Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz herdsman12 #17684 üzenetére
hopp, igazad van! azt hittem időrendi sorrend van, de nem... ott van lentebb. sorry a vaklármáért!
-
betyarr
veterán
gondoltam megosztom a tapasztalatom a (nyíregyházi) otp-vel kapcsolatban: bementünk a lányommal junior számlát nyitni. időpontra érkeztünk 10 perccel előtte. automatán ki is kértem a sorszámot, mire a recepciós kislány megkérdi segíthet-e? mondom, nincs rá szükség, már itt a sorszám. kérdi, hogy időpontra jöttünk? mondom igen. na, akkor egy pillanat, rákérdez a kollégára, mert épp ebédel. (hmm, mondom, oszt akkor mi van?) hosszan telefonál, majd mondja, hogy adjam oda a sorszámot neki és üljünk le, majd a 13-as ablakhoz kell menni. kérdem: fognak szólítani? azt mondja, hogy majd intézik. (hmmm, wtf?) kb az időpontomat követően 10 perccel megjelenik egy fiatal srác az ablaknál: unott képpel rendezkedik, telefonálgat, semmit tesz. mondom, oké, biztos az eszükben vagyunk, majd csak szólnak, nem borítok rá senkire sem asztalt, nem sietünk. a lányom kérdi kisvártatva, hogy na akkor most mi van? nem megyünk oda az ablakhoz? hát, mondom, már gyanús, hogy el lettünk felejtve, úgyhogy de, odamegyek és rákérdezek. úgy is lett. azt mondja az ürge, hogy persze, jöhetünk. sorszám? mondom, h mi történt: elvette a recepciós. felhúzza a szemöldökét, de nem mond semmit. oké, kezdjük, mondja. na, hát onnantól, rendesen úgy viselkedett, mintha minimum én lennék ott őérte és nem pedig fordítva. ha kérdeztem, akkor kb. úgy nézett és olyan félvállról és lekezelően válaszolt, mintha nekem ezeket a dolgokat alapból tudnom kéne. jó, mondom magamban, majd utána nézek magamnak és nem foglalkoztam vele. még annyit se mondott, hogy a gyerek számlája hozzá lesz csatolva az enyémhez, vagy azt is nekem kellett mondanom, hogy állítsuk be a 150k ingyenes pénzfelvétet... na mindegy, jelenleg azon az állásponton vagyok, hogy nézek egy másik bankot, mert szaporodnak a rossz tapasztalatok most jött is a kérdőív az otp-től, jól leírtam ezeket ott is, hadd tudják.
-
betyarr
veterán
sziasztok!
tervezek otp junior számlát nyitni a gyermekemnek (betöltött 16 életév). nézegettem, eddig azt olvastam, hogy lényegében minden díjmentes (persze nem az extra dolgokra gondolok, mint nagyobb összeg felvétele atm-ből, meg egyéb "rendkívüli" dolgok). csak azért nyitnám, hogy egy kicsit ismerkedjen a bankolással. a kérdésem, hogy ha nincs semmilyen pénzmozgás a számlán hónapokig, akkor is full díjmentes? vagy van valami buktatója a dolognak, hogy ha nincs használva, vagy valamilyen feltételnek nem felel meg, akkor fizetni kell?
-
betyarr
veterán
válasz dptrsk #10425 üzenetére
ezt amúgy annyira nem értem meg.ha a saját megtakarítási zsebből szeretnék átrakni pénzt a normál folyószámlámra,akkor azt persze nem tehetem meg 24/7,de más folyószámlára meg bármikor megérkezik azonnal.most pl,megint beleestünk abba a problémába,hogy kellene a zsé,de csak hétfőn lehet áttenni
-
betyarr
veterán
otp számlán belül van ilyen megtakarítás zseb/számla,vagy hogy nevezik,amire lehet külön tenni pénzt.innen 1 másodperc visszautalni a rendes számlára.ma többször is próbáltuk,de nem ment.van másnak is ilyen tapasztalata ma vagy mostanság?
nem láttam,hogy karbantartás lenne,úgyhogy nem értem a dolgot... -
betyarr
veterán
a szeptember 14-től életbe lépő szigorított online fizetést már be lehet állítani?
-
betyarr
veterán
megjött az új betéti kártyám,amit aktiváltam online a bank webes felületén (smartbank?).így már használható vásárlásra online is,vagy kell neki először egy chip&pin-es vásárlás vagy egyéb?
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
tegnap telefonnal (simple app + hozzáadott otp kártya) akartam fizetni a lidlben,de a terminál visszautasította a fizetést 3x is.ezután elővettem a kártyámat és azzal fizettem.mi a szösz lehetett?volt már ilyen mással is?
eddig mindenhol zökkenőmentesen ment a fizetés mobillal... -
betyarr
veterán
nna,erről az adategyeztetésről beszéltem nemrég [link]
semmilyen nyilatkozatot nem töltöttem ki,tehát feltételezem,hogy nem is csinálták meg. -
betyarr
veterán
valamit hallottam,hogy adategyeztetést kell csinálni az otp-s számlával rendelkezőknél.papírt még nem kaptam róla,illetve eddig még nem is hallottam erről.ti tudtok valamit erről?
állítólag még zárolhatják is a számlát,ha nem végzi ezt el valaki. -
betyarr
veterán
jól tudom,hogy net számlacsomag esetén utaláskor nagy összeg esetén maximum 6000ft-ot vonhatnak le tranzakciós adó gyanánt?
-
betyarr
veterán
válasz Blackhole13 #4772 üzenetére
sztem felesleges volt letiltani.összegyűjtik és mehetsz be érte a bankba.
-
betyarr
veterán
válasz canniball #4720 üzenetére
2019 jan. 1-től a kormány eltörölte az utalásoknál 20000 ft-ig a tranzakciós adót. de úgy látom,hogy az otp is a k*csög bankok közé tartozik,akik továbbra is beszedik 20k alatt,csak ezentúl nem tr. adó címén,hanem utalási költség címén.igaz nem 0,3%,hanem 0,2% de akkoris...
nem baj,lesz curve,oszt bek*phatják.[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
net számlacsomagnál hogy alakul az átutalás ez évtől 20000 forint alatt?otp-nél is eltörlik,vagy szépen benyeli a bank?
-
betyarr
veterán
ez az otp simple alkalmazás kiakaszt.tölteném fel a régebben létrehozott simple kártyámat,de azt írja a már beregisztrált fizikai otp-s kártyámra,hogy először el kell végezni rajta a biztonsági azonosítást.namost.egyfelől nem is kínál fel ilyen lehetőséget,másfelől,meg ezzel szoktam fizetni a simple alkalmazásban a parkolást és a többi dolgot.akkor most mi van?valamihez elfogadja,valamihez meg nem
-
betyarr
veterán
aha,így már érthető.
lényegében a havi ingyenes utalás miatt lett volna jó a hitelkártya és a tw feltöltés miatt.de így maradunk a net szlacsomagban.ettől jelenleg sehol sincs jobb ajánlat.TheMarci: sztem ez is ilyen sz@rrágó fogás,hogy rákényszerítsék a házastársakat,meg az együtt élőket,hogy duplán tejeljenek a banknak
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
tudja valaki hogy net csomagnál mennyibe kerül az utalás netbankon keresztül?
-
betyarr
veterán
-
betyarr
veterán
fantörpikus,hogy már nem lehet közös számlája egy házaspárnak az otp-ben... biztos nagyon okos volt aki kitalálta.így nem is tudtunk váltani net csomagról smartra
-
betyarr
veterán
a simple appban nektek működik a netpincér?nekem kifagy,ha a címemre kattintok.
jól megcsinálták ezt is...épp,hogy kijött már használhatatlan -
betyarr
veterán
basszuscitera...upc mobil csak 12 havi szerződéssel igényelhető.így sajna nem fog összejönni a bb upc hitelkártya mást meg nem is tudnék náluk kérni,mert itt nincs upc nálunk
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz albiosz #4310 üzenetére
pénzfelvét: 299huf
korlátlan számú utalás 100k-ig: 299huf (nem mindig,de azért szoktunk utalni)
csop.besz.meg. 60k-ig: 269huf
webkártya díja: 99hufaz összesen 966 huf/hó plusz 2 kártya éves díja.nyilván ha hitelkártya is játszik,akkor már más lenne a leányzó fekvése...akkor csak az utalás után és a webkártyáért kellene fizetni,mert a pénzfelvételt transferwize és revolut kártyával lehetne helyettesíteni,és talán még a webkártya sem lenne annyira fontos,mert ha minden igaz,akkor a revolut és a tw kártyák feltöltése asszem vásárlásnak minősül és akkor happy van.
-
betyarr
veterán
válasz Cathfaern #4308 üzenetére
aha,köszi.
ha visszamondja valaki valamilyen okból,akkor azt hogyan lehet megtenni?vagy egyáltalán mennyi időre szokták a hitelkártyákat kiadni?
kb. olyan mint egy hitelnél,hogy mondjuk egy évre írok alá szerződést és ha hamarabb szeretném visszaadni a kártyát,akkor csak a lefektetett feltételek mellett lehetséges?pl,ha egy évre szól a szerződés és pl fél év után én felmondom,akkor kiszámolják a lehetséges kamatokat és azt be kell fizetni?vagy nem jól gondolkodom? -
betyarr
veterán
válasz betyarr #4306 üzenetére
no megnéztem okával: ha váltanék smart számlára,akkor minimum ~1000ft-ra jönne ki a havidíj azokkal az opciókkal,amik mindenképp kellenek.nyilván,ha belevágnék egy hitelkártyába,akkor már más lenne a helyzet,mert akkor a csoportos beszedés már nem játszik.
amúgy egy ilyen bb upc hitelkártyát visszavonhat a bank?vagy kb. meddig lehet ezekkel a feltételekkel használni (sacc/kb persze)?illetve,ha akármiért vissza akarja valaki mondani,azt hogyan lehet?van díja?megnéztem az otp betéti kártyáit.hát...vannak díjak
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
-
betyarr
veterán
válasz albiosz #4299 üzenetére
net számlacsomagom van.gőzöm sincs mennyi az utalás,de tuti pénzbe kerül.váltani nem akarok,mert nagyon kedvezményes a csomag (nincs havi 600 huf).
jah,elég szép kártyadíjak vannak.
amúgy ezt a upc-s csomagot csak akkor lehet igényelni,ha van valamilyen upc előfizum?itt csak digi van,semmi más.
-
betyarr
veterán
gondolkodom hitelkártyában.nem tudom,hogy melyik banknál lenne érdemes igényelni.én otp-s vagyok.néztem az otp-t és ez a bonus hitelkártya lenne szerintem a költéseimnek megfelelő.
mik lehetnek a buktatók?nyilván azon kívül,hogy nem fizetem vissza időben a költött összeget.vannak olyan dolgok,amire oda kell figyelni,mert ráfizethetek?
a hitelkeretet ki/mi határozza meg?
a költéseket gondolom simán követni lehet online?
a visszafizetendő összeget nekem kell összeadogatni,vagy küldenek üzenetet valamilyen formában a hó végén,hogy mennyit kell visszatenni?
illetve,ami még nagyon fontos:hogyan lehet visszajuttatni a hitelkártyára az összeget?az utalás és a befizetés ugyebár díjköteles.ha ezekkel akarnám megoldani,akkor a visszafizetésekre rámegy a haszon.netán itt is lehet alkalmazni a kártyák közötti ingyenes pénzmozgatást,mint a webkártya esetében is?vagy van valami egyéb trükk?vagy ha van valakinek jobb ötlete más bank hitelkártyájára,akkor átmehetünk a másik topikba,ott is kérdeztem,de nem jött még válasz [link]
-
betyarr
veterán
simple virtuális kártyát szeretnék létrehozni,végig megyek a lépéseken és a végén azt dobja,hogy sikertelen a művelet.másnak is volt ilyen
-
betyarr
veterán
ennek a simple appnak van valami különösebb haszna azon kívül,hogy nfc-vel lehet vele fizetni mobilon?
-
betyarr
veterán
gondolkodom a számlacsomag váltáson.úgy látom,hogy a smart számlacsomag eléggé kedvező.
namármost: lehet hozzá igényelni devizaszámlát is,ha jól látom,akkor 58ft-ért havonta.ha erről a devizaszámláról tölteném fel euróval a külföldi revolut kártyámat,akkor annak milyen költségei lennének?én nem találtam erre vonatkozólag infót.egyáltalán minek számítana ez?kártyás vásárlásnak?
illetve,ha bankon belül tennék a forint számlámról erre a devizaszámlára eurót,akkor annak van költsége?ilyenkor hogyan vált a bank?simán deviza vételi? -
betyarr
veterán
üdv!
huf alapú net számlacsomagom van (mastercard kártyával) az otp-nél és az lenne a kérdésem,hogy külföldi webshopokban kártyás vásárlás esetén jól gondolom,hogy ha mondjuk nem euróban fizetek,hanem más pénznemben (tegyük fel,hogy dollárban),akkor kettős konverzió van: először a huf->eur majd eur->dollár?ha igen,akkor a deviza eladási árfolyamokat kell néznem?
köszi előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz maj-viktor #2952 üzenetére
-
betyarr
veterán
válasz namenlos #2949 üzenetére
ha ilyen egyszerű lenne a történet,akkor nem teszem fel a kérdést
itt az árfolyam,de érdekes módon valuta közép van csak.eladási és vételi meg nincs ezért is kérdeztem,hogy akkor vajon ilyenkor mi a helyzet?nézzem a deviza eladási árfolyamot nem értek én a pénzügyekhez sajna...
-
betyarr
veterán
üdv!
kínai jüan-ban szeretnék vásárolni paypalhoz kötött otp-s kártyával,de gőzöm sincs,hogy hogy váltja az otp ezt a pénznemet.valaki hozzáértő megtudná mondani?
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- Python programozás
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OpenWRT topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest