Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #01110937 #15899 üzenetére
Abban mindenképp teljesen egyetértek veled, hogy nekünk az a jó, ha van alternatíva, vagyis van pénz is a forgalomban. Csak én más szempontokat tartok szem előtt, de ez nem rossz, nem vagyunk egyformák. Egyébként én nem nézem le azt aki pénzt használ, csupán nem értem.
Tehát nekem azért jó, ha megmarad a pénz, mert akkor így megmarad a KÖTELEZŐ verseny a bankok irányába is.
Mert minden banki kedvezmény, tehát vásárlás utáni visszatérítés, számlák kedvező befizetése a kp-val szemben, ingyenes vagy olcsó számlacsomagok mind mind azért vannak kitalálva, hogy tereljék az embereket a digitális fizetés és a bankolás irányába. "Gyere bankolni, mert ez olcsóbb, itt kedvezményt kapsz, stb". De amint nem kell az embereket erre ösztönözni, mert már mindenki bankol, akkor ezekre nem lesz szükség és mind elveszik. Nem lesz több vásárlási kedvezmény és 0 forintos számlák is csak kiváltságosaknak lesznek, pl kormányhivatalnokoknak. Pont az a séma lesz mint a mobiltelefonnál. Kartellezés lesz és drágaság a banki ügyintézésben.
Tehát én most a zavarosban halászok és élvezem a banki kedvezményeket, míg más pénzt használ.Ha én olyan helyzetben lennék mint te, hogy kénytelen vagyok pénzt használni, akkor nyilván én is megtenném, azért 10- 30 000 Ft mindig van nálam is, pár havonta veszek fel. De ha olyan helyzetben lennék, akkor megvizsgálnám hová kell pénz és csak annyi lenne nálam. Én is megyeszékhelyen lakom, itt válogathatok. Amúgy szerintem hamarosan az erdészetet is belekényszerítik a digitálisba. Ott is nagy lóvé van, a király ezt nem hagyja parlagon.
Az, hogy a kártyás fizetésnél felár van, azt még nem láttam, de nyomnám is fel mint a tampont, ha meglátnám. Viszont tudtommal tesztelés alatt a QR kódos fizetés, olyankor a vásárló állja a fizetési tranzakciót, mert az egy átutalás.
A fiatalok szerintem felvilágosultak, csak figyelmetlenek néha, és nincs veszélyérzetük. Tehát simán bankolnak rootolt telefonon is vagy gondolkodás nélkül feltelepítik a finghangok alkalmazást mert vicces és nem furcsa nekik, hogy miért akar az app hozzáférni az SMS-ekhez.
-
törölt tag
válasz #64638144 #15895 üzenetére
Egyszerűen vannak olyan helyek tevékenységek, ahol vagy megszoksz vagy megszöksz.
Én nem vagyok kártya fetisizta, nem zavar. Nem bonyolítom az életem ilyenekkel. Számomra a kártya egyetlen előnye talán az, hogy vissza tudom nézni a dolgokat. Esetleg apróval nem kell mindig szórakozni. Utóbbinak hátránya, hogy lemaradok érmékről... spec kiadásokról.De ha csak kártyával lehetne fizetni az már zavarna. Azt korlátozásként értékelném. Minden a maga nemében jó
Semmi gond, átmentem a Mister Minithez, ott volt és kifizettem a 3X-os árat.
Hát ha ez neked megérte Ha nem sürgős esetről van szó, nekem ráért volna...Ez a piacos dolgon mindig jókat derülök, múltkor azon ment a polémia mennyit kérnek a szakik, nem szakad le a pofájuk, bezzeg régen minden jobb volt, fix tarifával dolgozhattak csak, nem x szeres árakon amit nem szégyelnek...
- Ez a kapitalizmus... hú de nem néztek ezért jó szemmelA "csakk a kájpéj" és az adócsaló emberek el fognak bukni, mert a piac diktál.
Azért azt megnézem, hogy egy állami erdészetnél mikor lesz ez... ott nem lehet kártyával fizetni... nincs a sofőrnél lehetőség aki kijön, előre meg nem lehet, meg ott is csak kp az irodában.Megjegyzem a magán cégnél sem lehetett fát fizetni kártyával még sosem. Tényleg az aki csak kártyával el él... azok nem tudom hol élnek, vagy mit csinálnak, mennyire szívatják magukat... DE még ha szándék is lenne rá, akkor sem megoldható, még megyeszékhelyen sem. Hiába mondja valaki menjek át másikhoz, ha xnek ott van dolga...
A Z generációsnak nem fogod tudni megmagyarázni, hogy miért jobb a kp még akkor sem, ha igazad van.
Van olyan kereskedő, aki kártyás vásárlásnál többet számít fel - nah ez már szabály ellenes. Olvastam fb csoportban mexikóban is ez a divat... A Z generáció meg vagy eszi vagy nem eszi.... Meg fognak még lepődni sok mindenen... túl jó világ van... elkényelmezett nagyon Európa...#15896 PaksiPeter
Ez legyen az ő gondjuk. Itt ráadásul már érintősen is lehet használni, az egyiket. Tehát még fejlesztettek is. Nálunk csak 1 otp fiók van. Megye székhelyen van több, de az 2x akkora lakossággal bír min mint Kaposvár. Ott van euró atm is.Nekem kifejezetten humoros, hogy milyen okosnak és felvilágosultnak állítjuk be a fiatalokat, közben pedig a csalások gyakori áldozatai nem az idősek, hanem a fiatal generációk.
Naivnak találom azt a gondolatot is, ha nincs készpénz akkor nincs probléma. Ez hasonló, mint a szankciókkal mindent is el lehet érni (semmit sem értek el, csak drágább lett és kerülő utakon jön/megy) --> végfelhasználó jár rosszabbul.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz #64638144 #15895 üzenetére
A Z generáció ugyanúgy okosba fogja intézni idővel a kiadásait, mint a korábbiak, mert Magyarországon az emberek jelentős részének még mindig számít egy ilyen különbség.
Az igaz, hogy 25 alatt diákmunkával jól lehet keresni, naggyából a bruttó == nettó, de utána már normál alkalmazotti viszonyban is jelentős (majd' 20%) a társadalombiztosítási járulék és még erre jön rá 25 felett a SZJA, ami azért elég komoly bevételcsökkenés tud lenni és ilyenkor rögvest megnő a motiváció az olcsóbb megoldások keresésére.
#15897yogibear
Ráadásul kulcsmásolásnál, egyéb fizikai műveletnél semmi garancia arra, hogy egy nagy név jobban dolgozik, sokszor az ilyen "öreg szakik" minőségibbek, mint egy sorozatgyártó hely, ahol a pult túloldalán a 10 mechanikusan betanult mozdulaton kívül fingja nincs a kereskedőnek, hogy kell kezelni egy valamilyen problémát. Egy igazi régivágású szaki már azelőtt tudja, mi a gond, hogy elmondanám...
Én is Z generáció vagyok, iszonyat kényelmes kártyázni, de van az az összeg, vagy élethelyzet, amikor megéri a KP-t bevállalni.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
törölt tag
válasz #01110937 #15892 üzenetére
Kaposváron a K&H bank előterében egy befizetős van ami folyton rossz, heti 2X elakad mert az ügyfelek csálén teszik bele a pénzt, vagy megszórják Penny Fangame matricával, gemkapoccsal meg kisunoka fotójával. A másik gép az nem befizetős.
Az Otp-nek a sétálóutcában a fiók előterében 2 befizetős gépe van, meg egy csak kifizetős eurós gépe. És a Honvéd utcában lévő OTP fiókban is befizetős van, az már 3. És még nem számoltam a csak kifizetős gépeit, Obi, Tesco, Szondi utca, Unix, cukorgyár, Agráregyetem, rendőrség, stb...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #01110937 #15890 üzenetére
Jó, de ahol nem lehet kártyázni, ott én is röhögök és köszönés nélkül távozom. Ez piac. Aki ébren van, az nyer. Pénteken voltam egy kisöregnél kulcsot másoltatni, nem volt nyers kulcsa, mondta, hogy majd ünnepek után. Semmi gond, átmentem a Mister Minithez, ott volt és kifizettem a 3X-os árat. Ez így működik. A "csakk a kájpéj" és az adócsaló emberek el fognak bukni, mert a piac diktál. A Z generációsnak nem fogod tudni megmagyarázni, hogy miért jobb a kp még akkor sem, ha igazad van.
Igen, OTP gépeknél panaszkodtak a korlátozások miatt. De van a gépeknek is fizikai korlátja, hogy mennyi pénz fér ki a shutter-en. És pl a Diebold 828 az befelé 200 darab bankjegyet tud kezelni maximum, akkor gondolom visszafelé is működne, csak a bank lekorlátozza a kifelé áramló pénzt. Ami persze szemét húzás. -
yogibear
addikt
válasz #01110937 #15891 üzenetére
Ha jól emlékszem 200.000ig lehet ajándékozni. Ha ennél többet akarsz adni az lenne adó köteles, elméletben, ha tényleg van rá ilyen kötelezettség.
Van...
Egyenes ági rokonok esetében az ajándék készpénz illetékmentes, míg más személyek között 150.000.-Ft felett Magyarországon tett ajándékozás ( ingó-pénz ) illetékköteles.
18 % az illeték mértéke és nincs egyéb járulékos költség.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
törölt tag
válasz namenlos #15885 üzenetére
#15886 F.E.K..
Én postát kaptam... néztem is, hogy fura ez a link, milyen számra jött... az frania link lehetett, de egész helyesen magyarul írva... link volt gyanús + vártam tényleg a postától.
De ahhoz már volt kódom a feladótól. Csak még nem dolgozta fel a posta.. Résen kell lenni...#15887 energiezolee
Sajnos sokan lehetnek, különben nem csinálnák...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #64638144 #15880 üzenetére
Népesség: 64 280 (2017.) - Kaposvár
Itt 2019es adat alapján kb fele annyi a lakosság Wikipédia szerint. És kapaszkodj meg 2 befizetős atm van a Fiók előterében . Ennyit a előítéletekről, feltételezésekről. Otpnél viszont csak 1 atm van, az tud befizetést a fióknál(nem rég pont hibás is volt). Városba még van pár otp atm falba építve, azok nem tudnak befizetést.A szabályozás miatt valóban lehet átrendeződés.
Itt a környéken vidéki falvakba nem láttam k&h-t. Ott MBH jellemzőbb.. napokban kerestem rá fiókokra, nagyon durván meg vannak ritkítva. Ennyit a falvakról... legtöbb helyen megszűnt. A környéken... Régen kb minden településen volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz yogibear #15876 üzenetére
Nah jó, de ha rossz indulatúak vagyunk a mindenkori rendszernek feltűnhet, az a többlet... és akkor jöhetnek kérdések... - ez ma nem reális, de pl a mesterséges intelligencia elterjedésével előfordulhat ilyen - elméletben. Sőt navnál foglalkoznak is ezzel a kérdéssel, mert rengeteg az adat amit ember nem képes feldolgozni.
Ha jól emlékszem 200.000ig lehet ajándékozni. Ha ennél többet akarsz adni az lenne adó köteles, elméletben, ha tényleg van rá ilyen kötelezettség.
#15878 DS39
Nem feltétlenül, kaptam már számlát olyan helyen ahol kártyával nem lehetett fizetni. -
törölt tag
válasz #64638144 #15873 üzenetére
Ez nem ész kérdés. Egy kereskedőnél pl rengeteg kp keletkezik. De van aki kp kapja a dolgokat. Van ahol kp nélkül nem is fizethetsz (pl erdészet). Konkrétan nevetnek, ha kártyával akarsz fizetni...
Hallani sok esetet.
Eddig 100.000 limitről csak otpnél hallottam 1 felvétel alkalmával, máshol min 150 a jellemző vagy ennek sok szorosa.
kép másik topikból. Jól látszik idegen kártyát otp limitálja legjobban. + függhet számlacsomagtól is, kártya szerződéstől. A kép alapján egy otp ügyfél is feltud venni 800 ezret egyszerre, akár. Egy nem otp ügyfél meg egyébként sem jár jól idegen atm megcsapolásával - Kivéve, ha Gránitnál van számlája pl. Ott nincs megkülönböztetve "saját nem saját", díjazásban.[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
válasz energiezolee #15887 üzenetére
Meg is érdemli aki bármilyen ilyen linkre klikkel...
A legszebb, amikor odaírják, hogy "hitelkártya", az egyszeri usernek meg ráadásul betétije van, de ennyire bithiányos, hogy mégis kattint.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
F.E.K..
senior tag
Már itt is...
Eh. Minden csatornán horgásznak sajnos.
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
törölt tag
válasz #01110937 #15869 üzenetére
Azta, a K&H több befizetős géppel rendelkezik mint az OTP? Ezt olyan nehezen tudom elhinni. Főleg ha csak azt nézem, hogy gyakorlatilag egy nagyvárosban, Kaposváron van 1 azaz 1 db befizetős gépük, OTP-nek pedig 3. Szerintem főváros szinten sem jobb a helyzet. Talán ez most erősödött fel a KH-nál, hogy az új telepítésű befizetős gépeik helyéről kiszuperált ócska befizetős gépeiket most kihelyezik vidéki falvakba, hogy megfeleljenek a törvényben előírt bankkártya/gép aránynak.
-
yogibear
addikt
Ott valószínűleg számla sincs.
Nem feltétlenül... itt a piacon is van öreg néne, aki napszámban ott ül, esélyesen mert nincs jobb dolga, plusz az a kevés is ami befolyik a kasszába nyugdíjkiegészítés...
Nincs kártyaelfogadás, de számlát kérés nélkül ad... hagyományosan, számlatömbből...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz #64638144 #15873 üzenetére
Ha valakinek annyi esze van, hogy kp-t használ, arra nem lehet mit mondani.
Vannak olyan helyzetek, amikor az illető nem akarja a rezsim orrára kötni, hogy pl. kinek ajándékozott kp-t, hogy ne rabolja meg a rezsim illeték címén, miközben ő azt az összeget annak rendje és módja szerint már egyszer leadózta... lásd pl ha nem rokonnak ajándékoz kp-t, az illeték köteles...
Másrészt sok idős van, akinek csak azért van kártyája, hogy azzal felvegye a nyugdíját...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
törölt tag
-
törölt tag
Ha valakinek annyi esze van, hogy kp-t használ, arra nem lehet mit mondani. Egyébként az egy dolog, hogy mennyi limitet állíthatsz be, az ATM limitje más lesz. Most is panaszkodnak az emberek, hogy max 100 000-et enged sok gép. Az 1 millát 10X kellene kivenni, az mennyi kp felvételi díj? Nem hiszem, hogy kevesebb mint átutalni. Én már évek óta az asszonynak is utalom a pénzt a rezsire, pedig egy szobában van velem.
-
-
Llew
senior tag
Ez a tucatnyi weboldal meg alkalmazás ez barokkos túlzás azért.
Még egyelőre párhuzamosan megy a régi OTPdirekt netbank, de ezt előbb-utóbb kivezetik, és van az új internetbank. Utóbbi egy modernebb felület, jobban átlátható, de még nincs benne minden régi funkció valami oknál fogva.
Minden másra meg ott az otpportalok.Applikációból meg van az új banki, meg a szépkártyás.
Ha a netes verziókat akarod használni akkor a fentiek szerint még választhatsz a banki oldalak közül, de ha visszajelzéseket akarsz akkor csak a banki app marad.
A szépkártya app nem tudom mit tud nem használom. ránézésre csak az elfogadóhely kereső ami plusz benne, mert a kártyát az hozzá tudod adni a banki apphoz is és egyenleget meg a fogyasztásokat látod abban is. A rátöltött pénzről nem küld viszont értesítőt, én arra az emailes verziót állítottam be.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
törölt tag
válasz -secret- #15864 üzenetére
MBHnál van olyan atm amiből lehet idegen kártyával is felvenni egyszerre 800.000ft-pt.
#15863 DS39
Eddig is lehetett nagyobb összeget felvenni, ha valakinek úgy van beállítva. Bár ezt inkább fiókban szokták. Viszont befizetni is lehet milliós összegeket az is veszélyes lehet akkor...OTP pénz befizetés témában ezt találtam még ami hasznos lehet:
A bank ezt a szolgáltatást ingyenesen biztosítja a lakosságnak és a vállalkozásoknak egyaránt, legalább a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) 2023. évi infláció közzétételét követő második hónap első napjáig, azaz 2024. március 1-ig.
Legtöbb banknál ingyenes, kivétel azért akad. Van ahol nem is elérhető ilyen szolgáltatás. Van olyan bank ami alig pár 10 darab befizetős atm-el rendelkezik.
Befizetős atmek összesen:
OTP Bank 214
K&H Bank 242
MBH Bank 142
CIB Bank 59
Raiffeisen Bank 50
Erste Bank 25októberi cikkből másoltam ki. Az is kiderül belőle, hogy számla-szerződés konstrukció és bankkártya szerződéstől is függ az, hogy ingyenes-e vagy sem a befizetés. Vagy egyáltalán van-e ilyenre lehetőség, valamelyik pénzintézetnél.
Ja és nem mindegyik atm azonnali jóváírású, van ahol később történik meg a jóváírás.
" Nem tudom lenne valami előnye az OTP cuccait használni."
elmentheted a hűségkártyákat pl vagy egyéb dolog.A szépkártya weboldal elég primitív meg hasztalan.
https://szepkartya.otpportalok.hu/fooldal/
Én itt bejelentkezve találtam meg valamelyik menüpontban.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Az OTP-nek van tucatnyi alkalmazása, meg weboldala. Mit érdemes használni? Engem leginkább a terhelések, és utalások jelzése (és ellenőrzése) érdekelne, mind normál és szépkártya számlára.
Az utalás/fizetés lehetőségét akár le is tiltanám, ha lehet. Revoluttal szoktam NFC-vel fizetni, meg online egyszer használatos kártyát preferálom. Nem tudom lenne valami előnye az OTP cuccait használni.Utalni mindig webbankon utalok. Ebből csak az OTP direktet ismerem, de van valami újabb webbank is. Az jobb valamiben?
A szépkártya weboldal elég primitív meg hasztalan. Bár egyszer valahonnan előbányásztam a havi összegzést valahonnan, de lehet hogy direkt volt... (Hol is van ez?) -
törölt tag
válasz #64638144 #15858 üzenetére
Értem, de látsz pozitív és negatív példát is, a kettő közötti árnyalatokat is, mindenhol. Ugyan úgy tudsz találni egy városit, akit nem tud/nem akar kártyát használni, vagy atmet.
Miért is vérezne el? És ha se fiók se atm nincs? Vagy csak kifizető atm? Akkor teljesen mind1, úgyis olyan helyre megy ahol legalább egyik van. Ha meg már menni kell akkor legalább annak ne legyen külön díja.
Ezt egy októberi cikkből másoltam:
Nézzük, mit tud még ezen túl egy korszerű befizető készülék:
Számos hazai banknál elérhető már a befizető ATM szolgáltatás, ráadásul a bankfióki befizetéseknél jóval kedvezőbb díjjal, vagy díjmentesen.
- Az ingyenesnél kedvezőbb, nehezen lehet. Talán a Cib lehet rá példa, de ott mindkét esetben kérnek pénzt. Otpnél ingyenes a pénztári befizetés is. Amíg az atm is az marad addig a 0-24h hozzáférhetősége az előnye a pénztárral szemben.
De ahol fizetős az atm befizetés pénztár ingyenes és sor sincs, ott kis szervezéssel megoldható az is. Szinte az összes banknál ingyenes egyébként a pénztári befizetés.
Darabszámot tekintve az ATM-es befizetés 17 százalékkal előzte meg a bankfióki befizetések számát, ugyanakkor értékében csaknem negyede a pénztári készpénzbefizetéseknek. Ebből is látszik, hogy egyre gyakrabban használjuk a kényelmes és gyors megoldást pénzünk digitalizálására, de nagyobb összegek esetén továbbra is inkább a bankfiókot részesítjük előnyben.
A befizetős atm nem rossz dolog. Ha minden rendben megy Volt már, hogy kiadta a lóvét, hogy bocs, de ez így nem megy... jogosultság hiányzott.
Mondjuk az mindennapos, hogy az emberek 5 percet sorbaállnak pénzért az ATM-nél és utána bemennek vásárolni, mikor fizethetnének kártyával ingyen. De nem. Inkább felvesz
Általában nem ez a jellemző, sor nem szokott lenni. Ritkán belefutok ilyenbe, ha másik atmhez kell mennem, mert kifogyott vagy technikai okokból nem működik... múltkor egy 3. bank atmjénél tudtam csak levenni... (egyik nem ment, másiknál sor volt, mellett volt még egy fiók ott senki nem volt ) Legalább kipróbáltam azt is... mindenhol picit más az atm működése kivitelezése.A 2. felében igazad van, az emberek nem racionálisak... ez van. Ezt én is sokszor tapasztalom (szintén mindegy hol lakik).
Jah igen ezek az egyenleges dolgok is jópofák... már vagy 100 forint egy ilyen művelet, de mi az a száz forint... kit érdekel... erre ez a válasz általában.
Másik verzió, hogy idősek, vagy nem foglalkoznak appokkal stb "nincs erre időm, nem értek hozzá, nem érdekel".De akkor hozzá teszek a listádhoz még egy tételt. Bosszankodnak, hogy 30 ezer pl a banki költség, de ezen túl nem lépnek semmit. Nemzeti bank statja szerint 10x-es különbség is lehet két kb ugyan olyan szokásokkal bíró egyén között. Ennek oka, lehet a számlacsomag, vagy hozzáállás, egyéb kombináció.
Ott az éves díjértesítő... a többség nem foglalkozik vele. Egyszer hallgattam egy rádió beszélgetést,:
A kérdező hogyan lehetnének olcsóbbak a banki szolgáltatások Magyarországon?
válasz: A legfontosabb az lenne, ha az emberek tudatosabbak lennének, amíg nem azok addig a bankoknak sem kell ezzel annyira törődni, mert látjuk így is jól megélnek.
ügyfél is elégedett. -
veterán
válasz alex devil #15849 üzenetére
Tiltsd le és kész.
-
luciferk
senior tag
Aki Rákospalotán lakik hallot róla, hogy januártól a Fő úti fiók megszünik?
-
törölt tag
válasz #01110937 #15857 üzenetére
Ismétlem, tapasztalat. Látom a saját szememmel. Ezért nem általánosítás. Felsőszentivánon szerintem bank sincs, tehát már itt elvérzik az, hogy "biztos a fiókba mennek be". Ráadásul már írták itt, hogy egyelőre még az OTP-nél is ingyenes a gépi befizetés...
Mondjuk az mindennapos, hogy az emberek 5 percet sorbaállnak pénzért az ATM-nél és utána bemennek vásárolni, mikor fizethetnének kártyával ingyen. De nem. Inkább felvesz pénzért pénzt, de előtte kér pénzért egyenleget mikor ingyen nézhetné az alkalmazásban. Tehát nemcsak kiszúr saját magával, de még rá is fizet... Bár ezt valóban csinálják nagyvárosban is. -
törölt tag
válasz #64638144 #15848 üzenetére
Szerintem mind2 helyen van a skála valamennyi pontja. Ezért általánosítás. A másik az új dolgokkal az emberek bizalmatlanok nagy többség.
A fizetőssel azt, hogy az ingyenes felé mennek az emberek. Pl befizetni pénzbe kerül ATM, de pénztár ingyenesen utóbbit választom.
Ez nem vidék, város hanem bank függő.
-
törölt tag
Ha máshol nem, egy Hiya gombnyomást megér, hogy más ne szívja meg ha nem muszáj.
-
yogibear
addikt
"Anyádat" mondtam én és leraktam.
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
Arcképgyáros
Szerintem felesleges bejelenteni. Ezer féle számról hívnak ezek.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok, az előbb volt egy kamu OTP hívásom. 70 624 8898 számról.
Hol tudom bejelenteni, a rohadt csalókat?
"Gyanús utalás" mondta enyhe tájszólással a fiatalember. "Anyádat" mondtam én és leraktam.[ Szerkesztve ]
S23
-
törölt tag
válasz #01110937 #15847 üzenetére
Ez nem lenézés, ez a szomorú valóság, ami nem hallomásból ered, hanem tapasztalatból. Egyébként én sem budapesti vagyok, de ettől még nem fogok magamnak hazudni csak hogy jól nézzen ki a dolog. Egyébként meg ha vidéken fizetős valami, akkor a városban is, szóval nem értem ezzel mit szeretnél kifejezni, hogy fizetős.
[ Szerkesztve ]
-
Sztmargit
csendes tag
Sziasztok! OTP Smart számlacsomagom van. Jól gondolom, hogy ha olyan ügyintéztési célból keresem fel a bankfiókot, amit nem lehet az OTPdirekt internetbankon keresztül intézni (pl. számlacsomag-váltás, számla zárása), akkor nem kell ügyintézési díjat fizetni?
Gránit Bank és Revolut Bank ajánlókóddal rendelkezem, kérésre szívesen adok.
-
Spec
őstag
De igen, csinált próbaterhelést. Jóvá is hagytam, rendben meg is történt. Viszont az általad írt kódot én sehol nem látom. Csak annyi van hogy simple card check, és ennyi. Amúgy a rögzített kártyánál sincs hova beírni, nincs ilyen opció. Egy van, az hogy törlés. De mindegy is, már visszaálltam a Simple Classicra, nekem az NFC fizetés miatt kell. Azért köszi!
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
yogibear
addikt
-
Noxy
veterán
válasz yogibear #15841 üzenetére
Elnézést hogy a NAGYMESTERnek válaszoltam.
Hála isten én ilyen OTP to droidos bohóckodásokból ki maradtam.
A továbbiakban meg nem is kívánom egyiket sem igénybe venni.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
yogibear
addikt
Ne nekem, mester
Én képes voltam tavaly, mikor az új megjelent, hozzáadni a Visa-t és használni, most meg a régihez az MC-t is, mikor lecseréltem ősszel, hogy a Xiaomi Payt is direktbe tudjam használni, mert a Band 6-osom csak az MC-t ismeri (ennek is utána olvastam és nem akartam 7-est megvenni feleslegesen) Sőt a Curve kártyám is működik még.
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz yogibear #15833 üzenetére
simán hozzá tudom adni, csak éppen nem működik
Amikor hozzáadtad, akkor nem csinált egy 100 Ft próbaterhelést?
Ha igen, akkor ott van az 5 számjegyű kód a terhelés fejlécében. Ezt beírva, azonosítja a kártyát. [kép]
Revolut kártyareg. [kép]
Szintén itt a kód.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
yogibear
addikt
A kártyák mindkét appban megjelennek... vica versa... csak amivel nem működik az app azt nem regeli be NFC-re...
Miért kell külön weboldalakat böngészni...
A saját és a pénzed érdekében... rá lehetne szánni azt a pár percet ... Én speciel 3 napig böngésztem tavaly a Curve-ről a leírásokat, satöbbi, mire eldöntöttem, hogy ez nekem jó lesz... nem ugrottam bele fejest...
A pornhubon meg a face cicás videófolyamában ezek nem lesznek ott...
Nem csak a bank oldalain, de hírekben híroldalakon, pl. Index is nem kevésszer írják, hogy a bank sem sms-ben sem emailben SOHA nem kér semmiféle személyes vagy banki számlaadatokat és mégis mindig találnak olyan hülyét a csalók, akik még az sms-ben a saját telefonjukra küldött 2fa kódot is megadják és utána csodálkoznak, hogy kifosztják a számlájukat: [link][ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
válasz yogibear #15835 üzenetére
Ok, ez szuper. De az alkalmazásban ezt miért nem tolja az arcába az embernek? Miért kell külön weboldalakat böngészni, meg apróbetűs részek között kotorászni? És még engedi hozzá is adni a kártyát... Érthetetlen
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
yogibear
addikt
Amúgy ezt valahol látványosan jelezhetné a rendszer
Jelzi azt a bank, csak az emberek 99%-a sosem olvassa a banki oldalakat, egyszerűbb, ha mások megteszik helyettük.
[link]
FIGYELEM: OTP MasterCard és Maestro kártyák továbbra is a megszokott Simple Classic alkalmazással digitalizálhatók érintéses mobilfizetésre.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
Spec
őstag
válasz yogibear #15833 üzenetére
Köszi! Így már érthető a dolog. Amúgy ezt valahol látványosan jelezhetné a rendszer, hogy a Simple nem viszi a MC kártyát. Pl. simán hozzá tudom adni, csak éppen nem működik. Miért nem lehet ezt jelezni normálisan?
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Valakinek sikerült már az új Simple alkalmazást valahogy rábírni, hogy működjön az NFC-s fizetés? A Simple Classic esetében gond nélkül működik a dolog. Gondoltam ha már úgyis resettelték az alkalmazást ennél a biztonsági malőrnél, akkor kipróbálom az új Simple-t, de az meg sem jelenik az alapértelmezett NFC fizetési szolgáltatásnál, csak a GooglePay.
Amúgy a bankkártyát hozzá tudom adni, de pl. arra is azt írja, hogy "Nincs azonosítva", pedig sikeresen megcsinálja a 100 Ft-os tranzakciót is. Nem jövök rá a trükkjére...
Most visszatettem a Simple Classicot, az megy megint gond nélkül.[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
Köszi ez volt a megoldás. A Chrome nem generált most jelszavat. Az Edge igen. De ilyen kacifantos krix krax jelszavat állandóan beirni. Másolást nem endedett.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
4Grider
nagyúr
Csak részadatokat kapunk (kereskedő vagyok). Én konkrétan ezeket kapom meg a fizetéssel kapcsolatban:
Fizetés ideje
Fizetés száma
Rendelési szám
Referencia szám
VRCODE
3D hitelesítés eredménye
Engedélyezés ideje
Engedélyszám
Engedélykód
Engedélyezés eredménye
Státusz
DCC képes kártya
DCC státusz
Kártyarendszer
Kártya első 6 számjegye
Kártyaszám utolsó 4 számjegye -
DS39
nagyúr
válasz yogibear #15813 üzenetére
Rémlik, hogy ezt olvastam anno.
Hát sok esze van, ráadásul ő árult valamit, nem is vevő volt...De ha már biztonsági kérdés...
Ha egy magyar oldalon fizetsz, akár itt a prémium tagságért, és az oldal átirányít a simplepay / khpay / barion szolgáltatási oldalra majd vissza a kereskedőhöz, akkor a kereskedői oldal csak a sikeresség visszajelzést kapja meg, de kártya adatokat ugye nem?[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Az OTP Direct-ben van olyan kedvezménycsomag, hogy + 2 db ingyenes készpénzfelvétel a törvényi 150.000 Ft-on kívül.
De azt véletlenül se írja, hogy milyen összeg keretéig.
Akkoe ez azt jelenti, bármilyen összeget felvehetek ingyen?
(nyilván számlám erejéig) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz bexinho23 #15793 üzenetére
Szia! Ott az ATM-nél kellett volna hívod a helpdesket. A bank dönt arról, hogy mi történik a kártyával. Sajnos azt nem tudom, hogy mi alapján dönt, de valakinek a helyszínen visszaadják 4 órán belül, valakinek megsemmisítik és kap másikat, valakinek pedig a lakhelyéhez közeli fiókba küldik ki a kártyát ahol átveheti és erről a szerződött csatornán értesítik.
-
yogibear
addikt
Vagy hogy sikerül ez?
Olvasd el, ha eddig még nem.
[link]
Küzdök az igazamért, ha kell, akkor minden fórumot megjárok, mert kétségbeejtően igazságtalannak érzem a bank reakcióját
Persze az fel sem merül benne, hogy a hülyéje még az sms-ben kapott 2fa kódot is megadta a csalóknak... magyarán semmi igaza nincs... hülyeség ellen pedig nincs védelem...
És persze jól mutatja, hogy a bank hiába magyarázza el (meg a rendőrség is), hogy mire figyeljünk, hogy ne verhessenek át, de ezeket a fent említett nőszemély SEM olasta el, mert a fácse hírfolyamban a cicás videóknál nem jelenik meg ilyesmi...[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz Beni2360 #15806 üzenetére
Valszeg azért nem megy, mert, a webkincstár kibillentett az eddigi megszokott jelszómentési komfortzónádból. [kép]
Az már nem igazán működik, hogy majdenmegmondommileszajelszo.
A Firefox, 1Password, iOs jelszógenerátorának mindig sikerül olyan psw generálnia, amit a webkincstár elsőre elfogad.
Ezt meg hogyan, hova mented, ez a te saját felelősséged.
Írhatod sajtcetlire, kiragaszthatod a monitora, vagy esetleg berakod a bill..alá.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
yogibear
addikt
[link]
Naponta már 100 millió forintot visznek el a csalók a magyarok bankszámláiról, s egyelőre nincs komoly jele annak, hogy az emberek tanulnak az elborzasztó hírekből.
Az összes ügy harmadát kitevő hasonló esetek 77 százalékát meg kellett szüntetni, mert a tényállás egyértelműen mutatta, hogy a felelősség az ügyfélé
Ám a III. negyedévben a károk közel 30 évszázalékát már itt is az óvatlanul a csalók kezére játszó, súlyosan gondatlan ügyfelek fizették.Nem nehéz ugyanis párhuzamot vonni az átutalási csalások drasztikus növekedése és azon tény között, hogy Magyarországon Európát megelőzve tették általánossá az azonnali fizetési rendszert (afr), amelynek legújabb kiterjesztését követően a korábbi 10 millió forint helyett akár 20 millió forint is egy másodperc alatt eltüntethető a bankszámlákról.
Kérdés, érdemes-e ezért a forgalomért ilyen komoly kockázatot bevállalni. Természetesen a bankkártyákhoz hasonlóan az átutalásokhoz is beállíthatóak lehetnek limitek, ám ez az afr fejlesztésénél a szabályozónál sem volt prioritás.
A számlamozgásokat még több helyen nem védik ilyen, a bankkártyaterületen évtizedek alatt felépült fraud-monitoring-rendszerek..
Jó lenne, ha az emberek nyitottak lennének a közmondás igazságára, mely szerint „szerencsésen tanul, ki más kárán tanul”.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
Beni2360
félisten
válasz modflow #15807 üzenetére
Mit tudni mibe piszkáltak be? Már az ember fia rémeket lát minden változásban és ugye nem megy az oldalon a jelszó váltás.
De azért a sok más bank intézmény mellet néha napján ez is elfér szvsz.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
modflow
veterán
válasz Beni2360 #15800 üzenetére
A Magyar Államkincstár hogy jön ide?
Vagy neked mi a MÁK?
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Igen eddik megnyitottam ujlenyomt és indult. Most meg belépési páros kell és nincs sehova elmentve a jelszó. Újat kérek és nem tudom beirni mert vagy nagybetű váltásra, vagy számjegy beirasra elugrik nyit egy üres oldalt. Laptopon és mobilon is ez a szitu.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
tomp
félisten
válasz bexinho23 #15799 üzenetére
Kártya behúzása után default, hogy PIN-t kér. Ott bármilyen kódot beírhatsz, tovább enged.
A kiválasztott tranzakciónál küldi el a bank felé a kódot amit az elején megadták neki. Ha rendben van akkor elvégzi a műveletet. Ha nem jó akkor újra kéri. Ha itt nyomsz egy piros gombot akkor megszakítod és kiadja a kártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Revolut
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen TV-t vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Android szakmai topik
- Tőzsde és gazdaság
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...