogy ha jól értettem: a BIOSban kell nézni hogy mikor éri el a mem órajelét a tuningolt órajel...ugye?
és azt lehet nagyjából tudni hogy mekkora emeléshez mekkora feszültségemelés dukál kb?
nemrég emeltem 3060-ra és se hőemelkedés meg semmi ilyen. a szorzó 15-ös, és most FSB jelenleg asszem 204-en van.
AGP/PCI 66/33
köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ASUS routerek
- Megkönnyítette az iPhone az androidos átköltözést
- Beköszönt a hajlítható telefonok aranykora
- Kifejezetten Mac-felhasználóknak szánja két új monitorát a BenQ
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman S2 TG CM 650W
- MSI Modern 15 Ryzen 7 7730U 16 GB RAM 512 GB SSD FHD IPS
- 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
elég lehetetlennek tűnik...hogy rossz legyen az meg főleg, chieftec nem szokott

) Ehhez kéne egy jó beállítás a FSB: DRAM-mal.