Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
válasz titi1990 #12499 üzenetére
Én amíg nem muszáj nem tervezek váltani az új felületre, de ez egy érdekes döntés, abból a szempontból, hogy ezzel kizárják azokat akiknek nincs okos eszközük, vagy szimplán nem akarnak mobilon bankolni, ezért nem használják az appot. (Pl. utóbbi táborhoz tartozom, kínai telóra tuti nem rakok banki appot, csak ezért iPhone-t vagy Samsungot nem veszek.)
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
scream, titi1990: köszi a visszajelzést. kicsit necc így, mert nem férek a számlámhoz, remélem hamarosan helyreáll.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
titetoyz
tag
otp jump számlacsomaghoz igényelnék deviza EUR számlát. van valakinek ilyen párosa? gyakorlati példák érdekelnének a 2 számla közötti utalás díjáról, valamint ez napi középárfolyamon vált?
-
blg
senior tag
válasz Ron Swanson #12486 üzenetére
igen, ezek valós, de egyszeri problémák. szerintem túlélhetők.
amikor net-ről váltottam smartra:
- megváltozott az internetbank belépési azonosító/jelszó, emiatt törlődtek az elmentett partnerek
- mindenképpen új kártyát adtak hozzá (miután megjött az új, a régit le lehetett mondani)
- webkártya is új lett
- valamit bénázott az ügyintéző a váltáskor, ezért nem működött az internetbank - be kellett mennem a bankfiókba még egyszer... -
vnorbi
aktív tag
A Lakossági bankszámlákról, betétekről és a Folyószámlahitelről - Fizetési számlák (Bankszámlák)
"...
Az OTP Bank a fizetésiszámla-szerződés vonatkozásában jövedelemnek tekinti a közvetlenül a munkáltatótól (ideértve a nyugdíjfolyósító szerveket) munkabér vagy nyugdíj jogcímen érkező rendszeres jóváírásokat, valamint egyes, a megváltozott munkaképességgel összefüggő és családtámogatási ellátásokat.Az OTP Bank a fizetésiszámla-szerződés vonatkozásában nem tekinti jövedelemnek a fizetési számlára történő készpénz befizetést, kamat-jóváírást, a számlatulajdonos saját fizetési számlájáról történő átutalást, valamint az eseti vagy rendszertelen jellegű jóváírásokat.
..."Az eldöntéshez vizsgálják az utalás jogcímét és az utaláshoz tartozó közlemény szövegét is.
-
veterán
Ezt sajnos nem tudom, jövedelem szót használják, ez azért lehet sokminden 🤔
A díjak nem egyeznek meg kicsit se, a regisztráció nem tart sokáig, a régi kártyát pedig használhatod, amíg megjön az új.[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
DS39
nagyúr
érdekes. én anno jártam így, hogy jump után átdobtak net-be, ami nekem nem tetszett, és egy hónap után visszaléptem egy kisebb havidíjú csomagba, de ezen kívül semmi nem változott, nem kellett újraregisztrálni a netbankba és kártyát sem cserélni.
-
Agostino
addikt
sziasztok
tudom nagyon gáz kérdés, de nektek működik az internetbank? mindenhol kidobott, személyesen sem tudták megjavítani a fiókban, teljesen új regisztrációt is készítettek nekem, de itt is hibára fut, az ügyintéző szétteszi a kezét, belsőn még nem kaptak tájékoztatást, hogy hiba merült fel... semmilyen módon nem tudok seholsem belépni.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Ron Swanson
senior tag
válasz Peter.70 #12485 üzenetére
Hogy a díjak nagyjából megegyeznek, viszont ha váltok akkor törlődik az internetbank regisztrációm és újra kell regisztrálni, meg 2 hetet várni az új bankkártyára.
#12484 csako: muszáj munkabérnek érkeznie rá? Mert ha igen akkor itt ténlyeg megbukott a dolog. Bőven minimálbér felett van a fizetésem, de nem az OTP-s számlámra érkezik, ezt ilyen másodlagos bankszámlának használom. Havonta 200k-t szoktam utalni rá kb.
[ Szerkesztve ]
-
Peter.70
addikt
válasz Ron Swanson #12483 üzenetére
Ügyintéző milyen indokkal beszélt le a Smart csomagról?
-
veterán
válasz Ron Swanson #12483 üzenetére
A kedvezmény feltételeit teljesíted? Vagyis van legalább minimálbér fizetésed, ami erre a számlára érkezik?
Ha igen, akkor erősködj vele, hogy te ezt a Smartot nagyon akarodHolnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Ron Swanson
senior tag
Sziasztok!
Jövő hónapban leszek 28 éves és így a JUMP csomagból automatikusan a NET csomagba kerülnék át. Viszont úgy láttam, hogy a Smart csomag sokkal kedvezőbb így gondoltam átváltok arra. Ma délelőtt voltam az egyik bankfiókban, de lebeszélt róla az ügyintéző, illetve úgy távoztam hogy még átnézem otthon a hirdetményeket, és ha biztos vagyok benne hogy váltani szeretnék, akkor majd visszamegyek
Akárhogy is nézem, a Smart sokkal jobbnak tűnik. Vagy valami felett elsiklottam?Kedvezményes havidíj:
Net: 709 Ft
Smart: 0 FtBankon belül nem saját számlára átutalás:
Net: 0,3% minimum 219 Ft
Smart: 0,2%Bankon kívüli átutalás:
Net: 0,3% minimum 333 Ft
Smart: 0,2%Bankkártya éves díj ugyanannyi (annyi a különbség hogy Visa Online vs MasterCard Online kártya).
-
veterán
Modernebb kinézet, lehet rendezni a menüpontokat, és MC helyett VISA kártyával lehet mobilfizetni, szóval jelenleg inkább csak egymás alternatívái.
#12478 papi77: Akkor nem tudom, nem jut eszembe semmi hacsak nem az online vásárlás beállításainál van gond.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
joey04
titán
válasz dptrsk #12473 üzenetére
Igen, minden beállítás megegyezik a másik kártyával. És sima "vásárlással" ahol otp appban engedélyezni kell a tranzakciót, ott megy is a revolut feltöltés, de ap-en keresztül nem, pedig az ugye kényelmesebb. Viszont ott sem lehet gond, mert napi szinten így fizetek vele a boltokban és ott meg semmi gond...
-
joey04
titán
Új OTP Visa kártyám van, és nem megy vele valamiért a Revolut feltöltés. A régi mc kártyával megy, még aktív az is. Az új be van téve Apple Pay-be, tudok vele fizetni boltokban, tesztelve már sokszor, csak a Revolut feltöltés nem megy. Van erre megoldás? A revolut azt írja a banknál érdeklődjek mi lehet a gond.
-
papi77
addikt
Sziasztok!
Megkaptam a csere kártyámat,de sajnos visát adtak mastercard helyett.
Kérhetek helyette ismét mastercardot?Az első: NOKIA 1611
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Fiókba van időpont foglalásom. Hol tudom lemondani? -
coco2
őstag
válasz jotzo01 #12461 üzenetére
Nézegetem a Revolut-ot. Sajnos max 2 acc-om lehet, és a revolut<18 meg parental control-os, ergo minden alkalommal ugyan úgy zaklatva leszek a transfereknél akkor is, ha csak apróságokról van szó. Még nézegetem, de nem biztos, hogy tényleg segítség nekem
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
válasz dptrsk #12459 üzenetére
Arra kellenének számlák, hogy gyerkőcök android tablettjére mindegyikre be lehessen állítani egy sajátot. Az android tabletnek egy kártya kell, akkor is, ha csak virtuális, és a kártya mögé egy saját leválasztott számla. És még az lenne jó, ha mindez nem egy kisebb vagyonba kerülne évente. Létezik arra megoldás?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
OTP számla csomagok között van olyan, amihez egynél több webkártya (és alszámlája) tartozhat?
-
MaciG
addikt
üdv!
Ki mit tud arról, hogy lehet-e úgy otp bonusz hitelkártyám, ha nincs hozzá lakossági számlám az otp nél? Most még van lakossági számlám náluk, de azt meg akarom szüntetni, mert másik banknál nyitnék, viszont a bonus hitelkártyát megtartanám ha így lehet.
BANZAII
-
albiosz
őstag
Sziasztok! Azt olvastam, hogy a Smartbank app helyett van az új internet- és mobilbank. Otp Direkt böngészős netbank is megszűnik? Szükséges/érdemes cserélni az újra? Már nincs náluk számlám, édesapám szólt, hogy segítsek a váltásban.
-
r3pl4y
aktív tag
Most, hogy jobban megnéztem, úgy látom, hogy bizony pedig a babaváró feltétele egy banknál vezetett folyószámla.
Az megoldás lehet, hogy ha váltok egy Grátisz számlára: https://www.otpbank.hu/portal/hu/Bankszamlak/Marvanszamlam/Gratisz
És mellé nyitok egy TBSZ számlát amire meg vennék OTP részvényt mondjuk 100e értékbe?
Elvileg OTP részvények esetén 0ft-os díja van az értékpapírszámlának.?"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
r3pl4y
aktív tag
Sziasztok.
OTP-nél van jelenleg egy NET folyószámlám, és itt vettünk fel Babaváróhitelt is.
Időközben más banknál is nyitottam egy folyószámlát, és most már csak ezt az új számlát szeretném fenntartani.
Voltunk bent az OTP-be ahol azt a választ kaptuk, hogy nincs mód a számla megszüntetésére mert, hogy innen vonják a babaváróhitel törlesztőjét.
Ez valid információ lehet? Mert ez elég elkeserítő ha igen.
Most, hogy útban van a gyerek, kértük a törlesztés szüneteltetését is, így meg nem lehet olyan számlára váltani aminek 0ft-os havidíja lenne mert, hogy nem lesz törlesztés róla.
Tényleg semmi megoldás nem létezik arra, hogy ne kelljen fizetnem a semmire havonta több száz forintokat?"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
veterán
A simple plus után sajnos vissza kellett tennem a sima simple appot, mert így nem tudok fizetni.
Azt hogyan lehet beállítani, hogy fizetéskor ne kérje az ujjlenyomatot? Nálam ha rajtam van az órám, akkor rögtön felold a telefon illetve arcfelismerés is be van kapcsolva.
S22 UltraCsak egészség legyen, meg térerő!
-
Fandango
veterán
válasz DeathAdder #12442 üzenetére
Nekem még az sem volt.
-
Fandango
veterán
válasz DeathAdder #12433 üzenetére
Én se kaptam értesítést a cserekártyáról, a munkahelyhez közelebbi OTP-be mentem be érdeklődni, hogy mi van, és közölték, hogy a másik fiókban ott a kártya.
Kérdeztem, hogy erről miért nem értesítenek, választ azt nem kaptam.
Bonus hitelkártya egyébként, nem sima betéti.[ Szerkesztve ]
-
Tyca
senior tag
válasz TheDude #12438 üzenetére
csak arra figyelj, hogy először a díjmentes 150K-s részt használd el, és utána a 2 ATM csomagot.
Tehát először vedd ki a max 150-et egy vagy két menetben, utána marad két ingyenes kivételed, amennyit csak egy atm ki tud adni.De ha elsőre kiveszel mondjuk 250 K-t, akkor egy menetben ellőtted a törvényileg járó ingyenest és a 2 ATM csomagból is az egyiket
-
TheDude
csendes tag
OTP Smart számla, szükséges a 2 ATM csomag ahhoz hogy havi 2 szer tudjak díjmentes (150k) készpénzt felvenni vagy ez azon felül extra 2 lehetőség?
-
yogibear
addikt
válasz vnorbi #12434 üzenetére
arról nem jött értesítés
Pedig netbankban az üzeneteknél általában jön erről is... csak sokan nem is figyelik... vagy hónapokig be sem lépnek... mind webkártya, mind plasztik esetében mindig jött oda üzenet a cseréről... legalábbis ha postán jön a plasztik...
[ Szerkesztve ]
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
blg
senior tag
nekem postán küldték, ilyenkorra már meg kellett volna érkeznie
-
vnorbi
aktív tag
Nekem is van 09/22-es lejáratú betéti kártyám, és már legalább 3 hete nálam van az új (postán kaptam). Amikor legutóbb a hitelkártyám járt le (aminek a cseréjét fiókban intézem), arról nem jött értesítés, de valamit intéztem másik fiókban, és rákérdeztem, hogy mit tudnak a kártyáról, amire az volt a válasz, hogy már a számlavezető fiókban van, mehetek érte (később sem jött róla külön értesítés).
-
DeathAdder
veterán
üdv OTP nem küld értesítést hogy átvehető a cserekártya? 09/22 a lejárás, de az appban sem látok értesítést, SMS-t se kaptam.
illetve annyit látok a kártyáknál hogy van egy kártya ami még nem aktív, gondolom ez lesz a cserekártya, de értesítésnek egyelőre még nincs nyoma, hogy átvehetném
lejárat előtt kb. mikortól szokott bankfiókba érkezni a cserekártya?
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
Valamilyen hiba miatt az OTP-hez nem érkezett meg a jóváhagyó sms (3x próbáltam) a beszedési megbízás teljesítésére. A válasz küldésének határideje előtt a netbankban kikapcsoltam az sms jóváhagyást. Le fogják vonni az esedékes részletet? A következő üzenetet kaptam:2022.09.14 19:00 idöpontig Ön nem vàlaszolt az ... üzenetre, a terhelés az eredeti szabàlyok szerint történik.
S23
-
citkar
addikt
Köszönöm, akkor marad a webkincstar.
-
ngaba
aktív tag
válasz citkar #12426 üzenetére
Igen, az állampapír-állomány beleszámít az értékpapírszámla havidíjába (ha jól emlékszem, 0,22%/év 100e EUR alatt).
Plusz a másodpiacon, illetve idő előtti visszaváltásnál nagyobb marzzsal dolgozik, mint a Kincstár. (Tehát míg a Kincstár 99%-os nettó árfolyamon veszi vissza a PMÁP-ot, addig az OTP 98%-on. Hasonlóan, a DKJ-t is drágábban tudod megvenni az OTP-nél, mint a Kincstárnál, tehát kisebb lesz a hozamod, így pl. OTP-nél 8,62% évesített hozammal tudsz most épp DKJ221228-at venni, a kincstárnál pedig 10,45%-ossal.)
Ha a banknak megéri, akkor előfordulhat, hogy kedvezőbb árfolyamot alkalmaz, mint a Kincstár, de ilyen mostanában nincs. (A 0% körüli hozamok korában az OTP 100%-os árfolyamon vette vissza az 1 éves állampapírt.)
[ Szerkesztve ]
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Az OTP mobil alkalmazásából állampapír vétele, kezelése jár valamilyen többlet költséggel a webkincstar oldalához képest?
-
Croft-21
őstag
Sziasztok
Az új otp-s applikációban a banki átutalás során eddig lehetőség volt adomány küldésre kb 200-500 Ft közötti összegben. Egy ideje viszont nem ajánlja fel ezt a lehetőséget. Nektek ez a funkció működik? Kérdeztem az otp-t, azt írták működnie kellene. -
ngaba
aktív tag
válasz DarkByte #12421 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy a forintszámla -> EUR számla utalás megy középárfolyamon, visszafelé nem. De ki kell próbálni majd.
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
DarkByte
addikt
válasz dptrsk #12420 üzenetére
Ha van OTP-nél Forint számlám és Euro devizaszámlám, és Forintból átpakolnék (átváltanék) megtakarítást Euroba, majd idővel vissza, arra ad-e bármi kedvezményt? A sejtésem az a közlemény alapján hogy nem.
(A deviza számlához amúgy lehet igényelni úgy tudom külön kártyát, ha fizetni is szeretne devizában az ember. Igaz külön kártyadíjért és lehet a Revolut amúgy is képes lefedni az ilyen igényt, egyéntől függően.)
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Neked kell tudni mire használnád, de számomra a hirdetményben ez a szakasz kb. megsemmisítette a jelentőségét.
A forint számlákról deviza számlára indított forint átutalás esetén nem érvényesül a kedvezményes árfolyam.
-
ngaba
aktív tag
Ebben az Árfolyam+ csomagban mi a trükk? Nyilván nem egy nagy összeg az a határ, de ha decemberig aktiválom, azzal csak nyerhetek, nem?
https://www.otpbank.hu/portal/hu/Arfolyamok/kedvezmenyEladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
A lízingről minden hónapban megkérdeznek sms-ben, hogy hozzájárulok vagy nem. A legutóbbi alkalommal elküldtem a hozzájárulást de nem kaptam választ, hogy oké akkor majd levonják. Elküldtem másodszor is egy nap múlva a jóváhagyó sms-t de arra sem jött válasz.
Ilyenkor mi a helyzet, hol tudom ellenőrizni, hogy oké a dolog vagy nem?S23
-
-
Archttila
veterán
Egyik ismerosomnek van egy elhanyagolt szamlaja (kulfoldon el nem foglalkozott vele) amit allitolag mar vegrehajtonak is atadtak, mivel legutolso informacioja szerint 13k tartozast halmozott fel a havidijakkal, es egyeb jarulekos koltsegekkel.
En azt mondtam neki, hogy szerintem ha kintrol utal ra akkor automatikusan ervenyet vesziti az OTP/koveteleskezelo stb. altal inditott eljearas, vagy rosszul tudom, es ez nem ennyire egyszeru, az ilyet minden esetben szemelyesen kell intezni?
Mik a tapasztalatok?[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
tylerddd
veterán
Ez egy vicc, már megint nem tudok belépni az app-be.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
-
-
Thom!
veterán
Bankautomatából szeretnék pénzt levenni NFC(telefon) segítségével.
Odacsippantom rendeben kiválasztom mennyit szeretnék és kéri a pin kódot de hiába adom meg mindig elutasít?
Nem értem milyen kodót kér akkor? -
-
axioma
veterán
válasz scream #12400 üzenetére
egyreszt a hitel miatt nem lehet kotelezo szamlat tartanod ott - legfeljebb erosen ajanlott, ha arra adnak (adtak olyat ami visszavonodik ha megszunteted) a hitelkondiciobol kedvezmenyt, de a hiteltorleszto barmilyen szamlarol teljesitheto kell legyen
masreszt a nagyosszegu utalas ha csak szamlan parkolo penz akkor siman tud pl. allamkincstaron at ne'mi idocsuszassal ingyen vagy 1 napon belul is sokkal kisebb koltseggel masik szamlara kerulni
harmadreszt vannak ingyenes v. ingyenesse teheto utalasu szamlakszoval azon mulik, hogy te magad kotottel-e barmit amit fajo lenne elvesziteni a folyoszamla megtartasahoz
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- MIUI / HyperOS topik
- World of Tanks - MMO
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Klasszikus, átlátható HardverApró listanézet (2025-01)
- AliExpress tapasztalatok
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla