Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
Urak!
Elgondolkoztam, hogy Simple-re kéne váltani. Most Jump-ban vagyok, nem rossz, de gyakorlatilag fizetem a semmiért a 239 Ft zárlati díjat meg 109 Ft deviza számla díjat (csak megtakarítás miatt tartom). Ebben semmi sms díj meg egyebek nincsenek benne. Ahogy nézem a Simple éves kártyadíj első évben ingyenes, másodiktól is csak 2310 Ft, szóval 12-vel elosztva még így is jobban járnék. Most 475 Ft egyébként a kártya éves díja. Ahogy látom Simple-ben még a devizaszámla is ingyenes, de lehet inkább nyitnék egy takarékszámlát, mert az legalább látra szóló és a kamat sem sokkal gyengébb.
Kérdéseim elsősorban azokhoz szólnak, akik más OTP díjcsomagról váltottak:
1. Kamat- és díjtábla alapján jól értem, hogy amikortól átkerülök a Simple csomagba, akkor 4 hónap türelmi idő után nézi a rendszer, hogy az elmúlt 4 hóban beérkezett-e legalább kétszer az összeg? 4 hónap után pedig már havonta figyeli, ugye?
2. Számlaszámom marad a régi?
3. Van-e OTP-nél a díjcsomagváltásnak díja?
4. Csak személyesen lehet elintézni fiókban a váltást?
5. Mi a frász ez a Simple direkt? OTP direktet akkor már nem használhatom, ha váltok? Vagy tök ugyanaz a kettő, csak máshonnan érem el? Mobilos alkalmazást használhatom továbbra is?
6. Tranzakciós illeték vásárlások után ebben a csomagban sincs?Köszönöm előre is a segítséget!
-
albiosz
őstag
Na megtörtént nálam is a váltás Simple-re. Több, mint egy óra volt. Igaz kevésbé forgalmas fiókban voltam, ügyintéző még nem csinált ilyet eddig. Eléggé mostohagyerek ez a csomag, ahogy hallom, olvasom. Nálam a devizaszámlám okozta a problémát. Kíváncsi vagyok sikerült-e áttolni azt is az új csomagba, nem vagyok meggyőződve róla, mert szerződésen csak a HUF számlám van rajta, majd kiderül.
-
albiosz
őstag
Urak!
Simple díjcsomag. Van takarékszámlám. Erre vezetni a folyószámláról díjmentes azt már tapasztaltam, de ha visszavezetek folyóra annak sincs díja? Írják, hogy saját számlák közötti átvezetés díjmentes, de múltkor belefutottam abba, hogy devizaszámláról vezettem a Ft folyóra, azt hittem díjmentes, de igen fasza kis díja volt. Csetes mókus felhomályosított, hogy igen, mert ugyan mindkettő saját számla, de erre a tranzakcióra a devizaszámlákról szóló hirdetmény vonatkozik. Jelen esetben is van valami trükközés/apró betű/takarékszámláról szóló hirdetmény vagy egyéb vagy tényleg díjmentes lesz?
-
albiosz
őstag
Urak!
Simple vásárlási limit módosításnak van díja? Lesz egy nagyobb vásárlás addig emelném, utána visszaállítanám.
-
albiosz
őstag
Urak!
Nem tudja valaki, hogy simple takrékszámláról folyószámlára vezetésnek mennyi az átfutási ideje? Ez is csak hétköznap megy? Másik banknál saját számlák között azonnali a folyamat, itt meg se híre se hamva még.
Amikor átvezettem, kiírta a rendszer, hogy végrehajtva, nem a bankon kívülinél megszokott üzenet jött, hogy a következő nyitáskor hajtják végre.
-
albiosz
őstag
Jót röhögtem ma. Kaptam egy AmEx Gold kártyát csak úgy a semmiből hozta a posta a héten. Vajon mire föl küldözgetik? 1 490 000 kerettel ráadásul.
-
albiosz
őstag
válasz szabogabor10 #1213 üzenetére
Pedig nem. Igaz 10 éve van náluk a számlám, de rendszeres (átlagos) fizu még csak tavaly óta érkezik rá. Ráadásul most vettem fel lakáshitelt náluk.
(#1214) pietrasko: eszemben sincs aktiválni, nem egy szerencsés konstrukció. Bankban dolgozom (egy másikban), hitelkártyákkal is foglalkozom. Vannak jó konstrukciók, amik tényleg megérik, de ez nem az. Számomra az ajánlott keret, ami megdöbbentő. Általában nálunk a nettó fizu kétszeresét szokták adni, nekem sajnos nem 750K a nettóm, szóval értetlenül állok a helyzet előtt
(#1215) talpas: nálam is hasonló sorsa lesz. Maga a plasztik tényleg nagyon jól néz ki, ez is egy extra parasztvakító faktor.
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #1248 üzenetére
Na rákérdeztem azért a csetes mókusnál. Amikor anno kötöttem a szerződést, fiókos kolléga azt mondta, hogy lehet társtulaj. Cél nálunk az lenne, hogy mindkét fizu ide érkezzen, de:
,,Péter: a Simple számla egy névre szólhat, társtulajdonos nem lehet rajta. Társkártyát azonban igényelhet, amely szintén Simple bankkártya
2014.06.25. 16:52:12"Társkártya gyak semmit nem ér, mert ugye fizu csak saját névre (is) szóló számlára érkezhet.
-
albiosz
őstag
válasz Neil Watts #1350 üzenetére
Pontosan így van, kártyás fizetésnél átirányít az otp felületére. Én nagyon csipázom a djnetet, mindent ott fizetek, sajnálatos, hogy az elmű kiszállt a buliból.
-
albiosz
őstag
válasz Vesztor87 #1245 üzenetére
Nem pontos az infó. Ha valakit érdekel esetleg: ma kötöttünk az asszonynak társkártya szerződést az én Simple számlámhoz. Nincs extra díja, viszont a kártya éves díját terhelik az első évben is. Ingyenes kp. valóban csak 2 van 150K-ig, de mindegy, hogy főkártya vagy társkártya veszi fel.Ügyintézés most flottul ment, bár le akart rázni a forma, hogy nem lehet kötni, de pislogtam rá, hogy csekkolja akkor a díjszabást, mert abban is benne van, hogy lehet társkártyás. Nagyjából ennyi.
-
albiosz
őstag
Nálatok megy a mobilalkalmazás? 2 napja semmi, barátnőmnél detto. WP8. Böngészőből viszont megy gond nélkül.
-
albiosz
őstag
Urak!
OTP-nél is mindegy a 2 díjmentes kp felvétnél, hogy miyen atm-ből veszem fel? Tehát lehet nem OTP-s is?
-
albiosz
őstag
Köszi az infót!
Ez alapján is mindegy.
Az viszont hasznos infó, hogy könyvelés dátuma számít, nem maga a levétel. -
albiosz
őstag
válasz etejedu #1440 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű azért. A bankárnak nem feladata megállapítani, hogy a feleséged felhatalmaz-e téged, hogy eljárj helyette. Gondolj bele fordított esetben: válófélben vagy a feleségeddel, minden adatot tud rólad, felhívja a direktet, elutal egy csinos kis összeget. Örülnél neki?
-
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Simple csomag esetén a társkártyásnak lehet direkt hozzáférése? Nem látom az ő kártyaadatait az én direktemen, így gondolom kell neki is csináltatni, ha pl. limitet módosítanánk. Elég, ha ő igényli fiókban, vagy kell a tulaj jelenléte is?
-
albiosz
őstag
Parádé, hogy integrálták a szép kártya adatokat is a direktbe.
-
albiosz
őstag
válasz fornettisuti #1684 üzenetére
Nincs elmentve űrlapként? Mert akkor valóban nem megy sms.
-
albiosz
őstag
válasz icecave #1702 üzenetére
jól teszed, én is csak 150 alatt veszek fel havonta.
egyébként tipp: ha nagy összeg kell és túl vagytok a 150K-n, akkor ne OTP-ből vegyétek fel, hanem idegen ATM-ből, ott fix költsége van. Nem csekkoltam még, hogy mennyi, de majd ma megnézem (éjszaki műszak ), a tempo szlacsomag a mérvadó ebben az esetben, mert a simple díjtáblázatban nincs benne csak a saját ATM díja.
-
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Simple esetében, ha e-kivonatot kapok, akkor hogyan jutok hiteles utolsó 2 havi kivonathoz?
Gondolom fiók, de:
- Van-e költsége?
- Ha nincs, akkor a napi fiókos ügyintézői díjat terhelik? (Logika alapján nem kéne, ha nincs más megoldás) -
albiosz
őstag
Ami letölthető a direkten, azon giga betűkkel rajta van, hogy másolat, szóval szerintem az nem hiteles. Írtam üzenetet nekik, várom a választ.
Mondjuk most nézem, hogy az első oldalon ez is szerepel:
,,A SZÁMLAKIVONAT EGYÚTTAL SZÁMLAKÉNT IS SZOLGÁL. ALÁÍRÁS ÉS
PECSÉT NÉLKÜL HITELES."Akkor lehet csak kinyomtatom és annyi. Más bank kéri, nem tudom így oké-e nekik.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #1803 üzenetére
Megjött a válasz az otp-től, elég korrektek szerencsére. Nagy vonalakban:
,,Aktuális Hirdetményünk alapján, zöld bankszámlakivonat (az OTPdirekt Internetes szolgáltatáson keresztül történő elérés) esetén a kivonatok papír alapú rendelkezésre bocsátása díjmentes, egyidejűleg max. 6 db kivonat igénylése esetén.
Ügyintézési díj abban az esetben kerül felszámításra, amennyiben olyan tevékenységet végez bankfiókban vagy telefonon, amelynek elvégzése az internetes szolgáltatáson keresztül díjmentesen lehetséges.
Mivel hiteles bankszámlakivonat az internetbankon keresztül nem nyomtatható ki, így annak bankfiókban történő rendelkezésre bocsátása esetén ügyintézői díj nem kerül felszámításra."
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Urak!
Milyen akció van/volt mostanában tranzakciós csomag kapcsán? Sehol se találom már. Vagy az csak új ügyfeleknek él/élt?
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #1819 üzenetére
Ja és plusz kérdés, hogy a direkten most az alábbi kedvezménycsomagok vannak:
5 ATM csomag
2 ATM csomag
Simple sms csomag
Mindennapi Biztonság csomag
Online tranzakciós csomag
Megtakarítás csomagViszont a hirdetményben (2013. január 1. után kötött szerződések esetén) meg azt írják, hogy Online Tranzakciós csomag (2015. június 22-től már nem igényelhető). Nem frissítették volna direkten?
-
albiosz
őstag
Oh, köszi szépen!
Ha jól értem: simple csomagom van tavaly március óta. Társtulaj nincs (nem is lehet), társkártyás van. Jelenleg nincs semmilyen kedvezménycsomagom. Holnap igénylem a tranzakciós kedvezménycsomagot, hétfőn életbe lép. 0 HUF/hó a díja és annyit utalok, csoportos beszedek ingyen az év végéig amennyit akarok, összeghatár nélkül.
Jövő év elejétől pedig lesz egy fix havi díja és 250k/hó a határ. (Vagy lemondom december utolsó előtti munkanapján a csomagot.)Javítsatok ki, ha valami nem ok.
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #1820 üzenetére
Ma néztem rá és immár az alábbiak vannak:
Tranzakciós csomag
5 ATM csomag
2 ATM csomag
Simple sms csomag
Mindennapi Biztonság csomag
Online tranzakciós csomag
Megtakarítás csomagÉrdekes, hogy hétvégén engedte bepippantani az online tranzakciós csomagot is, meg szerintem most is engedné. Lemondtam és igényeltem a sima tranzakciós csomagot.
(#1827) canniball: egyetérték. szerencse, hogy erre is jó a ph fórum.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz canniball #1829 üzenetére
Légy résen majd, mert szerintem valami nem megy flottul náluk!
Úgy tűnik nekem mégis az online tranzakciós csomag lett beállítva, pedig június 29-én kikapcsoltam és beállítottam a simát. A kedvezménycsomagok menüben ,,Aktuális kedvezményei: Tranzakciós csomag" szerepel jelenleg is, de megvolt már a havi 5 csop besz/utalás és a 6. csoportosra szerepel is előjegyzett költségként 23 HUF. Írtam levelet a jóembereknek, hogy szerintem valami nem kerek, eleve ott se kéne már lennie az online tranzakciós csomagnak, mivel 06. 22-től nem igényelhető, de még mindig szerepel beállíthatóként.
-
albiosz
őstag
válasz icecave #1866 üzenetére
Beleszámít a bankon belüli is. Kivéve saját számlák közötti.
szerk.: egyébként nem tudom milyen volumeneket utalsz, de most év végéig díjmentes a "sima" tranzakciós csomag, ott nem darabszám limit van, hanem 250 000 HUF összeghatár. Érdemes lehet megfontolni a váltást erre, ha inkább kisebb összegeket utalsz.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #1846 üzenetére
Be is terhelték a 6. költségét. Megírtam már nekik júli vége felé a problémát (előjegyzett költség volt), akkor leráztak, hogy várjuk meg amíg végleges lesz a terhelés. Kaptak megint egy levelet.
De ennél nagyobb fejetlenség is mutatkozik náluk. Pár hete megírtam nekik a direkten, hogy külföldön leszek és lehetséges, hogy használom majd a kártyát. Gondoltam ez a csatorna megfelelő. ha már a simple egy online bankolásra nevelő csomag, ahol kvázi bünti jár a telefonos vagy fiókos ügyintézésért. Egyszer csak hív egy bársonyos hangú hölgyike, beazonosít és közli, hogy hát bocs, de a külföldi költést ugyan jelezzem már légyszi az xy telefonszámon. Mondom ok, felírom. Utána pedig át is ment szépen keresztértékesítésbe. Nem nagyon örült mikor jeleztem, hogy egy másik bank kártyájához van egész éves ingyenes utasbiztim. Nem is hívtam a másik számot és inkább használtam az említett másik kártyát. Érdekes, nekik tökéletes volt, hogy online írtam 2 sort a külföldi kártyahasználatról. 3 bankkal állok kapcsolatban, 2-nek elég, az otp-nek nem.
Az ilyen apróságok miatt fikázzák szerintem sokan az otp-t. Bár nekem különösebb bajom nincs velük. A simple pl. egy jó konstrukció, csak kellene egy kis profizmus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple notebookok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Padavan firmware
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest