Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz yogibear #16050 üzenetére
Erről eszembe jutott iskolás koromban egy haverom, mikor elmentünk valahova bandázni hármasban. Mulattunk, de egyszer csak megszomjaztunk. Az egyik haverral meg is láttunk valami boltot, megbeszéltük, hogy veszünk valami dobozos üccsit. Kérdeztük a harmadikat, hogy te nem jössz venni? És azt válaszolta, hogy "nem mert van otthon 2l kóla és az olcsóbb mint ez 0,33-mas".
Szóval lehet így is élni. Ennyi erővel tényleg felesleges a mobiltelefon. Hiszen egyszer úgyis hazaér az ember, majd otthon gépen mindent meg lehet csinálni (Bár előző beszélgetésünkhöz kapcsolódóan én jobban bízom a mobilban kiberbiztonsági szempontból mint a PC-ben, amit gyakorlatilag ki se lehet kapcsolni már) és otthon is telefonról bankolok.
Csak ezzel az a baj, hogy mikor este beesek az ágyba, akkor a fenének van még kezdve a banki ügyeket asztalnál intézni, mikor nap közben munkaidőben mindent meg tudok csinálni kényelmesen. És ezért kell egy normális, megbízható(bb) telefon mint a Xiaomi ami még rendszerszinten is küldözget reklámokat mint olvasom.
És nem vagizásból kellett drága telefon, hanem mert nem 2 évre kell és ez még 5 évesen is telefon lesz, mint hogy az előző is elment majdnem 5 évet. -
pourri
aktív tag
Amint egy készülék rácsatlakozik az internetre, az már nincs biztonságban. Tehát csak ezért nem online bankolni telefonon csak számítógépen az elég "okos". És még szervízes sem vagyok.
-
yogibear
addikt
válasz #64638144 #16051 üzenetére
én jobban bízom a mobilban kiberbiztonsági szempontból mint a PC-ben, amit gyakorlatilag ki se lehet kapcsolni már
Helyes... [link] ennyit a kiberbiztonságról, ha egyszer olyanok akik értik is a rendszerek működését, ki akarnak fosztani téged és még csak nem is kellesz hozzá... lehet mondani hogy egyedi eset, de nem az volt és nem csak magyarok jártak így, csak erről írtak magyarul... és ne mondd, hogy az Android jobban védett, mint az IOS... meg hogy a Samut nem lehet megkerülni a tudtod nélkül, csak mert az nem kínai, hanem dél-koreai...
a Xiaomi ami még rendszerszinten is küldözget reklámokat mint olvasom.
Nekem sose jön semmi... lassan már hiányolom.
Azt meg pontlesz... hogy a kis kínai állami hekker azt látja, hogy vettem a péknél fél kiló kenyeret a spárban meg 2 liter tejet... legyen vele boldog...Van olyan cimbim, aki a csak kp-zik, se számla se kártya és jól megvan úgy is hogy ezáltal nincs lehetősége Aliexpressen vagy más helyeken, de sokszor idehaza sem rendelni, mert nincs utánvét lehetőség az adott webboltban... mégis jól elvan... a telefonján nincs mobilnet sem mert csak telefonálásra kell neki, arra, amire eredetileg is ki lett találva...
Az offolást itt be is kéne fejezni, meg a "nem akarok fikázni de..." kezdetű dolgokat, mindenki úgy és azon bankol ahogy és amin akar...
Szerintem.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz pourri #16055 üzenetére
Pontosan... Ez benne a lényeg...
És ha egyes userek gondolkodnának is, nem történne velük ilyen eset, hogy önként és dalolva megad minden adatot meg a 2fa kódot is ahhoz, hogy kifosszák: [link]
Ahogy Fülig Jimmy mondta: Nem lehet minden pofon mellé egy forgalmi rendőrt állítani.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
törölt tag
válasz yogibear #16054 üzenetére
Igen tudom, meg egy egyszerű betyár is levághatja a hüvelykujjam és kifoszthat engem az utcán. Csak a realitások talaján kellene maradni. Mindkét linkeden lévő cikket olvastam. Nem most, hanem korábban. De ezzel nem magyaráztad meg technikailag azt, hogy miért veszélyesebb a mobil mint a PC ami most is csinál olyat, hogy fekszem az ágyon, egyszer csak felzúg a gép, a tv kiírja, hogy a PC csatlakozott úgy, hogy 2 napig nem használtam és valamit nagyon dolgozik, amiről azt sem tudom micsoda. És csak titokban reménykedem benne, hogy a Windows frissít valamit...
A két linkelt cikked a tipikus "nagybátyámnak az unokahúgának a szomszédjának a feleségének a kisöccse mondta" kezdetű sztori, amiről semmit nem tudsz, csak annyit, hogy hogy senki nem csinált semmit, a pénz meg eltűnt. Ugyan már! Az olyan felelőtlen emberek akiknek hiába pofázik a rendőrség, hogy nem hagyunk parkoló autó anyósülésén laptopot, majd pont nem mentik el a bankkártyájuk adatait mindenféle himihumi oldalon, ahol semmiféle biztonság nincs. Hagyjuk már ezt!
Meg lehet bankkártya nélkül élni, senki nem mondta, hogy nem lehet. Csupán diskurálunk a bankbiztonságról egy bankkal foglalkozó oldalon, amire sértődötten reagáltál.
De felőlem hagyhatjuk, nem akarok balhézni. -
blueboy77
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, hátha valakinek volt már hasonló gondja mint nekem...
Szóval: kb egy hete kezdtem el használni a napi költéseimre (vásárlás, elektronikus számlabefizetés) a Bonus hitelkártyámat.
A probléma: az Android-os OTP app-ban a hitelkártyás költésekről nem érkezik semmilyen push értesítés, míg ezzel párhuzamosan a fő- és virtuális számlán történő mozgásokról annak rendje módja szerint szépen érkeznek.
A héten eddig háromszor beszéltem velük telefonon, mindent többször leellenőriztek ők is az ő oldalukon és én is a telefonomon (mindhárom számlához (fő/virt/hitel) aktív az értesítés beállítás), javaslatukra töröltem+újratelepítettem az appot, semmi sem segített.
Most ott tartunk, hogy hibajegyet nyitottak és kivizsgálják, de ezek után nem igazán vagyok bizakodó az eredményt illetően.
Ez így nagyon gáz, pont az lenne az értelme a push értesítésnek, hogy egy esetleges vissazélést rögtön észlelj és kizárd annak a lehetőségét, hogy lerámolják a számládat, illetve jelen esetben lenullázzák a hitelkeretet.Szóval járt már így valaki? Vagy esetleg van itt bennfentes OTP-s aki tudna segíteni?
Köszönöm!
-
törölt tag
Nem tudom, hogy te hány éves vagy, de az optimizmusod alapján 20 alatt lehetsz. Én viszont olvasgatok és tapasztalok a nagyvilágban. Neked is itt egy kis tapasztalat a mobilarénától. A linkemen a mobilaréna videója, csak az első 2 percet nézd meg onnantól ahonnan beállítottam! [link]
De ha nem akarod, elmondom szóban. Sok csilliárdot beleölt a telefonjai kereskedelmébe a KÍNAI BBK cégcsoport amelyik kínai telefonokat gyárt. És nekik teljesen rendben van, belefér az elképzeléseikbe, hogy szabadalmat lopnak, de fizetni azért nem akarnak. Ezek után senki nem akarta a telefonjaikat árulni, fogták magukat aztán visszamentek szépen kínába. Szerinted aki vett Realme meg Dogimogi meg fene tudja milyen kínai telefonokat, az most mihez fog kezdeni ha alkatrész kell vagy elromlik a telefonja? Szerinted a kínaiakat érdekli az, ha esetleg ugyanilyen hanyagságból kikerülnek a banki adataid a darkwebre?
De mindegy, használd nyugodtan! Tényleg nem érdekel, hogy kiben bízol meg. -
törölt tag
válasz blueboy77 #16062 üzenetére
Szia! Nekem a költési és pénzforgalmi push értesítések megjönnek, de ha a postaládába jön valami, arról semmi. Levettem az energiatakarékos módot az OTP alkalmazásról, priorítást adtam neki memóriakezelésben. Egyszer írtam ez miatt az OTP-nek, de semmi nem lett belőle, így elengedtem. A Simple ugyanez. Gyakorlatilag semmilyen üzenetet nem kapok a Simplétől sem.
-
skroy
senior tag
Kezd qrva unalmas lenni a téma. Nem arról volt szó, hogy nem offoltok tovább?
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Kevésbé pénzügyi kérdés, de átvertek a neten egy vásárlással kemény 10 ezer forinttal, ami nagyon sérti a becsületemet, főleg mert rengeteg embert mozgattam meg miatta és ég a pofám de nagyon.
Szeretnék indítani egy fizetési meghagyásos eljárást, de az illető aki átvert csak a számlaszámát tudom és a nevét semmi mást, márpedig ehhez kéne a címe is. Hogyan tudom az OTP-től megigényelni ezt az adatot? Azt gondolnám nem bonyolult a mai világban bárkinek a címét megszerezni de aztán rájövök, hogy mégis az -
blueboy77
csendes tag
Igen, látszik a hitelszámla. Sőt, a hitelkeret azonnal frissül a költés után, és az összesített forgalom is. A tételes tranzakciók viszont mindig csak másnap láthatók, ez fura. De azonnali push értesítés nem jött egyszer sem, amit nem tudok elfogadni. Három ügyintéző is ellenőrizte a dolgokat, szóval a Zótépé is értetlenül áll a jelenség előtt, kíváncsian várom mi lesz az eredménye a hibajegyemnek...
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy megszűnt az a fajta ingatlanhitel, ahol az első évben is a fix törlesztőt kell fizetni?
[Az oldalukon] most már csak 1-2 fajta hitelt dob ki a kalkulátor, amiben az első évben csökkentett törlesztőt kell fizetni. Pár napja (tavaly ) még 3-4 fajta konstrukciót dobott ki, amiben volt olyan verzió, ahol az első évben is a meghatározott végig fix törlesztőt lehetett fizetni (és ha jól emlékszem, az összességében jobb ajánlat volt).Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Atomgeszi
veterán
Ti jártatok már úgy, hogy nfc s telefonnal azonosítottátok magatokat az atmnel, és nem engedett saját számlára befizetni?!!
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
-
Atomgeszi
veterán
Hát, pedig mintha úgy emlékeztem volna, hogy múltkor engedte. De lehet, hogy rosszul emlékszem. Mindenesetre szerencse, hogy volt nálam kártya is. A rációt mondjuk benne nem értem..
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
-
Atomgeszi
veterán
válasz Criminal017 #16081 üzenetére
SimplePay-t használok.
-
-
tomp
félisten
válasz Oldman2 #16078 üzenetére
Hmm ezt jó tudni.
Azért ha eleve hitelesített érintést végez az ember ott mehetne...de hát a retro ATM szabvány vagy előírás vagy micsoda még eléggé kőkorszaki...Mint amikor az osztrákok kinevettek minket, hogy a Railjetnél meg kellett oldaniuk zártárcsa tartót mert a magyar jogszabály még a gőzmozdonyos időkből szólt...
-
törölt tag
Nem értem ezt a találgatást mire jó. Azt hiszed, hogy nem jutott eszébe az OTP-nek, hogy esetleg lehetne befizetni kártyával? Miért nem lehet elfogadni azt, egyszerűen, hogy nem? Nem lehet és kész.
Most én is kérdezzem meg, hogy nem értem minek fizetsz be ATM-be, mikor én életemben nem használtam ezt a szolgáltatást és nem is tervezem? Hogy egyáltalán minek nektek pénz mikor én kb 8 éve nem vettem fel a fizetésem? Minimális pártízezer van nálam amit hónapokkal ezelőtt vettem fel, hogy az adócsaló kereskedőknél tudjak fizetni.
De nem kérdezem meg, hogy miért. Elfogadom, hogy neked meg kell. De minden ember olyan kíváncsi. Az is marhára érdekli őket, hogy miért nappal van a az ATM töltése, miért nem éjszaka. Meg úgy mindenhez nagyon értenek, csak a saját munkájukhoz nem, mert gyakorlatilag Magyarországon nem tudok hibátlan szolgáltatást felsorolni, mind sz@r és mind a dolgozók hibájából sz@r. -
tomp
félisten
válasz #64638144 #16086 üzenetére
Ki mondta, hogy nekem kell a kp?
Éppen az, hogy NEM akarok magamnál kp-t. Ha ad valaki azt szeretem minél gyorsabban a számlára rakni szóval pont ezért fizetek BE és nem veszek ki szóval kicsit félre értelmezted a dolgot.
Tudod mennyi kp van most nálam? kb 180Ft ami évek óta porosodik a bögrében. Én még az 1db ezrest is berakom a számlámra. -
törölt tag
Amúgy értem amit írtál, csak én ilyen párezret azt mindig megtartok, mert a figáró az nem kártyás, meg némelyik zöldséges sem. Így azokhoz jó is. Na meg lusta is vagyok követni mi a trend. Ugye tavaly még ingyenes volt a befizetés ATM-be, de most már nem tudom, hogy ingyenes-e és a fene akarja folyamatosan az ÁSZF-et olvasgatni, hogy mikortól lesz fizetős. Bár szerintem a csomagomban akkor is ingyenes, ha másnak fizetős.
Aztán ott a harmadik probléma, a műszaki hiba. Ha az ATM pont nálam fo$$a össze magát, akkor várhatom míg a következő töltésnél beviszik a pénzt, lerovancsolják, egyeztetnek a bankkal, és csak akkor fogják jóvá írni, ha valóban benne van a pénzem. Mert ugye tréfás kedvű emberek csinálnak olyat, hogy azt mondják, hogy befizettek, de nem írta jóvá a gép. Közben meg nem fizettek be.
És nem mintha a 8000 forinttól függene az életem ami lóg a levegőben, csak nem szeretek ilyenekkel szórakozni. -
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi kérdéssel fordulnék hozzátok. Adott 2 millió forint készpénzben ami 20.000 Ft-os címletekben van. Az lenne a kérdésem, hogy az OTP-ben van-e lehetőség arra, hogy ezt a pénzt átváltassam 10.000 Ft-os címletekre? OTP ügyfél vagyok van ott lakossági bankszámlám. Az sem gond ha van egy pár ezer forint költsége az átváltásnak. Köszi előre is.
-
őstag
Sziasztok!
Van az OTP-ban vezetett Lakástakarék megtakarításom. 10 éves opciót kötöttem anno, és 2026-ban fog lejárni.
Utóbbi időben felmerült bennem, hogy azért az éves jóváírásért minek rakosgatom, főleg annak fényében hogy várhatóan nem tervezünk itthon lakást venni.
Szerintetek érdemes megszüntetni? Gondolom ezzel bukom az eddigi éves támogatást..
Mi történik akkor ha 10. év lejárta után sem tudom érdemben felhasználni? Vannak itt határidők? -
Peter.70
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Microsoft Excel topic
- Bitcoin topic
- Ukrajnai háború
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Steam Deck
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Telekom mobilszolgáltatások