Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
Sziasztok! Azt olvastam, hogy a Smartbank app helyett van az új internet- és mobilbank. Otp Direkt böngészős netbank is megszűnik? Szükséges/érdemes cserélni az újra? Már nincs náluk számlám, édesapám szólt, hogy segítsek a váltásban.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Jól emlékszem, hogy a havi 2 ingyenes kp felvétnél a felvétel napja számít, nem a könyvelésé, ugye?
Ma vettem fel Erste ATM-ből (címletválasztás lehetősége miatt őket kedvelem leginkább), ennek a könyvelése átcsúszik valószínűleg februárra.
-
albiosz
őstag
Hú, le voltam maradva. Azt hittem sokkal több díjcsomag van, de látom, hogy nincs már se Tempó, se Net. Így lehet, hogy elengedem az OTP-t. Ennyit nem ér a fenntartás. Úgy látom sajnos kikötötték a hirdetményben, hogy jövedelem kell a Smartnál, így a tili-toli se működne. Köszönöm azért a tippeket!
#4680) vnorbi : ezt olvastam már, logikus is. Viszont ha véletlenül visszamennék hozzájuk hitel miatt, akkor pl. 15 év után fejből megy a számlaszám meg hasonló előnyök miatt lett volna jó megtartani. De nyártól ez úgyse lesz érdekes, lehet majd e-mail címre utalni.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Melyik most a legolcsóbb díjcsomag otp-nél? Nem kell semmi: nem utalnék, nem vennék fel készpénzt és nem is érkezne rá bejövő tétel. Kvázi alvó számla lenne egy darabig. Ha lehet, akkor a kártyákat is lemondanám. Jelenleg Smart csomagban vagyok, de munkáltatón keresztül kaptam egy jobb ajánlatot (ingyenes minden) másik banknál, így oda terelném a forgalmat. Viszont a közeljövőben lehet, hogy beleugrunk egy jelzáloghitelbe és bár kétlem, de hátha az OTP is kalapba kerül, a 15 év számlatörténet talán jó pont lenne.
-
albiosz
őstag
válasz Mizsala #4544 üzenetére
Ezek közül valamelyikben lesz az info:
Jelen Kondíciós listában nem szereplő díjtételeket és egyéb hirdetményi meghatározásokat a mindenkor hatályos vonatkozó alábbi üzletági
Hirdetmények tartalmazzák:
- Hirdetmény a lakossági fizetési számlák (bankszámlák) kamatairól és díjairól (Smart számla további díjtételei a Tempó számlacsomagra
vonatkozó díjakkal egyeznek meg; Smart Devizaszámla további díjtételei a normál devizaszámlára vonatkozó díjakkal egyeznek meg.)
- Hirdetmény – a Lakossági Folyószámlahitel kamatairól, valamint díj- és költség tételeiről
- Hirdetmény a Lakossági Forint alapú kártyákról (Mastercard Online Smart kártyára vonatkozó további díjtételek a normál Mastercard Online
(MCO) bankkártya díjaival egyeznek meg), valamint a Multipont kártyákról szóló Hirdetmény
- Hirdetmény a Lakossági Deviza alapú kártyákról
- Hirdetmény a hitelkártya termékről 2012. április 2. után kötött szerződések esetén
- OTPdirekt szolgáltatások Kondíciós Lista Lakossági ügyfelek részére -
albiosz
őstag
válasz astorre19 #4540 üzenetére
Nálam szombaton teljesült Budapest Bankból.
Ha a bankodnál megadtad a megbízást, akkor ők kiküldik pár napon belül az OTP-nek, nekik úgy tudom 30 napjuk van, hogy fogadják. Nálam ment pikk-pakk.
Körkérdést megér mindkét banknál, hogy él-e a megbízás és mi a gond, ha igen.
-
albiosz
őstag
válasz Tsebacsi #4418 üzenetére
Sikerült elolvasni, amit írtam?
,,Nem jótékonysági szervezet! Örülj, hogy kapsz 2%-ot, más bank annyit se ad..."
És ha egyáltalán nem ad kedvezményt, akkor mi van? Simán megteheti.
Nem vagyok OTP-s dolgozó. Ha visszaolvasol, írtam én is kritikát. De kicsit túl van tolva ez a gonosz OTP a fejekben. A Smart csomag pl. versenyképes simán.
+ amit (#4419) vnorbi írt, azt is érdemes megfontolni. Valamennyire nyilván a MOL is benne van a dologban. De továbbra is azt mondom, hogy örüljetek az 1%-nak is.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz Tsebacsi #4416 üzenetére
Szerintem fordítva ültök a lovon, nem kicsit. Igen, sok bank ad kedvezményt. Mostanában 1-2% az általános. A 4% baromi jó, a 3 is. Én még a 2-re is azt mondom, hogy jó. Az 1 átlagos.
Mire föl várjátok el, hogy giga kedvezményeket adjon?
Holnaptól elvárom, hogy a bevételed 3%-át utald át nekem! K*csög vagy, ha csak 2%-ot utalsz.
-
albiosz
őstag
Szerintem nem jogszabály szerint, csak szimplán szar a GIRO rendszer és nem szűri ezt.
A bank ellenőrizheti és visszautasíthatja, ha akarja az eltérő névre érkező tételeket. Persze se kedvük, se kapacitásuk nincs ezzel foglalkozni, szóval a gyakorlat valóban az, amit írtál.
-
albiosz
őstag
Köszi az infokat, megerősítettél benne, hogy nem kell ilyen.
Ahogy utánad írta betyarr kolléga, megoldható a upc kártya állandó szolgáltatás nélkül is.
Én még szétnéznék a K&H-nál, ott anno mikor néztem volt olyan, ami fix 2%-ot ad mindenre, havi max 3000 kártyánként (ha van társkártya, akkor tehát 2x 3000). A kártyadíj náluk is aprópénz a többi bankhoz képest, tehát simán megérheti.
Elég jó az Erste WizzAir kártyája, fix 2% mindenhol, talán negyedévente duplapontos hétvége. Korlát elvileg nincs, ha nagy a keret, nagyon csinos visszatérítés kijöhet. Én nem nagyon repkedek, azért nem kérek ilyet. Mivel a gyűjtött pontokat csak a Wizznél költheted.
Erste Maxot sajnos eléggé lebutították a korabeli Jokerhez képest, de érdemes lehet ezzel is foglalkozni, ha a fentiek nem sikerülnek. 1% bárhol, kiválasztott 3 kategóriában 4%. Havi korlát 200,000 HUF után járó visszatérítés.
Raffi OneCard volt még egész jó anno, de azt is butították nemrég. Nem tudom érdemes-e még vele foglalkozni.
(#4324) Cathfaern: lásd a fentieket. Elszaladt a piac hozzájuk képest. Az Erste beváltósdi macera az havi 5 perc tevékenység kb. Annyit nekem megérne, hogy többet kapjak mint az OTP-től. Arra meg még senki sem reagált, hogy valóban biztosan ingyenes-e átvezetni OTP folyószámláról a hitelkártyaszámlára.
-
albiosz
őstag
válasz betyarr #4307 üzenetére
Hogy a csodába jön neked ki 1000 felett a smart, ha keveset utalsz? Milyen opciók kellenek?
De nekem mindegy, sajna nem kapok jutalékot az otp-től.
Hitelkártyát egyébként határozatlan időre ad a bank. Te is ők is felmondhatják bármikor indoklás nélkül. + Ahogy írták előttem, áttehetnek másik ,,csomagba" is. Erstével én is így jártam. BB ebből a szempontból jónak tűnik, mert még mindig vannak meglévő Cora kártyáik, pedig Cora jópár éve nincs már.
(#4304) KubanitoS: 35 éves kor alatt minimálbér, 35 felett havi 150K jóváírás kell a díjmentességhez. itt a kondilista: [link]
(#4305) vnorbi: köszi az infokat!
-
albiosz
őstag
válasz betyarr #4302 üzenetére
Mit számoltál havi díjnak? Csak amit havonta terhelnek vagy ebben benne van a kártyadíj 12-ed része is? SMS van benne? Mennyit utalsz havonta?
Simple (bocs, már smart) esetén havi díj nincs, csak amit írtam lent opcionális tranzakciós csomag, de az simán megér 200-at, ha ingyen utalhatok 250,000 HUF-ot.
Nézd meg azért, hogy megérné-e váltani!
UPC-hez kell szolgáltatás, de lehet mobil is. Ha megvan a kártya, lemondhatod, ha nem kell.
+ Továbbra se felejtsük el a kérdést, hogy valóban ingyenes-e a Bonusra átvezetni.
(#4301) vnorbi: ja, sajnos tendencia mindent visszavágni. Eléggé csesztetik a bankokat manapság, szóval valahol spórolni kell. Régen azért voltak jó ajánlatok (Citi, Raffi stb.). Ma már alig tudok a piacon igazán jó ajánlatot mondani a UPC-n kívül.
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #4299 üzenetére
Ránéztem azért kíváncsiságból mit kínál most az OTP:
- Sima Bonus, ahogy írtam max 30,000 HUF jóváírás évente, kártyadíj 4084, társkártya 3068. Zárlati (havi) díj 207 HUF.
- Bonus Gold, max évi 50,000 HUF jóváírás, kártyadíj első évben 8462, második évtől 16504 (uhh, bazz), társkártya első év 8914, második évtől is. Zárlati díj szintén havi 207.Első éves kártyadíjat mondjuk le lehet vásárolni, de második évtől elég húzósak.
Csak átfutottam a kondilistát, szóval lehet van még más is, ezek pl. nem tudom mik:
a) letéti díj 110Ft/hó
b) visszaszolgáltatási díj 207FtUtóbbi gondolom, ha felmondod, az nem is vészes. Mondjuk 6 hónapon belül ezt is felszámítják:
m) megszüntetési dj 8 122 Ft
Ez nekem nem tűnik túl jó ajánlatnak...
-
albiosz
őstag
válasz betyarr #4298 üzenetére
Én is OTP-s vagyok és mellé van BB UPC-m. Milyen díjcsomagban vagy? Mennyiért utalsz?
Simple esetén én kértem tranzakciós csomagot, az 203 HUF és így 250,000 HUF-ig ingyen utalok, azon felül 0,3%. Mostanában olyan 300,000 HUF a havi költés BB UPC-vel. 2 felnőtt + 1,5 éves gyermek. Mindenhol ezzel fizetünk. Erről megy 2 lakástakarék, minden számla és még a csokiautomatánál is ezzel fizetek paypassal.
Tehát a fennmaradó 50,000 HUF-ra még fizetek kb. 150 HUF-ot. Havi OTP költség ~350-400 HUF.
Visszatérítés BB-től 6000 HUF 300,000 költés esetén és most a UPC számlával nem is számolok, mert arra nem 2%, hanem 6% visszatérítés jár. Költség: kártya éves díj 1320, társkártya 990 (opcionáis), SMS 436 havonta (opcionális). Havi költség tehát ~629 HUF társkártyával és SMS-sel számolva. Összköltség tehát (OTP + BB) 1000 HUF körül van, jóváírás 5000 HUF.
Számold ki, hogy neked megéri-e! OTP Bonus asszem 30,000 HUF-ot fizet max évente és ebből ugye lejön a költség. A fenti esetben BB-nél pedig a tiszta haszon 60,000 HUF. És én még kicsiben űzöm, sok user megforgatja a teljes 1,000,000 HUF-os visszatérítési plafont pár másik kártya bevonásával. Az havi 20,000 HUF visszatérítés ugye.
-
albiosz
őstag
válasz Cathfaern #4296 üzenetére
Biztos, hogy ingyenes a hk-ra átvezetés minden díjcsomagban?
Nem tudom, kérdezem, de gyanús.
Én amúgy anno nem is foglalkoztam otp-s hitelkártyákkal, miután kicsit utánanéztem (akkor még amex néven futott). Elriasztott az évi egyszeri visszatérítés meg költségben is jóval kedvezőbbek vannak a piacon.
(#4295) betyarr: a kh-s jó, amit a másikban írtál + nézd meg a BB UPC kártyát, szerintem most az a legjobb a piacon.
-
albiosz
őstag
Rossmann 10% nem hangzik rosszul Glamour napok kuponokkal kombózva.
-
albiosz
őstag
Takarékszámláról folyóra átvezetés nem megy egyelőre. ,,egy technikai hiba miatt a rögzített tételek tárolásra kerülnek későbbi végrehajtás céljából"
szerk.: kb. 5 perc után frissült az egyenleg rendben.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
van viszont cunda 20%, az nem rossz.
-
albiosz
őstag
Valószínűleg hó elején nálad is 2 kedvezmény volt.
Én elsején néztem. 10000/250 volt. Aktiváltam. Nezem pár nap múlva, hogy a 11000-es vásárlásra elojegyezte a 250-et es írt kihagyott 500-at. Akkor neztem, hogy megjelent egy 10000/500 kedvezmeny is.
-
albiosz
őstag
Itt stabilan 10,000/500.
Apropó, az előző havit mikor szokták jóváírni?
-
albiosz
őstag
Még mindig nem érted.
Ha én aktiválom a kedvezményt, akkor ahogy te fogalmazol, "fizetek" a kedvezményért. Mindössze annyi történik, hogy a 2 kártyám közül nem a nálam lévővel vásárolok a kereskedőnél, hanem a másikkal, amiért nem kevés éves díjat fizetek a banknak. Mivel a jóváírás is számlára érkezik, ezért technikailag semmi akadálya nem lenne a jóváírásnak.
Csak ahogy sok más felhasználóbarát apróságra (pl. saját számlák közötti éjjel-nappali átvezetést a Citi évek óta gond nélkül tudja teljesíteni) erre is magasról ...... az OTP.
-
albiosz
őstag
Persze, hogy nincs Direktje. Miért lenne?
De ha én beaktiválom a kedvezményeket, akkor simán működhetne neki is. Nem kártyára, hanem számlára érkezik a visszatérítés. Egyszerűen az OTP lusta ezzel foglalkozni, ennyi.
Van egy Erste Joker hitelkártyám, ahhoz szintén van társkártya. Nincs a társkártyához netbank, mégis, amely kategóriákat (4% visszatérítést nyújtanak) kiválasztom én a főkártyához, azok működnek a társkártyával is mindenféle hülye állítgatás nélkül.
-
albiosz
őstag
Oh, valóban, most már rémlik, hogy csak következő hónaptól lépnek életbe a kedvezménycsomagok.
Szerintetek hogy lenne a legolcsóbb felvenni 750 000 HUF-ot? A 150 ingyeneset már kilőttem.
Gondolom 2 felvétel kell hozzá: 400 000 + 350 000.
- OTP ATM: 61 Ft + 1,23%, tehát 9347 HUF a 2 összeg felvétele
- egyszerűen nem találom, hogy egyéb belföldi ATM-ből Tempo csomag alapján mennyi. Pár hónapja már megvolt, akkor így alakult 990 Ft + 0,6%, tehát 6480 HUF. Változott vajon azóta?
- Fiókból gondolom drágább, de erről nem találtam infot egyelőre. -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy fel kell vennem egy nagyobb összeget még novemberben. Ha ma megrendelek egy 2 ATM vagy 5 ATM csomagot az mikor lép érvénybe? Ha mától/holnaptól, akkor megvan a megoldás
Szerk.: OTP Simple 2014.12.31-ig kötött szerződés.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz Jhonny06 #2340 üzenetére
Ha időben visszafizeted és ügyesen használod (csak annyit költesz, mint amennyit betéti kártyáról költenél), akkor egyáltalán nem ördögtől való a hitelkártya. Amex se rossz, de én anno kiszámoltam, hogy jobban hoz egy Erste Joker v. KH kártya esetleg Rafi Onecard. A bankoknak is megéri, mert egyrészt kapnak a vásárlások után, másrészt kevesen használják a feljebb leírt módon.
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #1846 üzenetére
Be is terhelték a 6. költségét. Megírtam már nekik júli vége felé a problémát (előjegyzett költség volt), akkor leráztak, hogy várjuk meg amíg végleges lesz a terhelés. Kaptak megint egy levelet.
De ennél nagyobb fejetlenség is mutatkozik náluk. Pár hete megírtam nekik a direkten, hogy külföldön leszek és lehetséges, hogy használom majd a kártyát. Gondoltam ez a csatorna megfelelő. ha már a simple egy online bankolásra nevelő csomag, ahol kvázi bünti jár a telefonos vagy fiókos ügyintézésért. Egyszer csak hív egy bársonyos hangú hölgyike, beazonosít és közli, hogy hát bocs, de a külföldi költést ugyan jelezzem már légyszi az xy telefonszámon. Mondom ok, felírom. Utána pedig át is ment szépen keresztértékesítésbe. Nem nagyon örült mikor jeleztem, hogy egy másik bank kártyájához van egész éves ingyenes utasbiztim. Nem is hívtam a másik számot és inkább használtam az említett másik kártyát. Érdekes, nekik tökéletes volt, hogy online írtam 2 sort a külföldi kártyahasználatról. 3 bankkal állok kapcsolatban, 2-nek elég, az otp-nek nem.
Az ilyen apróságok miatt fikázzák szerintem sokan az otp-t. Bár nekem különösebb bajom nincs velük. A simple pl. egy jó konstrukció, csak kellene egy kis profizmus.
-
albiosz
őstag
válasz icecave #1866 üzenetére
Beleszámít a bankon belüli is. Kivéve saját számlák közötti.
szerk.: egyébként nem tudom milyen volumeneket utalsz, de most év végéig díjmentes a "sima" tranzakciós csomag, ott nem darabszám limit van, hanem 250 000 HUF összeghatár. Érdemes lehet megfontolni a váltást erre, ha inkább kisebb összegeket utalsz.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz canniball #1829 üzenetére
Légy résen majd, mert szerintem valami nem megy flottul náluk!
Úgy tűnik nekem mégis az online tranzakciós csomag lett beállítva, pedig június 29-én kikapcsoltam és beállítottam a simát. A kedvezménycsomagok menüben ,,Aktuális kedvezményei: Tranzakciós csomag" szerepel jelenleg is, de megvolt már a havi 5 csop besz/utalás és a 6. csoportosra szerepel is előjegyzett költségként 23 HUF. Írtam levelet a jóembereknek, hogy szerintem valami nem kerek, eleve ott se kéne már lennie az online tranzakciós csomagnak, mivel 06. 22-től nem igényelhető, de még mindig szerepel beállíthatóként.
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #1820 üzenetére
Ma néztem rá és immár az alábbiak vannak:
Tranzakciós csomag
5 ATM csomag
2 ATM csomag
Simple sms csomag
Mindennapi Biztonság csomag
Online tranzakciós csomag
Megtakarítás csomagÉrdekes, hogy hétvégén engedte bepippantani az online tranzakciós csomagot is, meg szerintem most is engedné. Lemondtam és igényeltem a sima tranzakciós csomagot.
(#1827) canniball: egyetérték. szerencse, hogy erre is jó a ph fórum.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Oh, köszi szépen!
Ha jól értem: simple csomagom van tavaly március óta. Társtulaj nincs (nem is lehet), társkártyás van. Jelenleg nincs semmilyen kedvezménycsomagom. Holnap igénylem a tranzakciós kedvezménycsomagot, hétfőn életbe lép. 0 HUF/hó a díja és annyit utalok, csoportos beszedek ingyen az év végéig amennyit akarok, összeghatár nélkül.
Jövő év elejétől pedig lesz egy fix havi díja és 250k/hó a határ. (Vagy lemondom december utolsó előtti munkanapján a csomagot.)Javítsatok ki, ha valami nem ok.
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #1819 üzenetére
Ja és plusz kérdés, hogy a direkten most az alábbi kedvezménycsomagok vannak:
5 ATM csomag
2 ATM csomag
Simple sms csomag
Mindennapi Biztonság csomag
Online tranzakciós csomag
Megtakarítás csomagViszont a hirdetményben (2013. január 1. után kötött szerződések esetén) meg azt írják, hogy Online Tranzakciós csomag (2015. június 22-től már nem igényelhető). Nem frissítették volna direkten?
-
albiosz
őstag
Urak!
Milyen akció van/volt mostanában tranzakciós csomag kapcsán? Sehol se találom már. Vagy az csak új ügyfeleknek él/élt?
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #1803 üzenetére
Megjött a válasz az otp-től, elég korrektek szerencsére. Nagy vonalakban:
,,Aktuális Hirdetményünk alapján, zöld bankszámlakivonat (az OTPdirekt Internetes szolgáltatáson keresztül történő elérés) esetén a kivonatok papír alapú rendelkezésre bocsátása díjmentes, egyidejűleg max. 6 db kivonat igénylése esetén.
Ügyintézési díj abban az esetben kerül felszámításra, amennyiben olyan tevékenységet végez bankfiókban vagy telefonon, amelynek elvégzése az internetes szolgáltatáson keresztül díjmentesen lehetséges.
Mivel hiteles bankszámlakivonat az internetbankon keresztül nem nyomtatható ki, így annak bankfiókban történő rendelkezésre bocsátása esetén ügyintézői díj nem kerül felszámításra."
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Ami letölthető a direkten, azon giga betűkkel rajta van, hogy másolat, szóval szerintem az nem hiteles. Írtam üzenetet nekik, várom a választ.
Mondjuk most nézem, hogy az első oldalon ez is szerepel:
,,A SZÁMLAKIVONAT EGYÚTTAL SZÁMLAKÉNT IS SZOLGÁL. ALÁÍRÁS ÉS
PECSÉT NÉLKÜL HITELES."Akkor lehet csak kinyomtatom és annyi. Más bank kéri, nem tudom így oké-e nekik.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Simple esetében, ha e-kivonatot kapok, akkor hogyan jutok hiteles utolsó 2 havi kivonathoz?
Gondolom fiók, de:
- Van-e költsége?
- Ha nincs, akkor a napi fiókos ügyintézői díjat terhelik? (Logika alapján nem kéne, ha nincs más megoldás) -
-
albiosz
őstag
válasz icecave #1702 üzenetére
jól teszed, én is csak 150 alatt veszek fel havonta.
egyébként tipp: ha nagy összeg kell és túl vagytok a 150K-n, akkor ne OTP-ből vegyétek fel, hanem idegen ATM-ből, ott fix költsége van. Nem csekkoltam még, hogy mennyi, de majd ma megnézem (éjszaki műszak ), a tempo szlacsomag a mérvadó ebben az esetben, mert a simple díjtáblázatban nincs benne csak a saját ATM díja.
-
albiosz
őstag
válasz fornettisuti #1684 üzenetére
Nincs elmentve űrlapként? Mert akkor valóban nem megy sms.
-
albiosz
őstag
Parádé, hogy integrálták a szép kártya adatokat is a direktbe.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Simple csomag esetén a társkártyásnak lehet direkt hozzáférése? Nem látom az ő kártyaadatait az én direktemen, így gondolom kell neki is csináltatni, ha pl. limitet módosítanánk. Elég, ha ő igényli fiókban, vagy kell a tulaj jelenléte is?
-
albiosz
őstag
válasz PeeterssoN #1443 üzenetére
Húg és férfihang kiszűrésére is megvannak a megfelelő banki módszerek. Ebbe ne menjünk bele.
Az egész lényege: amennyiben meghatalmazott vagy a számlán, van legális(!) lehetőség arra, hogy eljárj telefonon a saját neved alatt, a saját férfi hangoddal.
-
albiosz
őstag
válasz PeeterssoN #1440 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű azért. A bankárnak nem feladata megállapítani, hogy a feleséged felhatalmaz-e téged, hogy eljárj helyette. Gondolj bele fordított esetben: válófélben vagy a feleségeddel, minden adatot tud rólad, felhívja a direktet, elutal egy csinos kis összeget. Örülnél neki?
-
albiosz
őstag
Köszi az infót!
Ez alapján is mindegy.
Az viszont hasznos infó, hogy könyvelés dátuma számít, nem maga a levétel. -
albiosz
őstag
Urak!
OTP-nél is mindegy a 2 díjmentes kp felvétnél, hogy miyen atm-ből veszem fel? Tehát lehet nem OTP-s is?
-
albiosz
őstag
Nálatok megy a mobilalkalmazás? 2 napja semmi, barátnőmnél detto. WP8. Böngészőből viszont megy gond nélkül.
-
albiosz
őstag
válasz Vesztor87 #1245 üzenetére
Nem pontos az infó. Ha valakit érdekel esetleg: ma kötöttünk az asszonynak társkártya szerződést az én Simple számlámhoz. Nincs extra díja, viszont a kártya éves díját terhelik az első évben is. Ingyenes kp. valóban csak 2 van 150K-ig, de mindegy, hogy főkártya vagy társkártya veszi fel.Ügyintézés most flottul ment, bár le akart rázni a forma, hogy nem lehet kötni, de pislogtam rá, hogy csekkolja akkor a díjszabást, mert abban is benne van, hogy lehet társkártyás. Nagyjából ennyi.
-
albiosz
őstag
válasz Neil Watts #1350 üzenetére
Pontosan így van, kártyás fizetésnél átirányít az otp felületére. Én nagyon csipázom a djnetet, mindent ott fizetek, sajnálatos, hogy az elmű kiszállt a buliból.
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #1248 üzenetére
Na rákérdeztem azért a csetes mókusnál. Amikor anno kötöttem a szerződést, fiókos kolléga azt mondta, hogy lehet társtulaj. Cél nálunk az lenne, hogy mindkét fizu ide érkezzen, de:
,,Péter: a Simple számla egy névre szólhat, társtulajdonos nem lehet rajta. Társkártyát azonban igényelhet, amely szintén Simple bankkártya
2014.06.25. 16:52:12"Társkártya gyak semmit nem ér, mert ugye fizu csak saját névre (is) szóló számlára érkezhet.
-
albiosz
őstag
válasz szabogabor10 #1213 üzenetére
Pedig nem. Igaz 10 éve van náluk a számlám, de rendszeres (átlagos) fizu még csak tavaly óta érkezik rá. Ráadásul most vettem fel lakáshitelt náluk.
(#1214) pietrasko: eszemben sincs aktiválni, nem egy szerencsés konstrukció. Bankban dolgozom (egy másikban), hitelkártyákkal is foglalkozom. Vannak jó konstrukciók, amik tényleg megérik, de ez nem az. Számomra az ajánlott keret, ami megdöbbentő. Általában nálunk a nettó fizu kétszeresét szokták adni, nekem sajnos nem 750K a nettóm, szóval értetlenül állok a helyzet előtt
(#1215) talpas: nálam is hasonló sorsa lesz. Maga a plasztik tényleg nagyon jól néz ki, ez is egy extra parasztvakító faktor.
-
albiosz
őstag
Jót röhögtem ma. Kaptam egy AmEx Gold kártyát csak úgy a semmiből hozta a posta a héten. Vajon mire föl küldözgetik? 1 490 000 kerettel ráadásul.
-
albiosz
őstag
Urak!
Nem tudja valaki, hogy simple takrékszámláról folyószámlára vezetésnek mennyi az átfutási ideje? Ez is csak hétköznap megy? Másik banknál saját számlák között azonnali a folyamat, itt meg se híre se hamva még.
Amikor átvezettem, kiírta a rendszer, hogy végrehajtva, nem a bankon kívülinél megszokott üzenet jött, hogy a következő nyitáskor hajtják végre.
-
albiosz
őstag
Urak!
Simple vásárlási limit módosításnak van díja? Lesz egy nagyobb vásárlás addig emelném, utána visszaállítanám.
-
albiosz
őstag
Urak!
Simple díjcsomag. Van takarékszámlám. Erre vezetni a folyószámláról díjmentes azt már tapasztaltam, de ha visszavezetek folyóra annak sincs díja? Írják, hogy saját számlák közötti átvezetés díjmentes, de múltkor belefutottam abba, hogy devizaszámláról vezettem a Ft folyóra, azt hittem díjmentes, de igen fasza kis díja volt. Csetes mókus felhomályosított, hogy igen, mert ugyan mindkettő saját számla, de erre a tranzakcióra a devizaszámlákról szóló hirdetmény vonatkozik. Jelen esetben is van valami trükközés/apró betű/takarékszámláról szóló hirdetmény vagy egyéb vagy tényleg díjmentes lesz?
-
albiosz
őstag
Na megtörtént nálam is a váltás Simple-re. Több, mint egy óra volt. Igaz kevésbé forgalmas fiókban voltam, ügyintéző még nem csinált ilyet eddig. Eléggé mostohagyerek ez a csomag, ahogy hallom, olvasom. Nálam a devizaszámlám okozta a problémát. Kíváncsi vagyok sikerült-e áttolni azt is az új csomagba, nem vagyok meggyőződve róla, mert szerződésen csak a HUF számlám van rajta, majd kiderül.
-
albiosz
őstag
Urak!
Elgondolkoztam, hogy Simple-re kéne váltani. Most Jump-ban vagyok, nem rossz, de gyakorlatilag fizetem a semmiért a 239 Ft zárlati díjat meg 109 Ft deviza számla díjat (csak megtakarítás miatt tartom). Ebben semmi sms díj meg egyebek nincsenek benne. Ahogy nézem a Simple éves kártyadíj első évben ingyenes, másodiktól is csak 2310 Ft, szóval 12-vel elosztva még így is jobban járnék. Most 475 Ft egyébként a kártya éves díja. Ahogy látom Simple-ben még a devizaszámla is ingyenes, de lehet inkább nyitnék egy takarékszámlát, mert az legalább látra szóló és a kamat sem sokkal gyengébb.
Kérdéseim elsősorban azokhoz szólnak, akik más OTP díjcsomagról váltottak:
1. Kamat- és díjtábla alapján jól értem, hogy amikortól átkerülök a Simple csomagba, akkor 4 hónap türelmi idő után nézi a rendszer, hogy az elmúlt 4 hóban beérkezett-e legalább kétszer az összeg? 4 hónap után pedig már havonta figyeli, ugye?
2. Számlaszámom marad a régi?
3. Van-e OTP-nél a díjcsomagváltásnak díja?
4. Csak személyesen lehet elintézni fiókban a váltást?
5. Mi a frász ez a Simple direkt? OTP direktet akkor már nem használhatom, ha váltok? Vagy tök ugyanaz a kettő, csak máshonnan érem el? Mobilos alkalmazást használhatom továbbra is?
6. Tranzakciós illeték vásárlások után ebben a csomagban sincs?Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest