Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joey04

titán

válasz skroy #18127 üzenetére

Na nekem ebből az előző hónapban volt némi bonyadalom.

Jött az mvm-től egy email, hogy számlám jött. Na be is léptem mvm oldalán, számla sehol. Appban számla sehol. Nézem a mailcímet ahonnan jött, korrekt(nek tűnik). Nézem a linkeket (nem megnyitva, csak egeret fölé vittem), jók, a valid mvm oldalak. A fizetési linkre és a csatolmányra azért már nem kattintottam rá, mert az infós linkeket bárki beillesztheti. Extra infó, hogy átmenetileg üres a lakás, szüneteltetve van a szolgáltatás, de néha küldenek indokolatlan számlákat, olyankor levelezés, és törlik. Bevett szokás. :DDD Nem hagyott nyugodni a dolog, elővettem egy ezeréves laptopot, amin pluszban mac fut nem win, szóval közel 0 esély vírusra, meg ha mégis, az sem világvége, bár ezek inkább csalások ugye, de ki tudja. Ott bemásolva a fizetési linket, valóban a valid mvm oldal jött be, de a régi, aki ismeri tudja, hogy egy modernebb oldal az aktuális. De itt már éreztem, hogy ez nem csalás lesz, csak valami furcsaság... Meg mertem nyitni a csatolmányt is, és a számla a vidéki nyaraló számlája volt. Minden infó stimmelt. Eddig az eon volt ott a szolgáltató, átvette ugye az mvm és ezért volt a kavarás. De mondom ez így még csak 99% hogy nem csalás. Megnéztem a számlán az azonosítókat, ezeket kimentve a rendes gépen beléptem az mvm oldalán, és megpróbáltam új felhasználóhelyet felvenni. Sikerült is, meg is jelent egyből a számla. Na így már az mvm oldalán kifizettem.

Ezt csak azért osztottam meg, mert valóban rengeteg a csalási kísérlet, és akkor jön még egy ilyen kavarás a szolgáltatótól. Oké, az mvm - eon ügyről volt tájékoztatás, de arról nem, hogy majd kézzel be kell vinni az adatokat, sőt, mindenhol azt kommunikálták, hogy fogyasztóként semmi teendőnk a váltással kapcsolatban.

Új hozzászólás Aktív témák