- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
Próbálta már valaki a Pentium procikat kikapcsolt HyperThreadinggel? Eddig azt tapasztaltam, hogy A2,8GHz Celeron D-vel több pontot értem el 3DMarkban, mint a 3,2GHz P4-el, ami azért furcsán hangzik (csak procicserém volt). Van egy elméletem, csak lusta vagyok kipróbálni.
Az elméletem szerint, a HTs Pentiumok úgy működnek, hogy 1 darab cache memória van, azt ugye a rendszerbusz összeköti a 2 feldolgozó egységgel. Szerintem bekapcsolt HT-nél a 800MHz FSB kettéosztódik a két feldolgozóegység között, így két darab 400MHZ FSB-nk van. Ezért érthető lenne, hogy a Celeron 533MHz-e miért teljesít több pontot.
A kétmagos prociknál minden mag külön Cache memóriával és ezért külön rendszerbusszal rendelkezik, így 2x800 (vagy több) van.
Vélemény?
U.I.: [link]
Legalul vagyok a 4x AGPsek előtt valamivel
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 15,6 FHD Gamer notebook-i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 Ti 4GB W11
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs